background img

Articole noi

Durerile de dinti-masuri profilactice



Cum pot aparea durerile de dinti
Durerile de dinti pot aparea pe fondul cariilor (un defect al tesuturilor tari ale dintilor), al parodontozei (afectiune a tesuturilor de linga dinti, care se manifesta ca o inflamare a gingiei si o distrofie a tesutului osos, din cauza carora se poate observa clatinarea dintilor), al gingivitei (inflamarea gingiilor) si al unei sensibilitati crescute a dintilor din cauza aciditatii ridicate sau a unor infectii aparute in gura.
Cine sufera de dureri de dinti
De parodontoza sufera de obicei melancolicii, in timp ce de singerari, inflamatii sau de umflaturi sufera in general colericii si sangvinicii.
In parodontoza, te doare la frig
Din cauza  cariilor si a parodontozei, radacinile dintilor se pot descoperi, pot deveni mai sensibile la caldura si la frig. Sensibilitatea la frig se manifesta cel mai adesea in cazurile de parodontoza. Inainte de culcare, umpleti-va gura cu ulei de susan negru caldut si agitati-l in gura aproximativ 3 minute, dupa care masati-va gingiile cu degetul aratator. Clatiti-va gura cu apa dupa aceasta procedura. Sfatul acesta este foarte nimerit pentru persoanele melancolice. Sensibilitatea la frig arata ca este vorba despre o inflamare de natura infectioasa a dintilor. In aceste cazuri este foarte bine daca va masati gingiile cu ulei din arbore de ceai.
In caz de gingivita te doare din cauze mecanice
In cazurile de gingivita trebuie inlaturati toti factorii de natura mecanica, factori care ar putea provoca traume ale gingiilor. Este recomandata in acest caz gargara cu apa in care ati dizolvat in proportie de 0,5 la suta sodiu, de asemenea gargara cu infuzie din scoarta de stejar, din salvie si sunatoare (o lingura de scoarta sau de planta se pune la infuzat intr-un pahar cu apa fierbinte).
Relatia dintre stomac si dinti
In cazul prezentei unei tulburari a functiei secretoare a stomacului este necesara includerea in regimul alimentar zilnic a unei ridichi (aceasta recomandare este contraindicata bolnavilor suferinzi de afectiuni ale inimii si ale ficatului).
Aciditatea crescuta poate fi controlata respectind o dieta din care se exclud mincarurile iuti, sosurile marinate, citricele si alimentele fermentate.
Ce sa mincam ca sa nu ne doara dintii
Afectiunile dintilor sint de foarte multe ori favorizate de calciul, magneziul si zincul care se gasesc in cantitate insuficienta in organism. Pentru stabilizarea deficitului acestor elemente, de exemplu, trebuie crescut consumul produselor din soia.
Mincati in fiecare dimineata, prajindu-le bine, o mina de seminte de susan negru foarte bogate in calciu (este o reteta foarte recomandata melancolicilor).
Mincati de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol, cite 10-20 de fructe de zmeura (contraindicat melancolicilor), fara a le combina cu alte produse, mai ales cu lactate.
Umflaturile sau singerarile gingiilor se vindeca cu ajutorul aplicarii locale a unor mijloace astringente. Dintre acestea se pot folosi: piatra acra, scoarta de stejar, smirna. De obicei, aceasta stare, care are un caracter inflamator sau infectios, este tipica pentru persoanele colerice si sangvinice. Un factor provocator poate fi aciditatea ridicata, caldura din stomac sau ficat. Pentru indepartarea cauzelor trebuie normalizata activitatea ficatului si a stomacului.
Pentru prevenirea cariei dentare beti zer
Persoanelor colerice si sangvinice li se recomanda masarea gingiilor cu ulei de cocos in inflamarile si singerarile acestora.
In singerarile gingiilor de mare ajutor va este si o ceasca de suc de portocala in care se adauga o jumatate de lingurita de zahar. Impotriva inflamarilor si singerarilor gingiilor beti apa in care adaugati suc de lamiie (o jumatate de lamiie la o ceasca de apa). Puteti de asemenea sa mincati pe stomacul gol putin pepene galben, mestecindu-l foarte bine.
Ca urmare a descompunerii tesuturilor dintilor si gingiilor se formeaza caria dentara.
In acest caz este necesara restabilirea procesului digestiv, curatarea stomacului, bolnavul trebuie de asemenea sa tina una-doua zile post. Luati un diuretic seara (o lingura de frunze de fin se pun la fiert intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 15-20 de minute si se bea in doua doze seara, cite o jumatate de pahar). Beti de asemenea zer. De mare ajutor este infuzia pregatita in felul urmator: se amesteca pelin amar, viorele uscate si petale de trandafir rosu (o lingura din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 15-20 de minute si se bea cite o jumatate de pahar dupa masa). Indiferent de cauza care provoaca durerea de dinti, puneti-va pe locul dureros un tampon de vata inmuiat in ulei din arbore de ceai sau ulei de cuisoare; puteti de asemenea sa umpleti gaura facuta de carie cu o bucata mica de vata inmuiata in propolis (sau camfor natural).
Durerea de dinti este calmata de cuisoare. Citeva picaturi dintr-o tinctura pregatita din cuisoare influenteaza favorabil dintele bolnav.
Alte metode pentru calmarea durerilor neasteptate
In cazul aparitiei unei dureri neasteptate:
1. faceti un masaj cu virful degetului aratator pe partea fetei cu dintele bolnav, in locul in care se gaseste punctul biologic dureros:
daca va doare un dinte de pe maxilarul superior, masati (apasati pina cind dezmortiti) punctele sia-guan (care sint dispuse in cavitatea din fata urechilor);
daca va doare un dinte din maxilarul inferior, se maseaza punctele da-in (dispuse pe partea superioara a maxilarului inferior, in zona dintre partea din fata a muschiului care participa la mestecarea alimentelor si artera maxilara exterioara);
2. strangulati cu un cirlig de rufe lobul urechii din partea in care va doare dintele. Tineti cirligul pina la disparitia durerii.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca o durere de dinti nu poate fi vindecata, ea poate doar scadea in intensitate, de aceea vizita la un medic este obligatorie.
Intarirea gingiilor se face cu suc de patlagina
Masuri profilactice impotriva parodontozei, cariilor si infectiilor: hraniti-va doar cu alimente curate, usor asimilabile; spalati-va pe dinti dupa fiecare masa; nu trebuie sa va culcati cu stomacul plin.
Masajul gingiilor: puteti sa va faceti dintii mai sanatosi daca va masati gingiile inainte de culcare cu ulei de susan negru (pentru melancolici si flegmatici) sau cu ulei de cocos si de trandafiri (pentru colerici si sangvinici). Luati o gura de ulei de susan negru caldut si plimbati-l dintr-o parte in alta a gurii timp de doua-trei minute, dar nu il inghititi sub nici o forma. Scuipati uleiul si cu miscari fine masati-va gingiile cu degetul aratator.
Exercitiu pentru intarirea dintilor: cu un efort maxim inclestati-va dintii timp de 3 secunde. Relaxati-va, dupa care repetati exercitiul de opt ori si faceti 10-20 de inchideri-deschideri ale gurii.
Pentru intarirea gingiilor este bine sa va frectionati gingiile cu suc de patlagina.
Dintii si temperamentul
Dupa dinti se poate determina si temperamentul. Daca, de exemplu, culoarea dintilor este galbuie, dintii sint egali, rari, de dimensiuni egale, iar gingiile sint moi, aceasta este o persoana colerica sau sangvinica. Daca dintii sint albi, egali, frumosi, nu foarte mari, iar gingiile sint tari, este vorba despre o persoana flegmatica. Daca dintii sint maronii sau negri, puternici, strimbi, rari, iar gingiile sint fragile, este vorba despre o persoana melancolica.
Starea dintilor - in corelatie cu cea a anumitor organe
Dupa parerea medicinei traditionale, fiecare dinte este legat de un anumit organ sau de un sistem functional al omului. Daca cunoastem care este dintele sau dintii afectati, se poate stabili cu exactitate starea unui organ sau a altuia.
Daca, de exemplu, este inflamat al treilea dinte (de sus sau de jos), a aparut o carie sau a inceput sa se sfarime fara nici o cauza vizibila, atunci mai mult ca sigur se poate presupune ca au aparut probleme in organism cu ficatul sau cu vezica biliara. Daca va dor genunchii sau aveti probleme cu articulatiile bazinului si ale coastelor, atunci probabilitatea ca unul dintre dintii legati de aceste organe sa fie afectat creste foarte mult.
Este posibil ca acestea sa fie primele semne ale unei afectiuni si este foarte bine, daca vreti sa va feriti de probleme serioase in viitor, sa va adresati medicului pentru niste analize ale acestor organe.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE