background img

Articole noi

Karma Yoga

Karma Yoga


 Karma yoga poate fi un mijloc direct de realizare de sine, deoarece practicarea karmei-yoga include jnana yoga.Karma yoga poate servi și ca un ajutor pentru yoga jnana, care asigură realizarea de sine.
Termenul karma are înţelesuri diferite. Într-un sens general, aceasta înseamnă acţiune sau orice activitate. De asemenea, se referă la merite şi la pedepse (punya şi tata), dobândite ca urmare a faptelor noastre bune sau rele. De asemenea, mai poate fi înţeles ca respectarea perceptelor religioase şi în acest sens termenul este folosit în contextul de faţă. 

Yoga înseamnă upaya sau metoda care urmează să fie adoptată pentru a atinge un obiectiv.
Deci, karma-yoga înseamnă un act specific religios, adoptat ca un mijloc de auto-realizare.
Există mai multe îndatoriri religioase prevăzute de textele sacre. 
Bhagavad Gita are enumerate: închinarea la Dumnezeu, sacrificiul, controlul organelor de simț, controlul minții, actele de caritate, respectarea austerităţi - rituri, post, vizitarea centrelor religioase, scăldatul în apele sacre, recitarea Vedelor, studiul învăţăturile din textele sacre şi practici de control a respiraţiei. Nu este necesar ca toate aceste îndatoriri religioase să fie respectate, în scopul propus de karma yoga. Depinde de capacitatea şi alegerea fiecărui individ. 

Cerinţe pentru karma yoga

Există mai multe cerinţe importante pentru a avea succes cu karma yoga. În primul rând, dobândirea de cunoştinţe adecvate filosofice despre adevărata natură a jivatman şi Paramatman, prin studiul textelor sacre, sub îndrumarea unui guru. Este evident că fără a cunoaşte adevărata natură a sinelui nu se poate realiza.
A doua cerinţă importantă este că  persoana care efectuează karma yoga să respecte fără greş toate celelalte îndatoriri religioase care au fost stabilite de textele sacre, în conformitate cu Varna (casta) şi asrama (etapele de viaţă). Acesta  sunt de trei tipuri: îndatoriri religioase care sunt obligatorii şi trebuie să fie efectuate în mod necondiţionat - naimittika; acele ritualuri prescrise care trebuie să fie respectate în mod necesar, dar numai în anumite ocazii sau cu anumite scopuri specifice; cele care pot fi efectuate numai atunci când se doreşte un rezultat specific, cum ar fi  avere. Primele două sunt obligatorii, deoarece lipsa acestora va duce la păcat. A treia este pur opţională. 

 Karma Yoga şi nevoia de Renunţare

Există trei factori implicaţi în performanţa în karma yoga, subliniind un spirit de renunţare. Primul este renunţarea la egoism, în forma în care "Eu sunt împlinitor al actului", al doilea este renunţarea la ataşamentul egoist asupra actului, şi anume, că "acesta este actul meu", iar al treilea este renunţarea la dorinţă, la: "Eu obţin beneficii pentru scopul meu" .
Nu este o sarcină uşoară să se urmeze acest ideal. Este firesc pentru un individ, fiind influenţat de un ataşament față de corpul fizic, să aibă egoism, sentimentul că el însuşi este agent al acţiunii. De asemenea, este firesc să fie influenţat de dorinţa unui rezultat. 

Ce ne poate ajuta la renunțare:

- Toate lucrurile din univers, atât fizice, cât şi psihice, se spune că sunt produse de Prakriti, care este constituit, în cele trei gunas. Aceste gunas influenţează gândurile noastre şi activităţile fizice. Deci, ce este responsabil pentru un anumit act este influenţa gunas, mai mult decât sinele individual.
- A doua sugestie este de a atribui responsabilitatea lui Dumnezeu, care controlează fiinţele umane. Conform Vedanta Visistadvaita, Dumnezeu locuiește în toate fiinţele simţitoare şi El controlează toate activităţile fiinţei umane, din interior. Gita reiterează, de asemenea, acelaşi adevăr. Sinele individual ( jiva ) este absolut dependent de Dumnezeu şi capacitatea de a acţiona (kartitva) este de asemenea dată de Dumnezeu. Prin realizarea acestui adevăr,  va fi uşor a dezvolta spiritul de renunţare
Practicarea dezinteresată a karma, ca un serviciu divin pentru plăcerea lui Dumnezeu, are avantajul de a asigura harul lui Dumnezeu. Acesta oferă, de asemenea, linişte mentală şi puritatea interioară a minţii, care sunt cerinţe esenţiale pentru realizarea meditaţiilor. 

Acest lucru îl ajută pe aspirant să-și realizeze obiectivul mai uşor decât urmărind calea riguroasă a jnana yoga. Având în vedere  aceasta, karma yoga este considerată mai bună decât yoga jnana. Karma yoga include în ea un element de yoga jnana, deoarece adevărata cunoaştere de sine (ATMA jnana) este implicată în practicarea karma yoga.  Cele două sunt interdependente. Dar este mai uşor să se practice karma yoga, pentru ca este nevoie de mai puţin efort şi timp, din cauza harului divin.

Rezultate în urma Karma Yoga

Practicarea de karma yoga duce aspirantul la o stare statornică în cunoaşterea de sine. Gita îl descrie ca pe un sthitaprajn, ca o persoana ideală. El a cucerit simţurile şi mintea, care determina ataşamentul faţă de plăcerile lumeşti şi, prin urmare, starea de robie. El se bucură de o astfel de stare de linişte mentală, unde nu e nici bucurie, nici durere. El nu dezvoltă ura faţă de alţii şi nici ataşament faţă de orice, pentru că el a cucerit cele două calităţi mentale neetice -  dorinţa şi furia. Fiind cufundat în deliciul cunoaşterii de sine, el se bucură de pacea perfectă a mintii.  

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar

Sistemul imunitar este un termen folosit in biologie pentru definirea mecanismelor de aparare a organismului fata de agentii patogeni externi si fata de structurile cu potential distructiv care adesea se dezvolta in propriul organism. Acest sistem cauta indepartarea sau distrugerea microorganismelor corpurilor straine patrunse in corp, ca si distrugerea propriului tesut bolnav sau defect. Sistemul imunitar este o retea complexa compusa din organe, tipuri celulare si molecule diferite.

Guturaiul, raceala, gripa sau viroza

Guturaiul, raceala, gripa sau viroza

Guturaiul, raceala, gripa sau viroza sunt boli care debuteaza brusc (numele de gripa vine de la cuvantul "grippe" care, in limba franceza - dialectul franc - inseamna a apuca, a inhata) cu dureri in tot corpul, febra, tuse seaca, etc. In unele cazuri apar complicatii grave: pulmonare, digestive, nervoase, etc.


Cum recunoastem gripa?

Afirmatia unor persoane ca nu au temperatura cand fac gripa nu este adevarata, pentru ca aceasta boala implica obligatoriu prezenta febrei. In absenta ei, diagnosticul se exclude. Debutul este brusc, cu temperaturi chiar de peste 40 grade C, timp de 3-5 zile, apoi temperatura scade cand organismul reuseste sa produca anticorpi suficienti sa neutralizeze agresorii.

Boala invadeaza - afirma unii cercetatori - mai ales organismele suprasaturate de mancare si toxine, pentru ca apoi, prin pierderea apetitului, sa se produca un proces depurativ.

La febra se adauga o stare de rau general, dureri musculare, frisoane, greturi ori varsaturi repetate, tuse chinuitoare, dureri de cap de intensitate variabila, dureri de ochi, infundarea nasului, secretie nazala iritanta, usturime in gat. Aceasta usturime este, de obicei, primul semn al bolii si trebuie luate urgent primele masuri. In acest moment, temperatura nu depaseste 37,5 grade C si se considera ca viroza s-a declansat.

Respiratiile frecvente, greutatea in respiratie (mai ales la sugari si copilul mic, la batrani, bolnavii cardio-pulmonari), durerile abdominale si ale muschilor membrelor si coloanei vertebrale completeaza tabloul clinic al prezentei maladiei gripale de forma obisnuita si necomplicata.

Boala debuteaza cu o inflamatie a mucoasei nazale, dupa care aceasta inflamatie coboara progresiv spre bronhii. Procesul de vindecare a racelii este invers, cel mai repede vin-decandu-se mucoasa bronhiilor.

Faptul ca o persoana petrece un anumit timp in frig influenteaza aparitia racelii doar in masura in care ii scade rezistenta mucoasei faringiene fata de agentii infectiosi. Frigul in sine nu provoaca raceala; sa nu uitam ca membrii expeditiilor polare nu fac guturai, in schimb, in zilele insorite de primavara, apar deseori epidemiile de raceala. Frigul poate doar pregati terenul pentru contagiune.

Apogeul contagiunii este la debutul bolii si in primele zile ale procesului de imbolnavire. Perioada de incubatie este de 1-2 zile. Simptomele racelii se schimba in functie de evolutia afectiunii.

In prima zi, bolnavul este abatut, obosit, nu are pofta de mancare, ii este tot timpul frig si are frisoane. Majoritatea persoanelor acuza dureri estompate de cap, simtindu-si capul cat o banita. Semnificativ este faptul ca bolnavul are nasul infundat, senzatie de gadilare la nivelul nasului si stranuta des. Infundarea neplacuta a nasului se accentueaza, iar a doua zi apare o secretie nazala abundenta. Secretia nazala este fluida, apoasa, transparenta, stimuland bolnavul sa-si sufle in permanenta nasul, astfel ca are nevoie de 8-10 batiste pentru o singura zi, dar cu toate acestea secretia nazala nu scade. Pielea din jurul narilor si a buzei superioare se inroseste si se fisureaza din cauza stergerii repetate a nasului si a secretiei abundente. Bolnavul isi simte nasul mai infundat decat in prima zi si pur si simplu nu mai poate sa respire pe nas. Nu mai simte mirosurile, ochii i se inrosesc, lacrimeaza, infundandu-i-se si urechile. Cand isi sufla mai energic nasul, are senzatia unor pocnituri in urechi. In aceste cazuri sunt frecvente si hemoragiile nazale. Pentru ca bolnavul respira pe gura i se usuca faringele si este chinuit de sete.

In cazurile in care raceala este ceva mai grava, gatul bolnavului se inroseste, resimtind durere, mai ales cand inghite. Sunt frecvente cazurile in care bolnavul tuseste si acuza arsuri si zgarieturi la nivelul sternului. Acestea sunt deja simptomele bronsitei.

In cea de a treia si a patra zi de boala, secretia nazala se ingroasa si devine muco-purulenta. Aceasta secretie de culoare alb-galbuie, care este si aderenta, se elimina mai greu in batista, uneori aparand chiar si firisoare de sange. Ulterior cantitatea secretiei se reduce, dispare incet senzatia de infundare a nasului, iar starea generala a bolnavului se imbunatateste. Raceala simpla, fara complicatii trece in sase-sapte zile. Pentru ca mucoasa nazala sa produca anticorpi prin care sa distruga agentii cauzatori, este nevoie de perioada amintita.

Dupa vindecarea racelii, imunitatea nu este, din pacate, cu mult mai mare decat in mod normal si nu dureaza mult. In cazul in care, intre timp raceste si o alta persoana clin familie, cel care racise primul, se poate reimbolnavi si atfel exista sanse sa transmita mai departe boala. Acesta este motivul pentru care in cadrul aceleiasi familii sau in colectivul dintr-un birou, raceala se prelungeste luni de zile. Incaperile neaerisite, aglomerate contribuie la raspandirea infectiei. Persoanele in varsta sau cele care au o predilectie spre imbolnavire sunt mult mai sensibile la infectie.

Bine ar fi ca boala sa poata fi prevenita prin masuri de crestere a rezistentei organismului la infectii in anotimpul friguros. Hrana monotona, lipsita de fructe si legume proaspete, asociata cu stresul cotidian scad imunitatea.

Masuri igienice:

- repaus la pat intr-o camera calduroasa;
- abandonarea fumatului.

Rinita alergica

Rinita alergica

Rinita alergica se caracterizeaza prin inflamatia cronica a mucoasei nazale, care poate fi sezoniera sau nu, un rol important in producerea sa avandu-l numerosi factori: tabagismul (activ sau pasiv), poluarea atmosferica, alergenii (polen, mucegai, par de animale, unele medicamente ca aspirina si penicilina, praful, etc...). Un rol important in aparitia bolii il are factorul genetic.

Rinita se manifesta prin nas infundat, scurgeri nazale, stranuturi rebele, mancarimi in nas si la ochi, lacrimare, dureri de cap, oboseala, etc...

Masuri igienice (pentru bolnavii alergici):

- in lunile mai-iulie se va purta o masca speciala sau se va sta mai mult timp in casa, cu fereastra inchisa.
- indepartarea florilor din locuinta sau de la locul de munca.

Alergia tratament

Alergia tratament

Alergia este reactia violenta a organismului unor persoane la contactul repetat cu anumite substante, denumite alergene. Ele se gasesc in unele alimente (oua, peste, carne, capsuni etc.), in aer (praf de casa, polen, fulgi etc.), in unele medicamente (penicilina, streptomicina, aspirina, piramidon etc.). Cele mai frecvente alergii, clasificate in patru tipuri (I, II, III si IV), se petrec la nivelul pielii si mucoaselor. Din tipul I fac parte: astmul alergic, rinita nesezoniera alergica, laringita, conjunctivita, urticaria acuta, socul anafilactic etc.

S-a observat ca persoanele alergice se imbolnavesc mai putin de cancer, sistemul lor imunitar fiind deosebit de reactiv.

Alimente interzise: cele care produc bolnavului reactii alergice.

Tratament anti viral

Tratament anti viral

Miscroorganismele care patrund in tesuturile organismului, unde se multiplica si determina tulburari morfologice sau functionale, sunt considerate microorganisme patogene sau agenti cauzatori ai bolilor infectioase.

Microorganismele patogene pot fi grupate, in ordinea crescanda a complexitatii lor de organizare, in urmatoarele mari grupe: virusuri, chlamidii, microplasme, rickettsii, bacterii, fungi, protozoare, metazoare.

Virusurile, grupa importanta de agenti infectiosi pentru om, animale, plante si chiar pentru bacterii (virusi bacteriofagi), sunt cele mai mici structuri biologice, care contin codificate intr-un volum extrem de mic toate informatiile necesare pentru reproducere. Acestia se deosebesc radical, prin cateva caractere importante, de celelelate microorganisme...

1. Structura virusului
Virusul este format din acid nucleic si proteine. Spre deosebire de celelalte micoorganisme, virusul contine numai un singur tip de acid nucleic: ADN sau ARN. Acidul nucleic este purtatorul si transmitatorul informatiilor genetice si poseda capacitatea infectanta a virusului. Invelisul proteic serveste mai ales pentru ca particula virala sa adere la celula atacata si sa o perforeze pentru a favoriza intrarea in interiorul celulei a acidului nucleic propriu virusului.

2. Replicarea virusului
Pentru inmultirea lui, virusul furnizeaza numai materialul genetic, iar celula gazda mecanismul energetic si de biosinteza. Replicarea virusului se petrece in 5 stadii succesive: atasarea de celula; patrunderea in celula; eliminarea invelisului si eliberarea acidului nucleic; inmultirea propriuzisa prin sinteza, cu ajutorul celulei, de noi proteine si acid nucleic viral; maturarea (asamblarea de noi virusi in celula); eliminarea virusilor nou formati cu dezintegrarea sau numai alterarea celulei gazda.

3. Clasificarea virusurilor
In functie de modul de transmitere, exista urmatoarele categorii de virusi: virusuri respiratorii (virusul gripal); arbovirusuri sau virusuri transmise prin artropode (cele care produc encefalita, febra galbena, febrele hemoragice); enterovirusuri sau virusuri cu transmitere anal-orala (virusul polio-hepatic A); virusuri cu transmitere veneriana (virusul herpetic 2); virusuri cu transmitere prin inoculari si plagi (virusul rabic, virusul hepatitic B).


***

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural ANTIVIRAL, realizata si explicata punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste - Dr. Doina Teodora - medic rezident pe Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova si totodata medic consultant in terapiile Biorezonante, specializat in remedii pe baza de produse naturiste.

Antiviralul este tratamentul cu efect de combatere a virusurilor ce patrund pe diverse cai in organism. In acest sens recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

- Virago (1-0-1 la copii dupa varsta de 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrat dupa masa; este un bun imunostimulator general cu efect puternic in afectiunile ce apar ca urmare a patrunderii microorganismelor virale in corp).

- Para Protex (1-0-1 la copii dupa 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrate in timpul mesei; poseda roluri multiple: antiviral, antibacterian, antifungic crescand astfel imunitatea locala si generala contra microbilor de orice fel).

- C-Plus Flavonoid pentru copii (1-1-0, dupa masa) sau C 1000 pentru adulti (1-1-0 dupa masa) protejeaza corpul impotriva infectiilor si accelereaza vindecarea.

Observatie: Se efectueaza o cura completa (1 flacon din fiecare produs), iar in caz de necesitate se repeta de 2-3 ori pe an. http://www.terapii-naturiste.com/calivita/afectiuni-tratamente/anti-viral.htm

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE