background img

Articole noi

Indicele de masa corporala (imc)

Indicele de masa corporala (imc)

Greutatea si sanatatea

Indicele de masa corporala (imc)

Menţinerea unei greutăţi corporale normale este esenţială dacă doriţi să vă bucuraţi de o sănătate deplină. Kilogramele în plus cresc riscul apariţiei celor mai frecvente şi grave boli de care suferă oamenii de astăzi, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul şi numeroase forme de cancer.

Cum pot şti care este greutatea mea ideală?
Un răspuns ar fi că este greutatea la care te simţi şi arăţi cel mai bine. Un altul, mult mai obiectiv, ar fi că este acea greutate la care ai cel mai scăzut risc de îmbolnăvire şi care îţi permite să trăieşti cel mai mult. Din fericire, astăzi avem la dipoziţie rezultatele unor studii populaţionale de mare anvergură care au investigat exact această chestiune. În aceste studii, cercetătorii au folosit indicele de masă corporală (IMC), o măsură a greutăţii în funcţie de măsură, pentru a evalua greutatea sănătoasă.


Persoanele al căror IMC este cuprins între 18,5-24,9 trăiesc cel mai mult. La valori ale IMC peste 25 se remarcă o creştere a ratei mortalităţii. Când IMC este mai mare de 30, ratele mortalităţii sunt cu aproximativ 50% mai mari decât la cei slabi.


Nici deficitul ponderal excesiv nu este lipsit de riscuri. Folosiţi secţiunea de calculare a IMC de mai jos pentru a vă verifica IMC şi categoria de risc căreia îi aparţineţi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE