background img

Articole noi

Sfaturi utile

Cum pot fi folosite altfel alimentele din camara




Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.



Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele antitantari, puteti face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de doua cesti de lapte, putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper.

Fierbeti acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Puneti mixtura in boluri si asezati-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.


Sare: Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate, inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot fi spalate in mod normal.



Cartofi: Daca ati avut o noapte grea si ati cam exagerat cu alcoolul, iar ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire de cartof si asteptati timp de cinci minute.

Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil si pentru barbati.


Portocale: Daca sunteti in natura si, intamplator, aveti portocale la voi, puteti uita de grija hartiei pentru aprins focul.. Cojiti-le, lasati cojile sa se usuce si folositi-le pentru aprinderea focului, deoarece contin uleiuri inflamabile care ard pentru multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei!



Ulei de masline: Daca aveti senzatia ca produsul potrivit pentru piele pur si simplu nu exista, incercati sa combinati 4 lingurite de ulei de masline cu 3 lingurite de sare. Pasta creata se asaza pe fata, timp de 2 minute si se indeparteaza apoi cu apa calduta.

Folositi aceasta mixtura in fiecare zi, timp de o saptamana, dupa care rariti aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3 pe saptamana. Rezultatele vor fi vizibile.


Mustar: Poate ca veti avea senzatia ca mirositi ca un hot-dog, dar mustarul aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se asaza un prosop fierbinte, va va elibera capul si pieptul, ajutandu-va sa respirati mai usor.



Maioneza: E grav cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti. Dar parca doare si mai tare cand, in loc de pereti, folosesc ca si panza mobila cea noua.

Exista insa o rezolvare: asezati maioneza pe urmele de carioca de pe mobila, lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi stergeti cu o carpa curata. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare.


Lamaie: Matreata este o problema de sanatate adesea stanjenitoare si, din pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema miros destul de urat. In frigider gasiti insa remediul, care consta in lamaie.

Masati-va scalpul cu doua lingurite de zeama de lamaie si clatiti cu apa calduta. Dizolvati apoi o lingurita de zeama de lamaie intr-un pahar cu apa calda si aplicati pe pielea capului, fara a mai clati.. Repetati tratamentul pana ce problema dispare.


Oua: Daca nu mai aveti timp sa treceti pe la coafor pentru o masca pentru podoaba capilara, folositi galbenusul a doua oua pentru a va masa parul. Porniti cu scalpul si apoi inaintati pe lungimea firului de par, pas cu pas.

Cand simtiti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul, asezati-va pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stati asa 30 de minute, apoi spalati-va pe cap ca de obicei.


Unt: O cutie de bijuterii va poate ajuta sa va organizati podoabele. Doar ca, uneori, toate acele lanturi subtiri se incalcesc si nu puteti face mare lucru sa opriti asta. Cateodata va enervati atat de tare, incat mai ca ati trage de ele, cu riscul ca nu multe lantisoare sa ramana intregi.

Sfatul nostru este sa puneti niste unt peste nod si sa asezati ghemotocul pretios pe o suprafata plata. Ajutandu-va de un ac de cusut, veti reusi sa rezolvati dilema. La final, nu trebuie decat sa indepartati untul sub un jet de apa calda.


Paine: Data viitoare cand scapati pe jos un pahar sau o farfurie care se face tandari pe podea, luati o felie de paine si, dupa ce ati adunat cioburile mari, vizibile, treceti felia de paine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de vazut cu ochiul liber.

Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete (eventual murdare) de pe pereti si tapet.


Banane: Data viitoare cand vreti sa aruncati la gunoi cojile de banana, amintiti-va ca acestea inca mai pot fi utile. Indepartati eventualele "ate" sau fasii din pulpa fructului si treceti cojile de banana peste argintarie sau pantofii din piele. Stergeti apoi cu o carpa moale.



Mere: Daca ati cumparat rosii care nu sunt prea rosii, nu disperati. In loc sa le lasati la copt pe pervaz mult si bine, infasurati cinci rosii verzi intr-o punga maro in care se afla si un mar copt, sigilati si lasati-le asa pentru cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE