background img

Articole noi

Limba ne poate arata starea de sanatate

Limba ne poate arata starea de sanatate

Corpul ne comunica starea sanatatii noastre interne. Putem astfel sa prevenim  evolutia unei boli grave consultand din timp un specialist, sa  stabilim unui diagnostic corect si sa aplicam un tratament corect.
Limba e modalitatea cea mai la indemana sa iei pulsul sanatatii tale, fiind folosita inca din vechime. Ce face ca limba sa fie un instrument atat de important in stabilirea diferitelor diagnostice este faptul ca acest organ contine apa, electroliti, mucus si enzime, fiind extrem de sensibila, iar felul in care arata se schimba in functie de schimbarile din organism.
In medicina chineza, limba este o harta a organelor interne. La fel ca si fata, limba este divizata in 5 zone care corespund organelor interne.
Varful limbii apartine focului, zona imediat urmatoare metalului, lateralele apartin lemnului, centrul corespunde pamantului, iar partea cea mai indepartata apei. Priveste-ti cu atentie limba, pentru a sti la ce specialist ar trebui sa-ti faci programare.
Semne si simptome
O limba normala, care iti spune ca esti sanatos, ar trebui sa fie roz, fara decolorari sau urme ale dintilor, cu un strat care arata ca secretiile salivei sunt cele corespunzatoare.
Cand nuanta limbii se inchide, ajungand la purpuriu, temperatura corpului este prea ridicata, ceea ce semnaleaza inflamatiile, infectiile sau hiperactivitatea anumitor organe, in functie de zona prea pigmentata.
Cand culoarea limbii este prea deschisa, de la roz la alb, indica raceala, anemia, lipsa energiei si functionarea necorespunzatoare a anumitor organe. Persoanele cu un sistem imunitar slab, cauzat de chimioterapie sau oboseala cronica, au o astfel de nuanta a limbii.
Stratul protector al limbii sau lipsa acestuia poate indica diferite probleme de sanatate. Cand acesta este prea dens arata un dezechilibru in sistemul digestiv. Mai mult, poate anunta o infectie cu candida. Cand acest strat are o nuanta galbuie, sugereaza infectiile si inflamatiile din organism.
Varful limbii – sistemul cardiovascular
Focul, care corespunde inimii si intestinului subtire, este reprezentat de varful limbii. Aceasta regiune vorbeste si despre emotii. Stresul si anxietatea vor fi tradate de o culoare rosie si de pete localizate in aceasta regiune.
Un varf al limbii prea fierbinte inseamna hiperactivitate in zona cardiaca, cauzata de stres si tensiune.
Lateralele limbii – ficat
Lateralele limbii corespund elementului lemn. Urmele dintilor in aceasta regiune denota ceva probleme la nivelul ficatului. Uneori pot aparea pete cu nuanta albastrui-verzuie in aceste zone. Petele de nuanta inchisa indica probleme serioase.
Cele rosii denota lipsa energiei, discomfortul, un abdomen prea proeminent, in plina expansiune, ce impune o vizita la specialist. In 7 din 10 cazuri, poate fi vorba chiar despre cancer la ficat sau ciroza.
Zona imediat urmatoare varfului limbii – sistemul respirator si imunitar
Zona imediat urmatoare varfului limbii corespunde metalului, care raspunde de sistemul respirator si imunitar. Cand aceasta regiune se inroseste sau cand apar pete rosii este vorba, cel mai probabil, de infectii respiratorii care urmeaza sa se instaleze. Paloarea in aceasta regiune reflecta un sistem imunitar slab.
In cazul anumitor infectii fungice ale plamanilor, apare un strat negru care acopera aceasta zona. Acesta poate semnala si leziuni ale plamanilor.
Centrul limbii – sistemul digestiv
Aceasta regiune, care apartine elementului pamant, se afla in stransa legatura cu functionarea stomacului, splinei si pancreasului, tradand problemele sistemului digestiv. Arsurile la stomac sunt tradate de roseata si de mucusul galbui din centrul limbii.
Schimbarile subtile de culoare din aceasta regiune indica probleme digestive care inca nu au aparut. Observa cu atentie aceasta zona pentru a actiona inainte ca semnele sa devina adevarate probleme.
Spatele limbii – rinichi
Partea cea mai indepartata a limbii reflecta functionarea multor organe, dar mai cu seama pe cea a rinichilor, fiind guvernata de elementul apa. Tot ea raspunde de sistemul hormonal si de glandele sexuale. Un strat dens galbui in partea cea mai indepartata a limbii, in centru, in cazul femeilor, reprezinta o probabila infectie a vezicii urinare, care inca nu s-a instalat.
Aceste femei ar trebui sa inceapa sa consume imediat 8 pana la 12 pahare de apa filtrata pe zi, sa ia 5.000 mg de Vitamina C si sa bea suc de merisor sau extract din acelasi fruct, ceea ce previne de obicei instalarea afectiunii. In lipsa tratamentului, de obicei afectiunea se instaleaza.
Nu doar limba transmite informatii pretioase legate de sanatate. Aceleasi informatii pot fi transmise prin alti mesageri, precum ochii, fata si unghiile.
(sursa internet)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE