background img

Articole noi

Cura cu grâu verde - pentru colon şi stomac


Cura cu grâu verde - Tratamnet naturist pentru colon şi stomac

La început de aprilie, pe câmp, grâul deja a crescut, mlădiţele sale arătând ca o perie deasă, de un verde viu, care clocoteşte parcă de viaţă. Sucul obţinut din ele este o adevărată colecţie de vitamine, enzime şi minerale, cu efecte benefice asupra întregului organism, dar mai ales asupra tubului digestiv.


Desfăşurarea curei

Pentru a face tratamentul cu grâu verde, trebuie în primul rând să ne asigurăm „materia primă”. Pentru această, vom pune într-o tăviţă de plastic un strat de pământ fertil de flori, netratat chimic, cu o grosime de doi-trei centimetri, şi îl vom însămânţa cu boabe de grâu (se găsesc la magazinele naturiste) puse des, la 1-2 mm una de cealaltă. Vasul se pune apoi pe pervazul ferestrei şi se udă la un interval de timp de 2-4 zile. În două săptămâni grâul verde va răsări şi va creşte la o înălţime de 15-20 cm. Atunci este momentul potrivit pentru recoltare. Se taie tulpinile (rădăcinile care rămân, dacă sunt udate, vor mai răsări de 1-2 ori), se spală bine, după care se dau prin maşina de tocat. Tocătura se pune în storcătorul electric centrifugal şi se obţine sucul de grâu verde - un adevarat elixir de sănătate. Administrarea lui se face în cure de 10-21 de zile, timp în care se ia câte un sfert de pahar (50 ml) de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.
-->


Efectele curei cu grâu verde

Sucul obţinut din mlădiţele de grâu are un efect puternic, de curăţire a întregului tub digestiv. Mai mult, el are o acţiune reparatoare, favorizând regenerarea epiteliilor lezate de feluritele boli, calmând durerile, cicatrizând leziunile şi normalizând procesele digestive.
Câteva recomandări terapeutice

Cura cu grâu verde este recomandată într-o multitudine de afecţiuni digestive specifice primăverii. În cazurile de gastrită hiperacidă şi de ulcer, în măsura în care sucul de grâu este tolerat (pentru că nu toţi pacienţii suportă acest remediu), are o acţiune calmantă, favorizează cicatrizarea şi regenerarea ţesuturilor afectate de boală. În colita de putrefacţie, care apare sau se agravează invariabil la sfârşitul iernii, din cauza consumului exagerat de proteine, cura cu suc de grâu verde ajută la modificarea florei (devenită patologică) şi favorizează eliminarea reziduurilor din colon. În multe cazuri de enterită sau de colon iritabil, cura cu mlădiţe de grâu are efecte calmante şi determină vindecarea gradată a acestor afecţiuni.
-->

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE