background img

Articole noi

Boala serului

Boala serului

Boala serului este un complex de fenomene instalate la 7-14, maximum 21 de zile dupa seroterapie (antitetanica, antidifterica, antirabica etc)
Sindromul de tip boala serului poate fi provocat prin acelasi lant patologenic de numerosi factori ca medicamente (penicilice, sulfamide) , veninuri de sarpe si insecte, unele alimente. Clasic, simptomele apar la 7-14 zile dupa contactul sensibilizant si se datoresc formarii de complexe imune intre antigenul introdus si anticorpi circulanti din grupa IgG si IgM, complexe care activeaza factorii complementului.

Brutalitatea acestei reactii se caracterizeaza prin fenomene zgomotoase ca febra, aetralgii, tumefactii musculare, revarsate lichidiene pe seroase, urticarie, adenopatii, atingere renala etc.

Tratamentul curativ consta in recunoasterea si indepartarea alergenului, antihistaminice, adrenalina, efedrina pentru diminuarea fenomenelor cutanate.
Prevenirea simptomelor se face prin :evitarea principalelor medicamente sensibilizante, a seroterapiei mai ales la atopici, purificarea si concentrarea serurilor.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE