background img

Articole noi

Parazitii


Tratament
Dietă:
20 zile cura de sucuri de fructe şi zarzavaturi. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. Într-o zi se va însuma 1,5 – 2 litri de sucuri.
Ce reprezintă o cură de sucuri?
Vom numi cură de sucuri perioada în care alimentaţia va consta în exclusivitate din sucuri obţinute prin centrifugarea fructelor, zarzavaturilor sau chiar a anumitor plante medicinale, recomandate în funcţie de specificul bolii şi a rezultatelor ce dorim să le obţinem.
Pentru obţinerea sucurilor se poate folosi un storcător electric, special pentru cele cu pulpă (morcov, cartof, ţelină – rădăcină, sfeclă roşie, mere etc) iar pentru frunzoase (urzică, pătrunjel – frunze, orz verde etc), se va folosi un blender (aparat electric care mixează ingredientele în amestec cu apă) sau maşina de tocat carne. Pe cît posibil, sucurile vor fi obţinute din vegetale de calitate, proaspete şi cât mai biologic cultivate (bineînţeles, biologic în condiţiile timpului actual).
Sucurile se prepară zilnic, trebuind să fie proaspete, condiţie esenţială pentru a fi eficiente. Se poate prepara într-o singură repriză toată cantitatea necesară pentru o zi (excepţie face cartoful care se consumă imediat după preparare!) şi se păstrează la rece, în frigider, în sticle bine închise, de unde se scoate în porţii, câte o cană (250 ml), cu 30 minute înainte de a fi consumat, pentru a se încălzi la temperatura camerei.
Nu se păstrează de la o zi la alta.
Sucurile se beau cu înghiţituri rare, bine amestecate cu salivă.
Se recomandă următoarele sucuri:
morcov – 250-500 ml /zi
orz verde 2x50 ml /zi
varză – 250 ml /zi
pătrunjel – 100 ml /zi
ţelină – 100-200 ml /zi
sfeclă roşie – 100-200 ml /zi. Cantitatea ce creşte treptat.
urzică – 100-200 ml /zi
cartof – 100 ml /zi
mere 250-500 ml /zi
grape-fruit 250-500 ml /zi
lămâie etc.
Obs: a) Folosiţi articolele pe care le puteţi procura.
b) după 10 de zile de suc se va introduce prima dată laptele de grâu încolţit şi alte sortimente de lapte vegetal.
Lapte de migdale - 50 g migdale, 50 g miere, 1 litru apă. Se înmoaie sâmburii de migdale în apă caldă, se curăţă de pieliţe şi se pasează, adăugându-se puţină apă. Pasta obţinută se amestecă cu restul de apă şi cu miere. Se strecoară printr-un tifon. Se poate adăuga puţină banană, măr, nucă măcinată etc. Se poate folosi 100-200 ml pe zi.
Lapte de grâu încolţit: 4 linguri grâu încolţit, o lingură de miere, ½ lingură de nucă măcinată, 2-3 felii măr, ½ banană, ½ cană apă. Se mixează toate ingredientele laolaltă într-un blender sau mixer. Reţeta se poate simplifica sau îmbunătăţi, conform cu posibilităţile avute. Se poate consuma 1-2 pahare pe zi
În fiecare dimineaţă, timp de 20 zile (perioada de sucuri) se va face o clismă cu 1,5-2 litri infuzie călduţă de muşeţel.
Cărbune vegetal (o lingură rasă de cărbune la un pahar cu apă). Se va bea dimineaţa, după clismă. Se repetă după amiaza. Cura durează 30 de zile.
În continuare cura de sucuri şi crudităţi, timp de 90 de zile. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (când actul deglutiţiei va funcţiona), instituindu-se un program de 3 mese pe zi, regulate, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. Se recomandă suc de ţelină, urzică, orz verde, pătrunjel, morcov, măr, grape-fruit. În această perioadă se pot consuma fulgi de cereale, grâu încolţit, polen (2x2 linguriţe /zi, cură de 30 de zile), seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, migdale etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.
Recomandări dietetice speciale: ardei, afine, cătină, ceapă, coacăze, dovleac (seminţe), lămâie, leurdă, lucernă de cultură, măceşe, măsline (ulei), orz verde, ovăz verde, păpădie, pătrunjel, prune, sparanghel, ţelină, urzică, usturoi, grape-fruit, hrean, salată verde, măcriş, măr, mărar, morcov, nuci, pătlăgele roşii, portocale, praz, strugure, trifoi, varză. (Recomandările sunt valabile şi pentru regimul dietetic ce va fi păstrat pe viitor!)
Ceaiuri:
Rp 1: Păducel 10 g Infuzie din 1-2 linguriţe de plante la o cană de apă. Se beau 1-2
Talpa gâştei 10 g căni pe zi în mai multe reprize.
Valeriană (rădăcină) 10 g

Rp 2: Păpădie 10 g
Coada calului 10 g
Vâsc 20 g Macerat din o linguriţă de amestec de plantă la o cană de apă.
Coada şoricelului 20 g Se lasă la macerat (8 ore) şi se bea 1-2 căni pe zi
Troscot 10 g în mai multe reprize.
Pir 10 g
Roiniţă 10 g
Obs. Ceaiurile se vor folosi din prima zi a tratamentului.
Alte indicaţii:
Cura cu suc de lămâie care se face astfel: Se consumă în prima zi sucul de la o lămâie. Se creşte doza zilnic cu câte o lămâie până se ajunge la şapte lămâi pe zi. Din ziua a opta se scade doza cu câte 1 lămâie pe zi, până se ajunge la 1 lămâie pe zi. Se practică deci, 14 zile, iar după o pauză de două săptămâni se poate relua. Sucul se bea cu paiul.
Casca de lut, timp de 3 ore pe zi. Pentru înmuierea argilei se poate folosi suc de varză, ceai de cimbrişor sau într-unul din ceaiurile ce se folosesc intern sau doar apă. La picioare, se pun sticle cu apă caldă.
Turnări de apă rece pe picioare. Se începe de la o cană, turnându-se de la 30 cm distanţă de genunchi. Picioarele se vor afla într-un lighean cu apă caldă. Zilele următoare se creşte treptat cantitatea de apă până se ajunge la un litru la o aplicaţie.
Fricţiuni pe coloana vertebrală, cu oţet de mere, biter suedez.
Reflexoterapie (masaj la talpa piciorului) şi masaj. Se poate folosi soluţie alcoolică cu ulei de mentă, cimbru, , tătăneasă sau levănţică.
Gimnastică medicală de recuperare.
În perioada de convalescenţă:
Băi de plante, atunci când vor putea fi efectuate.
Băi cu paie de ovăz – se pune o mână bună de paie tăiate într-o căldare cu apă fiartă, se fierbe 30 de minute şi apoi se toarnă într-o vană de 150-200 ml apă, la temperatura de 370. Durata unei băi este de 20-30 de minute, avându-se în vedere ca temperatura să se menţină până la terminarea băii. Se fac 21 de băi într-o cură, o zi da una nu.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE