background img

Articole noi

10 reguli pentru cresterea energiei vitale



Pentru a fi sanatosi este foarte important sa ramineti activi in fiecare zi. Numai practicind 20 de minute de exercitii in fiecare zi puteti sa cresteti sensibil nivelul energiei dumneavoastra.
Activitatile in care va implicati zilnic vor oxigena organele corpului si muschii datorita unei mai bune circulatii sangvine. Acestea vor determina accelerarea metabolismului si arderea grasimilor. Arzind mai multe grasimi puteti sa va reduceti greutatea, cistigind in acest fel un surplus de energie.
Avind mai multa energie la dispozitie, corpul dumneavoastra va putea lupta contra stresului. Acesta este un factor deosebit de important in pastrarea starii de sanatate si poate avea diverse cauze: familia, cariera, starea financiara etc. Stresul poate duce la boala si durere deoarece cu cit aveti mai putina energie, cu atit puteti lupta mai putin cu toti factorii care se opun starii de sanatate.
1. Oxigenul este o sursa importanta de energie
Incercati metodele yoga de respiratie alternind respiratia pe o nara si pe cealalta pentru intarirea corpului. Incepeti ziua cu acest exercitiu pentru a va oxigena cit mai bine creierul si muschii.
Astupati nara dreapta si inspirati usor pe cea stinga pina cind simtiti ca plaminii dumneavoastra sint plini.
Astupati ambele nari si tineti-va respiratia numarind incet pina la 15.
Eliberati nara dreapta si astupati-o pe cea stinga si expirati usor pina simtiti ca plaminii s-au golit.
Inspirati usor prin nara dreapta si continuati tot asa, dar schimbati narile.
Repetati de 10 ori acest exercitiu.
2. Incercati tehnicile de acupresura
Aici este vorba de presiunea pe care o exercita degetele pe corp. Incercati acest exercitiu:
Frecati lobul urechii intre degetul mare si aratator.
Trageti de degetul de linga degetul mare de la ambele picioare si apoi masati-l cu putere.
3. Nu uitati sa beti apa
Deshidratarea este un factor important in cazurile de scadere a energiei. Este bine sa beti un pahar cu apa dimineata pe stomacul gol. Incercati sa beti cel putin opt pahare de apa zilnic.
4. Suplimentati-va dieta
Daca aveti impresia ca dieta dumneavoastra este deficitara in elemente nutritive, incercati sa o suplimentati. Alegeti acele suplimente care contribuie la dieta dumneavoastra cu vitaminele si mineralele necesare.
5. Apelati la aperitive
Uitati de ciocolata. Incercati aperitivele care contin carbohidrati: piine prajita, banane – surse de energie valoroase si la indemina. Daca simtiti nevoia sa rontaiti ceva, preferati fructele si legumele: mere, pere, fructe de sezon, morcovi, telina.
6. Masajul cu prosopul ud
La inceputul zilei inmuiati un prosop de bumbac in apa fierbinte si stoarceti-l bine. Curatati-va pielea cu miscari scurte si energice incepind de la picioare si urcind spre cap. Cind prosopul s-a racit, introduceti-l din nou in apa fierbinte.
7. Faceti un dus
Petreceti citeva minute sub dus pentru a va inviora sub apa calduta. Apoi incepeti sa alternati apa intre cald si rece – dar evitati sa va supuneti si capul la aceste schimbari de temperatura pentru ca va va ameti. Aceste dusuri vor stimula circulatia si vor permite singelui sa patrunda adinc in tesuturi ducind cu el oxigen, glucoza si energie. Aceasta tehnica nu este recomandata pentru toata lumea. Cei care sufera de tensiune mare sau au probleme cardiace este bine sa le evite.
8. Faceti multe exercitii fizice
Plimbati-va in ritm alert, faceti jogging sau miscari in camera menite sa va puna singele in miscare pentru o mai buna oxigenare a tesuturilor. Rotiti bratele, faceti genuflexiuni, citeva abdomene si veti vedea ca va simtiti alt om.
9. Stati drept
Sustinatorii tehnicii Alexander cred ca o postura corecta ajuta la sporirea curgerii energiei in corp. Imaginati-va ca sinteti un siret atirnat de capul dumneavoastra. Ridicati-va capul, stati drept si trageti-va umerii in spate. Pastrati-va spatele si abdomenul drept si mergeti asa. Incercati sa constientizati ceea ce simtiti si sa faceti diferenta de cum erati inainte.
10. Faceti-va siesta
Siesta de dupa-amiaza este cunoscuta in majoritatea tarilor latine de sute de ani. Energia corpului si puterea de concentrare tind sa se micsoreze dupa ce servim masa, deoarece nivelul tensiunii singelui in creier este mai mic pentru a ajuta procesul de digestie. 20 de minute de odihna va vor revitaliza corpul si mintea.
Cristina Matache

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE