background img

Articole noi

TRATAMENTUL HOMEOPAT IN SCIATICA SI ALTE DURERI DE SPATE


Durerile de spate reprezinta cauza cea mai frecventa a absentei de la serviciu si cel mai des sunt datorate ridicarii de obiecte grele, rasucirii, pozitiei neadecvate sau chiar o lipsa de sustinere corecta a spatelui cand stam jos sau in pat. Durerea apare cand muschii spatelui sunt intinsi sau prea incordati si chiar spastici ca sa previna intinderea in continuare a ligamentelor. Orice pune o presiune in plus pe spate poate produce durerea: sarcina, obezitate, un picior mai scurt, obiceiul de a cara pe un singur umar si de a tine un umar mai ridicat sau chiar o emotie deosebita.

Durerea de spate poate fi localizata ca in LUMBAGO (durere a spatelui sub nivelul taliei), SCIATICA (durere care iradiaza din partea de jos a spatelui spre fese si pe picior in jos), SPONDILOZA CERVICALA (durere si intepenire a cefei) sau poate fi difuza ca in cazul GRIPEI (cand este insotita de durere de cap, de gat, febra) sau OSTEOARTRITEI in special la persoanele in varsta.
Nervul sciatic este format din ramuri care vin din coloana vertebrala lombara si sacrala si inerveaza picioarele fiind resposabil atat pentru functionarea musculaturii cat si pentru perceperea senzatiei. El poate fi dureros in cazul in care exista o compresie sau o presiune asupra lui. Aceasta este cauzata fie de catre o degenerescenta a discului intervertebral, fie prin ingrosarea sau deformarea unei vertebre in osteoartrita, fie prin osificarea articulatiei intervertebrale in spondilita anchilopoietica, etc.

Tratamentul homeopat al durerilor de spate datorate tensiunii sau stressului este constitutional si aduce usurare rapida multor persoane care sufera de dureri ce nu mai raspund la medicatia alopata sau care vor sa incerce sa evite o operatie.

Remediile homeopate enumerate mai jos sunt folosite in tratamentul crizelor dureroase de sciatica. Alegeti remediul care prezinta simptomele cele mai asemanatoare cu ale dumneavoastraa. Nu este necesar sa prezentati toate simptomele enumerate la remediul respectiv. Luati 5 granule de remediu in dilutie mica de 6C, la una sau doua ore, de 5-6 ori pe zi, pna observati o ameliorare. Cand apare ameliorarea rariti frecventa de administrare iar cnd sunteti bine opriti-o complet. Daca simptomele persistaa dupa repetarea remediului puteti incerca un altul. Remediile se iau cu minimum 30 minute inainte sau o ora dupa masa, nu se ating cu mana si se in sub limbaa pana se dizolva. Nu folositi menta in pasta de dinti, guma de mestecat, ceai, ciocolata, bomboane contra tusei, etc.

Remediile urmatoare sunt mai frecvent indicate in sciatica acuta:

Hypericum: indicat in sciatica dupa o cadere sau lovire a coloanei vertebrale sau pe "coada". Durere ascutita ca o strafulgerare pe toata lungimea nervului, agravata de atingere, miscare, zdruncinaturi, rece, stat jos pe scaun si ameliorata prin aplecarea spre spate.
Colocynthis: durere ca o strafulgerare care coboara pe picior la genunchi sau calcai, cu furnicaturi sau amorteala si care este mai intensa noaptea, la miscare, vreme rece sau umeda, ameliorata la caldura si indoirea piciorului. Pacientul este agitat.
Ruta: durere profunda "ca si cand ar fi rupt" care iradiaza pe partea externa a coapsei, dupa o ranire. Durere arzatoare, muscatoare agravata stand jos, culcat, la ridicarea in picioare, frig si umezeala, noaptea si ameliorata la miscare, mers si presiune.
Kalmia: durere ascutita, strafulgerare care iradiaza in jos pe piciorul stang si impiedica bolnavul sa mearga. Durerea se muta, nu are o localizare precisa si apare dupa o raceala fiind agravata de miscare, frig, noaptea si ameliorata la caldura, repaus si stand culcat pe spate.

Magnesia phosphorica: dureri fulgeratoare in piciorul drept, ameliorate la caldura si agravata la tuse.

Tellurium: sciatica sau discopatie acuta cu coloana sensibila, pe dreapta. Contractura musculara in picior si genunchi cu agravare la tuse, stranut, culcat pe partea dureroasa, aplecare sau intindere, atingere.
Remedii pentru sciatica cronica si subacuta:

Ammonium muriaticum: durere agravata stand jos, ameliorata stand in picioare si cel mai bine in pozitie culcat. Durere sfasietoare pana in varful degetelor de la picioare si in calcai, dificultate la intinderea genunchiului afectat caci tendoanele par sa se fi scurtat, cu agravare in partea dreapta si ameliorare la frecare usoara, somn si mers.

Rhus tox: durere arzatoare, sfasietoare dupa intindere sau stat in umezeala. Piciorul pare mort, de lemn, amortit si intepenit, cu crampe si este mai rau dupa repaus la sculare, dimineata si la vreme rece si umeda si mai bine dupa miscare, caldura si masaj usor.

Gnaphalium: durere nevralgica urmata de amorteala si crampe in piciorul afectat, care merge din sold pe partea posterioara a piciorului pana la degetele picioarelor. Agravare la miscare si ameliorare la repaus si stat jos cu picioarele ridicate.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE