alimente litiaza renala
·
alimente permise
·
despre sanatate
·
regim alimentar
·
sanatateverde
·
urica
Alimente permise in regimul indicat bolnavilor de litiaza renala urica
Alimente permise in regimul indicat bolnavilor de litiaza renala urica
Regimul alimentar al bolnavilor care au pietre de natura urica va fi
alcalinizant. Acesta va include proteine si grasimi (carne, oua, lapte,
brinzeturi) in cantitate redusa si va fi mai bogat in glucide (paste
fainoase, legume si fructe). Bauturile, de asemenea, vor fi alcalinizante,
si anume sucuri de fructe, lapte degresat.
Carne si peste: carne de vaca, de gaina, peste de apa dulce (stiuca,
pastrav, lin, crap), toate in cantitate redusa (100g la zi si numai
fierte).
Lapte si produse lactate: lapte degresat, branza de vaci, urda, cas
(nesarate).
Oua: 3-4 pe saptamina.
Piine: alba.
Fainoase: permise toate (paste fainoase, taitei de casa, gris, orez).
Legume: cele verzi, in supe, creme de legume, pireuri, fierte fara
grasime.
Fructe: permise toate : crude , sub forma de compoturi, sucuri.
Dulciuri: miere, gelatine, aluaturi (fara grasime).
Grasimi: unt, uleiuri, in cantitate redusa.
Bauturi: ape alcaline 2-3l pe zi , sucuri de fructe.
Sare: in cantitate redusa, dupa prescriptia medicului.
Vitamine: din fructe si legume permise.
Condimente: lamiie, vanilie, foi de dafin, otet, scortisoara.
Supe-creme: supe-creme de legume, de fainoase, acrite cu lamiie.
Regimul alimentar al bolnavilor care au pietre de natura urica va fi
alcalinizant. Acesta va include proteine si grasimi (carne, oua, lapte,
brinzeturi) in cantitate redusa si va fi mai bogat in glucide (paste
fainoase, legume si fructe). Bauturile, de asemenea, vor fi alcalinizante,
si anume sucuri de fructe, lapte degresat.
Carne si peste: carne de vaca, de gaina, peste de apa dulce (stiuca,
pastrav, lin, crap), toate in cantitate redusa (100g la zi si numai
fierte).
Lapte si produse lactate: lapte degresat, branza de vaci, urda, cas
(nesarate).
Oua: 3-4 pe saptamina.
Piine: alba.
Fainoase: permise toate (paste fainoase, taitei de casa, gris, orez).
Legume: cele verzi, in supe, creme de legume, pireuri, fierte fara
grasime.
Fructe: permise toate : crude , sub forma de compoturi, sucuri.
Dulciuri: miere, gelatine, aluaturi (fara grasime).
Grasimi: unt, uleiuri, in cantitate redusa.
Bauturi: ape alcaline 2-3l pe zi , sucuri de fructe.
Sare: in cantitate redusa, dupa prescriptia medicului.
Vitamine: din fructe si legume permise.
Condimente: lamiie, vanilie, foi de dafin, otet, scortisoara.
Supe-creme: supe-creme de legume, de fainoase, acrite cu lamiie.
0 comments :
Trimiteți un comentariu