background img

Articole noi

Abces pulmonar cu tuse (febra, tuse, expectoratie purulenta)


Abces pulmonar cu tuse (febra, tuse, expectoratie purulenta)


Este o inflamatie purulenta situata in plamani si produsa de microbi patrunsi prin aspiratie. O pneumonie, de exemplu, poate sa duca la abces (puroi - amestec de leucocite pline cu bacterii si microbi sau sange si cheaguri de flbrina). Boala incepe ca o pneumonie (cu febra, tuse, expectoratie), aceasta se prelungeste, febra creste, expectoratia se mareste, ajungand la 250-500 g/zi puroi, urat mirositor. Tratamentul trebuie sa fie igieno--dietetic, antiinflamator si antiinfectios, uneori chirurgical

•    Cura de usturoi - infuzie din 3-4 catei de usturoi pisati in 250 g apa clocotita. Se iau 8-10 linguri/zi (pentru adulti).
•    100-200 g miere/zi - 1 luna.
•    Ceai: infuzie de roua-cerului 50 g + lichen de piatra 50 g (2 lingurite/cana). Se beau 2 cani/zi, cu miere, timp de o luna.
•    Ape minerale sulfuroase.
•    Cura cu miere de albine, 100-200 g/zi, 1 luna.
•    Pentru supuratie cronica pulmonara:
1.  Cura de usturoi: 20 de catei de usturoi pisati se pun in 200 ml apa clocotita si se lasa un minut sa fiarba acoperit. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se racoreasca, vasul fiind acoperit. Toata cantitatea se bea in cursul unei zile, cate o lingurita, din timp in timp. Se face cura 20 de zile, apoi pauza 10 zile. Se reia.
2.  Se beau 3 cani/zi cu infuzie de busuioc (o lingurita planta la o cana cu apa) care combate infectia.
3. Se beau 2-3 cani/zi cu infuzie de porumbar (o lingurita flori la o cana cu apa). Varianta: o lingurita cu fructe de porumbar fierte 20 min. in 250 ml apa. Combate tusea.
4.  Terci din frunze proaspete (spalate) de podbal. Se tin la piept 30 min. Ajuta in orice boala de plamani (inclusiv cancer).
5.  Ceai cu radacina de tataneasa care se va bea inghititura cu inghititura, 2-4 cesti/zi. Frunze proaspete de tataneasa se zdrobesc pe un fund de lemn (cu sucitorul de taitei sau cu o sticla), apoi se pun pe locurile afectate (se leaga). Se bea si „vin de tataneasa" : 2-5 radacini proaspete si spalate se taie fin si se lasa 5-6 saptamani intr-un litru de vin alb natural. Este bun in boli de plamani, dar prudenta la cantitatea de tataneasa care se introduce si la cantitatea de vin bauta deoarece tataneasa este si toxica.
6.  Ulei de arpagic: 40 de capatani de arpagic se oparesc in apa fiarta pusa atat cat sa le acopere. Se lasa la racit sub capac, se scurge de apa si se acopera arpagicul cu 1/2 1 ulei de masline. Se freaca pana se obtine un piure, din care se ia cate o lingurita dimineata si seara, inainte de masa. Combate infectia. Varianta: se bea zilnic 200 ml suc de ceapa cruda.
7.  Ulei presat la rece de porumb: se bea de 3 ori/zi, cate o lingura.
8.  50-100 mg/zi laptisor de matca, timp de 40 de zile (drajeuri). Se tin sub limba sa se dizolve.
9. 40 picaturi de propolis intr-un pahar cu lapte cald, de 3 ori/zi, cu o ora inainte de masa.
10.  Gimnastica respiratorie (pentru plamani) - intr-un borcan de 10 1 se pune apa si se introduce un tub de cauciuc sau de plastic care sa nu atinga fundul vasului. Se inspira fara tub, tragandu-se in piept, apoi se expira prin tub, numarand bulele care se formeaza. Acest exercitiu se face dimineata si seara, timp de 10 min., intr-o camera aerisita. Apa trebuie reimprospatata la fiecare exercitiu. Masajul pulpei degetelor mari (pentru ambii plamani), mai ales in crize.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE