background img

Articole noi

Adipsia (absenta setei)

Simptomele absentei setei

nu simti nevoia sa consumi lichide

Principalele cauze

 • obiceiul de a nu consuma lichide
 • boli psihice
 • boli cronice
 • teama de a nu urina foarte mult (la vârstnici cu incontinenta urinara, în special)

Tratament si remedii naturiste pentru absenta setei (adipsie)

Primul gest

începi sa onsumi (chiar si fortat) apa plata, cu înghitituri mici, pe o perioada de minimum 12 ore, în asa fel încât în prima zi sa ingerezi minimum 1 L.

Remedii clasice

 • consum de lichide
 • tratamentul bolilor psihice si cronice
 • dezvoltarea încrederii în sine la vârstnici si tratarea incontinentei urinare
 • Remedii naturiste

suc de orz verde

 • câte 1 lingurita de 3 ori pe zi
 • poate fi cumparat din magazinele naturiste sau preparat în casa
 • Mod de preparare: într-o ladita cu pamânt de dimensiuni 50 cm/30 cm se seamana orz, se zdrobeste periodic si se lasa pâna când creste pâna la înaltimea de 15 cm; apoi se tunde, se introduce într-un storcator de fructe, iar sucul obtinut se consuma proaspat; se fac cure de câte 10 zile pe luna.

angelica

se prepara decoct din 5 g radacina la 250 ml de apa, se beau doua cani pe zi, fractionate în 4 doze.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE