background img

Articole noi

Secrete mici si mari pentru o alimentatie sanatoasa

Secrete mici si mari pentru o alimentatie sanatoasa

Nu consumati cereale care schimba culoarea laptelui in care sunt adaugate si mancati doar cand va este foame, nu cand sunteti plictisiti. Acestea sunt doar doua dintre regulile de aur ale unei alimentatii sanatoase.
Dupa ce au consultat numerosi dieticieni, nutritionisti, medici, antropologi dar si gospodine, jurnalistii de la Daily Mail au intocmit o lista cu reguli pe care oricine isi doreste sa fie sanatos, puternic si isi intareasca rezistenta organismului ar trebui sa le respecte zilnic.


"Cu cat painea este mai alba, cu atat vei muri mai repede", se spune pe buna dreptate. Consumata dincolo de o anumita limita, sub diverse forme, faina alba este la fel de nociva ca si zaharul.

Cerealele care coloreaza laptele sunt daunatoare sanatatii. Schimbarea culorii dovedeste ca cerealele respective sunt intens procesate si contin numerosi aditivi.

Daca nu iti este suficient de foame cat sa mananci un mar, atunci nu manca !

Mancati doar pentru ca va este foame nu pentru ca nu aveti ce face. Pentru multi, mancarea are mai putina legatura cu foamea si mai multa cu dorinta de a face ceva placut, care sa le aduca satisfactii imediate. "Daca nu iti este suficient de foame cat sa mananci un mar, atunci nu manca nimic!", spune o veche zicala.

O alta vorba din popor, necontestata de nutritionisti, spune ca o portie de mancare este cu atat mai sanatoasa cu cat contine mai multe culori, deci implicit diverse tipuri de legume.

Evitati alimentele pe eticheta carora figureaza o lista lunga de ingrediente, deoarece sunt intens procesate. Atentie, nu vorbim despre retetele bazate pe mai multe ingrediente, ci de produsele gata preparate cumparate din comert.

Puneti jos furculita intre doua inghitituri

Alimentele pozitionate central pe rafturi sunt de obicei mai nesanatoase, continand numerosi coloranti si aditivi. Cautati mai sus sau mai jos, dupa produsele naturale.

Mestecati bine alimentele, nu va grabiti. Savurati mancarea si va veti simti mai satisfacuti. "Puneti jos furculita intre doua inghitituri", va mai recomanda nutritionistii.

Consumati cat mai multe mancaruri produse de oameni nu de masini. Alimentele procesate mecanic contin, in  cele mai multe cazuri, prea multa sare, grasime sau zahar, precum si coloranti sau alte produse artificiale, nocive pentru organismul uman.

Daca un aliment are aceeasi denumire in toate limbile, atunci nu este recomandat

Evitati sa cumparati alimente sau bauturi de la benzinarii. De obicei acestea se aprovizioneaza cu produse neperisabile, care contin numerosi aditivi.

Nu manca singur, vei fi tentat sa mananci mai mult. Incearca sa iei masa in familie sau cu prietenii.

Daca un aliment are aceeasi denumire in toate limbile, atunci nu este recomandat. Big Mac, Pringles, iti suna cunoscut?

Incalca regulile din cand in cand, nu foarte des, la petreceri, evenimente mondene sau cu alte ocazii diverse. Astfel, nu te vei mai simti atat de incorsetat de recomandarile facute mai sus, si nu vei fi atat de tentat sa uiti de ele.
http://www.ziare.com/

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE