anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrice, ulcer, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice, constipatie ischemica, arteroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune, hipotensiune, astm bronsic, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinite alergice, dereglari hormonale,
diabet, obezitate, retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombosciatica, artrite, acnee, efelide, dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fracturi, formarea calusului in sarcina la femei, avitaminoze, alopecie, sterilitate, impotenta sexuala.
Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:
* de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata verde;
* de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane;
* de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;
* de peste 11 ori mai mult fier decat in telina;
* de peste 7 ori mai multa vitamina C decat in portocale;
* de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;
* de peste 23 de ori mai multa biotina decat in lapte.
Mod de preparare
Tulpinile de orz verde ajunse la inaltimea de 20 - 30 cm (inainte de a da spicul) se recolteaza, taindu-le de la suprafata pamantului (fara radacini); se spala si se maruntesc manual sau mecanic, pana se obtine o pasta fina. Sucul obtinut contine cele mai valoroase elemente necesare organismului.
Mod de administrare:
Se dizolva o lingurita de pulbere de orz verde in suc sau 150-200 ml de apa calduta. Se bea, de 1-2 ori pe zi, cate o ceasca de 50 ml, cu inghitituri mici, rare, cu 25-30 de minute inainte de masa. Se poate extrage in cantitati mai mari si pastra in sticle la loc rece. Inainte de a fi baut, se tine la temperatura camerei.
Preventiv, se beau cate 2 pahare pe zi, seara si dimineata.
0 comments :
Trimiteți un comentariu