background img

Articole noi

Insomnia si tratamentele homeopatice

Simptomele sunt singurele semne exterioare care arata ca sistemul imunitar se lupta sa infranga o boala. Homeopatii profesionisti nu prescriu, in general, solutii pentru vindecare locala. Un medicament homeopat este prescris pentru toate afectiunile corpului. O prescriptie medicala corecta este esentiala pentru succesul homeopatiei.

In cazul insomniilor, un remediu natural prescris de medic, este dilutia ultramoleculara administrata in conditiile stabilite de medic. Nu este indicat folosirea uleiurilor aromate in acelasi timp cu remediile homeopatice.
Prezentam o lista a unor remedii homeopate cu efect curativ asupra insomniei.
Arnica
Este folosita in cazul suprasolicitarilor fizice, a oboselii si cand simtiti patul tare si inconfortabil.
Omar
spirit51
Este folosit pentru insomnia cronica provocata de socuri emotionale, spaime, vesti proaste sau alte suparari.

Arsenicum album Folosit pentru starile de somnolenta din timpul zilei si starile de neliniste din timpul noptii (cosmaruri si vise chinuitoare).
Calciu fosfat
Cand aveti dificultati in trezirea matinala, pentru durerile de dinti la sugari, stari de anxietate, iritabilitate, stari de neliniste.
Causticum
Folosit pentru copii care fac in pat in timpul noptii. Acest incident se datoreaza sensibilitatii excesive manifestata si prin schimbari neasteptate de comportament sau frica de intuneric.
Musetel
Pentru copii care au pielea iritata si nu pot fi linistiti, pentru insomnie cauzata de dureri de dinti, colici sau nervozitate, pentru plansete in timpul somnului.
Este antidotul perfect pentru abuzul de cafea care cauzeaza insomnie si neliniste pe parcursul noptii continuand cu cosmaruri.
Cocculus laurifolius Se foloseste in cazul suprasolicitarilor si epuizarilor (schimbari ale mediului). Nopti nedormite (stresul privind ingrijirea persoanelor bolnave).
Coada calului
Pentru copii care uda patul in timp ce dorm (subdezvoltarea sistemului nervos).
Ignatia amara
Folosit in cazul somnolentelor cauzate de socuri, stres emotional sau suparare. Pentru extenuari fizice si psihice, irascibilitate.
Kali phos Este util la pacientii suferind de anxietate, stari de frica, tulburari ale stomacului (voma, stari de voma), surmenaj, colaps mental (neurastenie) si fizic (febra musculara), isterie (stres si suprasolicitare), insomnie, terori nocturne.
Nux vomica Excelent pentru persoanele care sunt iritabile sau care sufera de  somnolenta (cauzata de sedative sau de epuizare mentala). Pentru insomnii cauzate de abuz de alcool sau de mancare (mancaruri picante). Pentru cazuri in care o persoana nu poate sa adoarma noaptea si are stari de somnolenta ce apar inainte sa sune ceasul desteptator.
Opium Folosit in situatii in care o persoana este somnolenta, dar nu poate sa doarma (se simte inconfortabil in pat) si pentru somn obositor.
Deditel mare Folosit in cazul cosmarurilor, pentru situatii de agitatie in somn, stari de sufocare, pentru insomnii cauzate de mancaruri grele.
Sepia officinalis
Folosit in oboseala fizica, depresie si stres mental. Pentru iritabilitate si somnolenta din timpul zilei, dureri de cap, greata si ameteala datorata oboselii.
Sulfura
Folosit pentru starile de stres care impiedica odihna (somn nelinistitor), pentru cosmaruri, insomnie, treziri repetate in timpul noptii.
Tuia
Folosit pentru persoanele care se trezesc cu dureri musculare, care au friguri noaptea , care vorbesc in somn, pentru cosmaruri si dureri de cap.


Cura cu ridichi - pentru aparatul reno-urinar

    Cura cu ridichi - tratament naturist pentru aparatul reno-urinar


Rădăcinile de un roşu viu şi strălucitor ale ridichilor sunt un adevărat elixir pentru rinichi. „De vină” sunt substanţele antiinfecţioase şi diuretice pe care această legumă de primăvară le conţine din belşug.

Desfăşurarea curei

Dimineaţa şi seara vom mânca, pe stomacul gol, câte o salată obţinută din cinci ridichi de mărime medie, tăiate mărunt şi amestecate cu puţin ulei de masline, oţet de mere şi sare de bucătărie. Pentru un gust mai bun, putem adăuga în salată şi câteva fire de pătrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rând, pentru ca efectele sale să fie resimţite în profunzime. Pentru persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave, se recomandă administrarea zilnică a 100 ml (jumătate de pahar) de suc de ridichi proaspăt, obţinut cu storcătorul electric centrifugal.



Efectele curei cu ridichi

Ridichile de lună conţin substanţe cu un puternic efect antibiotic, care ajută la vindecarea rapidă a feluritelor infecţii care afectează rinichii, vezica şi căile urinare. Apoi, aceste rădăcini au un efect diuretic intens, favorizând eliminarea apei din corp prin urinare, au o acţiune antiinflamatoare asupra rinichilor şi asupra prostatei.

Câteva recomandări terapeutice

Cura cu ridichi este în mod special indicată persoanelor care reţin apa în organism, care suferă de nefrită, pielo-nefrită ori cistită cronică. De asemenea, este un real ajutor celor care au pietre sau nisip la rinichi, întrucât anumite principii active conţinute de ridichi favorizează mărunţirea calculilor urinari şi eliminarea lor. De asemenea, curele de ridichi previn formarea unor noi calculi în cazul persoanelor care au recurs la operaţie sau la alte forme de tratament pentru eliminarea lor. O altă recomandare a acestui tratament este pentru bolnavii cronici de prostată, întrucât are efecte antiinflamatoare şi ajută la controlul sfincterelor urinare.


Pofta exagerata de mancare ce inseamna?

Te trezeşti din senin că îţi este poftă de ceva bun, dar trebuie să ştii că acest efect este generat de anumite carenţe pe care le are organismul tău. Învaţă să-ţi asculţi corpul şi să descifrezi poftele pentru anumite alimente!
Pofta exagerată de mâncare este rezultatul unei greşite gestionări a consumului de alimente. Sari peste micul dejun? Atunci, inevitabil vei constata o poftă de mâncare exagerată la prânz şi cină.
Poftele pentru anumite alimente apar atunci când consumăm alimente industriale rafinate, cu încărcătură glicemică ridicată şi densitate nutriţională scăzută în cadrul unor diete monotone care nu ne pot furniza nutrienţii necesari sănătăţii organismului.
 Pofta de dulce
Pofta de dulce, în condiţiile unei diete echilibrate şi diversificate este normală, însă problemele încep atunci când nu ne putem abţine de la consumul de dulciuri. Atunci când poftim tot timpul la dulce s-ar putea, în faza incipientă, să suferim de o carenţă de crom şi magneziu. Cromul este necesar pentru producerea factorului de toleranţă la glucoză (GTF), care este absolut necesar pentru funcţionarea normală a hormonului hipoglicemiant – insulina. Când insulina nu mai poate transporta glucoza din sânge în interiorul celulelor pentru a fi transformată în energie, celulele sunt permanent înfometate, inducând dorinţa de dulce.

Pofta de sărat

Cei care poftesc frecvent la alimente sărate s-ar putea să sufere de hipertensiune arterială, de deshidratare cronică şi de aceea ar trebui să se prezinte la un examen medical cât mai repede posibil. Pofta de sărat poate indica şi o lipsă de calciu şi potasiu. Se recomandă, în aceste cazuri, creşterea consumului de fructe şi legume, care sunt principalele surse de potasiu şi de produse lactate probiotice (iaurt natur, sana, kefir), surse valoroase de calciu împreună cu fasolea, alunele, nucile, sardinele, pătrunjelul frunze, brânzeturile etc.

Pofta de carne

Scăderea rezervelor de proteine, în special a masei musculare, atunci când suntem suprasolicitaţi fizic şi psihic, în cazul în care nu consumăm carne, ouă, lactate, poate determina pofta de carne. De asemenea, consumul de produse industriale din carne cu proteine cu valoare biologică scăzută (mezeluri, cârnaţi, paté-uri) poate declanşa şi întreţine pofta de carne, organismul sperând să găsească o sursă de proteine de înaltă calitate biologică. În aceste situaţii ar fi de preferat să adoptăm o dietă diversificată din care să facă parte în special carnea de peşte, carnea de pui (ecologic sau de curte), ouăle (ecologice sau de curte), carnea roşie ecologică, dar şi urda, quinoa, amarantul.

Pofta de fructe

Pofta de fructe reprezintă, în general, expresia carenţelor de enzime alimentare, vitamine, minerale şi fitochimicale (non-nutrienţi). Fructele crude vor fi consumate numai între mese, pe stomacul gol, fără a fi asociate cu nicio altă categorie de alimente: legume, leguminoase, carne, lapte, ouă, grăsimi, cereale. Fructele se pretează cel mai bine pentru înlocuirea alimentelor junk-food care de obicei se ronţăie între mese: chips, snacks, pop-corn, dulciuri, sticks etc.

Pofta de cafea

Pofta de cafea poate trăda o lipsă de sulf şi fier. Surse bune de sulf sunt carnea, peştele, ouăle, lactatele, varza, broccoli, conopida, cerealele integrale, germenii proaspeţi de grâu, lintea, năutul, ceapa, usturoiul (alicină). Fierul se găseşte în organe de animale, carne, ouă, ciuperci, pătrunjel frunze, boia de ardei, cacao-ciocolată neagră, etc.

Cum previi mâncatul excesiv?

  • Adoptă o dietă diversificată şi echilibrată, formată din alimente naturale, integrale.
  • Asociază corect alimentele şi ingredientele din alimente, cu respectarea orarului de masă şi a celor trei mese principale zilnice.
  • Ia micul dejun întotdeauna, ştiind că acesta este esenţial pentru prevenirea poftelor şi a foamei exagerate, prevenind apariţia supraponderalităţii şi obezităţii.
  • Consumă minimum cinci porţii de legume şi câteva fructe crude în fiecare zi, înlocuind ronţăitul de alimente tip junk-food (chips, sticks, snacks)
  • Consumă alimente naturale, integrale, cu încărcătură glicemică scăzută (GL), pentru evitarea oscilaţiilor mari ale glicemiei.
  • Practică activităţi fizice precum mersul pe jos, folosirea scărilor, înot, grădinărit, zilnic, cel puţin o jumătate de oră pentru combaterea sedentarismului.

de Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi,
Institutul de Cercetări Alimentare
Autorul volumelor "Şi noi ce mai mâncăm. Noua ordine alimentară". "Şi noi ce mai mâncăm... ca să slăbim"
www.doctormenci.ro

Parazitii ne imbolnavesc

Influenta parazitilor asupra starii de sanatate
 
Stiai ca organismul tau este colonizat de o multume de paraziti care mananca zilnic din tine?
Vrei sa accepti sau nu, realiatea este ca toti avem in noi diferite specii de paraziti care ne consuma substantele nutritive si ne expun unor boli infioratoare.

Toti oamenii au?
Partea buna este ca.
Legatura dintre Paraziti si BOLI
De ce sunt parazitii periculosi?
CUM ajunge alcoolul izopropilic in corpul tau?
Programul 100% natural de eliminare a parazitilor
+ PELINUL (capsule sau ceai)
+ CUISOARELE(recomand cuisoare intregi, inlocul capsulelor)
+ Tinctura din COAJA NUC NEGRU
Dureaza 3 saptamani !
Alte  remedii care ajuta in lupta cu parazitii:
1. Usturoiul
2. Argila
3. Nuca de cocos
4. Seminte CRUDE de dovleac
5. Fibrele vegetale
6. Probioticele si Prebioticele
7. Vitamina C
8. Altele:
Rotirea alimentelor
Fara exceptie!
Iti aduc la cunostinta ca oamenii de pe planeta se impart in 2 categorii:
1. Oameni care se detoxifica(periodic)  de paraziti.
2. Oameni care NU se detoxifica de paraziti
Asadar nici NU se pune problema organismului neinfestat.
Suntem cu totii mult prea expusi, cu atat mai mult in aceste vremuri cu aer poluat, apa murdara si mancare infestata.
.daca ai un stil de viata sanataos si echilibrat, care-ti asigura un sistem imunitar puternic, corpul tau este capabil sa tina cat de cat sub control majoritatea parazitilor cu care te infestezi, INSA daca nu ai grija de sanatate, ai toate sansele ca mai devreme sau mai tarziu parazitii sa-ti produca o gramada de boli.
Dupa mai multe experiemente, cercetatoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia ca multe din bolile cu care se confrunta omenirea in  zilele noastre sunt produse de un anume parazit. Ea a scris si despre aceste descoperiri revolutionare in cartea "Vindecarea tuturor formelor de cancer" - pe care v-o recomand chiar daca nu aveti cancer.
Cercetatoarea a descoperit in experimente ca:
+ organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraincarcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat).
+ TOTI pacientii cu boli de piele erau supra-infestati cu viermi cilindrici(oxiuri,limbrici etc).
+ TOTI pacientii cu acnee rosacee erau puternic infestati cu parazitul Leishmania.
+ TOTI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor - Eurytrema.
+ TOTI cei care sufera de migrene au nematodul Strongyloides.
+ personele cu ASTM au ascarizii in plamani.
+ Multe persoane care fac infarct au viermi in inima(foto 2).
+ Parazitii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, in special schizofrenia
+ Persoanele care transpira excesiv noaptea sunt supra-infestate cu ascarazi.
Si lista poate continua.
Asadar Hulda Clark  tras concluzia ca parazitii reprezinta o componenta esentiala in producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confrunta in ziua de astazi.
Parazitii colonizeaza de obicei colonul si intestinul subtire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, insa pot ramane si inofensivi daca gazda are un sistem imunitar puternic si o flora intestina  echilibrata.
Partea proasta incepe atunci cand parazitii reusesc sa treaca din intestine in restul organismului si se instaleaza in alte organe, incep sa apara bolile. Trecerea din intestine in alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, si DOAR in conditiile in care organismul este infestat cu alcool izopropilic.
Insa Atentie! Parazitii nu pot supravietui in alte organe in afara de intestin, decat in prezenta ALCOOLULUI IZOPROPILIC (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).
Foarte simplu, deoarece e o substanta la care suntem cu totii expusi in aceste vremuri. El se gaseste in: majoritatea sampoanelor(si patrunde prin piele in corp), in sucurile din comert, in produsele cosmetice, in apa de gura, in fixativul pentru par, in toate produsele pentru barbierti, in cafeaua decofeinizata, in cerealelel prelucrate, in diferite medicamente.si lista continua.
Mai mult decat atat, specia comuna de bacterii clostridium produce alcool izopropilic in intestinul tau.
Ideea e ca suntem atat de expusi incat chiar NU avem cum sa ne ferim. Asta e realitatea, oricat de infiorator ar suna.
Insa vestea buna este ca Dumnezeu ne-a lasat in natura exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curata periodic organismul de paraziti.
- Are la baza 3 PLANTE:
Aceste 3 ingrediente luat impreuna au potentialul sa omoare majoritatea speciilor de paraziti care-ti colonizeaza corpul.
Mai mult este 100% NATURAL , iar ingredientele le poti gasi la oricare magazin naturist ( mai putin tinctura de nuc negru, care se gaseste mai rar in magazine, insa se gaseste lejer pe internet).
Iata programul pe cele 3 saptamani:
* Dupa cum vezi tratamentul are 2 FAZE:
1. Faza de inceput (deparazitarea) - in care se face tratament intesiv pentru a elimina parazitii si ouale acumulate.
2. Faza de mentinere - in care se ia 1 data/saptamana tratamentul, pentru a preveni o noua  supra-infestare - pe care ar fi bine s-o tineti regulat, toata viata.
Adica: 0data in fiecare saptamana vei lua 2 lingurite de tinctura de nuc negru, 7 capsule de pelin si 7 capsule de cuisoare(aprox 3 lingurite de cuisoare intregi).
Simplu, nu?
Respectand aceste principii vei ajuta ENORM corpul in lupta cu parazitii, la care suntem cu totii expusi in fiecare zi.
Desi este cunoscut pentru calitatile anti-parazitare, anti fungice, anti bacteriene si de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atat.
Eu de exemplu in ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent ca am avut ferba 39-40. De fiecare data cand racesc imi fac un suc de lameie si mananc cativa catei de USTUROI. In acesti 2 ani n-am fost racit niciodata mai mult de 3 zile, iar trratamentul nu a dat niciodata gres.
Un alt supliment MIRACULOS. Si nu exageraz deloc. E unul din cele mai bune remedii pentru paraziti, insa are multe alte benefiii.
Curata intreg oganismul de toxine si metale grele, purifica sangele, detoxifica ficatul, detoxifica intestinele, echilibreaza glandele endocrine, ajuta flora intestinala, are efect anti-depresiv si anti-stress, repara leziuniile din intreg tubul digestiv( de la gingivita, rosu in gat, gastrita, intestin iritabil.pana la hemoroizi), si foarte multe alte beneficii.
Administrare: Desi se gaseste si sub forma de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule - care se lasa intr-o cana cu apa de seara pana dimineata. Dimineata se amesteca si se bea apa argiloasa tulbure.
Nu uita ca Dumnezeu ne-a facut din tarana.
Este plin internetul de articole despre beneficiile antiparazitare, antibacteriene si in special antifungice ale uleiului de cocos. Se poate consuma ulei de cocos natural, insa eu recomand nuca de cocos intreaga pentru rezultate mai bune.
Tin minte ca am citit pe un forum despre unu baiat relativ sanataos, care a decis sa faca o cura de 2 saptamani cu ulei de cocos, deoarece auzise ca este sanatos. In timpul celor 2 saptamani ii s-a intamplat de 2 ori sa defecheze un pumn de viermi. Groaznic asa-i? )
Aproximativ 50 de seminte de dovleac dimineata pe stomacul gol, era cura importiva parazitilor recomandata de regretatul Valeriu Popa.
Acest remediu are capacitatea sa omoare cele mai comune specii de paraziti.
Este esential sa elimini regulat materiile fecale.
Constipatia(=neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea si inmultirea parazitilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru devzoltare.
Mai multe despre fibre am scris in articolul despre Detoxifierea Colonului  100% Natural.
Flora intestinala este bareiera dintre parazitii, bacteriile daunatoare si virusii din intestin si restul organismului. O flora intestinala echilibrata si sanatoasa va lasa doar nutrientii necessari sa treaca in organism , blocand orice altceva.
Pentru a mentine aceasta flora sanatoasa este esential sa consumam regulat probiotice si prebiotice.
* Probioticele sunt bacterii benefice precum cele dn intestin, care se se gasesc in produsele fermentate, in special IAURTUL si KEFIRUL.
Atentie! Iaurtul facut de casa bate la orice ora d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comert. Asadar mai bine cumpara lapte proaspat de la tarani si pune-l la prins, decat sa-ti dai banii pe cele din comert, facut exclusiv pentru a produce cat mai multi bani, si atat.
* Prebioticele sunt alimentele care hranesc bacteriile benefice din flora intestinala: cicoarea, napul, ceapa cruda, usturoiul crud, sparanghelul, taratele de grau, fasolea si mazarea, spanacul si legumele cu frunze verzi, banana, ovazul etc.
Dupa cum vezi prebioticele se gasesc intr-o gama larga de alimente, asa ca ai de unde alege.
Vitamina C joaca un rol esential in functionarea optima a organismului, cu atat mai mult in eliminarea eficienta a parazitilor.
ATENTIE! Vitamina C de calitate NU se gaseste in capsule, ci in gradina!
Vitamina C e un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen,Acid ascorbic.
Suplimentele din farmacii cu Vitamina C contin doar acid ascorbic, in timp ce in Vit. C din natura are TOATE componentele.
Stiai ca ardeiul verde contin cel putin triplu vitamina C fata de citrice?
Macesele  1500-2000 mg  Vit. C /100g
Arderiul verde  1600-1800 mg Vit. C/100g
Catina      670 mg Vit. C /100g
Patrunjelul 150 mg Vit. C /100g
Kiwi         120-180 mg Vit. C  /100g
Coacazele 55-215 mg Vit. C  /100g
Portocala  53 mg Vit. C  /100g
*Ideea e ca, exista destule surse de vitamina C in natura! Nu e nevoie sa optezi pentru capsule.
Eu le-am prezentat mai sus pe cele mai comune si mai accesibile, insa asta nu inseama ca sunt sigurele.
Mai au proprietati antiparazitare:
* Argintul Coloidal
* Samburii de grephuit si de lamaie
* Aloe vera
* Propolisul
* Pau d'Arco
* MMS (Mineral Miracle Solution)
* Iodul (Sub forma de iodura de potasiu sau Solutie lugol)
Si lista poate continua.
Ca orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta in timp si de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit sa-i omoare.
De aceea, nu vei avea rezultate consumand doar usturoi in fiecare zi sau doar se minte de dovlea in fiecare zi.
Cea mai inteleapta alegere este ROTIREA ALIMENTELOR.
Adica o saptamana consumi multa nuca de cocos, in urmatoarea semintele de dovleac, apoi treci la argila si asa mai departe.
Astfel nu numai ca parazitii nu pot dezvolta rezistenta, dar vei fi capapil sa omori o gama mult mai larga de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelasi aliment.
Oricum reginul HULDEI CLARK este punctul de plecare , deoarece cele 3 componente(nucul negru, pelinul si cuisioarele) sunt o combinatie care omoara majoritatea speciilor de paraziti.in mai putin de 3 saptamani.

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE