background img

Articole noi

GIMNASTICA TIBETANA PENTRU SANATATE

GIMNASTICA TIBETANA PENTRU SANATATE:
 
Gimnastica tibetana poate fi practicata de toti, chiar si de catre virstnici, chiar si de catre cei slabiti, aflati in convalescenta. Se executa dimineata si se poate repeta de doua-trei ori in cursul zilei.
Exercitiile se fac cu ochii inchisi si intr-o deplina concentrare.
 
1. Culcati in pat executati urmatorul masaj al urechilor: cu degetele mari trecute dupa urechi si cu celelalte degete strinse in palma, miscati palmele in sus si in jos astfel incit aratatoarele sa alunece de-a lungul pilniilor urechilor (de 30 ori).
Imbunatateste vederea, intareste dantura, amplifica circulatia singelui in zona timpanelor, asigura o protectie impotriva ridurilor.
 
2. Puneti palma dreapta pe frunte, deasupra palma stinga si miscati-le dreapta-stinga, astfel ca degetele mici sa alunece pe deasupra sprincenelor (de 20 ori).
Mareste circulatia singelui, calmeaza durerile de cap si potoleste ametelile.
 
3. Cu exteriorul degetelor mari indoite masati globii oculari (de 15 ori).
Imbunatateste vederea, linisteste sistemul nervos, protejeaza ochii.
 
4. Cu palmele indoite ale ambelor miini se maseaza gitul in regiunea tiroidei sub marul lui Adam: miscari de sus in jos, ca de mingiiere (de 20 ori).
Exercitiul nu se recomanda celor cu afectiuni ale tiroidei.
Regleaza metabolismul si functionarea organelor interne.
 
5. Se maseaza abdomenul dezgolit cu palmele (stinga pusa peste dreapta) in miscari de rotatie in sensul acelor ceasornicului, astfel incit abdomenul sa se miste de sus in jos (de 30 ori).
 
6. Culcati pe spate sugeti abdomenul dupa care umflati-l (de 20 ori).
 
Se accelereaza miscarea limfei, se lichideaza stagnarea de fiere si de singe. Ajuta la pierderea surplusului de grasime.
Amelioreaza boli hepatice si gastro-intestinale.
 
7. Culcati pe spate, indoiti brusc piciorul din genunchi tragindu-l energic spre piept straduindu-va sa loviti cu calciiul in fesa. Tot brusc, indreptati piciorul si coboriti-l (de 15 ori cu fiecare picior).
Este un exercitiu foarte pretios, pentru ca se efectueaza un masaj interior al organelor si al glandelor endocrine. Micsoreaza depunerile de grasime si intareste muschii abdomenului.
 
8. Sezind pe pat stati picior peste picior (intii stingul peste dreptul, apoi schimbati) si masati cu mina opusa (intii dreapta, apoi stinga) adincitura talpii (de 20 de ori pentru fiecare picior).
Regleaza activitatea inimii si a rinichilor. Ajuta in cazuri de inflamare a incheieturilor.
 
9. Sezind pe pat duceti palmele cu degetele incrucisate la ceafa si miscati-le sus-jos, vreme in care lasati capul pe spate si reveniti (de 10 ori).
Ajuta circulatia sangvina in zona capului.
 
10. Sezind puneti palmele pe urechi si bateti cu virfurile degetelor ceafa (de 30 ori).
Activeaza scoarta cerebrala si ajuta cind ai zgomote in urechi, te scapa de surzenie si amelioreaza durerile de cap.

Un comentariu : Leave Your Comments

  1. Bună,
    Vreau să te invit pe noul portal dedicat stilului de viață sănătos, unceai.ro și totodată la concurs. Timp de două săptămâni, vom oferi seturi de ceai Teaforte și vouchere Google Adwords în valoare de 100$ pentru 6 bloggeri care se vor alătura comunității. În plus, blogposturile tale vor fi vizibile și în comunitatea Unceai.
    Pentru mai multe detalii și înscriere, accesează http://www.unceai.ro/forum/viewtopic.php?f=35&t=10 .
    Te așteptăm în comunitate!

    RăspundețiȘtergere

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE