background img

Articole noi

Cum prelungim viata?

In afara de renuntarea la tigari si urmarea unui regim de viata axat pe activitatea fizica, mai sunt si alti factori care iti pot prelungi viata cu ani buni
Stiai, spre exemplu, ca daca privelistea din biroul tau este grozava, ai putea trai mai mult? Sau ca atunci cand nu ai incredere in tine "stergi" ani buni din viata?
Pornind de la o lungime a vietii in medie de 70 de ani, publicatia Daily Mail a contabilizat toti factorii care pot sa adauge sau sa scada ani din viata ta:
Camera cu priveliste
+2 ani
Studiile au aratat ca pacientii care au fost repatizati, in spital, intr-o camera cu o priveliste placuta si-au revenit mai repede dupa operatie decat cei care aveau in fata geamului un zid de caramida.
  Teoria este ca o priveliste placuta imbunatateste starea de spirit, relaxeaza si da optimism. In lipsa privelistii, te poti inconjura de fotografii sau imagini placute.
  Dezordinea
-1 an
  Majoritatea oamenilor se simt stresati si deprimati cand sunt inconjurati de haos. Fie ca e vorba despre posesiuni materiale sau facturi neplatite, dezordinea in viata ridica tensiunea, iar hormonul stresului, adrenalina, isi face linistit de cap in organism.
  Animalul de casa
+2 ani
  Cei care au un animal de casa tind sa-si viziteze doctorul mai rar si sa sufere mai putin de depresie. Mangaierea sau apropierea de un animal de casa reduce tensiunea arteriala.
  Sexul
+4 ani
  Sexul este foarte bun! Barbatii care au orgasme frecvente - cel putin de doua ori pe saptamana- au de doua ori mai putine sanse sa moara prematur decat cei care fac sex mai rar.
  In plus, femeile care nu au o viata sexuala multumitoare din diverse motive au mai multe sanse sa moara in urma unui atac de cord.
  Poluarea fonica
-1 an
 
Expunerea pe termen lung la zgomotul din trafic este responsabila pentru cel putin 3% din decesele care au ca si cauza principala bolile de inima. Zgomotul puternic creaza un tip de stres cronic ce pune corpul intr-o stare de alerta ridicata.
 
Chiar si cand dormi, corpul continua sa reactioneze la sunete, pompand hormonii stresului.
  Esti femeie
+10 ani
  Femeile traiesc mai mult decat barbatii in aproape toate tarile lumii.
  In afara de motivele genetice si de mediu, acest fapt este pus pe seama testosteronului, asociat cu comportamentul agresiv si competitiv care conduce uneori la morti violente, datorate accidentelor si activitatilor riscante.
  Casatoria
+7 ani
  Cuplurile casatorite traiesc in general mai mult decat cele necasatorite, cei ramasi vaduvi sau divortati. Doua treimi dintre cei care nu se casatoresc au sanse sa moara mai repede. Se pare ca cei casatoriti au mai putine dificultati financiare si probleme mentale si fizice.
  Divortul
-3 ani
  Adultii divortati au sanse mai mari sa dezvolte tulburari emotionale, sa moara accidental sau din cauza unei afectiuni a inimii. Acestia risca si nivele ridicate de cancer, tensiune ridicata si ciroza.
  Nu toate divorturile sunt insa periculoase: cand te afli intr-o casatorie cu adevarat nefericita, divortul aduce o reducere a stresului si sanatate mai buna.
  Postura defectuoasa
-2 ani
  Daca stai cocosat iti stresezi muschii, tendoanele si ligamentele, ceea ce poate duce la dureri de spate si artrita. Persoanele mai in varsta cu cocoasa au sanse mari sa moara mai devreme, datorita bolilor cardiovasculare.
Fericirea
+9 ani
Cercetatorii au descoperit ca oamenii optimisti tind sa actioneze in moduri mai sanatoase decat pesimistii - fac mai mult sport si iau parte la tot soiul de activitati sociale. 
O privire pozitiva asupra propriei vieti se traduce prin recuperarea mai rapida dupa o boala sau rana, o viata mai lunga si sanse mai mici de a deveni imobilizat la pat. Fericirea ar da un impusl pozitiv si imunitatii, marind numarul de celule disponibile pentru a lupta cu virusii si bacteriile.
Somnul insuficient
-5 ani
 
Somnul fragmentat ridica nivelul colesterolului, cortizolului si tensiunea, marind sansele afectiunilor cardiovasculare. Lipsa somnului reduce si din puterea creierului.
Credinta
+7 ani
 Mai mult de 1.000 de studii au relevat o legatura intre credinta si longevitate. 
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa au descoperit ca cei care participa la slujbele religioase cel putin o data pe saptamana au cu 35% mai multe sanse de a trai mai mult decat cei care nu au mers niciodata la o biserica.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE