leacuri
·
medicamente
·
medicina
·
naturiste
·
prospecte
·
PSORIAZISUL
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
tratament
·
tratament naturist psoriazis
Psoriazisul
PSORIAZISUL
Este o dermatoză plurifactorială, inflamatorie, proliferativă, caracterizată prîntr-o etiopatogenie extrem de complexă. Boala ia naştere din cauza unei dereglări a funcţionării ficatului. La tratament se va ţine cont de alimentaţie, din care se scot mezelurile, afumăturile, carnea de porc, acriturile, oţetul, vinul, lămâia, portocalele, fructele citrice şi de pădure precum şi sucurile lor, merele, cafeaua, ciocolata, cacaua, mierea, peştele, conservele, mazărea, fasolea, lintea etc., deoarece acestea formează acizi pe care ficatul bolnav nu-I suportă.
Sunt permise laptele şi produsele lactate, salatele acrite cu iaurt, carnea fiartă de vitel, pasăre, vacă, peştele proaspăt legumele uşoare fierte, compoturile. Pielea cu cruste uscate se unge cu alifie de rostopască, suc de nalbă.
Se fac băi cu infuzie de ciubotica cucului, nalbă, coada calului.
Se ţine o dietă cu sucuri de fructe şi zarzavaturi timp de 1 an, regim crudivor depurativ timp de 5-7 zile pe lună, cura cu suc de orz verde 3x50 ml pe zi, cu boabe de ienupăr, cu tije de păpădie, timp de 5-7 zile.
Se aplică comprese locale cu infuzie de cimbrişor şi badijonare cu suc de gălbenele. Se fac băi de trunchi, vitală, înfăşurare scurtă, duş scoţian alternant de 2-3 ori pe săptămână.
Se prepară următoarele retete: Rp. 1 - 40 gr coada calului, 30 gr coajă de salcie albă, 50 gr urzică, 10 gr ventrilică, 20 gr fumăriţă, 30 gr gălbenele, 20 gr coada şoricelului, 10 gr coajă de stejar, 30 gr tătăneasă, 40 gr trifoi roşu. Rp. 2 - 20 gr brusture, 20 gr mesteacăn alb, 20 gr salcie albă, 20 gr trei fraţi pătaţi.
Se face infuzie din 1 linguriţă amestec la 250 ml de apă, se beau 3-4
ceşti pe zi, alternând reţetele.
Pentru uz extern se prepară următoarea reţetă: năprasnică, coada calului, coada şoricelului, gălbenele, nalbă, rostopască, se amestecă în părţi egale, se iau 200 gr din amestec la 5 l apă rece, se macerează 12 ore, se încălzeşte puţin, se strecoară şi se toarnă în apa de baie. Baia durează 20 minute, după care se aplică alifia de gălbenele, tătăneasă sau tinctură de frunze de limba câinelui.
Reflexoterapia se aplică prin masarea zonelor reflexe corespunzătoare glandelor suprarenale şi paratiroide, pentru combaterea stărilor inflamatorii. Zonele limfatice se vor masă pentru creşterea puterii de apărare a organismului la infecţii, prin producerea de anticorpi. Zonele ficatului, colecistului, stomacului, intestinelor, se vor masă pentru reglarea funcţiilor metabolice. Se vor masă punctele: 24, 25, 26 timp de 5-7 minute fiecare; 13, 23 timp de 3 minute; 15, 17, 28- 33 timp de 5 minute. Masajul se va face zilnic timp de 12-14 zile, apoi se conţinuă cu 3 şedinte pe săptămână încă 5-6 săptămâni, menţinând o igienă riguroasă a tegumentelor.
0 comments :
Trimiteți un comentariu