background img

Articole noi

Ce știm (sau nu știam) despre apă

Resursele de apa de pe Terra au ramas aceleasi, avem aceeasi cantitate de apa pe care o aveau si primii homo sapiens sapiens.

Zilnic avem nevoie de cel putin 2-2,5 litri de apa. Corpul uman contine un procent de 60-70% apa.

Cea mai mare parte a apei e in oceane (97.2%), apoi în ghetari/calote glaciare (1.8%), 0.9% se gaseste in subteran și 0.001% sub forma de vapori.

Apa dulce reprezinta doar 0.02% din totalul apei de pe Terra - rauri, lacuri etc.

Calitatea apei de la conducta este afectat de procedee chimice, curatire, fluorizare si de transport.

Louis Claude Vicent hidrolog francez a constatat încă din 1965, ca intrecalitatea proastă a apei potabile si imbolnavirea si mortalitatea populației exista o legătură directă.

Aproximativ 80% din creier este apa, rinichi - aproape 85%, sâange - 83% .

Apa poate depozita vibratii electromagnetice, oscilatie naturale ale pamantului, informatiile ce pot fi transmise omului.

 Aproape 2 / 3 din populaţia lumii suferă din cauza deficiuluit de apă potabilă.

Apa imbuteliata reprezinta una din cele mai mari afaceri din domeniul alimentar.

Aproximativ 71% din suprafaţa Pământului este acoperită cu apă, dar numai 1% este potabilă. 

Cu fiecare hidro-ciclu (circulaţia apei în natură), apa se poluaează din aer şi sol.

O priiicpală sursă depoluare o reprezintă utilizarea de nitraţi, pesticide, erbicide şi fungicide în agricultură. 

Tevile vechi, uzate și poroase din oraşe provocă o contaminare a apelor uzate cu ape de la suprafaţă, cu efect negativ asupra calităţii chimice şi bacteriologice ale apei

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE