background img

Articole noi

Tratament eficient sinuzita

Sinuzitele acute au ca manifestari principale secretia nazala mucopurulenta, obstructia nazala, durerile frontale, deasupra orbitelor, uneori si maxilare, febra, cefalee, stare de somnolenta. O dataa ce primele simtome si-au facut aparitia, este foarte important sa creati in camera unde dormiti o atmosfera umeda. Folositi in acest scop un vaporizator, mai ales pe timpul iernii, cand caldura de la calorifere are tendinta de a usca aerul din incapere. Evitati fumul de tigara, care are efect iritant asupra cailor respiratorii. Faceti spalaturi nazale (sau cu ser fizioogic)pentru a va elibera narile de mucus, dupa care suflati cu putere nasul. Consumati multe lichide pe parcursul zilei; foarte indicate fiind ceaiurile din fnicul, savie sau seminte de marar. Un masaj la nivelul sinusurilor ar putea fi foarte eficace in combaterea durerilor specifice: presati cu policele de fiecare prte a nasului, mentinand presiunea 15 secunde; repetati. De asemenea, ajuta sa aplicati pe ochi si pometi un servet inmuiat in apa calda si stors bine dupa aceea.
Exista numeroase vegetale care au principii active utile fluidizarii mucosului. Dintre acestea amintim usturoiul, ridichile negre,(un decongestiv foarte eficient), ardeiul iute, care contine si o substanta stimulenta pentru terminatiile nervoase. toate sau macar o parte dintre ele trebuie incluse in meniul de fiecare zi, bineinteles daca nu va sunt contraindicate pe fondul altor afectiuni.

-->

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE