background img

Articole noi

Ce trebuie sa faci cand organismul te avertizeaza

Indicii pe care organismul ti le da si nu trebuie sa le ignori


Organismul tau iti da semnale cand ceva nu este in regula. Insa, este greu sa iti dai seama ce semnifica fiecare "alarma" pe care corpul tau ti-o da.

Iata o lista cu simptome pe care le experimenteaza femeile tinere:
Menstruatia nu a mai aparut
Cand menstruatia lipseste timp de doua luni la rand (si nu esti gravida), ceva este in neregula - nivelul de stres. Nervozitatea amana sau chiar stopeaza ovulatia, asa ca nu ai menstruatie. Pentru ca menstruatia sa apara, relaxeaza-te si anuleaza iesirile in oras. O alta cauza care poate duce la lipsa menstruatiei este o dieta excesiva sau un program de exercitii fizice intens.
Aceste doua activitati lasa corpului un nivel prea scazut de grasime, astfel incat ovulatia nu mai poate fi sustinuta. Mergi la medicul ginecolog si rezolva problema.
Pleoapa "se zbate" incontrolabil
Spasmul pleoapei este cauzat, cel mai adesea, de timpul indelungat petrecut in fata calculatorului. Pentru a opri "zbaterea", tine ceva rece pe pleoapa. Recele calmeaza nervul care determina miscarea. Cel mai important: ia o pauza de doua minute de la monitor dupa doua ore de munca. Daca spasmul se repeta in mod constant, consulta un medic oftalmolog.
Vezi "stele verzi"
Privirea iti este "invadata" de diverse puncte si alte forme ciudate. Indiferent de forma lor, aceste "corpuri" sunt infofensive, dar iti distrag atentia. Nu ai cum sa scapi de aceasta problema, cheia este sa inveti sa le ignori.
Te trezesti in mijlocul noptii si nu mai poti sa adormi
Vinovat poate fi alcoolul. Doar doua pahare cu alcool pot perturba somnul, facand sa te trezesti la doar cateva ore dupa ce te-ai culcat. Bea un singur pahar cu cel putin patru ore inainte de somn. Daca metoda nu functioneaza, poate fi insomnie pe baza de stress. Calmeaza-ti simturile cu cateva ore inainte de somn cu ajutorul cititului.
Iti apar cearcane de culoare inchisa sub ochi
Cand nu dormi suficient o perioada lunga de timp, circulatia sangelui se reduce, asa ca vasele de sange de sub ochi se umfla si lasa sa se vada o culoare albastra sub piele. Incearca sa dormi suficient, cel putin opt ore pe noapte, si nu atinge zona afectata. Daca culoarea inschisa de sub ochi persista, poate fi un semn de anemie.
Te doare capul, iei pastile si te doare din nou capul
Cand iei un analgezic, creierul tau devine sensibil la efectul sau, iar cand incetezi sa il mai iei, poti suferi de simptome asemenatoare cu cea intitiala, adica inca o migrena. Scapa de recidiva migrenelor evitand analgezicele. Pentru a evita ca acest lucru sa se mai inatmple, nu lua un analgezic mai mult de doua zile la rand.
Cand stai in picioare, ai senzatia ca lesini
Inseamna ca esti deshidratata. Deshidratarea face ca presiunea sanguina sa scada, iar tu vei avea o stare de ameteala. Regula celor opt pahare cu apa de zi este un bun inceput, dar trebuie sa incepi sa consumi si alimente care au un continut ridicat de apa: supe, salate si fructe.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE