background img

Articole noi

Leacuri de prim-ajutor




Bunicile si strabunicile noastre aveau totdeauna la indemana siretlicuri ingenioase, cu care ne tamaduiau ca prin farmec, de dureri, lovituri, sangerari, indigestii, ba si de deochi. Dobandite printr-o experienta transmisa din generatie in generatie, pe durata a sute de ani, ele ne sunt si azi de folos, ca prima urgenta, inainte de a consulta doctorul

* Afectiuni cardiace (angina pectorala, dureri de inima, palpitatii). Cand apare o durere si nu aveti nici un medicament la indemana, puneti mana stanga pe masa si tineti pumnul strans. Cu un chibrit sau un betisor nu prea ascutit, apasati puternic timp de 15-20 secunde pe umflatura de piele care se formeaza intre degetul mare si aratator. In caz de durere puternica, procedura se face pe ambele maini, simetric, cu ajutorul cuiva.

- Criza de inima: In faza incipienta - bolnavul se culca pe doua-trei perne sau in fotoliu si i se face un masaj cu trei picaturi de ulei de brad alb, putin mai jos de san (in zona inimii). De asemenea,
se musca degetele mici, la radacina unghiilor. Imediat dupa aparitia durerilor - se face o inspiratie scurta (cam 20% din volumul plamanilor) si se retine aerul pentru 20-25 de secunde, apoi se face inca o respiratie adanca, se apleaca capul, se apasa cu barbia in piept si se retine respiratia cat timp este posibil. Se repeta de 3-4 ori.

- Palpitatii cardiace: se beau unu-doua pahare de apa (in functie de greutatea corporala) si se pune o cantitate mica de sare pe limba. Palpitatiile se calmeaza, pulsul se regleaza si dispare senzatia de sufocare.

- Hipertensiune: se face un dus cu apa calda (nu fierbinte!) cu presiunea data la maximum, cu jeturi de apa subtiri, care dau impresia de intepaturi de ace. Dusul se face pe gat si pe umeri. Procedura favorizeaza refluxul venos si tensiunea scade. Cu aceeasi metoda se diminueaza si durerile provocate de spondiloza cervicala. Daca sub jetul de apa se tine si capul, putem sa rezolvam si problemele de migrena.

- Criza hipertensiva: se incalta ciorapi inmuiati in otet sau se pun picioarele pe un prosop inmuiat in otet si se sta astfel 8-10 minute.
Alta metoda: se bea cate o lingura de apa rece, la fiecare ora, de la ora 8 dimineata, pana la 8 seara.

* Amigdalita. Imediat dupa debutul afectiunii, pe spatele unui polonic metalic (sa nu fie din aluminiu) se traseaza cu un cutit o cruciulita, care se linge de 3 ori, si de fiecare data se inghite saliva. Durerile dispar in cateva ore. Daca boala a depasit faza de inceput, procedeul se repeta de mai multe ori, la intervale de 2-3 ore. Leacul e din batrani si are eficienta dovedita.

* Arsuri. Se ia amidon alimentar si se amesteca cu putina apa rece. Pasta obtinuta se aplica pe arsura. Se mentine pana se incalzeste locul. Se schimba de patru-cinci ori. Daca aveti in casa banane, aplicati cateva coji cu partea umeda peste arsura. In loc de amidon, puteti folosi puf de papura, care se aplica pe arsura, se panseaza strans si se lasa cateva zile pe locul afectat. Durerea dispare imediat, iar in trei-patru zile, se reface si pielea.
Alte metode: Imediat dupa producerea accidentului, pe locul afectat se toarna ulei de floarea-soarelui nerafinat. Se lasa timp de 1,5-2 ore. Uleiul se strange intr-un vas din care se ia cu cana si se toarna din nou pe locul cu arsura. Procedura ajuta la disparitia inflamatiei, a durerii si pielea se reface imediat.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE