background img

Articole noi

Remedii pentru durerea de gât.

Remedii pentru durerea de gât.


Majoritatea iritaţiilor gâtului sunt cauzate de infecţii virale, ele se manifestă prin dureri în gât, mâncărime, dureri la înghiţire. Această stare este mai rea dimineaţa dar se îmbunătăţeşte pe parcursul zilei.

Aceste dureri pot fi cauzate de afecţiunile faringei, laringei, amigdalelor. Acestea sunt caracteristice gâtului dar pot fi şi afecţiuni mai grave care apar în alte zone ale aparatului respirator care duc la bronşita acută sau gripă.

Gâtul. Iritaţiile în gât pot fi cauzate de infecţiile nasului sau ale sinusurilor paranazale, sau pot apărea pentru că gâtul în sine este infectat. Durerea provocată de infecţiile gâtului este înţepătoare şi acută. Ele sunt însoţite uneori de febră.

Laringe. Aceasta se mai numeşte şi cutia vocii. Este situată în partea superioară a căilor respiratorii care ajung al plămâni şi conţine corzile vocale. Infecţia laringelor se numeşte laringită şi se manifestă cu răguşeală, durere, tuse şi secreţii excesive. Se produce ca urmare a inflamării mucoaselor laringelui. Uneori apare o tuse uscată care provoacă durere în piept.

Corzile vocale. Ele sunt localizate în laringe şi apare sub forma a două benzi de ţesut muscular fin.

Faringele. Ele se află între amigdale şi laringe şi uneşte părţile posterioare ale nasului şi gâtului, aceasta produce durerea atunci când se infectează sau se inflamează. Inflamarea faringelui se numeşte faringită. Ea poate fi cauzată de infecţii acute sau cronice, de folosirea abuzivă a vocii sau consumul excesiv de alcool sau ţigări.

Amigdalele. Ele servesc ca agenţi împotriva infecţiilor, dar nu funcţionează tot timpul cum trebuie şi se infectează şi ele la rândul lor. Atunci se umflă şi provoacă greutăţi laînghiţire. Amigdalita se manifestă prin dureri de cap, febră, durere la înghiţire, nas congestionat.

Pentru ameliorarea durerii sunt multe metode naturiste folosite şi de străbunicii noştri, dar care cu timpul au fost uitate şi înlocuite de medicamentele care conţin multe chimicale. Unele din aceste remedii sunt gargara, ceaiurile calde, mierea, lămâia.

Gargara.

Gargara se face la fiecare două – trei ore pe parcursul unei zile. Aceasta se poate face cu mai multe soluţii dar se porneşte întotdeauna de la o cană de apă călduţă în care se paote adăuga de exemplu apă oxigenată, sau o linguriţă de miere şi sucul de la o jumătate de lămâie şi nu în ultimul caz putem să optăm şi pentru tratamentul cu uleiuri esenţiale, se diluează 2picături de ulei de cedru şi 2 de eucalipt în apa călduţă sau 2 picături de ulei de şerlai şi 2 de lămâie. Această apă nu se înghite doar se face gargară cu ea şi se scuipă.

Ceaiurile.

Acestea reduc numărul şi frecvenţa impulsurilor nervoase care ajung la muşchi şi la vasele de sânge conectate la apariţia durerii. Lemnul dulce are proprietăţi bactericide, antiinflamatorii, şi de netezire a mucoaselor respiratorii. Acest ceai se face dintr-o lingură de lemn dulce la o cană de apă şi se bea de trei ori pe zi. Eucaliptul este şi el foarte bun pentru durerile de gât şi se pregăteşte un ceai din un litru de apă şi un punm de frunze de eucalipt, se îndulceşte cu miere, şi se bea de trei ori pe zi. Cimbrul se foloseşte cu miere şi lămâie. Se bea acest ceai de trei ori pe zi şi el ameliorează răguşeala şi pierderea vocii.

Tonic.

Într-un păhărel de miere se adaugă suc de aloe vera, trei linguri de rom şi trei de unt topit. Acest tonic trebuie băut încet, reţinând tonicul la nivelul gâtului cât mai mult posibil. Pentru pierderea vocii se mai adaugă la acest tonic şi un pic de ghimbir.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE