background img

Articole noi

alimente care intaresc inima


1. ROSIILE:
  • sunt o excelenta sursa de potasiu, calciu, vitamina A si de magneziu;
  • contin elemente importante pentru prevenirea hipertensiunii si aritmiei cardiace.
  • Licopenul o alta substanta care se gaseste din abundenta in rosie, ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange;
  • tocmai de aceea este indicat sa consumi in fiecare zi o rosie.
2. FRUCTELE DE PADURE:
  • antioxidantii, vitaminele si fibrele pe care le contin fructele de padure reprezinta un adevarat rasfat pentru inima ta.
·         incearca sa consumi de cel putin doua ori pe saptamana mure, afine, zmeura sau fragi.
  • Iti vei pastra elasticitatea vaselor sanguine, care se poate pierde, in special cu inaintarea in varsta.
3. CIOCOLATA NEAGRA:
  • nu numai ca este foarte gustoasa, dar este sanatate curata pentru inima, datorita continutului de antioxidanti.
  • Ciocolata neagra scade nivelul colesterolului si reduce tensiunea arteriala.
  • Totodata, previne depunerea de grasimi pe vasele de sange.
  • Tine minte ca trebuie sa alegi ciocolata amaruie, cu o concentratie de peste 75% cacao si sa consumi zilnic maxim 4 patratele.
4. USTUROIUL:
  • este suficient sa consumi un catel de usturoi in fiecare zi si vei avea o inima " de fier".
  • Usturoiul scade nivelul colesterolului "rau" si impiedica formarea cheagurilor de sange.
  • Fiind bogat in vitamine, usturoiul previne aparitia atacurilor de cord si a aterosclerozei.
5. NUCILE:
  • nucile sunt alimente excelente pentru inima, datorita antioxidantilor, vitaminelor si proteinelor pe care le contin.
  • Ajuta si la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si previn aparitia cheagurilor.
6. PESTELE GRAS:
  • pestele gras, precum tonul, heringul si sardinele, este aliatul tau in lupta cu bolile inimii.
      Asta deoarece este bogat in acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
  • Omega 3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sange si scade tensiunea arteriala, vitamina D scade riscul de a suferi un atac de cord.
7. SOIA:
  • cercetatorii japonezi au aratat ca persoanele care consuma soia sunt mai putin expuse riscului de a suferi un atac de cord. Asta deoarece contine multe proteine, minerale si vitamina E.
  • Soia mai e benefica si pentru ca scade nivelul colesterolului si reduce hipertensiunea.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE