background img

Articole noi

Afectiuni ale inimii

Afectiuni ale inimii


Daca aducem in discutie bolile de inima, majoritatea persoanelor se vor gandi cel mai probabil la un atac de cord. Exista multe afectiuni ale inimii care pot submina capacitatea inimii de a-si face treaba; acestea includ boala coronariana, cardiomiopatie, aritmie, insuficienta cardiaca, etc. In cele ce urmeaza vom incerca sa luam pe rand afectiunile inimii explicand ca aceste tulburari atentioneaza corpul cum sa recunoasca semnele de avertizare.

1. Atacul de cord - este o intrerupere brusca de alimentare cu sange a inimii. Acest lucru se intampla atunci cand exista un blocaj in arterele coronare, acestea fiind vasele care transporta sangele catre muschiul inimii. Atunci cand fluxul de sange este blocat, muschiul inimii se poate deteriora foarte repede ducand la deces. Un atac de cord este o situatie de urgenta chiar si atunci cand simptomele sunt usoare.

Semnele de avertizare includ:
- durere sau presiune in piept;
- stare de disconfort care se intinde spre spate, maxilar, gat sau brat;
- greata, indigestie, arsuri la stomac, slabiciune, anxietate sau dificultati de respiratie;
- batai neregulate ale inimii.

Siptomele unui atac de cord in cazul unei femei sunt diferite deoarece, femeile nu simt neaparat dureri in piept, acestea fiind mai predispuse decat barbatii sa aiba arsuri stomacale, pierderea poftei de mancare, oboseala, slabiciune, tuse sau un ritm cardiac neregulat.

Semnele unei boli coronariene apar atunci cand fluxul de sange este restrictionat datorita placilor ateromatoase care se acumuleaza in interiorul arterelor coronare, provocand astfel un atac de cord, manifestandu-se cel mai des cu durere in piept. Aceasta durere in piept este cunoascuta si sub numele de angina pectorala.

Placa ateromatoasa depusa pe artere este tare, rigida la exterior si moale pe interior, uneori putandu-se fisura exteriorul placii, iar cand se intampla acest lucru se formeaza un cheag de sange in jurul placii. In momentul in care cheagul blocheaza complet artera, se opreste alimentarea cu sange a unei parti a inimii, ducand astfel la distrugerea sau deteriorarea muschiului inimii.

2. Moartea subita cardiaca - Inima are un sistem electric, ceea ce o face sa functioneze, daca acest sistem electric este intrerupt, inima nu poate pompa suficient sange in corp. Fara o sursa de sange pompat, creierul nu poate functiona, ducand astfel la lesin si implicit deces.

3. Aritmia - Batai ale inimii neregulate - impulsurile electrice regulate, fac, ca inima sa bata normal, dar uneori aceste impulsuri pot deveni neregulate ducand astfel la o rata sau un ritm cardiac neregulat. Aritmiile sunt adesea variatii ale ritmului cardiac care pot trece repede, dar pot si provoca inima sa bata prea repede, prea incet sau haotic. Atunci cand inima nu bate in mod corespunzator, aceasta nu poate pompa sangele in mod eficient.

4. Cardiomiopatia - este o boala cardiaca care implica schimbari ale muschiului inimii. Aceste modificari pot interfera cu capacitatea inimii de a pompa in mod eficient sangele, ducand astfel la o afectiune numita insuficienta cardiaca cronica. Cardiomiopatia este uneori asociata cu alte afectiuni cronice, cum ar fi hipertensiunea arteriala sau boli de inima supapa.

5. Insuficienta cardiaca - apare atunci cand inima nu mai are capacitatea sa pompeze suficient sange si implicit oxigen pentru a asigura nevoile organismului. Cu timpul inima oboseste si incepe sa devina din ce in ce mai putin eficienta. In acest moment apar simptome ca oboseala si slabiciune. Sangele incepe sa stagneze in vasele care ajung la inima, cauzand acumulare de lichid la nivelul plamanilor precum si scurtarea respiratiei.

6. Defecte cardiace congenitale - aceste defecte sunt prezente inca de la nastere, pornind de la malformatii ale peretilor care separa camerele inimii pana la probleme cardiace grave. Persoanele cu defecte congenitale cardiace pot avea un risc mai mare de complicatii in curs de dezvoltare, cum ar fi aritmii, insuficienta cardiaca, etc.

Principalii factori de risc - colesterolul crescut si hipertensiunea arteriala sunt factorii majori de risc pentru dezvoltarea bolilor de inima. Viciul de a fuma este un risc crescut pentru a dezvolta boli de inima.

Prevenirea bolilor cardiace - cheia pentru prevenirea bolilor cardiace este in primul rand un stil de viata cat mai sanatos precum si renuntarea la viciile de genul fumatlui. Mentinerea colesterolului in parametrii normali, precum si controlul tensiunii arteriale, a diabetului ajuta in prevenirea unor eventuale boli cardiovasculare.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE