background img

Articole noi

Respiraţia grea


Respiria grea
Un preot mi-a spus următoarele: "Sunt de o constituţie bună, m-am simţit totdeauna sănătos şi tare. Dar de două luni, mi s-a îngrămădit atâta flegmă în piept, încât respir greu şi când apucă şi tusea, atunci mă tem sufocă. Aveam o voce bună, sonoră, dar acum sunt  răguşit de tot; apoi obosesc atât de tare, dar acum sunt răguşit de tot. Mai mulţi medici, pe care i-am consultat, mi-au declarat că e guturai de laringe sau guturai, catar de piept.
Aplicări: în fiecare zi de trei-patru ori udări pe corp până la brâu şi zilnic umblarea desculţ prin apă, de două ori, nă peste pulpe; aşa să se urmeze patru zile. Du acestea, patru  udări superioare (până la brâu) în fiecare zi; o udare a

spinării şi o semi-baie. Apoi, în fiecare zi, umblare prin apă; aşa cinci zile; de trei ori pe saptămână un şal (înfăşurare, comprese). După, aceste cinci zile o semi-baie pe zi, o udare a spinării, o udare superioară şi o udare (turnare de apă) a genunchilor. În scurt timp s-a terminat toată cura.
La acest domn s-a secretat din plămâni o mulţime de flegmă. Din zi în zi era mai bine la  faţă; respiraţia mai uşoară, vocea mai curată şi dispoziţia mai veselă. Fusese rău mai înainte pentru dânsul, fiindcă se îmbrăca prea cald şi făcea puţină mişcare.
Aplicările de mai, sus să nu le facă însă oricine, ci pentru unii ar fi poate prea tari şi prea multe.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE