background img

Articole noi

Cataracta

Cataracta la ochi
Exista doua tipuri de cataracte: congenitale si dobindite. Cataracta dobindita ( primitiva) poate aparea pe un ochi sanatos, care nu a suferit nici o afectiune, sau in urma unui traumatism ( cataracta traumatica).


Cataractele primitive sint intotdeauna bilaterale (afecteaza amindoi achii). Mai intii se imbolnaveste un ochi, apoi si celalalt. Acest lucru nu inseamna ca ochiul care este afectat ultimul se imbolnaveste de la primul, dimpotriva nu exista nici o legatura. Cataracta congenitala apare fie la un ochi, fie la amindoi ochii. Un copil se poate naste cu aceasta afectiune, pe care o mosteneste. Modificarea cristalinului nou-nascutului poate surveni si din cauza ca, in timpul sarcinii, femeia a suferit o infectie.

Simptome:
Vederea se incetoseaza si scade treptat, niciodata brusc ( decit in cazul cataractelor traumatice).

Definitie:
Cataracta se defineste prin tulburarea transparentei cristalinului.

Cauze:
Nu se stie din ce cauza apare cataracta.

Diagnostic:
Diagnosticul de cataracta congenitala se pune in urma unei consultatii simple: nou-nascutului i se pun in ochi citeva picaturi si cu un oftalmoscop se constata aceasta afectiune. Sansa copilului de a vedea este interventia chirurgicala cit mai repede, imediat dupa nastere. Copilul cel mai mic operat de cataracta la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti avea o saptamina. In mod frecvent, sint operati copii in primele trei luni de viata care au cataracta. In general, diagnosticul de cataracta poate fi pus numai de medicul oftalmolog. Investigatiile nu sint foarte complexe. Pacientului i se face un examen cu biomicroscop. Exista situatii in care imaginea este identica, la un bolnav cu o cataracta avansata sau fara cataracta. Acest lucru poate crea confuzii, de aceea, cel mai indicat pentru pacienti este sa se adreseze medicului oftalmolog. In debutul bolii, cataracta nu poate fi vazuta cu ochiul liber. Inainte de operatie, in urma unor masuratori (biometrie), medicii oftalmologi spun pacientilor ce cristalin sa cumpere. In plus, pacientul face un test de glicemie si i se masoara tensiunea arteriala. Au fost situatii in care pacientii aveau glicemia foarte mare, sufereau de diabet, dar nu stiau. La o glicemie foarte ridicata nu se face operatia, deoarece riscul de singerare este foarte mare. Tensiunea arteriala se ia si in ziua programarii pacientului la spital, si in ziua internarii si inainte de operatie. Daca tensiunea arteriala este mare, medicul anestezist o poate aduce in limite normale. Daca tensiunea arteriala este foarte mare, pacientul este trimis la un specialist in boli cardiovasculare si se va intoarce atunci cind tensiunea va avea valori constante. "Orice interventie chirurgicala este un stres pentru orice om normal si atunci apare o anumita tensiune psihica, iar tensiunea arteriala creste. Astfel, tensiunea poate ajunge la valori mari si este un risc mare daca se face operatia", spune dr. Pop. De obicei, evolutia cataractei este destul de rapida, astfel incit boala ajunge repede la maturitate (cataracta matura este deja alba, da o imagine alba in aria pupilara). Unii oameni au cataracta de zece ani, iar evolutia bolii este lenta. Aceste cazuri sint insa rare.

Tratament:
Tratamentul cataractelor traumatice este tot chirurgical. Aceste cataracte apar prin lovire, intepare, accidente de munca. Cataractele complicate apar in urma unor complicatii oculare. Singurul tratament eficient care poate rezolva aceasta boala este interventia chirurgicala. Aceasta este relativ simpla: cristalinul opacifiat se inlocuieste cu un cristalin artificial, operatia facindu-se sub anestezie locala. Operatia se poate face si in ambulator sau cu o internare de doua zile. Metodele de operatie sint foarte moderne. Operatia dureaza in jur de 20 de minute. "In general este bine sa se opereze atunci cind vederea omului este slaba. Orice operatie din lume reprezinta un risc. Nu este bine sa ne asumam acest risc atunci cind vederea unui om ii este inca buna, utila.In al doilea rind, este o mare greseala sa se opereze cataracta pe un singur ochi, in faza de debut. Daca se opereaza in fazele incipiente, sansele nu sint mai mari", afirma dr. Monica Pop. In mod normal, imediat dupa operatie pacientul trebuie sa vada. Dupa operatie, se pune un pansament care se tine o zi. In total, pacientul nu este tinut in spital mai mult de doua zile pentru o operatie de cataracta. Tratamentul postoperatoriu consta in introducerea unor picaturi. Tratamentul nu este foarte costisitor. Dupa interventia chirurgicala, pot aparea diverse compkicatii, cum ar fi inflamatii postoperatorii, leziuni ale corneei, care in general se rezolva cu un tratament. Daca operatia este facuta de medici competenti, cu experienta, reusita este de peste 98% din cazuri. In timpul operatiei, pot aparea singerari ( cei mai multi bolnavi cu cataracta sint persoane in virsta la care vascularizarea nu este foarte buna). Pacientul trebuie sa-si cumpere cristalinul, care se gaseste la diferite societati.

Prevenire:
Nu exista nici o metoda de prevenire a cataractei. Exista un singur medicament care poate sa opreasca evolutia acestei afectiuni, insa nu are efectul dorit la toti pacientii. De asemenea, nu este nici un medicament care sa vindece boala.

Recomandari:
Nu exista operatie de cataracta cu laser. Laserul se foloseste numai in urma aparitiei unei mici complicatii postoperatorii, dar nu are legatura nu operatia. Operatia care se face cu laserul se numeste capsulotomie si consta in producerea unei fante mici in capsula posterioara reopacifiata dupa operatie. Operatia de cataracta se face cu ultrasunete. Statistici In ultimii ani, numarul imbolnavirilor de cataracta este mult mai mare fata de anii trecuti. "Radiatiile s-ar putea sa fie una din cauzele aparitiei cataractei. Spun acest lucru pentru ca avem la spital multi pacienti din Moldova. Si sint multi tineri. Daca inainte aceasta afectiune se intilnea doar la persoanele peste 60 de ani, in ultimii ani am operat pacienti de 20 de ani cu cataracta. Persoane de 40 de ani cu cataracta operam in mod frecvent. Cei mai tineri pacienti cu cataracta operati de mine aveau 26 de ani, respectiv 24 de ani. Ambii erau din zona Neamt", spune dr. Monica Pop, medic primar oftalmolog.

Diverse:
Implantul de cristalin foldabil se face cu aparatul numit facoemulsificator (aparat cu ultrasunete). Metoda poate fi folosita la o cataracta mai putin avansata.
Cristalinul foldabil este un cristalin care se pliaza ( incizia este mica), cristalinul se indeparteaza cu aparatul de facoemulsificare si se introduce apoi cristalinul pliabil. Operatia presupune o tehnica deosebita. Calitatea acestui cristalin nu este superioara cristalinului obisnuit. Interventia chirurgicala este insa mai usoara pentru pacient, nu este nevoie de sutura si se vindeca mai usor. Ca durata, operatia este putin mai scurta decit cea cu cristalin obisnuit ( dureaza cam 10 minute). Acest cristalin este mult mai scump (in jur de 130 de dolari). Cristalin artificial In prezent, nu se mai opereaza cataracta fara cristalin. In urma cu zeci de ani, dupa operatie, cristalinul era inlocuit cu ochelari speciali cu lentile convexe, ochelari care erau foarte grosi si foarte grei (dioptriile erau +10 la distanta si +14 de aproape). Imaginea era deformata, cu un efect de lupa: pacientul nu vedea bine, se impiedica atunci cind mergea. In urma operatiei care se facea pe atunci, cristalinul era scos si acolo raminea un loc gol ( din aceasta cauza se ajungea usor la dezlipire de retina si alte complicatii postoperatorii). Din acest motiv a fost inventat si cristalinul artificial. La Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti aceste operatii se fac de peste 10 ani. Dupa 1989, toti medicii au invatat sa faca aceste operatii.

TRATAMENT NATURIST
Cataracta nu este numai o boala a ochilor, ci provine mai exact dintr-o dereglare a rinichilor.
De cele mai multe ori, glaucomul merge mana in mana cu reumatismul si durerile articulare.
* Se face un amestec in parti egale de urzica , ventrilica , galbenele si coada calului, se beau 3 cesti in care se pune 1 lingura de biter suedez. In cazul cataractei, se ung pleoapele cu biter suedez. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendenta mai departe ochilor.
Baile de sezut cu coada calului ajuta la regenerarea presiunii din ochii afectati. Se iau 100 gr plante uscate sau 2,5 kg de plante proaspate. Acestea se lasa peste noapte la macerat in apa rece, apa trebuie sa acopere plantele. In ziua urmatoare se incalzeste maceratul, se filtreaze si se toarna peste apa din baie, care trebuie sa aibe 37°-38°C. Durata baii este de 15-20 minute, incaperea de baie trebuie sa fie incalzita, apa de baie sa acopere regiunea renala, inima sa fie in afara apei. Fara a se sterge, bolnavul se acopera cu un halat si se culca timp de o ora ca sa transpire.
Se prepara o baie pentru ochi astfel: 20 gr silur, 20 gr odolean, 20 gr musetel, 10 gr verbina, 30 gr soc se amesteca, se iau 5 linguri de plante se oparesc cu un litru de vin alb care a fost infierbantat pana la limita de fierbere. Aburul este lasat sa actioneze asupra ochilor inchisi. Tratamentul reflexogen se va face in zona ochilor, a glandelor suprarenale, limfatice corp superior, capului si ochilor.
O mixtura de zeama de lamaie cu scortisoare si cu putina apa calda este cel mai cunoscut leac impotriva cataractei.
Infuzia de cimbru se dovedeste de asemenea eficienta.
Plante cu efect terapeutic folosite in tratarea cataractei mai sunt si: ghimbirul, rozmarinul, trifoiul, trandafirul, lavanda, coada soricelului, ciapa si usturoiul.
Ca ingrediente in alcatuirea diferitelor creme puteti folosi piper, otet, frunze de alun salbatic si ulei de masline.


Reflexoterapie:
Reflexoterapia se bazeaza pe stimularea ounctelor VU1, situat in apropierea unghiului intern al ochiului si VU2, situat la extremitatea interna a
sprancenei - tonifiere, punctelor 39, 40, 49, 8, 23.

Colesterolul

Colesterolul marit -  prea multa carne, grasimi si dulciuri

Incepind de prin anii '50, alimentatia noastra s-a modificat profund, iar statisticile de pretutindeni arata ca se maninca prea multa carne, grasimi sau dulciuri.
In acelasi timp, numarul celor afectati de maladii cardiovasculare este in crestere, acest lucru constituind una dintre cauzele principale ale mortalitatii intr-o serie de tari occidentale.
Medicii au lansat deja un semnal de alarma si toata lumea a inceput sa evite grasimile.
Pe de alta parte, au aparut deja alte probleme, intrucit grasimile si chiar si colesterolul insusi sint totusi indispensabile pentru buna functionare a organismului.

Doua feluri de colesterol
Diferentele de comportament manifestate de colesterol sint determinate de proteina de care este legat.
Lipoproteinele sint cele care transporta colesterolul in sistemul nostru circulator.
Cele de joasa densitate - LDL (low density proteins) transporta aproximativ 65 la suta din colesterolul sangvin, fiind responsabile de depunerile din artere.
Lipoproteinele de inalta densitate - HDL (high density proteins) sint un fel de eroi, deoarece ele distrug depozitele de grasimi de pe vasele sangvine si asigura circulatia colesterolului, fara a bloca arterele.

Partile bune ale colesterolului
Toata lumea stie ca responsabil de atacurile vasculare, ateroscleroza si o multime de alte boli nu este altul decit colesterolul.
Mai putina lume vorbeste insa de rolul lui esential in mentinerea starii de sanatate a organismului.
In timp ce colesterolul in exces este, intr-adevar, un pericol, lipsa lui este la fel de periculoasa.
El contribuie la metabolizarea carbohidratilor, intra in componenta tuturor membranelor din organism, este necesar pentru producerea hormonilor sexuali masculini si feminini, iar cel existent in piele este convertit, sub actiunea razelor de soare, in vitamina D.

Folosirea grasimilor in alimentatie
O buna alimentatie anti-colesterol nu inseamna deloc o alimentatie fara grasimi, ci din contra.
Esential este ca acestea sa fie insa alese in mod judicious.
Mentinerea ratiei zilnice de grasimi sub valoarea de 20-30 la suta din totalul caloriilor este vitala pentru mentinerea in limite normale a colesterolului.
In acelasi timp, cantitatea de grasimi saturate nu va depasi 10 la suta.
Grasimile saturate provin, cu mici exceptii, din surse animale, iar grasimile animale contin colesterol.
Pe de alta parte, chiar daca un aliment nu contine colesterol, acest lucru nu inseamna ca el nu contine grasimi.
Se vor consuma deci alimente ce contin grasimi nesaturate, cum ar fi: pestele gras (somon, hering), untura de peste, ficatul de gisca sau rata, uleiuri polinesaturate (rapita, floarea-soarelui, porumb) si mononesaturate (masline, alune).
Grasimile saturate vor fi evitate: carnea grasa, mezelurile, untul si produsele de patiserie, carnea fiind inlocuita, pe cit posibil, cu peste.

Colesterolul la francezi
Statisticile din Occident arata ca francezii sint printre cei mai mari consumatori de grasimi, dar, in acelasi timp, ei sint cel mai putin atinsi de maladiile cardiovasculare.
Acest paradox i-a facut pe cercetatori sa inceteze vinatoarea colesterolului si pactizarea cu el.
Dupa cum se stie, antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, diminuind astfel riscurile maladiilor cardio-vasculare.
Printre antioxidantii cei mai puternici se numara polifenolii, care se gasesc mai ales in simburii de struguri si in... vinul rosu.
Acesta este, fara indoiala, unul dintre factorii ce explica paradoxul francez: doua sau trei pahare de vin rosu pe zi (nu mai mult) asigura o cantitate suficienta de antioxidanti.

 Alimente si nutrimenti care reduc nivelul de colesterol
Printre alimentele care reduc nivelul de colesterol se numara: cerealele complete, care permit evacuarea colesterolului in exces la nivel intestinal, vegetalele din familia cruciferelor (conopida), vinetele, lintea, fasolea, soia, ceapa si usturoiul.
Licopenul continut in tomate este de asemenea un antioxidant foarte eficient, mai ales daca tomatele sint fierte.
Fructele si legumele contin si ele principalele vitamine antioxidante: provitamina A, vitamina C si vitamina E.

Cresterea colesterolului e generata si de alti factori
Colesterolul nostru nu provine numai din alimentatie.
Ceea ce absorbim noi reprezinta doar 20-30 la suta din stocul nostru.
Restul de 70-80 la suta este fabricat de propriul nostru organism.
Dar si in acest program personal de fabricare exista anumite diferente, datorate unor factori precum: factorii genetici si alimentatia.
In acelasi timp, exista numeroase cauze care produc cresterea nivelului de colesterol: fumatul, cofeina, stresul, medicamentele, aditivii alimentari sau poluarea mediului inconjurator.


Colita

O inflamare acuta sau cronica a colonului (portiune aintestinului gros) consecinta unor afectiuni infectioase acute specifice (bacteriene, virale, parazitare) sau afectiuni nespecifice inflamatorii sau infectioase (dentare, amigdaliene, rinofaringiene, colecistice, genitale).

In etiologia colitelor mai intervin: factori exogeni si endogeni toxici (plumb, bismut, mercur, uraniu), diateza oxalica, carente vitaminice (vitamina PP, B, C, A) si dereglari corticoneurovegetative si neuroendocrine (ovariene, tiroidiene, cortico-suprarenale) ce pot initia sau intretine tulburari diskinetice si trafice la nivelul intestinului (hipersecretii, tulburari de digestie si de absortie protidica, glucidica si lipidica).

Cum apar colitele?
Cauzele de origine alimentara se refera la dezechilibre calitative, masticatie insuficienta, alimente alterate, sensibilizare fata de acestea. Nu trebuie neglijata importanta greselilor alimentare din perioada copilariei ce pot transforma o enterocolita acuta intr-o colita trenanta.
Poate fi declansata si de stres si agravata de fumatul in exces.

Colita de fermentatie provine prin consumul excesiv de hidrocarburate, fainoase, fructe, cruditati, dar si ca urmare a disfunctiei pancreasului exocrin, suprasolicitând activitatea zaharalitica, ce permite dezvoltarea in exces a florei de fermentatie; apar tulburari inflamatorii, secretorii, având drept urmare producerea scaunelor diareice albicioase, decolorate cu mucus si reactie acida ce pot irita regiunea perianala, borborisme, emisie de gaze nefetide. Examenul coprologic semnalizeaza ca scaunul contine unele celule vegetale, acizi de fermentatie, flora iodofila gram pozitiva.

Colita de putrefactie rezulta din consumul excesiv al alimentelor proteice (carne, fasole), lista alimentelor bogate in lest celulozic, din insuficienta masticatie a alimentelor, insuficienta lor digestie (achilie, rezectie gastrica, insuficienta pancreatica, insuficienta biliara, constipatie). Apar scaune diareice fetide, de culoare bruna, cu reactie alcalina, insotite de emisiune de gaze foarte mirositoare, fara colici, spasme.
Persoanele in cauza pot prezenta uneori fenomene generale de ordin autotoxic ca cefalee, ameteli, astenie, gura amara, stare saburala a limbii, afectiuni cutanate (eczeme, urticarie, prurit, acnee). Examenul coprologic pune in evidenta, in scaun, resturi conjunctive si musculare alterate, amoniac, flora gram negativa, iar in urina urobilirogen crescut.
Mai mult de 50% din bolnavi au un psihic labil
Unele colite ramân insa sub forma idiopata ca etiologie (colita ulceroasa, boala Krohn), existând o predispozitie genetica (sindrom Reiter, Behçet la indivizi tip HLA B 27) sau o componenta aberanta imunologic demonstrata prin prezenta unui numar mare de cazuri cu factori antinucleari, autoanticorpi antidiverse organe. Circa 75% din cei afectati au un psihic labil. S-a constatat ca la aceste persoane lizozimul este produs in exces de celulele intestinale distrugând mucusul ce protejeaza epiteliul colic care se necrozeaza producându-se ulceratii.

Simptome caracteristice: balonare, dureri abdominale,constipatie si diaree, scaune la ore neregulate, mucus in fecale.

Semnele precoce de boala activa se evidentiaza prin rectosigmoidoscopie urmata de biopsie. Bolnavii se plâng de faptul ca au scaune multiple cu sânge, glere si/sau puroi alternând sau nu cu perioade de constipatie. Concomitent pot prezenta anorexie, astenie, stare subfebrila, afectarea tegumentelor, articulatiilor.

Colita determinata de agentii fizici (actiunea de iradiere) apare in urma radioterapiei adresate afectiunilor organelor abdominale, pelviene.

Colita ischemica, cu diaree moderata sanguinolenta debuteaza acut la persoanele ce au si alte afectiuni organice aterosclerotice.

Colita necrotica (gangrenara, pseudomembranoasa) apare in carcinom intestinal, obstructii intestinale cu Clostridium, insuficienta cardiaca, insuficienta renala (uremii, sindrom hemolitic).
Colita asociata antibioterapiei apare in urma actiunii toxice / alergice, modificând spectrul florei saprofite, cu proliferarea fermenilor patogeni. Formele severe de colita necesita tratament specific instituit de medic.

Alimentatie

* Consuma indeosebi legume, verdeturi, fructe si carne alba
(peste, pui).

* Evita carnea de porc si pe cea de vita, lactatele, cerealele
care contin gluten, cofeina si alcoolul, fiindca ele pot irita mucoasa
intestinala.

Ce sa bei

* Foarte multa apa.

* Si gelul de Aloe Vera ajuta, pentru ca este un laxativ natural,
care curata si vindeca intestinele.

* Infuziile calde de menta sau musetel, cu cateva picaturi de ceai
de ghimbir, reduc balonarea si destind muschii stomacului.

Tratamente naturiste

Remedii interne
* Incearca Try Enzymes sau Digestin, dar si uleiul de menta
(capsule) combate simptomele colitei.

* Vitamina B poate inlatura efectele unei digestii dereglate.

* Pentru greata si scaune apoase poti folosi Podophyllum,
Antimonium Crudum, Arsenicum Album;

* pentru balonari si dureri de stomac - Nux Vomica sau Kali
Carbonicum;

* pentru constipatie alternand cu diareea - Argentum Nitricum.

Remedii externe
* Foloseste orice metoda de relaxare - de la meditatie si yoga,
pana la masaj si casete audio.

* Hipnoterapia poate controla crizele de colita daca este astfel
directionata incat sa influenteze in bine atitudinea pacientului fata
de simptomele afectiunii.

* Acupunctura, presopunctura sau shiatsu pot ameliora durerile si
imbunatati digestia.

Tratament naturist
Flori de musetel, scortisoara, frunze de rozmarin si cimbru.

Amestec digestiv si antispastic
Musetel: flori, 30 g
Romanita: flori, 30 g
Nalba: flori, 30 g
Maghiran: frunze, 30 g
Portocal: frunze, 30 g
Rozmarin: frunze, 30 g
Cimbru: frunze, 30 g
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze timp de zece minute. Se bea o ceasca dupa masa.

Pentru constipatie
Frunze de frasin, flori si frunze de nalba mare si nalba, frunze de parachernita, radacina de lemn-dulce.

Tizana laxativa
Tizana laxativa poate sa faca bine si celor cu colici, suprimindu-se bacele de soc
Frasin: frunze, 30 g
Nalba mare: frunze, 30 g
Nalba: frunze, 30 g
Parachernita: frunze, 50 g
Lemn-dulce: radacini, 10 g
Soc: bace, 10 g
O lingura de amestec la o cana de apa; se fierbe doua-trei minute si se lasa zece minute sa infuzeze. Se bea o ceasca seara, eventual si o ceasca dimineata. Rasina de frasin este si ea un laxativ usor recomandat intestinelor delicate, copiilor si batrinilor.
Se ia o lingurita seara, inainte de culcare.
La fel de eficace este si o lingura de ulei de masline dimineata pe stomacul gol.
Regim alimentar obligatoriu.


Depresia

AUTOASISTENTA SI TERAPIA:

*Se recomanda activitati sociale, prezenta in societate, alaturi de familie, prieteni, cunostinte.
*Persoana depresiva trebuie sa iasa din  starea de interiorizare, sa se deschida, sa-si descarce sufletul, sa vorbeasca despre problemele pe care le are. Se recomanda participarea la terapii in grup.
*Se recomanda participarea la activitati noi, interesante, care sa ocupe mai mult din timpul liber al persoanei depresive, activitati care sa ofere satisfactie si placere.
*Trebuie sa se practice autosugestia, inlaturarea ideii de inutilitate, a sentimentului de parasire a persoanei de catre cei dragi, apropiati sufleteste, a sentimentului de singuratate.
*Este bine sa se caute noi prieteni, noi relatii de suflet sau colegi de munca, sa se reintegreze in societate.
*Daca este posibil, sa se practicie yoga, sau exercitii respiratorii, de relaxare, plimbari in aer liber.
*Trebuie sa se elimine sursa de radiatii care a afectat starea depresiva.
*In cazul tulburarilor metabolice, se trece la schimbarea alimentatiei. Se recomanda alimentatie bogata in vitamine, minerale si saruri.
*Se fac clisme, pentru eliminarea toxinelor.
*Se fac dusuri reci, bai alternative, dus scotian, frectii cu otet de mere, aromoterapie.
*Se beau ceaiuri din plante ca: valeriana, sunatoarea, lavanda, rosmarinul, menta.
*Se aplica uleiuri esentiale din menta, portocal, lemn de santal.
Se fac bai de sezut cu ceai din coada calului, sunatoare, limba mielului.


Emfizem pulmonar

Emfizem pulmonar - Tratamente naturiste

Emfizemul pulmonar se formeaza ca si astmul cardiac si bolile glansei tiroide, in majoritatea cazurilor, din cauza unui ficat dereglat, fiind insotit si de insuficienta respiratorie. Ppresiunea ascendenta a ficatului contribuie la umflarea, marirea branhiilor, a plamanilor si a inimii.
Presiunea permanenta a ficatului asupra tiroidei sensibile, declanseaza modificari patologice.
Dimineata se bea 1 ceasca cu ceai de pedicuta, se aplica in timpul zilei, timp de  4 ore, comprese cu ierburi suedeze, iar in timpul noptii, comprese cu aburi de coada calului.
Se pune un pumn plin de plante intr-o sita deasupra vaporilor de apa, pana se infierbanta si se inmoaie. Se acopera planta cu o panza de in, apoi se aplica pe zona ficatului bolnav.


Hipocalcemie terapii naturiste

- Se consuma zilnic 1 litru de suc din: 750 ml suc de gulioara + 250 ml suc de morcov, dimineata pe stomacul gol, intr-un interval de 2 ore. Dupa terminarea de ingerat a sucului, pentru ca el sa se asimileze bine, timp de o ora nu se consuma nimic.
- Se face cura cu argila timp de 3 luni.
- Se beau ceaiuri simple sau combinate in parti egale din: catina, macese, zmerura, coada-calului.
- Se

Gusa sanatateverde

- Se pun frunze de varza zdrobite pe gat si se tin toata noaptea.
- Se beau 2 cani (500 ml) suc de varza dimineata, pe stomacul gol, in decurs de 2 ore.
- Se pun cataplasme groase de argila pe gat si se tin toata noaptea.
- Se bea un litru de ceai de sanziene/zi.


T.B.C. - cu caverna terapii naturiste

12 oua cu coaja cu tot se tin timp de 12 ore in suc natural de lamaie (trebuie sa le acopere), apoi se bat bine, se amesteca cu 1 kg de hrean curatat de coaja si dat pe razatoare, 1 litru de tuica naturala tare (palinca de prune), 1 kg miere. Amestecul se tine la macerat timp de 9 zile, dupa care se ia zilnic cate un paharel (100 ml), dupa mesele principale.

Supuratie cronica pulmonara remedii naturiste

- Cura cu usturoi: 80 catei de usturoi pisati se pun in 200 ml apa clocotita, intr-un vas emailat bine acoperit. Dupa 1 minut se ia de pe foc, se lasa acoperit sa se raceasca. Toata cantitatea se bea pe parcursul unei zile, cate o lingurita din timp in timp. Se face o cura de 20 de zile.
Dupa o pauza de 10 zile se poate relua.
- Se beau 3 cani/zi de infuzie de busuioc, o lingurita la cana.
-

Silicoza remedii naturiste

Se preapara infuzie de podbal 2 lingurite la 250 ml apa.Se beau 3 cani/zi.
In timpul tratamentului se recomanda ingerarea de 3 ori/saptamana a cate 2 lingurite de hrean ras marunt amestecat cu 4 lingurite de miere.
Acest tratament dureaza maxim 4 luni.


Bronsita astmatica terapii naturiste

Se prepara reteta din: 1 kg morcovi (rasi pe razatoarea mare), 1 kg zahar, drojdie cat o nuca si 3 litri apa. Se pun toate intr-un borcan, se amesteca pana se topeste zaharul si se aseaza aproape de o sursa de caldura. Se lasa 3 saptamani acoperit cu o hartie la gura, ca sa nu intre praful.
Compozitia nu se mai amesteca. In timpul macerarii, morcovii se misca prin borcan in sus si in jos, iar

Bronsita remedii terapii

1. Se preapara un sirop contra bronsitei astmatice si anginei pectorale.
Se pun intr-un vas la macerat timp de 7 zile urmatoarele ingrediente:
1 kg miere, sucul de la 10 lamai si 10 capatani de usturoi date prin masina de tocat. Se iau cate 4 lingurite/zi.

2. O ceapa taiata marunt se fierbe cu 250 ml alcool rafinat, pe foc foarte mic, pana cand spirtul se evapora complet, iar ceapa se

Bronsita, gripa remedii naturiste

Se pun intr-un litru de apa coaja de la o portocala si 4 frunze de dafin. Se lasa la macerat 4 ore, se filtreaza si se bea pe stomacul gol in mai multe reprize.Acest preparat scade febra, elimina durerile de cap si ajuta la o refacere rapida.

Bronsita cronica, tuse, raguseala

Se amesteca un pahar suc de ridiche neagra cu un pahar miere.
Preparatul se pastreaza la frigider.
Se iau 2 linguri de 3 ori/zi.




Dureri de gat remedii naturiste rapide

Tratament naturist pentru durei de gat

Se prepara un sirop astfel: 6 linguri de zahar caramelizat (ars in craticioara), se sting cu o cana de apa. Se fierbe timp de 10 minute impreuna cu o ceapa mica (necuratata de coaja), o nuca in coaja (spalata si sparta), o lingurita de seminte de chimen si 3 frunze de dafin.
Dupa cele 10 minute se ia de pe foc, se tine vasul acoperit pana la racirea

Laringita remedii naturiste

Laringita - Tratament naturist pentru laringita
500 gr suc de varza rosie, 3 gr sofran, 500 gr miere se fierb pana la obtinerea unui sirop.
Se ia cate o lingura de 3-4 ori /zi.





Astm bronsic terapii naturale

- 400 gr usturoi pisat se amesteca cu sucul de la 24 de lamai intr-un borcan, se acopera ermetic borcanul si se lasa 24 de zile; se agita inainte de folosire.
O lingurita de amestec se pune in 100 ml de apa si se bea seara inainte de culcare. Dupa 10-14 zile boala scade in intensitate foarte mult.
- Se fierbe lapte de capra cu flori si frunze de pastarnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se

Astm leacuri babesti

Tratament naturist pentru asm
Se fierb 3 catei de usturoi pisati intr-o cana de lapte 5 minute si se bea amestecul inainte de culcare timp de 21 de zile.




Boli de plamani bronsita, pneumonie, T.B.C. remedii naturiste

Se prepara apa de sfecla: se iau 2 borcane de 10 litri fiecare, 2 kg de sfecla rosie curatata, se dau pe razatoarea mare dupa care se pun intr-un borcan peste care se toarna apa clocotita pana se umple borcanul.
Incepand cu a doua zi se consuma numai acel lichid in loc de apa (1 1/2 - 2 litri/zi). Cand lichidul este pe sfarsite, pregatim cel de al doilea borcan. Tratamentul nu trebuie intrerupt

Tuse convulsiva terapii naturiste

Se prepara siropul de ridiche neagra: se aseaza intr-un borcan straturi alternative de rondele de ridiche neagra si zahar. Se formeaza pana a doua zi un sirop abundent. Se iau 4-6 linguri din acest sirop zilnic.
Siropul este in acelasi timp si un foarte bun fortifiant impotriva oboselii.


Raguseala, pierderea vocii, infectii ale gingiei remedii terapii

Se pun 10 frunze de dafin intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la racit, dupa care se fac gargara si clatiri ale gurii cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient daca este repatat de 3 ori/zi.




Cistita terapii naturiste

- Ceai de muguri de plop, 3 cani/zi dintr-o infuzie de 2 lingurite la cana. Se consuma zilnic 2 lingurite de otet de mere diluate in ceai.
- Ceai din crengute de visin. Se curata numai coaja de pe crengute si se prepara un ceai fiert 3 minute. Se bea o cana pe zi.
- Ceai de busuioc, 2-3 cani pe zi. Se consuma caldut.
- Ulei de coriandru: 3 picaturi in ceai de 2 ori/zi timp de 4 zile.
Pentru

Infectie urinara remedii naturiste

Se amesteca in parti egale: splinuta, dragaica, urzica.
Se face infuzie din 4 lingurite de amestec la 1 litru de apa. Se beau cele 4 cani inghititura cu inghititura intr-o zi. In fiecare din ele se adauga o lingurita de bitter suedez. Tratamentul dureaza 21 de zile.


Dizolvarea pietrelor la rinichi leacuri

Tamaia de smirna granulata si de culoare alb-galbui (nu cea cu arome) este un leac foarte bun pentru dizolvarea pietrelor si restabilirea echilibrului ionic in organism.
Se iau cate 3 boabe de tamaie (nu mai mari decat un bob de mazare), se imbraca fiecare bob in miez de paine (pentru a nu atinge dintii, pentru protectia lor) si se inghit dimineata pe stomacul gol.
Boabele se iau alternativ, o

Prostatita cronica terapii

Se iau zilnic, 3 lingurite cu varf de polen, cate una inaintea fiecarei mese, tinandu-se in gura pana la dizolvarea granulelor. Se consuma 2 linguri de seminte de dovleac/zi.Se fac bai de sezut in fiecare seara cu tarate de grau timp de 20 de minute.Tratamentul dureaza intre 21 - 42 de zile

Prostata remedii

- Intr-un pahar cu apa calda se pune o lingurita de suc de usturoi si o lingurita de ulei de masline. Se beau 3 asemenea pahare/zi inainte de mese. Tratamentul dureaza cel putin 21 de zile.
- 2 linguri de musetel + 2 linguri de pufulita cu flori mici se fierb 10 minute in 2 litri de vin alb. Dupa racire, se strecoara si se adauga 100 gr miere. Se pastreaza la rece.Se consuma cate 100 ml lichid

Argila - Medicamentul pamantului

Cea mai buna cura de dezintoxicare a organismului si prevenire a bolilor este terapia cu argila


I se mai spune clisa, glie sau huma. Argila e una din bogatiile pe care ni le ofera pamantul, un remediu miraculos care vindeca diferinte afectiuni, chiar si pe cele mai grave. In scrierile vechi, se spune ca Iisus a botezat-o „Ingerul Pamantului“. Acest medicament al pamantului ne ajuta sa scapam de boli si suferinta, e ieftin si se gaseste din belsug. Puterile profilactice si curative ale argilei tin aproape de miracol, cazurile de vindecare fiind numeroase. In plus, e si un ingredient renumit al frumusetii. Animalele, instinctiv, folosesc lutul pentru dezintoxicare, mai ales primavara. Oamenii au uitat de binefacerile lui. Asa ca, incercati cura cu argila pentru o sanatate naturala, asa cum ne-o recomanda stramosii nostri.


•Lutul care reda sanatatea
Fiind bogata in minerale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na,K), argila are o remarcabila putere de absorbtie a grasimilor si toxinelor. Microelementele continute de argila imbunatatesc activitatea sistemului endocrin. Cuprul stimuleaza secretia fermentilor din ficat, a hormonilor din hipofiza si din pancreas, contribuie la schimbul corect de albumine, grasimi, hidrati de carbon si vitamine. In natura, se gasesc mai multe tipuri de argila: alba, verde, rosie, galbena. Cea alba (caolin) este bogata in magneziu, fier si calciu care ajuta in starile de extenuare si demineralizare a organismului, in anemie, afectiuni de natura oncologica. Argila verde este folosita in tratarea bolilor care apar odata cu inaintarea in varsta, ateroscleroza si tuberculoza. Argila rosie este de mare ajutor in bolile articulatiilor. O valoare deosebita are argila untoasa de culoare albastra. Lutul folosit in terapie este un pamant extrem de fin. Toate argilele folosite in terapia interna sunt extrase de la adincimi mari si din zone nepoluate. Se mai spune ca cea mai buna argila este cea din locurile natale, cu care avem o anumita rezonanta a cimpului magnetic. Dar e buna si cea din magazinele naturiste, avizata de Ministerul Sanatatii.


•Cum preparam bautura cu argila?
Argila trebuie pastrata in cutii din lemn. Inainte de a fi folosita, trebuie uscata la soare doua-trei zile. Dupa ce a stat la intuneric mii de ani, lutul se reincarca astfel cu energie solara, iar proprietatile lui terapeutice devin si mai puternice. Apoi se piseaza marunt, se trece printr-o sita de metal, se adauga apa calda sau apa cu sare de bucatarie 10%, se amesteca si se incalzeste la baie de aburi. Daca folosim argila din comert, modul de preparare este urmatorul: intr-un pahar de sticla sau o cana de portelan se pun 100-150 ml apa de izvor. Se adauga o lingurita plina cu argila sau un bulgaras de argila de marimea unei nuci mici. Se va dizolva singura. Pregatirea argilei se face din ajun: se lasa de seara pana dimineata, cand se amesteca bine cu o spatula de lemn si se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de masa. Sedimentul (ca un zat de cafea) se arunca. Acest procedeu se repeta de 3 ori pe zi, inaintea meselor importante. Cei care postesc sau nu mananca dimineata sau seara, pot consuma argila linistiti. In timpul curei, nu trebuie consumate grasimi animale, bauturi acidulate, cafea solubila si alcool. Pentru copii, dozele de argila se reduc la jumatate. Cura dureaza 3 saptamani.


•Remediu pentru numeroase boli
Ce rol are argila in organism? Argila va absorbi toti microbii din corp, este un dezintoxicant puternic (neutralizeaza chiar si veninul), are proprietati antiseptice, vindecand foarte bine ranile. E si un detergent de exceptie, recomandat mai ales primavara. Actioneaza ca un burete care se imbiba cu toate materiile nocive de pe traiectul digestiv. Curata stomacul, vezica biliara si ficatul, intestinele, rinichii si vezica urinara, pe care le despovareaza de toate reziduurile acumulate pe timpul iernii. Cura de primavara cu argila este cit se poate de binevenita pentru prevenirea si tratarea unor boli ca astenia, anemia, gastrita si bolile de stomac, tensiunea oscilanta. Bronsita se trateaza cu succes cu argila, ingredient care intareste sistemul imunitar si reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior: poluare, variatii bruste de temperatura si umiditate. Ajunsa in stomac, formeaza un fel de pelicula protectoare, calmind rapid durerile de ulcer si cicatrizind peretii gastrici lezati. In cazul afetiunilor intestinului, in colite, boli ginecologice, pentru spalaturi si clisme, se pun trei-patru linguri de argila intr-un litru de apa, iar inainte de folosire se incalzeste la temperatura corpului. In durerile de dinti sau gingii, argila se amesteca cu pasta de dinti.

•Comprese, bai, impachetari
Argila se mai foloseste si sub forma de alifie, pasta, comprese, cataplasme, balsamuri, dar si sub forma de bai terapeutice sau dizolvata in apa pentru clisme. In cazul afectiunilor cronice, se folosesc compresele calde, iar in cazul abceselor si al supuratiilor, cele reci. Terapia cu argila calda este contraindicata in hemoragii, in circulatia proasta a sangelui, in tumori, tuberculoza, in timpul menstruatiei. Atunci cand este folosita calda, argila nu trebuie fiarta si nici adaugata peste ea apa clocotita, pentru ca in acest fel isi pierde proprietatile terapeutice. Trebuie doar incalzita la 40-60 de grade, la baie de aburi. In tratamentul extern, se pune pe un tifon o lipie din lut groasa de 1-2 centimetri putin mai mare decat partea bolnava. Argila poate fi rece sau calda. Argila calda se aplica pe ficat, plamani, vezica biliara si articulatii. In cazul bolilor de inima sau al contuziilor se pun comprese cu apa in care s-a dizolvat lut. O data, de doua ori pe saptamana, se adauga argila in apa de baie pana devine tulbure. O asemenea baie purifica organismul. In timpul baii, va puteti unge cu argila fata si parul. Pentru bolnavii carora li se recomanda bai de namol, dar nu pot sa ajunga la statiune, se va prepara un terci de argila in cantitate suficienta pentru a umple o cada sau un butoi. Baia poate fi folosita de mai multe ori, prin adaugare de apa proaspata Durata acestor bai e de 5-10 minute la inceput, apoi de 15-20 de minute.

•Remediu din antichitate
Argila a fost folosita ca mijloc terapeutic inca din Egiptul Antic, dar si ca ingredient al frumusetii. Cu ajutorul argilei, egiptenii conservau mumiile. Au fost gasite retete de tratare a diverselor inflamatii externe sau interne, infectiilor, abceselor, tulburarilor intestinale, chiar a sifilisului cu ajutorul argilei. Hipocrate spunea ca argila elimina din organism tot ceea ce este vatamator, iar procesele inflamatoare din tesuturi trec in argila impreuna cu mirosul neplacut. Locuitorii Indochinei inainte de a bea apa de riu, tulburau namolul de pe fundul acestuia. Unele popoare adauga si azi argila in mancare. Lutul este si un conservant extraordinar, ajutand la pastrarea strugurilor, morcovilor, sfeclei, ridichilor in timpul iernii. Ouale cufundate cateva secunde in argila amestecata cu apa si apoi uscate, se pot pastra mai mult de cinci luni.

• Atentie la primele efecte!
Tratamentul cu argila este contraindicat femeilor in perioada ciclului menstrual, precum si in ultimele luni de sarcina. De asemenea, este contraindicat persoanelor care sufera de constipatie acuta. In cursul terapiei cu argila, la unele persoane apar simptome neobisnuite, cum ar fi: oboseala, dureri de cap si muschi asemanatoare celor din timpul gripei, stari subfebrile, greata, senztie de greutate in intestin. Aceste simptome dureaza trei-patru zile, nu mai mult, si arata ca organismul era foarte intoxicat si reactioneaza puternic. Gradat, vom incepe sa ne simtim din ce in ce mai bine si mai usori. Daca dupa patru zile, semnele nu dispar, vom intrerupe cura cu argila si vom urma una cu legume si fructe, dupa care se poate relua tratamentul cu argila.

•Testul argilei de calitate
Inainte de a incepe sa folositi argila in scopuri terapeutice, trebuie sa o verificati. Puneti in apa o cantitate mica de argila. Argila buna (grasa, untoasa) se aseaza pe fundul paharului incet, in timp ce argila saraca in minerale, de calitate proasta, se lasa la fundul paharului repede. Pentru tratament, cea mai buna este argila din care dupa ce a fost inmuiata in apa, se poate face un inel care nu se rupe sau se crapa dupa ce s-a uscat.

•Masca frumusetii
Femeile care vor sa aiba un ten moale si fin trebuie sa stie ca o masca mai buna decat cea cu argila nu s-a inventat. Lutul se amesteca cu suc de castravete si apa in cantitati egale, se obtine astfel o pasta care se intinde pe fata pentru 10-30 de minute, dupa care se spala. Se aplica o data pe saptamana. Pentru cosuri, argila pudra se amesteca cu ulei de masline. Se mai poate face o masca din argila pudra, din care se va face o pasta cu jumatate apa, jumatate suc de castravete, de rosii sau de struguri. Se tine pe fata intre 15-30 de minute. Astfel, se trateaza acneea, eruptiile, cuperoza, ridurile, punctele negre.


Afectiuni urinare, colita, enterocolita retete naturiste

Se amesteca in parti egale urmatoarele plante: cimbru, sunatoare, busuioc, coada-calului. Se face o infuzie din 4 linguri de amestec in 1 si 1/2 litru de apa clocotita, timp de 10 minute. Se raceste si se strecoara, se adauga 2 linguri de miere.Se consuma cantitatea intreaga pe parcursul unei zile.

 plante medicinale, remedii babesti, remedii naturiste, Retete naturiste, sanatateverde, terapii naturiste

Nefrita remedii naturiste

Se prepara seara, din 2 linguri frunze de mesteacan infuzate in 250 ml apa. Dupa ce se raceste se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar; se acopera si se lasa pana dimineata cand se strecoara si se bea jumatate din cantitate. Cealalta jumatate se bea dupa 4 ore. Se repeta 7 zile

 plante medicinale, remedii babesti, remedii naturiste, Retete naturiste, sanatateverde, terapii naturiste


Adenomul de prostata terapii naturiste

- Infuzie o lingurita la cana din amestec: ghimpe 50 gr, cimbrisor 100 gr, coada soricelului 100 gr, musetel 100 gr, fenicul 50 gr. Se bea dimineata pe stomacul gol o cana.
- Se amesteca : ulei de ienupar 4 ml, ulei de chimen 5 ml, ulei de fenicul 5 ml. Se iau 3-5 picaturi de 2-3 ori/zi intr-o lingurita de miere.
- Se fierb in 500 ml apa 3 minute: 3 lingurite de radacina tataneasa si ...

 plante medicinale, remedii babesti, remedii naturiste, Retete naturiste, sanatateverde, terapii naturiste

Litiaza renala si biliara remedii naturiste

Se amesteca 10 ml ulei de porumb cu 500 gr miere, apoi se adauga la compozitie 4 albusuri batute spuma. Se ia cate o lingurita dimineata inainte de masa.

 plante medicinale, remedii babesti, remedii naturiste, Retete naturiste, sanatateverde, terapii naturiste




Pietre, nisip la rinichi

- Coaja de la o portocala (uscata) se tine o noapte intr-un litru de apa. Dimineata se pune la foc mic aproximativ o ora, pana ce lichidul scade la 1/2 litru. Se bea cu inghitituri mici timp de 12 ore. Reteta se repeta 3-5 zile. Dupa a doua zi puteti analiza urina.
- Timp de 7 zile in fiecare dimineata, cu 2 ore inainte de a manca se bea un paharut de tuica plin cu suc de ridiche neagra.
 plante medicinale, remedii babesti, remedii naturiste, Retete naturiste, sanatateverde, terapii naturiste

Insuficienta renala

Se rasnesc 30 gr radacina de anghinare, iar pulberea se pune la macerat in 1/2 litru de vin alb natural, timp de 7 zile. Se strecoara si se beau cate 50 ml de 3 ori/zi inaintea meselor principale.

 plante medicinale, remedii babesti, remedii naturiste, Retete naturiste, sanatateverde, terapii naturiste




Dezintoxicarea rinichilor

Se bea un suc inainte de masa de pranz cu 30 minute, timp de 7 zile, din: o sfecla mica rosie, 2 mere, jumatate varza alba.




Curatarea de saruri

Se acopera cu apa 2 linguri de orez nedecorticat sau integral si se lasa asa 24 de ore. Dimineata se fierbe orezul timp de 5 minute dupa ce a dat in clocot si se consuma pe stomacul gol. Dupa aceasta, 4-6 ore nu se mananca nimic. Tratamentul se face cate 2 saptamani de 2 ori pe an.

Eliminarea depunerilor calcaroase

Se fierb la foc mic timp de 5 minute 25 gr foi de dafin. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit 3 ore. Se strecoara si se bea lichidul cu inghitituri mici pe parcursul zilei. Procedeul se repeta a doua si a treia zi. Peste o saptamana, ciclul de 3 zile se repeta. Dupa un an, acest procedeu se va repeta timp de 6 zile.

Curatarea rinichilor

Dureaza o saptamana, vara, si se poate repeta dupa 2-3 saptamani.
Se vor consuma numai pepeni si paine neagra. E bine sa se faca o baie fierbinte intre 2 si 3 noaptea (in faza de bioritm a rinichilor) si in acel moment sa se consume pepeni cu paine.


Dereglari menstruale

-Tinctura de marar in 100 ml alcool de 45°-50° se pun 7 lingurite de planta uscata rasnita. Se lasa la macerat 7 zile dupa care se strecoara si se pune in sticlut e mici inchise la culoare. Se ia o lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar de apa de 3 ori/zi pe stomacul gol.
Tratamentul dureaza minim 21 de zile.
- Pulberea de seminte de marar
Semintele se macina fin cu rasnita de

Amenoree

- Se rasnesc fin 50 gr seminte de marar, 50 gr radacina de lemn dulce, 50 gr seminte de chimen. Se amesteca cele 3 pulberi de plante si se tin intr-un borcan inchis ermetic. Se administreaza 1-2 lingurite, de 3 ori/zi, pana la terminarea borcanului. Pulberea se tine sub limba 15 minute, apoi se inghite cu putina apa.
Aceasta reteta favorizeaza declansarea ciclului menstrual putand prelungi

Dismenoree

- Se rasnesc fin: seminte de marar, cretisoara si traista ciobanului.
Se pun intr-un borcan de sticla 5 lingurite pulbere de marar, 10 lingurit e de cretisoara si 5 lingurite de traista ciobanului. Se toarna peste ele alcool de 45°-50° cat sa le acopere si se lasa la macerat 10 zile, dupa care se strecoara si se pune tinctura in sticlute mici, inchise la culoare.
Se ia o lingura din aceasta

Pentru aparitia fluxului menstrual intarziat

Reteta naturista pentru aparitia fluxului menstrual intarziat

- infuzie din o lingurita de iedera la cana timp de 10 minute
Se beau 2 cani/zi.





Insuficienta ovariana terapii remedii

Se face un amestec din: radacina de lemn dulce 100 gr, sunatoare 100 gr, sofran 50 gr. Se toarna peste 2 lingurite de amestec 250 ml apa clocotita si se infuzeaza 10 minute intr-un vas acoperit. Se strecoara, se beau 2 ceaiuri pe zi timp de 6 saptamani. Dupa o luna de pauza se poate relua.

Regularizarea ciclului menstrual leacuri remedii

Se prepara vin de aloe:
1/2 kg planta de aloe de 3-5 ani se toaca marunt si se amesteca cu 1 kg miere + 2 litri vin rosu (Cabernet). Se amesteca cu o spatula de lemn la 2-3 zile. Dupa ce a fermentat 6 saptamani, se strecoara si se pastreaza in sticle in frigider. Se beau 3 linguri zilnic, cate o lingura inaintea celor 3 mese.


Fibrom uterin terapii naturiste

Se beau 50 ml tinctura de tataneasa, de 2 ori/zi inainte de masa timp de 3-4 luni.
Tinctura se prepara in casa:
Se taie marunt radacinile de tataneasa si se pun intr-o sticla de 1 litru pana la jumatate. Cealalta jumatate se umple cu alcool (tuica curata).
Se lasa la macerat 3 saptamani. Apoi, se strecoara.

Se pun la macerat intr-un recipient de sticla timp de 3 zile urmatoarele: 1/4 litru

Mastoza fibro-chistica remedii naturiste

In 600 ml apa, se fierb la foc mic, 2 linguri de radacini de tataneasa timp de 25 minute. Apoi se adauga: o lingurita frunza de nuc, o lingurita coada soricelului, o lingurita musetel si 1/2 lingurita rostopasca. Totul se infuzeaza 15 minute, apoi se strecoara. Lichidul se imparte in doua : o ceasca se bea seara si una dimineata cu o ora inainte de masa. Cu plantele ramase de la prepararea

Mastoza

Se amesteca: 100 gr terci din radacini prospete de brusture, 100 gr miere, 100 gr ulei de ricin, sucul de la 2 lamai. Aceste ingrediente se pun intr-un tifon si se aplica pe piept peste noapte. Acest tratament se face 2 saptamani cu pauza de 10 zile, apoi se poate repeta.

Acneea remedii naturiste leac babesc

Acneea remedii naturiste leac babesc
Tratament naturist pentru acnee
Hreanul : ras şi macerat în oţet dă o soluţie pentru vindecarea acneei.
    Arpacaşul : este considerat vindecătorul pieli.
    Împachetări cu terci de arpacaş : se macină fin arpacaş, se amestecă cu apă de la fântână şi se pune pe foc într-un vas nemetalic, amestecând continuu, vreme de 5-10 minute, apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Terciul

Leziuni ale coloanei vertebrale

Leac naturist pentru leziuni ale coloanei vertebrale:
Pentru masarea zonelor dureroase se foloseste un ulei de masline presat la rece combinat cu pulbere de ardei iute.





Cuvinte cheie: Leziuni ale coloanei vertebrale, plante medicinale, remedii babesti, remedii naturiste, Retete naturiste, sanatateverde, terapii naturiste

Coada calului

INTERN: antiacid bun, antimicrobian de intensitate medie-micã (acţioneazã în special asupra streptococului hemolitic, stafilococului auriu, infrabacteriiilor - Chlamydia trachomatis, Ureaplasma utricholiticum), antiseptic urinar de slabã intensitate, depurativ, diuretic puternic, expectorant mediu-slab, hemostatic puternic, remineralizant puternic.
EXTERN: antiinflamator ocular mediu-slab, antipruriginos slab, antitumoral (mecanismul de acţiune nu a fost deocamdatã elucidat), cicatrizant bun, stimuleazã imunitatea localã.
INDICAŢII:
INTERN: - ulcer gastric, sângerãri menstruale abundente, hemoroizi sângerânzi, epistaxis (curgerea sângelui din nas), hemoragii interne în general (adjuvant), anemie posthemoragicã - pulbere, 6 linguriţe rase pe zi, pe stomacul gol. Acest tratament intensiv nu se realizeazã mai mult de 5-7 zile. Dupã acest interval de timp se trece la 3-4 administrãri pe zi.- tuberculozã, fracturi (pentru a grãbi procesul de vindecare), carie dentarã (profilaxie şi pentru încetinirea procesului), convalescenţã - pulbere, cure de 20 de zile cu 10 zile pauzã, vreme de 6 luni.- ca adjuvant în infecţii cu streptococ hemolitic, infecţii cu stafilococ auriu, infrabacterii (chlamydii în special) rezistente la tratamentul cu antibiotice - pulbere- nefritã, cistitã, retenţii de urinã - decoct combinat. Pentru
oprirea sângerãrilor se combinã foarte bine cu coada şoricelului (Achillea millefolium), iar contra infecţiilor cu ienupãrul (Juniperus communis).- cancer (adjuvant), boli de piele (dermatozã de contact, eczeme infecţioase rezistente la tratament, acnee, acnee rozacee), gutã şi reumatism, puseu eritematos (adjuvant) - decoct combinat, 3 cãni pe zi. Se realizeazã cure îndelungate, de 5-6 luni.- edeme cardio-renale, hipertensiune - se administreazã sub formã de pulbere, sublingual.- ulcer gastric şi gastritã hiper-acidã - pulbere (are efect antiacid), eventual
asociatã cu muşeţel (Matricaria chamomilla), tei (Tilia sp.) sau cu alte plante calmante blânde.
EXTERN:- leziuni canceroase, plãgi sau arsuri cu risc de malignizare, tuberculozã osoasã, prurit (mâncãrimi puternice) - comprese cu decoct combinat super-concentrat sau cataplasme cu coada calului- hemoroizi sângerânzi, ulcere varicoase, ulcere ale pielii produse de infecţii cu fungi (ciuperci parazite) - spãlãri blânde cu un tampon de vatã (loţionãri) sau comprese cu decoct combinat super-concentrat. În cazurile de hemoroizi care nu sângereazã se poate apela şi la bãi de şezut cu macerat concentrat din plantã, efectele fiind foarte rapide.-
epistaxis sever (hemoragie nazalã) - într-un pahar de decoct pentru uz extern se pune o linguriţã rasã de sare. Se trage pe nas astfel: se pune decoct cãlduţ în podul palmei drepte, se astupã nara stângã şi se aspirã gradat pe nas acest decoct, dupã care se procedeazã în mod similar cu nara opusã. Atenţie, acest procedeu se realizeazã doar din poziţie aplecatã (deasupra chiuvetei), astfel ca apa aspiratã sã nu pãtrundã spre plãmâni şi sã genereze tuse.
Evident, aceastã metodã nu se foloseşte în momentele de declanşare a hemoragiilor nazale, ci la mai mult timp dupã încetarea lor sau preventiv. În cazurile severe, se va apela simultan şi la administrarea internã a plantei, sub formã de pulbere.- miros urât al picioarelor - bãi ale tãlpilor cu decoct pentru uz extern de coada calului combinat cu salvie (Salvia officinalis).- inflamaţii oculare, blefaritã, conjunctivitã - comprese pe pleoape cu decoct combinat. Compresele se aplicã de 2-3 ori pe zi.- vergeturi - unguent cu coada calului sau compresã cu decoct combinat - superconcentrat (decocţia va dura însã numai 3 minute)- cistite - bãi calde de şezut. Aceste aplicaţii se realizeazã în perioadele acute şi se fac în paralel cu tratamentul intern.

MOD DE PREPARARE ŞI ADMINISTRARE:

Pulberea - planta se macinã fin cu râşniţa electricã de cafea dupã care se cerne prin sita pentru fãinã albã. Se ia, de regulã, o linguriţã rasã de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbã vreme de 10-15 minute, dupã care se înghite cu apã. Pulberea nu se pãstreazã mai mult de 10 zile, deoarece i se altereazã proprietãţile.
Decoctul combinat (reţeta pentru obţinerea a 250 ml.)- 1-2 linguriţe de pulbere de coada calului se lasã la înmuiat într-o jumãtate de canã de apã de seara pânã dimineaţa, când se filtreazã; maceratul se pãstreazã, iar pulberea rãmasã se fierbe cu o jumãtate de canã de apã 1-2 minute, dupã care se lasã la rãcit; se combinã cele
douã extracte; se bea înainte de masã cu un sfert de orã acest preparat. Doza - 3 cãni pe zi.
Decoctul combinat super-concentrat - se preparã întocmai ca şi cel pentru uz intern cu deosebirea cã va fi mai
concentrat: 2-3 linguri de plantã în loc de 1 - 2 linguriţe, iar timpul de fierbere din faza a doua a preparãrii va fi de 20 minute, la foc mic.
Cataplasma - planta se macinã fin cu râşniţa electricã de cafea, dupã care se amestecã într-un vas cu apã cãlduţã pânã se formeazã o pastã, care se pune într-un tifon şi aplicã pe locul afectat.


Puroi la deget

1.Pentru tratarea puroiului de la deget se pune pe locul respectiv zahăr pudră, zahărul absoarbe secreţiile şi distruge mediu prielnic înmulţiri microbilor.

2.Se pune pe locul respectiv frunză de aloe tăiată cu partea zemoasă pe rană. Se bandajează, după un timp frunza de aloe va trage tot puroiul şi rana se va vindeca.

3.Se ia 1 ceapa si se toaca marunt
Se pune sare 1 linguri
Se pune ulei 1-2

Tromboflebita, arterita

Leacuri naturiste pentru arterita, tromboflebitaPrima măsură care trebuie luată este trecerea imediată la un regim alimentar dietetic bazat mai ales pe legume şi-n special pe consumul de multă ceapă, fructe proaspete si din când în când lactate.
 Metode de tratare : se beau trei căni de ceai pe zi din următorul ceai scoarţă de castan sălbatic 15 gr. coaja de salcie 15 gr. coada şoricelului 15 gr

tratamente pt. toate bolile de ochi

- In fiecare dimineata se pun in ochi cate 3 picaturi din propria urina proaspata, colectata din jetul de mijloc.
- In fiecare seara se pune in ochi o picatura miere diluata cu ser fiziologic (1:1).
- Se consuma alimente bogate in vitamina A si C.
- Solutie 5-10% de propolis in apa calda - se pun 3-5 picaturi in fiecare ochi . (Se piseaza propolisul uscat, apoi se dizolva in apa calda si se

Noduli mamari si ovarieni

Se amesteca 100 gr miere de albine curata, cu 50 gr Apilarnil si se iau zilnic cel putin 3 linguri. Se pot lua pana la maxim 100 gr zilnic.
Acest tratament dureaza 3 luni. Se mai poate lua dimineata pe stomacul gol o lingura de polen.


Trichomonas vaginalis

Un tampon de vata imbibat cu iaurt natural (care sa nu fie pasteurizat), se introduce in vagin seara la culcare. Tratamentul dureaza 7 zile.





Nivel de progesteron scazut

Tinctura de coada soricelului cate 30 de picaturi de 3 ori/zi timp de 10 -15 zile /luna.




Mastoza chistica

Se amesteca ceara de albine rasa pe razatoarea mare, o mana cu pelin uscat sau verde, peste care se toarna tuica de tescovina (tuica sa fie numai din struguri de vin). Acest amestec se pune intr-un tifon si apoi in sutien peste sanul bolnav. Se va uda acest amestec cu tuica, atunci cand se usuca, dupa 4-5 ore. Se poate folosi de 6-8 ori, apoi se prepara altul. Inca din primele ore incepe sa

Impotenta

Reteta naturista pentru combaterea impotentei
Se prepara vin de telina: se pun la macerat timp de 3 zile 2 teline mari proaspete intr-un litru de vin alb natural. Se bea un paharel (150 ml) la fiecare masa.
Se consuma 1 litru de ceai de telina/zi: infuzie din frunze si ramuri.

Impotenta si sterilitate masculina, hipofunctie a glandelor cortico-suprarenale

Timp de 2 luni se consuma 7 linguri de sirop de pin pe zi pe stomacul gol.
Siropul de pin se prepara numai din ace care se culeg proaspete si se zdrobesc pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn. Se umple trei sferturi un borcan cu acele de pin zdrobite peste care se toarna miere. Se inchide borcanul si se lasa la macerat 3 saptamani. Siropul se filtreaza. Se poate face si din muguri,

Anexita

Se face un aluat din 200 gr faina, 100 ml otet si 100 ml ulei. Coca obtinuta se aseaza pe partea de jos a abdomenului, se acopera cu un plastic si se lasa toata noaptea. Tratamentul dureaza 14 zile.




Rani pe colul uterin

O lingura de marul-lupului (pulbere) + o lingura radacina de tataneasa (pulbere) + o lingura musetel se lasa la inmuiat in 1/2 litru de apa rece de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Plantele ramase se fierb in 1/2 litru de apa pana cand lichidul scade la jumatate. Dupa racire, se strecoara si se amesteca cele doua extracte. Cu acest concentrat se face spalatura vaginala cu ajutorul

Toate bolile de ficat

Se face un amestec in parti egale: pelin, urzica, anghinare, tintaura.
Se face o infuzie dintr-o lingurita de amestec la 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute. Se strecoara, se bea caldut dimineata pe stomacul gol si se sta pe partea dreapta 30 de minute.
Cura dureaza 16 saptamani astfel:
- 1 saptamana cura zilnica/ 1 saptamana pauza
- 2 saptamani cura zilnica/ 2 saptamani pauza
- 3

Boli ale ficatului, curatarea sangelui

Se prepara siropul de papadie. Se pun intr-un litru de apa rece doi pumni de flori de papadie, care se pun apoi pe foc mic. Dupa ce da 2-3 clocote, se ia vasul de pe foc si se lasa sa stea o noapte, acoperit. Adoua zi, se strecoara, presandu-se bine florile in maini pentru a iesi tot sucul.
In lichidul obtinut se pune 1 kg de zahar si o jumatate de lamaie, fara coaja, taiata felii. Se pune vasul

Ciroza umeda

Aceasta reteta ajuta la eliminarea lichidului in ciroza umeda.
Se ia pelin uscat, se freaca in palme pentru a se arunca betele, apoi se rasneste pentru a se obtine pulberea de pelin. Din acest praf se ia cate o lingurita cu o ora inainte de masa, dimineata, la pranz si seara - in prima saptamana, dupa care se bea cate o cana de ceai indulcit cu miere.
A doua saptamana, se iau doua lingurite de

Ciroza

- 2 pahare suc de varza/zi; se consuma varza inabusita.
- Se rasnesc in cantitati egale: rostopasca, armurariu si pedicuta.
Se ia o jumatate de lingurita din acest amestec (pulbere) si se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu apa, de 3 ori/zi inaintea meselor principale cu 1/2 ora.


Hepatita epidemica

Intr-un litru de apa oparita se pun 5 grame de rostopasca uscata si se lasa la
infuzat 12 ore. Dupa aceea, se strecoara si se amesteca cu 200 grame miere.
Totul se pune in sticla si se pastreaza la frigider. Se ia cate o lingura din
ora in ora de 12 ori/zi. Cura pentru un copil dureaza 5 zile, iar pentru un
adult 10 zile.


Reglarea activitatii hormonale

Se ia sublingual o lingurita de pulbere de radacina de lemn dulce de 3 ori/zi si se tine 10 minute, dupa care se inghite cu apa.




Cura cu boabe de ienupar

Cura cu boabe de ienupar este indicata in urmatoarele afectiuni:
Afectiuni hepato-biliare, afectiuni gastro-intestinale,
afectiuni cardiace, probleme respiratorii, transpiratia picioarelor, afectiuni
renale, psoriazis, scleroza multipla, paralizie, guta.



Aceasta cura dureaza 23 de zile.

In prima zi se iau 4 boabe, in a 2-a zi - 5 boabe, apoi se creste
progresiv pana in ziua a 12-a, dupa care se scade inapoi. 

Ciroza lichida

- Un pumn se aschii de radacina de dud alb (agud), se pun seara in doi litri apa. A doua zi se fierb pana scade lichidul la 1,250 litri. Se strecoara si se bea timp de o zi.
Ceaiul se bea pana cand scade burta. Se face o pauza de 3 saptamani si apoi se mai repeta inca 14 zile. Se va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina va avea culoare rosiatica.
In fiecare an, aceasta reteta

Icter

- 30 gr rostopasca se pun la macerat 3 ore in 1/2 litru de vin alb curat, de tara. Se strecoara si se beau 150 ml inainte de mese. Inlatura rapid icterul.
- 20 gr galbenele, 20 gr sofran se fierb 5 minute intr-un litru de vin alb. Se beau cate 50 gr de 3 ori/zi inaintea meselor principale.
- Se bea 3 zile la rand cate 1 litru de lapte dulce in care a fiert radacina de stevie.

Dezintoxicarea ficatului

Se bea un amestec de sucuri timp de 7 zile, seara cu o jumatate de ora inainte de culcare din: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, o ridiche neagra, 3 mere.





Hepatite

- Ceai de anghinare: infuzie 10 minute din 2 lingurite de planta in 750 ml apa clocotita. Se bea cantitatea intreaga in cursul unei zile in mai multe reprize.
- Ceai din fructe de armurariu (protejeaza si reface celula hepatica), infuzie 10 minute din: 2 lingurite de fructe zdrobite in 300 ml apa clocotita. Se bea o ceasca dimineata pe stomacul gol (150 ml); 75 ml dupa masa de pranz si 75 ml

Hepatite, ateroscleroza, anemie

Se prepara cidrul din fructe de catina astfel: se iau 400 gr fructe uscate sau 1 si 1/2 kg fructe proaspete si se pun in 10 litri apa impreuna cu 3 kg zahar. Se lasa la fermentat 10-15 zile. La suprafata se formeaza, de obicei, o pelicula uleioasa pe care e bine s-o adunati si s-o depozitati separat, caci este foarte eficienta in tratamentul ranilor greu vindecabile sau al arsurilor severe.


Chisturi pe ficat, plamani, rinichi

In prima saptamana se inghite in fiecare dimineata, pe stomacul gol un bob de tamaie alba (cat un bob de mazare) invelit in miez de paine (ca sa nu atinga dintii fiindca formeaza carii). In urmatoarele 3 saptamani se procedeaza la fel, dar numai din doua in doua zile.
In paralel se beau 3-4 pahare cu ceai de traista ciobanului inaintea meselor principale si chiar intre mese, in loc de apa.


Boli de ficat, in special hepatita C

Se prepara borsul de sfecla: 1 kg sfecla rosie taiata bucati, o legatura de patrunjel, o legatura marar, o legatura leustean, o capatana de usturoi, o lingurita de drojdie sau o mana de malai.
Deasupra lor se toarna apa si se lasa la macerat la temperatura camerei.
Cand lichidul este gata acrit, se strecoara si se reumple borcanul cu apa. Borsul care rezulta a doua oara este mai slab. Din prima

Eliminarea pietrelor de la bila si ficat

- Prima zi : se ia masa de pranz, cina nu. Inainte de culcare se ia un amestec de 100 gr ulei masline cu 100 gr suc proaspat de lamaie si se sta pe partea dreapta 20-30 minute.
- A doua zi: dimineata se face clisma. In timpul zilei se bea numai apa fiarta putin indulcita cu miere si cu un adaus de suc de lamaie. Seara se face din nou clisma.
- A treia zi: dimineata se face clisma. Ziua se

Curatarea ficatului

Se fierb 40 gr galbenele timp de 10 minute intr-un litru de apa.
Aceasta cantitate se bea in cursul zilei de trei ori/zi, cu 20 minute inainte de masa. Tratamentul dureaza 2-3 saptamani.





Eliminarea pietrelor de la bila

1 kg de radacina de patrunjel se fierbe in 2 litri de apa pana scade la 1 litru.
Se beau 150 ml dimineata si seara pe nemancate si se sta apoi pe partea dreapta 20 minute.Tratamentul poate dura 3-4 luni.

Se rasnesc seminte uscate de pepene rosu. Timp de 10 zile, dimineata pe nemancate se ia o lingurita din pulberea obtinuta impreuna cu o lingura de ulei de masline presat la rece si se sta

Eliminarea pietrelor de la bila si rinichi

Se prepara doua ceaiuri separat :
- ceai de brusture: decoct din 2 linguri radacina maruntita se pun in 500 ml apa clocotita si se mai lasa sa fiarba 2 minute.
- ceai de turita mare: infuzie din o lingura de planta se opareste cu 500 ml apa clocotita.Dupa racire, cele doua ceaiuri se strecoara si se amesteca.Se bea intreaga cantitate portionata pe o zi. Reteta se mai repeta inca 3 zile.In

Disfunctii ale vezicii biliare si ale ficatului

- Se amesteca urmatoarele plante in cantitatile indicate: tintaura 10 gr, seminte de chimen 15 gr, frunze de roinita 15 gr, frunze de menta 20 gr, cimbrisor 20 gr si muguri de ienupar 20 gr.
Peste o lingurita de amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se strecoara. Se beau zilnic 2 cani de ceai cald.
- Se amesteca urmatoarele plante in cantitatile indicate:

Litiaza biliara

Se face un amestec de plante in parti egale: patrunjel de camp, iedera, hamei, turita-mare, menta, pelin.
Se pun 3 linguri de plante intr-un litru de vin de mere sau cidru, se incalzeste pana aproape de punctul de fierbere, se infuzeaza 3 minute si se strecoara. Se ia cate o lingura din ora in ora, de 9 ori/zi.


Dischinezie biliara, hepatite, gastrita

Se pun intr-un vas emailat 30 gr de seminte de patrunjel. Se toarna peste ele un pahar cu apa si se pune amestecul sa fiarba in „bain-marie“
1/2 ora. Se strecoara. Se ia cate o lingura de 5-7 ori/zi.





Hemoroizi

Se unge anusul si hemoroizii cu unguent de propolis 20% de 2 ori/zi. Durerile, mancarimile si sangerarile dispar dupa 2 saptamani.
Intern: - dimineata se bea un ceai de pelin (infuzie 1/2 lingurita la cana 10 minute).
- in cursul zilei se bea un ceai dintr-un amestec in parti egale din : galbenele, musetel, afin, coada-soricelului, tintaura (infuzie o lingurita de amestec la o cana); se consuma

Ulcer duodenal cu nisa

Se bate un albus de ou prospat cu o lingurita de zahar pudra si o lingura de ulei de masline pana se face crema. In fiecare dimineata se consuma acest amestec pe stomacul gol timp de 10 zile.




Constipatie

- Taiati in bucati mici 1/2 kg de dovleac si puneti-le la fiert intr-un vas emailat cu multa apa. Se fierbe pana se inmoaie dovleacul. Se scoate dovleacul si se freaca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza, apoi se toarna apa in care a fiert.
Se amesteca bine, iar din bautura rezultata se iau 2 pahare/zi, unul dimineata si altul seara, pana la disparitia constipatiei.
- Se foloseste un

Ulcer gastric si duodenal

- 20 gr sunatoare se pun la macerat in 20 ml alcool de 90°. Se tin intr-un borcan cu capac 2 saptamani, dupa care se adauga 200 ml ulei de porumb sau floarea soarelui. Acest amestec se tine in baia de abur doua ore. Se strecoara si se ia cate o lingurita inainte de masa de 3 ori/zi.
- 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura de miere de albine curata.
Se

Arsuri la stomac

- Rontaiti zilnic 15 boabe de mustar si o lingurita de seminte de anason;
- Mestecati incet felii de cartof crud;
- Beti 1/4litru suc de morcov prospat imediat dupa aparitia simptomelor;
- 2-3 cani pe zi din infuzie 10 minute de troscot, 2 lingurite la 200 ml apa clocotita;
- 2 cani pe zi din infuzie 10 minute de musetel, o lingurita la cana;
- 2 cani pe zi din infuzie 15 minute de flori

Ulcer

La un litru cu apa se pune o lingura de radacina de ghimbir macinata. Se fierbe 30 minute, se strecoara, se raceste. Se poate adauga putina miere. Se beau 3-4 pahare/zi, in timpul mesei sau dupa masa.




Colita

- Se beau 3 cani de infuzie de leustean/zi cu 1/2 ora inainte de masa.
Se infuzeaza 3 fire de leustean proaspat sau uscat in 3 cani de apa clocotita 5-6 minute, apoi se strecoara si se bea neandulcit.
- Infuzie din 2 lingurite musetel in 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute. Se beau 2 cani/zi, dupa mese.
- Se face un amestec din : 20 gr musetel, 30 gr coada soricelului, 20 gr frunze de

Colita de fermentatie

Se fierb 2 linguri cu varf de seminte de in in 250 ml apa timp 10-12 minute (se adauga mereu apa ca sa ramana aceeasi cantitate ca la inceput). Mucilagiul obtinut se bea dimineata pe stomacul gol.
Micul dejun se serveste dupa o ora.


Dischinezie biliara

1 kg de pelin se fierbe in 2 litri de apa pana raman 750 ml. Se strecoara si se amesteca cu 250 gr miere de albine si 250 ml vin natural. Se iau cate 100 ml inainte de mese de 3 ori/zi, iar dupa masa o cana de infuzie de sunatoare (1 lingurita de planta la 250 ml apa clocotita, infuzat 10 minute).


Gastrita, aciditate

2 linguri de caimac de lapte se bat bine cu 2 galbenusuri si cu 2 linguri de miere de albine pana se obtine o crema. Se ia de 3 ori/zi, cu o jumatate de ora inaintea de mesele principale.




Gaze in stomac

- O lingurita de seminte de anason si o lingurita de miere se fierb in 200 ml apa, timp de 10 minute. Se racesc si se strecoara. Se iau 2 linguri/zi.
- O lingurita de pelin si o lingurita de miere se fierb in 200 ml apa timp de 10 minute. Se racesc si se strecoara. Se iau 2 linguri/zi.
- Se pun seara in apa seminte de patlagina. Peste noapte se formeaza o masa gelatinoasa. Se ia dimineata o

Curatarea limfei

Procedura dureaza 3 zile. Se fac clisme dimineata si seara cu ceai de coada-calului (2 litri).
Nu se mananca nimic, in fiecare zi se bea un amestec din: 2 litri apa + 1 litru suc grapefruit + 1/4 suc lamaie + 3/4 suc portocala (in total 4 litri lichid).
Pe parcursul celor 3 zile se elimina din organism 12 litri de limfa acida bolnava.


Scleroza in placi

Este o boala neurologica de etiologie necunoscuta, se pare virala.
- Dieta cu multe cereale, mere dulci, grau incoltit, polen, catina, ginseng.
- Ceaiuri amare, hepatoprotectoare.
- Bai aromatice , la 37°C, timp de 20 de minute cu: coada calului, muguri de pin, levantica, busuioc, tei, amestecate in parti egale.
- Masajul partilor afectate cu tinctura de tataneasa si ulei de sunatoare.

Curatarea profilactica pentru sistemul limfatic

Se bea ceai concentrat din dragaica (sanziene), o lingurita la cana fiert 10 minute, cate 2 litri/zi timp de 3-4 saptamani.




Scleroza multipla

Cura cu ulei de seminte de in, timp de 21 de zile. Se iau 7 linguri/zi, apoi doza de intretinere 2 linguri/zi.





Afectiuni ale sistemului nervos

Se iau zilnic 15-35 gr (in functie de varsta: copil sau adult), polen sau 5-15 pastile de pastura.






Meningita

- Se pun comprese pe zona occipitala cu bitter suedez.
- Tinctura de propolis - se iau cate 25-35 picaturi de 3-4 ori/zi, cu 30 de minute inaintea meselor, timp de 3 saptamani.
- Se face un decoct, 10 minute, dintr-o lingura la cana din urmatorul amestec in parti egale: salcie, soc, tintaura, troscot, paducel, afin sau merisor, catina sau macese.
Dupa fierbere, se infuzeaza 30 de minute. Se

Epilepsie

Cate 19 seminte de mustar de 3 ori/zi, timp de 3 saptamani.





Intarirea memoriei

- Se iau cate 3-5 picaturi de 3 ori/zi dupa mese, de ulei de coriandru.
Picaturile se pun in 100 ml ceai sau apa.
- Se consuma morcov si ananas.
- Se ia polen: 30 gr/zi.
- Se consuma usturoi zilnic.
- Ceaiuri recomandate: salvie, pelin, rozmarin, urzica. In ceai se pun 2 lingurite de bitter suedez, zilnic.


Alifie de coada soricelului pentru hemoroizi

Tratament naturist din coada soricelului pentru hemoroizi

Coada soricelului (Achillea millefolium)
Se infierbanta bine intr-o tigaie 90 gr de unt nesarat sau untura de porc, se adauga 15 gr de flori de coada soricelului, proaspete si taiate marunt, se lasa sa sfaraie scurt in grasime, se amesteca si se da tigaia deoparte, lasandu-se la macerat pana a doua zi, cand se incalzeste usor, se strecoara prin tifon si se introduce in borcan uscat, care se pastreaza la frigider.

Alifie de coada soricelului, Coada soricelului, Tratament naturist din coada soricelului, tratament naturist hemoroizi, sanatateverde, terapii naturiste, remedii naturiste, leacuri babesti,


Boli ale ochilor

Reteta naturista pentru boli de ochi, vedere slaba, malformatii congenitale.

•Macerat de miere, lamai si morcovi: 800 gr. miere de albine naturala se amesteca bine cu 800 gr. morcovi rasi pe razatoarea mica (nu se curata de coaja, ci se freaca bine cu o perie) si 1 kg. de lamai netratate, bine spalate, date prin masina de tocat. Totul se pune la macerat vreme de 20 de zile.

Boli ale ochilor, Boli de ochi, malformatii congenitale, orbire, vedere slaba, sanatateverde, remedii naturiste, leacuri babesti, terapii naturiste, 

Carcei

Leac naturist pentru carcei: Se umple un saculet de panza cu pedicuta uscata de la plafar. Se pune pe picioare sau unde apare carcelul. Se doarme cu el. Pedicuta din saculet se inlocuieste cu alta dupa un an.






Cuvinte cheie

Carcei, leacuri babesti carcei, leacuri naturiste pentru carcei, leacuri populare carcei, reteta naturista carcei, tratament carcei, sanatateverde, 

Alunite, semne din nastere

Alunite, semne din nastere, dereglari de pigment, keratoza senila (pete de batranete), negi si hemangioame

Frunze de cedru sau chiparos, se spala, se taie marunt si se umplu cu ele o sticla pana la gat. Se completeaza cu rachiu de secara de 38°-40° si se lasa la macerat 10 zile la soare sau langa calorifer. Cu aceasta tinctura se tamponeaza locul afectat (semnul) de mai multe ori/zi.

Alunite, dereglari de pigment, keratoza senila, negi si hemangioame, pete de batranete, semne din nastere, leacuri babesti, sanatateverde, 

Retentie de urina, nefrita, cistita, calculi renali, guta

Infuzie din 25 gr de matase de porumb intr-un litru de apa clocotita.
Se strecoara si se indulceste cu miere.
Se bea pe parcursul unei zile. Nu se depaseste 1 litru /zi.

calculi renali, cistita, Guta, Nefrita, Retentie de urina, terapii naturiste, remedii naturiste, leacuri babesti, sanatateverde,





Cancer, metastaze, SIDA

Se face un amestec din urmatoarele ingrediente:
- 200 gr. radacina de brusture (Arcticum lappa)
- 450 gr. iarba de macris (Rumex acetosella) maruntita
- 30 gr. radacina de revent turcesc pisata (Rheum palmatum)
- 115 gr. scoarta de ulm cu coaja neteda pisata (Ulmus fulva)
Se pun la fiert 7,7 litri de apa distilata intr-o oala de otel inoxidabil. Dupa ce apa a dat in clocot, se pune o cana.

Cancer, metastaze, SIDA, Leacuri naturiste, remedii naturiste, terapii naturiste, sanatateverde, 

protectie clickuri frauda adsense afiliere

Ai un site / blog  ? Ai reclame Adsense? Poate participi si la ceva afilieri ? 

Inseamna ca exista cel putin un cretin in lumea asta care vrea sa iti faca felul.

Un vizitator care la intervale de cateva secunde iti pune pe cont 1-2-3-4-5 clickuri de pe acelasi IP ori IP diferite. Ce faci ? Care este solutia ? Cum sa iti faci rost de protectie pentru clickuri frauduloase ?

Au existat mai multe programe, scripturi, unele mai exista dar sunt foarte scumpe. Unul dintre ele, in speta ClickAider face minuni. Pe langa faptul ca iti inregistreaza fiecare click pe reclamele adsense poate fi usor adaptat pentru orice link, chiar si in interiorul web site-ului. 

ClickAider te ajuta 100 % sa ai dovezi cand inaintezi o plangere catre Google. 

In 99 % dintre cazuri persoana respectiva - cel care iti  ofera foarte multe clickuri - detine si el un cont de Adsense si surpriza lui cea mai mare - va avea contul banat. Cel putin asta sustine echipa de suport din Irlanda a Google (ei se ocupa de piata romaneasca). 

Fiecare logare de pe respectivele IP-uri catre conturi detinatoare de Adsense este logata si monitorizata. Dupa aproximativ 1 luna de analiza contul / conturile respective sunt suspendate iar site-urile pe care apar anunturile adsense nu mai pot fi inscrise in retea. Cel putin asta imi spune Robin, in mailul pe care l-am primit ca si raspuns.

Deci in momentul in care aveti probleme cu ceva vizitatori mai "caposi" trimite-ti un e-mail catre Adsense, explicati situatia, aduceti dovezi (rapoartele deja create prin intermediul ClikAider) si totul se rezolva. 

Nu stiu daca sunt eu un caz singular in genul asta de poveste, poate ca sunt avantajat ca lucrez cu ei din 2007 insa nu cred ca acest lucru conteaza prea mult.
Daca vreti sa castigati bani si luna viitoare din Adsense trimite-ti email-ul catre Google Adsense chiar acum, respectivul / respectiva va avea o surpriza de mari proportii, oricum daca Google nu stie tot in online, cine sa fie altul ?! :)

O zi minunata, plina de bani $$$ ! 



Tonic pentru sistemul imunitar si pentru intarirea memoriei

Se pun intr-un borcan de 800 gr : 1/2 kg miere, 100 gr samburi de nuca maruntiti si 3 linguri de polen. Se lasa borcanul la intuneric 7 zile.
Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi dupa fiecare masa

Tonic pentru sistemul imunitar si pentru intarirea memoriei, sistem imunitar, Fortificarea sistemului imunitar, sanatateverde, terapii naturiste, leacuri babesti, remedii naturiste, sistemul imunitar,




Cancer, scleroza, boli cardiovasculare, boli renale, dezlipire de retina

Cancer, scleroza, boli cardiovasculare, boli renale, dezlipire de retina

Se maruntesc si se pun intr-un vas 5 linguri de cetina (muguri verzi, mai mari). Se toarna deasupra 1/2 litru de apa si se fierbe amestecul 10 minute, la foc mic. Se infuzeaza peste noapte, la cald (intr-un termos) si se bea in cursul zilei urmatoare, in loc de apa.
Aceasta fiertura poate fi consumata fara restrictii de timp si nu are contraindicatii.


Cancer

Cancer

Se administreaza timp de o luna, de 3 ori pe zi, inainte de masa, cate o lingura de ulei de masline presat la rece cu 1/3 lingurita suc de usturoi proaspat.




Cafeaua

Cafeaua - intre dependenta si profilaxia cancerului la intestin


Nu am probleme cu fumatul sau cu bauturile alcoolice, dar... cafeaua. A aparut o dependenta salbatica. Cum influenteaza cafeaua organismul, este ea daunatoare sau il ajuta in vreun fel? Acestea sint intrebari pe care la un moment dat si le pune fiecare dintre noi.
Proprietatile cafelei
Proprietatile utile ale cafelei sint: usor purgativa si diuretica; proprietati excitante; va permite sa nu adormiti atunci cind aveti nevoie de acest lucru; stimulant usor care poate imbunatati activitatea cerebrala.
Proprietatile negative ale cafelei sint: folosirea peste masura a cafelei creste riscul afectiunilor cardiace si, in acelasi timp, creste tensiunea arteriala; poate creste nivelul colesterolului in singe; poate provoca migrene persoanelor cu o sensibilitate ridicata; la femei, folosirea in cantitati mari a cafelei creste riscul dezvoltarii osteoporozei in viitor; creste pierderea substantelor minerale din tesuturile osoase.
Cafeaua este un izvor bogat de cafeina si de asemenea de alte substante active, dintre care una singura - acidul nicotinic - are valoare nutritiva. Aceasta se formeaza prin procesul de prajire a boabelor de cafea. O ceasca de cafea contine aproximativ un gram din aceasta vitamina. Ar trebui sa beti 15 cesti de cafea pentru a asimila cantitatea de acid nicotinic necesara unei persoane adulte. In general, valoarea nutritiva a cafelei este determinata de cantitatea de zahar si de lapte adaugata.

Cafeaua creste nivelul colesterolului
Cercetarile au aratat ca la iubitorii de cafea care beau mai mult de sase cesti de cafea pe zi creste pericolul aparitiei bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, riscul este legat mai mult de modul de pregatire a cafelei, de nivelul continutului de cafeina din ea. Cind cafeaua este pregatita dupa metoda espresso, prin trecerea aburului prin cafeaua macinata sau dupa metoda obisnuita (prin care cafeaua se pune in apa, dupa care se pune la fiert) se elibereaza doua elemente chimice care cresc nivelul colesterolului in singe si, in consecinta, riscul bolilor cardiovasculare. Aceste elemente - cofestrolul si cofeolul - sint prezente permanent in boabele de cafea. Cu toate acestea, ele sint indepartate atunci cind cafeaua se filtreaza printr-o hirtie, cind cafeaua este pregatita la filtru.

Cafeaua si bolile cardiace
Atunci cind beti cafea, cresc pulsul si presiunea sangvina (aceasta creste insa mai putin). Folosirea moderata a cafelei nu duce la hipertensiune, chiar si persoanele cu o presiune sangvina ridicata se pot bucura de aceasta placere. Pina nu demult a existat parerea ca persoanele care au suferit un acces de inima trebuie sa inceteze consumul de cafea sau pot bea numai cafea decafeinizata.
S-a afirmat chiar urmatorul fapt: cafeaua sau cafeina provoaca schimbarea ritmului cardiac si chiar un acces de inima obisnuit. Cu toate acestea, toate cercetarile facute in Marea Britanie si in SUA au aratat ca folosirea cafelei filtrate nu provoaca schimbarea ritmului cardiac la persoanele care au suferit accese de inima. De aceea nu constituie o necesitate ca aceste persoane sa renunte definitiv la cafea.

Cafeaua ca purgativ
In sine, cafeina nu are proprietati purgative. Practic, s-a demonstrat ca filtrata cafeaua este si mai purgativa decit cea obisnuita. Chiar si in zilele noastre cercetatorii mai incearca sa descopere care dintre cele 300 de substante organice continute de boabele de cafea contribuie la stimularea defecatiei. In acelasi timp, cafeina este considerata un diuretic natural.

Cafeaua si profilaxia cancerului la intestinul gros
Presupunerile despre faptul ca aceasta bautura creste riscul aparitiei cancerului de pancreas nu s-au confirmat. Mai mult decit atit, cercetarile recente permit afirmatia ca in profilaxia cancerului intestinului gros contribuie si cafeaua.
In acelasi timp, femeile trebuie sa limiteze consumul de cafea. Ultimele cercetari au aratat ca la femeile care beau in mod regulat mai mult de trei-patru cesti de cafea pe zi creste probabilitatea aparitiei fragilitatii oaselor - osteoporoza - dupa aparitia menopauzei si la o virsta mai inaintata.
Cafeaua este una dintre cele mai raspindite cauze ale migrenei. Multi sint cei care afirma ca nu pot dormi daca au baut o cafea seara.
Persoanele care prefera cafeaua decafeinizata pentru a evita actiunile excitante ale cafeinei se supun influentei altor chimicale. Analiza dizolvantilor organici care se folosesc pentru inlaturarea cafeinei a aratat ca doi dintre acestia sint cancerigeni. Cea mai veche, cea mai sigura, dar si mai putin eficienta metoda foloseste apa pentru decafeinizare, pentru ca in apa se poate dizolva cafeina.
Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de cafea si sa bea nu mai mult de o ceasca de cafea cu lapte pe zi, pentru ca embrionul asimileaza cafeaua, dar o elimina mai greu decit organismul unei persoane adulte.

Cafeaua si sanatatea copilului
Chiar si in scopuri terapeutice, cafeina este permisa a se da numai copiilor mai mari de 2 ani si intr-o doza mai mica de patru ori fata de cea care este continuta intr-o ceasca de cafea.
Dozele mai mari din aceasta substanta influenteaza in mod nefavorabil sistemul nervos al copilului: la inceput acesta devine agitat si are insomie, iar dupa aceea celulele nervoase obosesc, astfel incit micutul devine molesit, somnoros, oboseste foarte repede. Cafeina face ca respiratia sa devina rapida, creste efortul facut de inima, obligind-o sa bata intr-un ritm mai agitat, efortul facut de rinichi, crescind eliminarea de urina, stimuleaza secretia in exces a sucului gastric. Reiese de aici ca daca il obisnuiti pe copil cu aceasta bautura incurajatoare, fara sa va dati seama ii obligati organismul sa lucreze in exces degeaba.
Daca o ceasca de cafea in fiecare dimineata a devenit deja o obisnuinta, sa-l dezvatati de acest lucru pe copil este foarte greu. Pentru ca dependenta de cafeina se formeaza la nivel molecular. El elimina din receptorii creierului adenozina, pe care sistemul nervos o prelucreaza pentru a se linisti. Daca o persoana renunta pe neasteptate la cafea, se va simti extenuata.
Pentru ca indepartarea de cafea sa se petreaca pe cit posibil fara probleme, trebuie ca micutul sa bea in fiecare dimineata cacao cu lapte. Sistemul nervos este mai putin sensibil la un analog al cafeinei - teobromina continuta in cacaoa praf, iar magneziul care intra in compozitia sa inlatura oboseala, tensiunea nevoasa, contribuie la asimilarea calciului din lapte, calciu atit de necesar copiilor. Trebuie sa mai tineti cont de inca un lucru: bautura nu trebuie sa fie foarte dulce, pentru ca zaharul adaugat in cacao impiedica asimilarea substantelor minerale folositoare.
Cafeina stimuleaza inima si sistemul nervos central, stimuleaza prelucrarea acizilor in stomac, imbunatateste digestia si contribuie la hiperventilarea plaminilor.

Nu renuntati brusc la cafea
Chiar daca este relativ netoxica, cafeina poate provoca dependenta. Excesul de cafea sau de ceai (un pahar de ceai contine aproximativ doua treimi din cafeina prezenta intr-o ceasca de cafea) provoaca palpitatii, transpiratie, un puls crescut, insomnie, accese de migrena. Renuntarea la cafea nu trebuie sa se faca brusc pentru ca pot aparea dureri de cap, stare de enervare.
Cafeina in continutul bauturilor si al ciocolatei provoaca insomnie la copii. Copilul care a mincat citeva bucatele de ciocolata sau a baut doua pahare de cola seara adoarme foarte greu.
Medicii ii sfatuiesc pe cei care au o tensiune arteriala crescuta, care au probleme cu inima sau cu rinichii sa limiteze consumul acestor bauturi si sa le excluda treptat din regimul lor.

Unde se gaseste cafeina
Cafeaua este recordmana in ceea ce priveste continutul de cafeina, dar si ceaiul, ciocolata si citeva preparate calmante au in compozitie cafeina. Comparati continutul de cafeina (mg) intr-o ceasca (150 de mililitri) de bautura sau in 125 de grame de produs: cafeaua normala - 115 mg; cafeaua solubila - 65 mg, ceaiul - 40 mg, cola - 18 mg, cacaoa - 4 mg, ciocolata calda - 3 mg; cafeaua decafeinizata - 3 mg; ceaiul decafeinizat - 3 mg, ciocolata - 80 mg, ciocolata cu lapte - 20 mg, doua tablete calmante - 60 mg.

Cafeaua solubila previne bolile de inima
Potrivit rezultatelor ultimelor cercetari, cafeaua solubila poate apara omul de bolile de inima. Aceasta concluzie paradoxala a fost facuta de savantii englezi. Ei au sustinut ca cei care beau mai mult de cinci cesti de cafea pe zi sint supusi unui risc mai scazut al bolilor de inima. Aceia care beau mai putin de cinci cesti de cafea se imbolnavesc mai usor. Iar cel mai mare numar de afectiuni cardiace se observa la cei care nu beau deloc cafea solubila.
Rezultatele neasteptate au provocat confuzie printre cercetatorii care foarte multi ani s-au ocupat de aceasta problema, pentru ca mai inainte se considera in mod traditional ca consumul excesiv de cafea provoaca bolile de inima. Acum este greu de spus daca aceste concluzii sint intimplatoare sau indreptatite. Cercetatorii care au facut aceste studii explica insa ca aceste proprietati le are cafeaua solubila care in trecut nu se folosea.

Cafeaua, cancerului la intestin, terapii naturiste, remedii naturiste, leacuri babesti, sanatateverde, 

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE