background img

Articole noi

Insomnia si tratamentele homeopatice

Simptomele sunt singurele semne exterioare care arata ca sistemul imunitar se lupta sa infranga o boala. Homeopatii profesionisti nu prescriu, in general, solutii pentru vindecare locala. Un medicament homeopat este prescris pentru toate afectiunile corpului. O prescriptie medicala corecta este esentiala pentru succesul homeopatiei.

In cazul insomniilor, un remediu natural prescris de medic, este dilutia ultramoleculara administrata in conditiile stabilite de medic. Nu este indicat folosirea uleiurilor aromate in acelasi timp cu remediile homeopatice.
Prezentam o lista a unor remedii homeopate cu efect curativ asupra insomniei.
Arnica
Este folosita in cazul suprasolicitarilor fizice, a oboselii si cand simtiti patul tare si inconfortabil.
Omar
spirit51
Este folosit pentru insomnia cronica provocata de socuri emotionale, spaime, vesti proaste sau alte suparari.

Arsenicum album Folosit pentru starile de somnolenta din timpul zilei si starile de neliniste din timpul noptii (cosmaruri si vise chinuitoare).
Calciu fosfat
Cand aveti dificultati in trezirea matinala, pentru durerile de dinti la sugari, stari de anxietate, iritabilitate, stari de neliniste.
Causticum
Folosit pentru copii care fac in pat in timpul noptii. Acest incident se datoreaza sensibilitatii excesive manifestata si prin schimbari neasteptate de comportament sau frica de intuneric.
Musetel
Pentru copii care au pielea iritata si nu pot fi linistiti, pentru insomnie cauzata de dureri de dinti, colici sau nervozitate, pentru plansete in timpul somnului.
Este antidotul perfect pentru abuzul de cafea care cauzeaza insomnie si neliniste pe parcursul noptii continuand cu cosmaruri.
Cocculus laurifolius Se foloseste in cazul suprasolicitarilor si epuizarilor (schimbari ale mediului). Nopti nedormite (stresul privind ingrijirea persoanelor bolnave).
Coada calului
Pentru copii care uda patul in timp ce dorm (subdezvoltarea sistemului nervos).
Ignatia amara
Folosit in cazul somnolentelor cauzate de socuri, stres emotional sau suparare. Pentru extenuari fizice si psihice, irascibilitate.
Kali phos Este util la pacientii suferind de anxietate, stari de frica, tulburari ale stomacului (voma, stari de voma), surmenaj, colaps mental (neurastenie) si fizic (febra musculara), isterie (stres si suprasolicitare), insomnie, terori nocturne.
Nux vomica Excelent pentru persoanele care sunt iritabile sau care sufera de  somnolenta (cauzata de sedative sau de epuizare mentala). Pentru insomnii cauzate de abuz de alcool sau de mancare (mancaruri picante). Pentru cazuri in care o persoana nu poate sa adoarma noaptea si are stari de somnolenta ce apar inainte sa sune ceasul desteptator.
Opium Folosit in situatii in care o persoana este somnolenta, dar nu poate sa doarma (se simte inconfortabil in pat) si pentru somn obositor.
Deditel mare Folosit in cazul cosmarurilor, pentru situatii de agitatie in somn, stari de sufocare, pentru insomnii cauzate de mancaruri grele.
Sepia officinalis
Folosit in oboseala fizica, depresie si stres mental. Pentru iritabilitate si somnolenta din timpul zilei, dureri de cap, greata si ameteala datorata oboselii.
Sulfura
Folosit pentru starile de stres care impiedica odihna (somn nelinistitor), pentru cosmaruri, insomnie, treziri repetate in timpul noptii.
Tuia
Folosit pentru persoanele care se trezesc cu dureri musculare, care au friguri noaptea , care vorbesc in somn, pentru cosmaruri si dureri de cap.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE