background img

Articole noi

I love summer in Cluj 2015

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă Nr. 50
30 mai, 2015
Cluj-Napoca, RO
 
Fundaţia  PRO WEST a finalizat pentru al-V-lea an consecutiv proiectul “I love summer in Cluj”, în Grădina Botanică “Alexandru Borza”, Cluj-Napoca.

Proiectul s-a datoratSponsorului Principal Loteria Românăşi participării consecvente a Napolact. Sâmbătă 30 mai, ora 9:00, pe o vreme splendidă, voluntarii Fundaţiei  PRO WEST au început lucrul în cadrul proiectului “I love summer in Cluj”,în Grădina Botanică “Alexandru Borza”, Cluj-Napoca. Scopul proiectului a fost pregătirea Grădinii Botanice pentru vizitatorii aceastei veri, care îi aşteptăm ca număr să depăşească 500 000 de persoane. Toată ziua de lucru a fost marcată de “o invazie” de vizitatori, români şi străini. S-a lucrat în Sectorul Decorativ. S-au plivit straturile de lalele şi trandafiri. S-au adunat zeci de saci de iarbă, care datorită ploilor abundente din perioada imediat anterioară, acoperea aproape în totalitate straturile din Sectorul Decorativ. “Voluntarii care au participat, toţi de la USAMV, Cluj-Napoca, au lucrat eficient” a declarat D-ra Angela Pui, Director, şi Elena Bene, Coordonator. Deşi tocmai întors în noaptea anterioara din Delta Dunării, a fost prezent şi Directorul General, Prof. Univ. Dr. Vasile Cristea, care a expus preşedintelui Fundaţiei PRO  WEST, câteva din planurile de investiţii în Grădina Botanică. Următorul proiect al Fundaţiei PRO WEST în Grădina Botanică “Alexandru Borza”, Cluj-Napoca, cu denumirea, “Cluj for Christmas”, este fixat pe data de sâmbătă, 31 octombrie, a.c..

Tudor Aurelian Stancalău
Manager de Proiect
Fundaţia  PRO  WEST

Mail: stancalau.tudor@gmail.com

EA/cc:

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE