alimentatie litiaza renala
·
alimente interzise
·
despre sanatate
·
LITIAZA RENALA
·
sanatateverde
·
urica
Alimente interzise in regimul indicat bolnavilor de litiaza renala urica
Alimente interzise in regimul indicat bolnavilor de litiaza renala urica
Regimul alimentar al bolnavilor care au pietre de natura urica va fi
alcalinizant. Acesta va include proteine si grasimi (carne, oua, lapte,
brinzeturi) in cantitate redusa si va fi mai bogat in glucide (paste
fainoase, legume si fructe). Bauturile, de asemenea, vor fi alcalinizante,
si anume sucuri de fructe, lapte degresat.
Carne si peste: organele interne : ficat, rinichi, creier, momite : peste
de apa sarata (conservat, afumat, marinat);sardele, pasta de peste, carne
de miel, de vitel, de pui, mezeluri, piftii, raci. Nu este admisa nici un
fel de carne conservata.
Produse lactate: frisca, smintina, telemea, cascavaluri.
Paine: neagra, proaspata.
Legume: fasole, mazare, linte, conopida, spanac, sparanghel, ciuperci,
varza.
Fructe: nuci, alune, arahide, migdale, smochine.
Grasimi: untura, slanina, seu, margarina.
Dulciuri: ciocolata, prajituri cu un continut mare de grasimi, foetaj,
aluat fraged, torturi cu crema de unt, creme cu frisca.
Bauturi: bauturi alcolice, ceai veritabil, cafea naturala, cacao.
Condimente: toate cele picante, piper, boia de ardei iute, mustar, hrean.
Sare: numai cantitatea precisa de medic.
Sosuri: interzise toate .
Supe: supe de carne, de oase, ciorbe cu carne drese cu ou sau smintina,
acrite cu bulion de rosii.
Regimul alimentar al bolnavilor care au pietre de natura urica va fi
alcalinizant. Acesta va include proteine si grasimi (carne, oua, lapte,
brinzeturi) in cantitate redusa si va fi mai bogat in glucide (paste
fainoase, legume si fructe). Bauturile, de asemenea, vor fi alcalinizante,
si anume sucuri de fructe, lapte degresat.
Carne si peste: organele interne : ficat, rinichi, creier, momite : peste
de apa sarata (conservat, afumat, marinat);sardele, pasta de peste, carne
de miel, de vitel, de pui, mezeluri, piftii, raci. Nu este admisa nici un
fel de carne conservata.
Produse lactate: frisca, smintina, telemea, cascavaluri.
Paine: neagra, proaspata.
Legume: fasole, mazare, linte, conopida, spanac, sparanghel, ciuperci,
varza.
Fructe: nuci, alune, arahide, migdale, smochine.
Grasimi: untura, slanina, seu, margarina.
Dulciuri: ciocolata, prajituri cu un continut mare de grasimi, foetaj,
aluat fraged, torturi cu crema de unt, creme cu frisca.
Bauturi: bauturi alcolice, ceai veritabil, cafea naturala, cacao.
Condimente: toate cele picante, piper, boia de ardei iute, mustar, hrean.
Sare: numai cantitatea precisa de medic.
Sosuri: interzise toate .
Supe: supe de carne, de oase, ciorbe cu carne drese cu ou sau smintina,
acrite cu bulion de rosii.
0 comments :
Trimiteți un comentariu