background img

Articole noi

Lipsa laptelui matern (absenţa secreţiei mamare)

Simptomele absenţei secreţiei mamare

secreţie lactată scăzută

Principalele cauze

  • travaliu dificil sau traumatizant
  • stres
  • suprasolicitare
  • tulburări endocrine

Tratament şi remedii naturiste pentru lipsa laptelui matern

Primul gest:

consult medical, în vederea stabilirii cauzei

Remedii clasice

  • tratament endocrin
  • înlăturarea stresului
  • consum de lichide
-->

Remedii naturiste

  • acupunctură
  • reflexoterapie
  • masaj relaxant

amestec de plante

câte 50 de g flori de tei, muşeţel, mentă, rozmarin, fenicul, lavandă, flori de fân; peste acest amestec se toarnă apă clocotită, se lasă la infuzat timp de o oră, se strecoară şi se adaugă la apa din cadă, se fac băi de 10-15 minute, timp de 10-12 zile.

fenicul

infuzie: 3 g pulbere de fructe la 300 ml de apă, se infuzează 10 minute, se consumă o cană zilnic; remediul este contraindicat în boală ulceroasă!

anason

  • se utilizează seminţele, sub formă de pulbere, câte 1 g, de 3 ori pe zi
  • infuzie din 5 g seminţe la 250 ml de apă; se infuzează 15 minute, se consumă zilnic o cană

amestec de plante

infuzie cu 1 lingură de amestec de plante în părţi egale (frunze de roiniţă, fructe de anason şi fructe de fenicul) la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 12 minute, se beau 2 căni pe zi.

-->

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE