Cauzele psoriazisului
·
Ce este psoriazisul si cum se poate trata
·
Ceai pentru psoriazis
·
plante medicinale
·
Psoriazis
·
PSORIAZISUL
·
sanatateverde
·
Tratament naturist Psoriazis
·
tratament naturist psoriazis
Ce este psoriazisul si cum se poate trata
Ce este psoriazisul si cum se poate trata ?
Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica ce poate afecta si articulatiile, caracterizata prin aparitia unor placi rosii proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase („coji”), albe-sidefii, usor detasabile. Psoriazisul poate cauza durere mancarime, senzatii de arsura si, nu in ultimul rand, stres emotional. Afecteaza ambele sexele in mod egal, apare la orice varsta, desi s-a observat ca in mod obisnuit apare pentru prima data intre 15 si 25 ani.
Studiile arata ca psoriazisul este foarte intalnit in randul rasei caucaziene, mai putin intalnit la afro-americani, iar asiaticii sunt cel mai putin afectati. Psoriazis-ul nu este contagios si deci nu se poate transmite de la o persoana la alta prin atingere.
Cauza aparitiei psoriazisului nu este pe deplin cunoscuta, dar unii specialisti cred ca celulele T ale unui sistem imunitar anormal sunt responsabile. In mod normal, acestea protejeaza organismul impotriva infectiilor si bolilor, dar in cazul psoriazisului, celulele T ataca celulele pielii. Aceasta determina alte reactii ale sistemului imunitar, ce duc la inflamarea pielii si la producerea rapida a altor celule dermale.
In zonele afectate de psoriazis se pare ca exista o amplificare a vitezei cu care sunt produse si inlocuite celulele pielii. Pielea are nevoie, in mod normal, de aproximativ 28 de zile sa se maturizeze, sa moara si sa se descuameze, dar in leziunile specifice psoriazisului aceste procese au loc in doar 3 sau 4 zile. Celulele moarte se acumuleaza la suprafata pielii, formand placi. Nu se cunoaste mecanismul ce sta la baza activarii celulelor T.
Exista mai multi factori care pot agrava psoriazisul, printre care: infectiile, boli care slabesc sistemul imunitar, stresul, anumite medicamente, fumatul, arsurile solare grave, etc.
Astazi exista numeroase si diverse tratamente disponibile care sa ajute la tinerea sub control a psoriazisului. Nu orice tratament este eficace in cazul unei persoane. Scopul este sa gasiti tratamentul cel mai bun pentru dvs, si care sa aiba cele mai putine efecte secundare. Un principiu de baza in tratarea psoriazisului este sa nu va inrautatiti boala.
Acestea sunt cele 3 tipuri de baza ale tratamentului in caul psoriazisului:
1. tratamentul local (unguente si creme aplicate local)
2. fototerapia ( UVB, PUVA si laser)
3. sistemic ( medicamente administrate oral, intravenos sau prin injectii).
Apelarea la tratamente alternative este din ce in ce mai intalnita in zilele noastre, persoanele afectate de psoriazis alegand metode non-traditionale, fiind ingrijorati de efectele secundare ale tratamentelor traditionale.
Tratamentele alternative sunt in majoritatea cazurilor perfect sigure si includ: acupunctura, osteopatia, climatoterapia, dieta, suplimente alimentare, homeopatia, hidroterapia, tratamente traditionale chinezesti, produse hidratante, tehnici de meditare si relaxare, hipnoza.
Ce este psoriazisul si cum se poate trata, Cauzele psoriazisului, Ceai pentru psoriazis, Psoriazis, PSORIAZISUL, Tratament naturist Psoriazis, tratament naturist psoriazis, sanatateverde,
0 comments :
Trimiteți un comentariu