background img

Articole noi

Abces dentar

Tratament si remedii pentru abcesul dentar

Primul gest

* gargara cu unul dintre produsele recomandate mai jos, la remedii naturiste
* compresa rece pe obraz
* mergi, cât mai repede, la medicul stomatolog
-->


Pentru uz intern:
echinaceea

tinctura: se pune, într-un recipient de aproximativ 400 g, planta proaspata sau uscata, se adauga 100 ml alcool de 45 grade, se lasa la macerat 8-10 zile, amestecându-se de 2-3 ori pe zi, apoi se strecoara, se pune în alt recipient închis la culoare si se depoziteaza într-un loc cu temperatura constanta; se iau 20-40 de picaturi, de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, în cure de 6 saptamâni
cicoare

* infuzie din 2 lingurite de planta la 500 ml de apa clocotita; se infuzeaza 10 minute si se consuma în doua reprize: o cana dimineata si una dupa-amiaza, între mese
* decoct din 20 grame de planta la 500 ml de apa clocotita, se fierbe 5 minute, se infuzeaza alte 15 minute si se bea în doua portii, dimineata si seara.

amestec de plante:

* ingrediente: urzica vie: 1 lingura, macese: 3 linguri, nalba – 1 lingura, planta de echinaceea – 1 lingura;
* mod de preparare: se prepara o infuzie dintr-o lingura din amestecul de plante la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 15 minute si se beau doua cani pe zi, între mese

Pentru uz extern:
musetel

infuzie din 3 linguri de planta (se pot folosi toate partile aeriene ale plantei) la o cana de apa fiarta, lasata acoperita timp de 30 de minute; cu aceasta infuzie se face gargara sau se pun cataplasme (pe obraz)
plop negru

infuzie: se toarna 250 ml de apa clocotita peste doua lingurite de muguri; se lasa la infuzat 20 minute; se face gargara, pentru a spala zona cu abces sau se aplica, pe obraz, comprese reci
praz
daca abcesul nu a colectat puroi si zona este doar rosie, inflamata, dureroasa, se pot folosi cataplasme din suc de praz: se înmoaie, în sucul de praz, miez de pâine, care se aplica pe zona inflamata, pentru a se colecta mai rapid puroiul.
Simptomele abcesului dentar

* în jurul dintelui apare o punga cu puroi
* durere care pulseaza, în special atunci când mesteci sau la atingerea dintelui
* gingii rosii, umflate
* gust neplacut în gura
* inflamatii în orice zona a gurii, a fetei, a partii de sus sau de jos a obrazului sau a gâtului
* febra
* schimbarea culorii dintelui, care devine gri sau roz
* senzatia ca dintele este împins din radacina si ca gura nu mai poate fi închisa adecvat

Principalele cauze

* traumatism
* carie netratata
* afectiuni ale gingiei

-->

Abces mamar

Tratament si remedii pentru abcesul mamar

 Primul gest

te adresezi medicului ginecolog

Remedii clasice

  • o microinterventie chirurgicala (se curata abcesul)
  • antibiotice
-->

Remedii naturiste

mesteacan

  • planta cu efect purificator limfatic
  • infuzie din o lingurita de frunze maruntite la 250 ml de apa, se oparesc 7-8 minute, se strecoara, se adauga 0,5 g bicarbonat de sodiu (de la farmacie) si se consuma cu înghitituri mici, de-a lungul unei zile

paducel

  • planta ce stimuleaza circulatia
  • decoct din flori, frunze sau fructe: se pun la clocotit 300 de ml de apa, când da în clocot, se adauga 1 lingurita de paducel; se fierbe 5 minute, se strecoara; se consuma doua cani pe zi, dimineata si seara

ciubotica-cucului

  • planta cu efect de reglare hormonala
  • decoct din 300 de ml de apa care clocoteste; se adauga 8 g de radacina maruntita, se fierbe 8 minute, se strecoara si se consuma o cana pe zi, dimineata

busuioc

  • planta cu efect antibiotic si cicatrizant
  • infuzie: la 250 ml de apa se adauga 5 g de busuioc uscat, frunze; se infuzeaza (se acopera vasul), timp de 15 minute; se consuma 3-4 cani pe zi.

Simptomele abcesului mamar

  • colectie de puroi ce poate fi eliberata la exterior (supuratie), prin glanda mamara, sub presiune sau spontan
  • poate fi legat de un obstacol la nivelul ductelor (“canalele” din care este formata glanda, care poate supura)
  • poate fi localizat subcutanat, subareolar, interlobular (între canalele din care este formata glanda), retromamar (la nivelul planurilor profunde), central (lobar, simplu sau multiplu: glanda mamara este formata din mai multi lobuli; pot fi afectati unul sau mai multi); cea mai frecventa localizare este cea subareolara
  • se manifesta prin dureri, roseata locala, umflarea locala sânului, cresterea temperaturii local
  • lichidul scurs din mamelon lasa o pata galbena (semnul Budin)
  • poate fi însotit si de marirea ganglionilor regionali

Principalele cauze

  • fisuri ale mamelonului 
  • traumatisme (lovituri)

-->

terapia cu sare

Terapia interna cu sare. Toate recomandarile privesc exclusiv sarea naturala, grunjoasa, numita si sare gema, si nu sarea "fina" de masa.
Digestie dificila, constipatie, slabiciune corporala,subponderalitate. Se consuma hrana condimentata cu sare gema sau sare marina (se gasesc in comert), care au un gust mult mai intens. S-a constatat ca sarea naturala are un efect mult mai puternic de stimulare a secretiei de sucuri gastrice si ca este un excelent activator al peristaltismului gastrointestinal, fireste – cu conditia sa fie consumata cu moderatie. De altfel, inca de acum 500 de ani, celebrul medic si alchimist al Evului Mediu Paracelsus observa intr-un tratat ca digestia si excretia sunt mult perturbate de absenta sarii din alimentatie.
Hipotensiune arteriala, aritmie cardiaca. Dimineata, pe stomacul gol, se administreaza un sfert de cutit de sare marina (aproximativ 0,25 g), care se inghite cu o cana (250-300 ml) de apa plata. Tratamentul se face vreme de minimum o jumatate de an. Studii recente arata ca se obtin rezultate deosebit de bune, cu conditia ca tratamentul sa fie asociat cu alimentatia predominant vegetariana.
Osteoporoza, crampe musculare. Se vor sara alimentele exclusiv cu sare gema neiodata, care este foarte bogata in oligoelemente implicate in procesele de asimilatie a calciului.
Intoxicatii cu substante luate pe cale orala. Intr-un litru si jumatate de apa calduta se pune o lingura de sare si se amesteca bine sis bea rapid, pe nerasuflate. Imediat dupa ingerare, se va produce o senzatie puternica de voma. Vom evacua continutul stomacului, aplecandu-ne in fata, gadiland cu inelarul si aratatorul mainii drepte glota (omusorul) si presand cu mana stanga cu putere stomacul. Reflexul vomitiv va aparea imediat.
Tuse persistenta, tuse uscata. Se tin pe limba cat mai mult timp cateva granule de sare gema (nu mai mult de un varf de cutit). Reactia de stopare a tusei se va declansa prin doua mecanisme: prin salivatie, care va deveni mult mai abundenta, si prin stimularea directa a sistemului nervos central, prin intermediul papilelor gustative.
Contraindicatii la administrarea interna a sarii. Aportul masiv de sare este contraindicat in cazurile de hipertensiune si tromboza grava, precum si in fazele acute ale gastritei hiperacide si ale ulcerului gastroduodenal.
Tratament extern cu sare.
Calculi renali, colici renale. Un saculet de panza plin cu sare gema se pune pe un calorifer sau pe alta sursa de caldura si se lasa sa se incalzeasca, pana la 50-60 de grade Celsius, se aplica apoi pe sale (zona lombara), unde se tine vreme de o jumatate de ora.
Ulceratii pe piele. In doua linguri de miere de albine se pune o jumatate de lingurita de sare si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza, se aplica apoi acest preparat pe zonele afectate. Rezultatele terapeutice sunt uimitoare, acesta fiind unstravechi remediu mentionat in tratatele medicale grecesti.
Arsuri de gradul I si II. Pe zona afectata se presara sare grunjoasa din belsug. Aceasta aplicatie va spori pe moment senzatia de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse,iar vindecarea va fi considerabil mai rapida. Nu se aplica sare pe arsurile grave, cu rana deschisa, intrucat produce o usturime insuportabila.
Nas infundat (rinita cronica). La un pahar de apa calda se pune o lingurita de sare gema sau marina si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se pune aceasta apa sarata calda in palma si se trage pe nara stanga si pe nara dreapta, alternativ, pentru desfundarea cailor nazale. Acest procedeu este bine sa se faca in fiecare dimineata, pentru drenarea cailor respiratorii, inlaturarea surplusurilor de mucus, marirea acuitatii olfactive.
Dureri de gat (faringita, laringita, amigdalita). Se pun doua lingurite de sare naturala intr-un pahar cu apa fierbinte, dupa care se amesteca bine cu o lingurinta, pana cand sarea se dizolva complet. Se face gargara cu acest preparat cat mai fierbinte, lasand apa sarata sa ajunga cat mai mult pe gat. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi, pana la disparitia completa a afectiunii.
Baile cu apa sarata. Sunt un remediu traditional de medicina populara, care se aplica si acum, in clinici moderne din Austria sau Germania, cu un succes extraordinar. Se prepara prin punerea la o cada de apa calda (aproximativ 150 de litri) a doua kilograme de sare (amestecata in prealabil cu apa fierbinte, pentru a se dizolva mai usor). Baia dureaza 20-30 de minute si este important ca temperatura apei sa fie mentinuta mereu peste 37 de grade Celsius, pentru ca actiunea terapeutica sa fie maxima. Cercetatorii au observat ca aceste bai, care se fac de regula o data la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice in preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile inainte), cand este de altfel recomandat sa fie incepute.
Iata indicatiile acestor bai:
Dermatozele infectioase. Se fac bai partiale, inmuind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, in apa sarata calda, preparata prin punerea a 7 linguri de sare la litru.Imediat dupa baie, pielea nu se sterge, ci se tamponeaza putin si se lasa sa se usuce. Este excelent acest remediu in tratarea infectiilor bacteriene si micotice (produse de ciuperci parazite).
Reumatismul – se fac de doua ori pe saptamana bai complete cu apa sarata fierbinte. Cele mai eficiente sunt baile preparate cu sare marina, dar efecte foarte bune s-au obtinut si cu sarea de mina, cu cristale mari (nemacinata).
Cistitele, infectiile urinare. Se fac bai complete sau bai de sezut cu apa ceva mai sarata: 5 linguri de sare la litru. Baia va fi facuta in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii, iar apa trebuie sa fie cat mai fierbinte, insa suportabila (peste 38 de grade). Imediat dupa baie va veti sterge si va veti relaxa la caldura, evitand ferm expunerea la frig sau curent.
Anexita, metro-anexita Se aplica procedura de la infectiile renale. Suplimentar, se va adauga in apa sarata de baie putina tinctua de iod. Este un tratament eficient, folosit ca adjuvant si in anumite infectii genitale.
Raceala si gripa Se fac bai ale picioarelor (talpi si glezne) cu apa fierbinte cu foarte multa sare (10 linguri la litru),baile vor dura 10 minute, dupa care ne vom incalta cu sosete groase si ne vom aseza la caldura, asa incat sa transpiram.
Sarea si bioenergia. S-a constatat experimental (prin fotografierea aurelor cu dispozitive Kirlian) si deductiv (prin rezultatele practice obtinute) ca sarea naturala, netratata prin nici un fel de procedeu chimic sau termic, are o misterioasa influenta asupra corpului bioenergetic al fiintei umane. Toti cercetatorii din acest domeniu de frontiera sunt de accord ca sarea naturala este un excelent agent de purificare a aurei umane.La fel ca si apa, sarea absoarbe – se pare radiatiile bioenergetice nocive, curatand din punct de vedere energetic – zonele in care este aplicata. Iata cateva aplicatii practice ale acestor proprietati bioenergetice ale cristalelor de sare:
Radiatiile electromagnetice sunt o puternica sursa de perturbare a biocampului fiintei umane. Se pare ca foarte multe tulburari ale omului modern, de la durerile de cap la oboseala sau de la sensibilitate marita la stres, sunt accentuate de campurile electromagnetice pe care le emit aparatele si dispozitivele electrice, cu care el interactioneaza practic permanent. Punerea unor cristale mari de sare de mina (extrasa din pamant) in preajma locului in care dormim sau in care lucram (de exemplu, intre noi si calculator) are un effect de absorbtie, de atenuare a influentelor nocive ale campurilor electrice.
Oboseala. O procedura de medicina populara romaneasca ce si-a dovedit adesea eficienta este sa punem un saculet cu sare calduta pe ceafa atunci cand suntem obositi. Acelasi saculet cu sare era pus in leaganul copiilor ca sa nu se deoache si sa aiba somnul lin, intre haine, ca sa le asigure durabilitatea, precum si pentru a le impregna cu o misterioasa capacitate de protectie impotriva "facaturilor de tot felul".
Bijuteriile – mai ales cele vechi. Se spune ca poarta cu ele foarte multe din impregnarile negative ale celor care le-au purtat de-a lungul timpului.Din acest motiv, ele se lasa o perioada de minimum 49 de zile sa stea in sare gema, inainte de a fi purtate. La fel se procedeaza si cu cristalele sau cu pietrele semipretioase.

Amenoree (Absenţa menstruaţiei)

Tratament si remedii naturiste pentru absenta menstruatiei

Primul gest

  • mergi la medicul ginecolog, în vederea stabilirii cauzei
  • fa un test de sarcina, în vederea excluderii acestei cauze

Tratament clasic

  • corectarea afectiunii endocrine: tratament cu hormoni estrogeni
  • vasodilatatoare
-->

Remedii naturiste

  • acupunctura
  • masaj si reflexoterapie

tratament homeopat

  • Aconitum: în cazurile de disparitie a menstrei dupa expunere la frig
  • Kali carbonicum: la tinere palide, depresive, cu pleoape umflate

angelica

tinctura: câte 20 de picaturi diluate în apa, de 3 ori pe zi, dupa mese

cretisoara

infuzie: o lingura de planta la 250 ml de apa, se infuzeaza 10-12 minute, se strecoara, se consuma o cana, dimineata

talpa-gâstei

infuzie: o lingurita la 250 ml de apa, se infuzeaza 8-10 minute, se strecoara, se consuma, dimineata, o cana, în care se adauga 20 de picaturi de tinctura de talpa-gâstei

extract de mladita de zmeur

50 de picaturi dimineata, dupa masa, diluate în apa sau ceai

galbenele

infuzie din 5 g de flori la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 10-12 minute, se strecoara, se adauga 20 de picaturi de tinctura de galbenele, se administreaza din cea de-a 16-a zi a ciclului menstrual, împreuna cu extract de vitex (solutie hidroalcoolica); se iau câte 50 de picaturi zilnic, timp de 10 zile.

Simptomele amenoreei

menstruatia nu se (mai) produce deloc

Principalele cauze

  • sarcina
  • dezechilibre hormonale 
  • tulburari psihice
  • tulburari alimentare
  • obezitate
  • pierderea rapida în greutate
  • boli cronice
  • sindromul Turner (afectiune genetica, caracterizata prin absenta unui cromozom X în celulele organismului uman)
  • malformatii congenitale
  • himen neperforat (de obicei, himenul acopera doar o parte din intrarea spre vagin, exista, însa, si cazuri în care himenul acopera în totalitate orificiul si astfel sângele menstrual nu are cum sa fie eliminat, la pubertate; în asemenea cazuri, medicul va face câteva incizii pe himen)
  • efort fizic intens

-->

Lipsa laptelui matern (absenţa secreţiei mamare)

Simptomele absenţei secreţiei mamare

secreţie lactată scăzută

Principalele cauze

  • travaliu dificil sau traumatizant
  • stres
  • suprasolicitare
  • tulburări endocrine

Tratament şi remedii naturiste pentru lipsa laptelui matern

Primul gest:

consult medical, în vederea stabilirii cauzei

Remedii clasice

  • tratament endocrin
  • înlăturarea stresului
  • consum de lichide
-->

Remedii naturiste

  • acupunctură
  • reflexoterapie
  • masaj relaxant

amestec de plante

câte 50 de g flori de tei, muşeţel, mentă, rozmarin, fenicul, lavandă, flori de fân; peste acest amestec se toarnă apă clocotită, se lasă la infuzat timp de o oră, se strecoară şi se adaugă la apa din cadă, se fac băi de 10-15 minute, timp de 10-12 zile.

fenicul

infuzie: 3 g pulbere de fructe la 300 ml de apă, se infuzează 10 minute, se consumă o cană zilnic; remediul este contraindicat în boală ulceroasă!

anason

  • se utilizează seminţele, sub formă de pulbere, câte 1 g, de 3 ori pe zi
  • infuzie din 5 g seminţe la 250 ml de apă; se infuzează 15 minute, se consumă zilnic o cană

amestec de plante

infuzie cu 1 lingură de amestec de plante în părţi egale (frunze de roiniţă, fructe de anason şi fructe de fenicul) la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 12 minute, se beau 2 căni pe zi.

-->

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE