background img

Articole noi

alimente care te ajuta sa slabesti

Mult blamaţii carbohidraţi consideraţi până ieri inamicul numărul 1 pentru silueta noastră nu ne îngraşă sau, cel puţin, nu toti pot să fie trecuţi pe lista neagră. Se pare că un grup de cercetători, citaţi de publicaţia DailyMail, a demonstrat că o dietă care are la bază un consum moderat de carbohidraţi care conţin amidon rezistent te poate ajuta să slăbeşti 3 kilograme pe săptămână.

Pâinea, pastele, cartofii sunt pe lista bunăDacă le consumi în cantităţi moderate, alegi pâinea/pastele integrale şi nu le combini cu sosuri grase, aceste alimente nu te vor îngăşa, sunt de părere specialiştii. Şi totul datorită aşa numitului amidon rezistent care a căpătat această denumire pentru că nu este digerat, ci are capacitatea de a trece intact prin sistemul digestiv, de a stimula arderea grăsimilor (în special din zona abdominală) şi de a prelungi senzaţia de saţietate.

Studii care susţin această teorieEllen Kunes şi Frances Largeman-Roth, autorii unei cărţi celebre "The Carb Lover’s Diet" care promovează acest tip de dietă şi garantează că efectele sunt vizibile au citat peste 200 de studii realizate  până în prezent:

  • Consumi la o masă alimente cu amidon rezistent, iar a doua zi vei avea tendinţa de a consuma cu până la 10% mai puţine calorii,  datorită senzaţiei de saţietate pe ca o oferă aceste alimente, arată studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Surrey din Marea Britanie;
  • Amidonul rezistent are capacitatea de a stimula arderea grăsimilor şi de a împiedica depunerea acestora, arată un alt studiu;
  • Adaugă-l la micul dejun şi vei arde cu 25% mai multe calorii pe parcursul zilei, sugerează un alt studiu.

Lista cu alimentele care conţin amidon rezistentPe locul întâi în topul carbohidraţilor care ajută la arderea grăsimilor se află bananele verzi cu cel mai bogat conţinut de amidon rezistent, fiind urmate de cele coapte. Iată care sunt celelalte alimente care conţin amidon rezistent:

1. Bananele verzi
2. Bananele coapte
3. Ovăzul, nepreparat termic
4. Fasolea boabe
5. Lintea gătită
6. Cartofii, gătiţi şi răciţi
7. Năutul gătit
8. Pastele integrale
9. Arpacaşul gătit
10. Pastele din făină albă, gătite şi răcite
11. Fasolea boabe
12. Orezul brun
13. Mazărea congelată
14. Mămăliga
15. Pâinea din secară
16. Biscuiţii din secară.  

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE