background img

Articole noi

Alimente pentru potenta

Pentru a stimula libidoul ( dorinta sexuala ) si pentru a aduce un plus la nivelul cresterii potentei, exista si metode mai accesibile de a atinge acest tel. Una dintre acestea ar fi consumul unor anumite alimente. Diverse substante din aceste alimente pentru potenta pot lucra pe post de catalizatori pentru stimularea potentei. Analizand si extragand cele mai eficiente ingrediente, putem elabora o lista de alimente pentru potenta care aduc beneficii in imbunatatirea performantelor sexuale.

Ardeiul iute. Se stie ca ardeiul contine o substanta numita capsaicina. Capsaicina are rolul de a elibera endorfine in creier. Endorfinele sunt vazute ca substante raspunzatoare pentru nivelul de multumire si fericire la nivel psihic. Starea de euforie generata de endorfine actioneaza si pe filiera de libido marit, deci potenta imbunatatita.
Ciocolata se poata incadra si ea in randul alimente pentru potenta. Se stie ca ciocolata are rol de afrodiziac. Contine triptofan, din nou o substanta care ajuta la eliberarea de serotonina, care contribuie si ea la starea de bine a organismului. De asemenea ciocolata contine si feniletilamina, un ingredient ce duce la amplificarea dorintei sexuale. Un plus aici pentru ciocolata amara care detine o concetratie mai mare de aceste substante.

Stridiile. Deja ideea de stridii duce cu gandul la intimitate si apropiere, promiscuitate. Si nu degeaba. Stridiile sunt bogate in zinc, o minerala care asigura o productie mai bogata de testosteron. Testosteronul e hormonul direct raspunzator de reglarea nivelului de libido, atat la barbati, cat si la femei. De asemenea, zincul ajuta la cresterea secretiei de lichid seminal si imbunatateste vizibil potenta sexuala la barbati.


Avocado. E o sursa de energie deloc de neglijat, pentru o activitate sexuala optima. Avocado intra in categoria alimente pentru potenta, pentru ca e bogat in grasimi mononesaturate ( care ajuta la scaderea colesterolului si la protejarea inimii ), minerale, vitamina B6 si acizi grasi omega-3. Acesti acizi grasi actioneaza la nivelul imbunatatirii dispozitiei, si au efect in cresterea dorintei sexuale.


Ca tot veni vorba de vitamina B6,si sparanghelul se incadreaza pe lista de alimente pentru potenta, din acest punct de vedere, ca sursa. Pe langa asta, sparanghelul contine si folati, raspunzatori pentru intensitatea excitatiei si a orgasmului. Consumul de sparanghel ajuta si la cresterea nivelului de vitamina E, o alta minerala utila in secretia de hormoni sexuali, atat la barbati, cat si la femei.

Mai exista si alte surse care pot fi incadrate in grupa alimente pentru potenta. Totusi, pentru un efect eficient la nivelul imbunatatirii potentei, dieta bazata pe aceste alimente pentru potenta, trebuie insotita si de urmarea unui tratament concentrat pe suplimente alimentare, care sa fie complementare in procesul de a imbunatati performantele sexuale.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE