background img

Articole noi

8 soluţii pentru a scăpa rapid de cearcăne

8 soluţii pentru a scăpa rapid de cearcăne

Ţi-ai făcut somnul de frumuseţe şi te-ai trezit tot cu cearcăne la ochi. Asta pentru că cearcănele apar şi din alte cauze, potrivit specialiştilor. Dar le poţi atenua rapid, astfel încât să arăţi impecabil! Iată care sunt soluţiile! Pe lângă trucurile rapide de dimineaţă care funcţionează, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea câteva soluţii care te ajută să te fereşti de cearcăne. Iată care sunt remediile naturale la îndemână care atenuează rapid cearcănele, dar şi trucurile care previn apariţia lor!
1. Feliile de castravete
Stai 10-15 minute cu ele pe ochi pentru a răcori ochii, având un efect decongestionant. Mai poţi să aplici suc de castravete pe două dischete demachiante pe care să le laşi pe ochi 10-15 minute.

2. Feliile de cartof crud
Fac minuni datorită ingredientelor cu efect de luminozitate asupra pielii pe care le conţin. Aplică de trei ori pe săptămână seara înainte de culcare şi lasă să acţioneze 10-15 minute. Dimineaţa repetă acţiunea, dacă este nevoie.

3. Uleiul de migdale
Masează-ţi ochii cu puţin ulei de migdale înainte de culcare. Aplică acest tratament în fiecare seară şi în 2 săptămâni vei constata efectele benefice.

4. Compresele reci cu ceai verde
Reduc cearcanele si ajută ochii umflaţi.

5. Pune o lingură în congelator
Un truc rapid pe care îl poţi avea la îndemână în fiecare dimineaţă. Pune în congelator o lingură, toarnă puţină apă în ea, las-o la îngheţat şi ai soluţia eficientă în dimineaţa următoare. Ţine lingura pe ochi până se topeşte apa.

6. Anticearcăn pe bază de vitamina C
Foloseşte produse speciale anticearcăne care menţin elasticitatea şi hidratarea pielii şi au în acelaşi timp un uşor efect antiinflamator. Cele mai recomandate sunt produsele pe bază de vitamina C.

7. Consumă lichide şi mănâncă sănătos
Dacă ai probleme cu cearcănele trebuie să consumi suficiente lichide (1,5-2 litri pe zi) şi să adopţi o dietă echilibrată din punct de vedere nutriţional, evitând variaţiile de greutate. Încearcă să reduci consumul de condimente, cafea, ceai negru, alcool, tutun.

8. Atenţie la factorii care agravează cearcănele!
Evită suprasolicitarea ochilor, lumina prea puternică, curentul de aer şi fumul. Alte cauze care pot să influenţeze apariţia cearcănelor sunt: hiperpigmentarea, venele albăstrui (care sunt mai evidente odată cu trecerea anilor), circulaţia deficitară, slăbirea tonusului musculaturii din jurul ochilor, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea.

Autor: Ioana Marosan
Sursa: www.topsanatate.ro

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE