background img

Articole noi

5 remedii naturale pentru raceala

Cum a venit vremea rece, cum te-ai ales cu o răceală pe cinste! Ca să scapi de tuse şi dureri în gât îţi propunem câteva remedii naturale ieftine şi eficiente.
 1. Ceaiul de ceapă
Oricât de oribil îţi sună această combinaţie, să ştii ca funcţionează. Nu degeaba, bunicile noastre se tratau eficient de tuse doar cu ajutorul ceaiului de ceapă. Ca să nu îl simţi atât de scârbos, poţi să aplici un mic truc: topeşte 1 lingură de zahăr într-un ibric, apoi adaugă apa şi ceapa cu coajă la fiert. Va avea un gust mai atenuat de ceapă! Bea pe parcursul zilei 3-4 căni de ceai.
 2. Ridiche cu miere de albine
Tot un truc din bătrâni învăţat este să scobeşti puţin o ridiche neagră şi să pui în scobitură miere de albine. Lasă de seara până dimineaţa şi ia o linguriţă din amestec pe stomacul gol. Datorită efectelor antibacteriene, ridichea este foarte eficientă în tratarea tusei.

3. Gargara cu apă şi sare

De câte ori nu ţi-a dat mama ta să faci gargară cu apă şi sare? De ce să nu continui cu acest obicei sănătos şi fără să te îndopi cu tot soiul de bomboane pentru durerile în gât? Pune într-un pahar apă călduţă şi 1 lingură de sare, amestecând până se dizolvă sarea.

4. Compresele cu hrean

Răzuieşte hrean proaspăt, pune-l într-un prosop şi aşază compresa pe piept şi apoi pe spate. Chiar dacă simţi o senzaţie intensă de căldură, încearcă să rezişti cât mai mult. 5. Pastă cu usturoi
Prepară o pastă din 4 căţei de usturoi, 1 lingură de miere şi un vârf de linguriţă cu praf de ardei iute. De câteori simţi nevoia, ia câte o linguriţă din această pastă şi mestecă bine înainte de a înghiţi.

Când e necesar să mergi la medic?Nu trebuie să fugi la medic pentru orice simptom minor de răceală. Încearcă leacurile pe care le ai la îndemână, iar dacă vei că starea ta se agravează este recomandat să te prezinţi la un consult medical. Iată când trebuie să te îngrijorezi:

  • În caz de febră mai mare de 39 de grade Celsius, persistentă
  • În caz de tuse care durează mai mult de 7 zile
  • În caz de tuse care reapare după câteva săptămâni
  • În cazul respiraţiei şuierătoare
  • Atunci când apare puroi/sângerare în spută
  • Atunci când apare durere la respiraţie
  • În caz de dispnee în timpul efortului sau chiar în repaus

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE