background img

Articole noi

Leacuri naturiste de la cititori

Pietre la rinichi

Se spala bine o lamaie, se taie bucati mici, cu coaja cu tot, si se fierbe cu un litru de apa, la foc potrivit, pana cand lichidul scade la un sfert. Se bea dimineata, pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Dizolva nisipul si pietricelele de la rinichi.
Panaritiu

Se acopera locul infectat cu o frunza proaspata de varza, bine spalata si putin sfaramata, ca sa iasa sucul. Se fixeaza si se lasa 12 sau 24 de ore, dupa care se schimba cu alta frunza. Tratamentul se face mai multe zile, pana cand cedeaza, sunt sanse mari sa scapi de chirurg!
MARINA SAFRONIE - Bucuresti

Ciocuri pe coloana

Alifie de sanziene: 20 g planta uscata, bine maruntita, se pun la macerat timp de 12 ore, in 30 ml spirt sanitar, intr-un borcan inchis ermetic. Se adauga 200 ml de ulei de masline si se tine in bain marie, timp de 3 ore, agitand vasul din cand in cand. Se lasa in repaus trei zile, dupa care se filtreaza. Dupa filtrare, s
e pune intr-un vas pe foc si se adauga 50 g de ceara de albine, amestecandu-se continuu pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale in fiecare seara.
Tinctura din 70 g marul-lupului, 10 g tataneasa, 10 g cimbru. Peste aceste plante, intr-un borcan, se adauga 500 ml spirt sanitar. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Cu aceasta tinctura se pun comprese pe zona afectata, tinandu-se de seara pana dimineata. Sa va fie de leac!
SERBAN MARIA - tel. 0721/74.65.30

Energizant natural pentru anemie cronica

Acum cativa ani, sotia mea, dupa o intrerupere de sarcina, a pierdut mult sange si era foarte slabita. Abia se mai tinea pe picioare. A stat in spital 6 luni, timp in care i s-au facut multe perfuzii. Cu toate acestea, era asa de slaba incat ajunsese sa cantareasca abia 32 kg. Dupa ce am luat-o acasa, m-am rugat lui Dumnezeu sa-i dea sotiei mele putere si sa se faca bine. Atunci Dumnezeu mi-a luminat mintea si mi-a scos in cale tratamentul salvator. Este vorba despre un energizant natural, care se prepara din: 1 kg miere poliflora, 300 g polen, 2 sticlute de tinctura de propolis, 2 sticlute de ulei de catina, 200 g miez de nuca, 200 g coacaze negre uscate. Se amesteca toate intr-un borcan mare, care se tine apoi la frigider. Se ia din borcan cate o lingura dimineata, inainte cu jumatate de ora de masa, timp de o luna, cu o pauza de 3 saptamani, si, la nevoie, se repeta tratamentul. Paralel, a baut si trei pahare de sucuri de cruditati pe zi - morcov, sfecla rosie, telina, mere - in parti egale. I-am mai dat si cate o friptura slaba la gratar. Dupa 8 luni de tratament, s-a refacut complet, iar acum este sanatoasa.
I. SERBAN

Un leac ideal pentru durerile de stomac: PORUMBARUL

Eu am fost un suferind cronic de stomac (gastrita cronica) si am consumat, cred, kilograme de medicamente, in special Calmogastrin, care imi alina pentru scurt timp suferinta. Aveam dureri puternice, atat inainte, cat si dupa masa. La varsta de 32 de ani, nu mai intrevedeam o perspectiva de vindecare. La aceasta stare a mea contribuia, desigur, si natura serviciului pe care il prestam. Tot timpul in deplasare, cu mese neregulate, mancand alimente gatite in cantine si hrana rece. Si eram permanent stresat. Desi nu am fost fumator si nu am abuzat de bauturi alcoolice, aveam aceste dureri.
Intamplarea a facut sa descopar virtutile porumbelor. La sfarsitul lunii august 1962, ma aflam cu familia in concediu de odihna in statiunea Sovata. Acolo, cu prilejul unor plimbari prin imprejurimi, am cules si consumat in doua zile consecutiv cate o mana de boabe coapte de porumbe (le cunosteam din copilarie) si am observat efectul imediat de calmare a durerii de stomac. Simteam cum alina durerea pe masura ce consumam aceste fructe miraculoase.
 Pe loc, am cules o punga de porumbe, pe care le-am fiert sub forma de compot si am consumat cate o cana de ceai seara, la culcare, si dimineata, pe stomacul gol. In cele zece zile cat am stat in statiune, nu am mai avut dureri de stomac, desi mancarurile se preparau dupa obiceiul locului, cu mult rantas, paprica si zahar, greu de suportat si pentru un stomac sanatos. Pentru siguranta, am prelungit cura de compot cu fructe uscate si acasa, aproape 3 luni. Proprietatile curative antiseptice si astringente au condus la cicatrizarea ranilor din stomac si m-am vindecat.
In prezent, am 70 de ani si ma simt sanatos pentru aceasta varsta. Uneori, am mai avut cate o recidiva la stomac, cand am consumat otet, muraturi, ardei iute, mancaruri prajite si aspirina, de aceea, pe cat imi sta in putinta, le evit si in prezent.
Fructele, fiind comestibile, nu au contraindicatii si nici efecte secundare. Pot fi consumate ca atare si sub forma de compot ca orice compot preparat din visine sau cirese. Pacat ca nu sunt comercializate si valorificate pe piata, in farmacii si magazine "Plafar".
Porumbarul (Prunus spinoza) este un arbust spinos, cu flori albe. Fructele, cand se coc, sunt negre-albastrii, cam ca afinele, au un gust dulceag-astringent si contin un sambure mare, ca de visine. Se recolteaza toamna, de la culesul porumbului si pana cad primele brume.
P. IONASCU CONSTANTIN

Sfaturi pentru femeile cu vaginita, rani pe uter si vagin (cervicita), diferite scurgeri, infectii

Bai vaginale facute cu irigatorul, cu ceai de pelin. Doi pumni plini cu pelin se pun intr-un litru si jumatate de apa clocotita. Se mai fierbe inca 10 minute, apoi se acopera. Se strecoara prin tifon triplu (atentie, sa nu fie nici un fir de planta). Se fac bai (sa fie fierbinti cat suporta degetul cel mic). Daca sunt prea fierbinti, lasati sa se mai raceasca putin, dar nu adaugati apa rece nefiarta. Totul sa fie foarte steril (irigatorul sa fie fiert in apa clocotita, tifonul si oala la fel, folosite numai si numai in acest scop. Irigarea este foarte importanta.) Intai va spalati cu ceai si sapun pe exterior, apoi folositi irigatorul. Va stergeti cu hartie igienica, nu cu prosop. Intotdeauna lenjeria intima sa fie fiarta. Femeile care vor sa faca copii sa nu repete tratamentul mai mult de zece bai.
DOINA PINTILIE - Bucuresti

Coxartroza

Sunt veteran de razboi, merg spre 88 ani, sufar de coxartroza bilaterala de circa 10 ani. Nu am voie sa ma operez fiind suferind de inima (insuficienta cardiaca). In urmatoarele randuri, expun pentru cei suferinzi de aceeasi boala, cum am rezistat si ce am folosit pentru ameliorarea durerilor.
* Ceaiuri: coada-calului - se opareste o lingura de planta, se bea o ceasca dimineata, cu 1-2 ore inainte de micul dejun, o alta ceasca seara, inainte de cina cu 30 de minute.
* Ceai de urzica - se opareste o lingurita de planta, se bea o ceasca dupa masa de pranz si una dupa masa de seara. In fiecare ceasca punem o lingurita de bitter suedez (il gasiti fie la farmacie, fie la magazinele naturiste).
* De doua ori pe saptamana comprese cu bitter suedez, durata 4-5 ore. Se umezesc bine cu bitter doua tifoane mari si impaturite, si se aplica pe ambele solduri. Se acopera cu pungi de plastic.
* De doua ori pe saptamana frunze de varza cruda. Se aplica pe locul dureros, invelite cu o carpa plusata. Mai intai curatam nervurile cu un cutit, apoi cu o sticla sau sucitor de taitei, se maseaza frunzele pentru a se zdrobi nervurile. Se aplica seara, la culcare, si se tin legate si ziua intreaga.
* De trei ori pe saptamana, seara, la culcare, punem 2 perne cu pedicuta pe ambele solduri. Planta se gaseste la Plafar sau in piata, la tarani. Din 4 pachetele de planta confectionam doua perne din material plusat. Se pun pe ambele solduri, seara, la culcare, pana dimineata.
Compozitie originala: 100 g boabe ienupar pisate bine, o capatana usturoi pisat, o lingura hrean razuit, o lingura sare dura. Toate se pun intr-un borcanel peste care se toarna otet de mere si o lingura spirt medicinal. Se lasa 3-4 zile la dospit. Ne frictionam dimineata si seara la culcare.
Unguent: Indometacin, Apireven (venin de albine, de la "Apicola"). Ne frictionam dimineata si seara, la culcare.
Supozitoare: Indometacin, de doua ori pe saptamana, cate unul, dimineata.
Aplicati toate indicatiile mentionate mai sus cu incredere si credinta in Dumnezeu si va asigur ca durerile se vor ameliora in mod simtitor.
In final, va recomand ca pe o perioada mai indelungata sa tineti regim lacto-vegetarian si naturist.
Interzise: carnea de porc, mezelurile.
Permise: carnea de pasare, vitel, carnea de vita (fiarta) si peste, prin rotatie; multe fructe, sucuri de zarzavat (morcov, sfecla rosie, telina). Lunar, cel putin sucul de la 6 lamai, indulcit cu miere. Recomand multa miere in locul zaharului, care este otrava ficatului. Va dorim multa sanatate!
BADEA IRIMESCU, veteran de razboi - Lugoj, jud.
Timis

Nevralgii - NEVRALGIILE (DE TRIGEMEN, INTERCOSTALA, CERVICO - BRONHIALA, SCIATICA)

Nevralgia - Durere provocata de o iritatie sau de o leziune a unui nerv senzitiv. Durerea evolueaza, in general, prin crize destul de intense, dar intre crize poate persista un fond dureros.
Diferitele tipuri de nevralgie se clasifica dupa localizarea lor in:
- Nevralgia faciala provoaca o durere supraacuta in zona controlata de catre nervul trigemen. Ea afecteaza, in principal, obrazul, pleoapele superioare si, de cele mai multe ori, maxilarul superior. Ea se produce de o singura parte si este adesea provocata de o stimulare a unei zone particulare a fetei.
- Nevralgia interstitiala intervine de ambele parti, dar urmeaza traiectul de inervatie cutanata care taie oblic coastele.
- Nevralgiile prin iritaria nervilor membrelor coboara in lungimea unei benzi stramte pana la extremitatea membrului: nevralgia cervicobrahiala in membrul superior, nevralgia crurala si sciatica in membrul inferior.

NEVRALGIILE (DE TRIGEMEN, INTERCOSTALA, CERVICO - BRONHIALA, SCIATICA).


BOLI NEVROTICE (ASTENICA, MIGRENA, ENUREZIS, EPILEPSIE). OLIGOTERAPIA

1. NEVRALGIA DE TRIGEMEN puncte reflexogene: punctul 5, timp de 10 minute; punctul 23, timp de 3 minute pe fiecare picior; maxilar superior, timp de 5 minute; zona cervicala, timp de 3 minute; punctul 39, timp de 3 minute.
2. NEVRALGIA INTERCOSTALA punctul 12, timp de 5 minute; zona torace, timp de 10 minute; zona limfatice, punctul 49.
3. NEVRALGIA CERVICO - BRONHIALA puncte reflexogene zona cervicala punctul 14, timp de 5 minute; umar, timp de 8 minute; punctele 24, 25, 26, timp de 5 minute; punctul 13, timp de 2 minute; punctul 23, timp de 2 minute; umar, brat, timp de 15 minute.
4. NEVRALGIA SCIATICA punctele 24, 25, 26, timp de 7 minute; punctul 55, timp de 5 minute; nervul sciatic, timp de 20 de minute; punctul 13, timp de 3 minute pe fiecare picior.

TRATAMENT NATURIST:
1. Infuzie de ceai din coada calului, iedera, cimbru, 2-3 cani pe zi. Comprese cu infuzie de soc pe zonele dureroase. Frunze de varza cruda, radacina de tataneasa sau spanz, pedicuta.
2. Acelasi tratament ca la punctul 1.
3. Idem mai sus.
4. Spalaturi pe tot corpul cu apa rece si otet timp de 15-20 de minute, iar de 2 ori pe saptamana se aplica " mantaua spaniola ". Alifie cu dragaica aplicata pe partea posterioara a membrului inferior, masand usor.


BOLI NEVROTICE
1. NEVROZA ASTENICA (neuroastenia) zona reflexogena punctul 21, timp de 3 minute; punctul 11, timp de 5 minute; punctul 4, timp de 3 minute; punctul 7, timp de 3 minute; punctul 22, timp de 2 minute; punctul 36, timp de 2 minute; punctele 15, 17, 19-34, timp de 3 minute.
2. MIGRENELE punctele 7, 4, 1, 2, timp de 10 minute; punctul 13, timp de 3 minute; punctele 23, 24, timp de 3 minute.
3. ENUREZISUL punctele 17, 18, 19, timp de 3 minute; punctele 23, 24, 25, 26, timp de 10 minute; punctul 7, timp de 5 minute.
4. EPILEPSIA punctul 7, timp de 10 minute; punctele 24, 25, 26, 39, timp de 5 minute; punctele 21, 4, timp de 3 minute.

TRATAMENT NATURIST:

1. "Mantaua spaniola" de 2 ori pe saptamana, spalaturi generale cu apa rece si otet. Folosirea autosugestiei pozitive si relaxante. Fara cafea, alcool, tutun, tranchilizante. Ceaiuri din coada soricelului, conuri de hamei, vertrilica, coada calului in parti egale, 2-3 cani pe zi. Bai de plante din rostopasca, frunze de alun, timp de 10 minute in apa calda.
2. Ceaiuri din infuzie de menta sau roinita 2-3 cani pe zi. Infuzie din levantica 1-2 cani pe zi. Ciubotica cucului 1-2 cani pe zi. Coada soricelului 2-3 cani pe zi. Ceai din chimion decoct. Infuzie din marar, se beau 1-2 cani pe zi. Infuzie din levantica, indulcita cu miere, se beau 3 cani pe zi. Infuzie din flori de salcam. Decoct din cozi de visine, se beau 2-3 cani pe zi. Macerat de valeriana, se indulceste cu miere, se bea fractionat pe timpul unei zile. Suc de soc: 30 gr. suc obtinut prin stoarcerea fructelor, amestecat cu 20i alcool, Cataplasma cu ifuzie de sunatoare, 30 gr. planta la 1 litru apa, timp de 20 de minute. Mersul descult prin roua sau pietricele.
3. Infuzie din coada soricelului 2 cani pe zi. Coada calului, sunatoare in parti egale 2 cani pe zi. Sirop de ienupar (150 gr. fructe de ienupar zdrobite, la 500 ml. apa, 300 gr. zahar) seara la culcare se va da copilului intr-o lingurita de miere de albine, iar adultului 3 lingurite pe zi.
4. O crenguta de salcie si una de plopusor, se ard, iar cenusa se amesteca cu lapte proaspat, 1 lingura de scrum la 1 pahar de lapte. Se beau 3 linguri de 3 ori pe zi timp de 12-14 zile, apoi se face pauza 2 saptamani. Bai generale cu infuzie de rostopasca. Regim alimentar vegetarian, dupa 15 zile, se va tine post 3 zile. Macerat de vasc 1 lingura de frunze la 250 ml. apa rece, se lasa la macerat 24 de ore, se srtecoara, se bea ceaiul. Se recomanda o viata linistita, fara eforturi, fara stres. Mersul descult prin roua sau pietricele. Bolnavii nu au voie sa lucreze la inaltimi, sau sa conduca autovehicule.

OLIGOTERAPIA
Oricui i se poate intampla sa uite un numar de telefon, un nume, anumite perioade, din cauza oboselii, a stresului. Uneori, acest fenomen devine mai frecvent. Scaderea capacitatii de concentrare, a memoriei, poate avea drept cauza anemia sau reducerea cantitatii de fosfor din creier. Acest mineral joaca un rol fundamental in mentinerea eficientei cerebrale si a functionarii neuronilor.
Pentru a ajuta organismul sa recupereze fosforul pierdut, este necesara oligoterapia.
Pentru revitalizarea memoriei este indicat fosforul luat in combinatie cu vitamina E, care ii potenteaza efectul.
Cei care sufera de anemie, vor face o cura de fier in asociatie cu vitamina C. Pentru persoanele in varsta este recomandata o cura de seleniu si magneziu. Aceste minerale se gasesc la farmacie sub forma de capsule, siropuri, picaturi. Lipsa lor din organism poate fi compensata si printr-o dieta rationala, bazata pe legume, fructe, cereale.
Fosforul se gaseste in germenii de grau, carnea de peste, galbenusul de ou.
Magneziul se gaseste in fructele uscate, in orez, cacao.
Fierul, seleniul, se gasesc in germenii de grau, stridii, legume.


Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE