background img

Articole noi

Cura cu petrol


cura cu petrol dublu rafinat face minuni în vindecarea afecţiunilor neoplazice

Folosit de către Samuel Hahneman, părintele homeopatiei, care îl recomanda pentru uz intern în tratarea cancerului, petrolul dublu rafinat a început să fie intens utilizat în secolul al XX-lea pentru tratarea multor boli: ciroză hepatică, hepatită cronică, ulcer gastroduodenal, diabet zaharat, parazitoze intestinale, colite, pancreatită, difterie, amigdalită, variolă, boli de piele (scabie), furunculoză şi răni. Prin satele României, petrolul lampant se mai foloseşte şi astăzi ca singur remediu în oprirea sîngerării, dezinfectării şi cicatrizării plăgilor.

Un alt promotor al curei cu petrol, naturistul Otto Englisch, are meritul de a fi utilizat pentru prima dată petrolul în amestec cu uleiuri volatile preparate din plante medicinale, pentru a-i potenţa efectul terapeutic.

Astăzi se ştie că remediul are proprietăţi dezinfectante, cicatrizante, antioxidante, antitoxice, hipocolesterolemiante, vasodilatatoare şi antitumorale. Potrivit ultimelor cercetări, aceste proprietăţi rezultă, îndeosebi, din „stimularea metabolică şi imunitară realizată de reacţia elementelor structurale ale hidrocarburii cu anumite enzime din organism”.

Acţionând ca un citostatic natural, petrolul lampant inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Câteva recomandări ne-au fost oferite de dna Aura Hoştină, chimist la laboratorul Rafinăriei Dărmăneşti, care a studiat proprietăţile curative ale acestui remediu natural. „Cura cu petrol este recomandată, în special, în afecţiunile de origine neoplazică. Astfel, în cancerele aflate în stadiile I şi II de dezvoltare, tratamentul este următorul: se ia câte o linguriţă de gaz dimineaţa, pe stomacul gol, timp de două ore nu se mănâncă nimic, după care, pe întreaga perioadă a zilei, se vor consuma 2 l de lichide, în special ceaiuri. Cura durează 6 săptămâni (40 de zile), urmează o pauză de 3 luni, după care se reia tratamentul timp de 10 zile. În timpul curei se vor evita cafeaua, alcoolul, tutunul şi se vor administra doar medicamentele strict recomandate medical. Pe timpul curei pot să apară reacţii adverse ca ameţeli, greţuri, dureri articulare, musculare, somnolenţă, apatie, astenie, diaree sau intensificări ale unor afecţiuni mai vechi. Aceste simptome nu trebuie să sperie, deoarece sunt reacţii normale ale organismului şi, în nici un caz, nu trebuie întrerupt tratamentul. Oprirea tratamentului poate produce accelerări ale bolii. Când apare senzaţia de foame, ca urmare a administrării petrolului, organismul se reface, semn că tratamentul dă rezultate. În stadiile III şi IV ale dezvoltării neoplazice, tratamentul va cuprinde 2 linguriţe cu petrol, una dimineaţa şi una seara, cu aceleaşi recomandări”, ne-a spus dna Hoştină.

Efectul terapeutic creşte dacă în petrolul consumat se macerează plante medicinale recomandate pentru afecţiunile tratate. Ceaiurile băute în perioada curei cu petrol, trebuie să fie sudorifice, depurative, diuretice, laxative, capabile să ajute la eliminarea toxinelor din organism. Dna Hoştină ne-a oferit şi cîteva reţete de ceaiuri asociate curei cu petrol: * muşeţel 10 g, coada şoricelului 10 g, levănţică 10 g, roiniţă 10 g, rostopască 2 g, coada calului 12 g. Se prepară o infuzie din 2 linguriţe amestec la 1 cană cu apă. Se beau 2 l pe zi. * traista ciobanului 30 g, flori de urzică moartă 10 g, limba mielului 30 g, troscot 30 g, izma broaştei 30 g. Infuzie preparată din 2 linguriţe amestec la o cană cu apă. Se beau 5-6 căni pe zi, timp de 7-8 zile. * creţişoară 20 g, coada racului 20 g, seminţe de in 15 g, frunze de merişor 30 g. Se prepară un decoct dintr-o lingură amestec la o cană cu apă şi se beau cel puţin 4 căni pe zi, pe tot parcursul curei cu petrol.

http://www.evenimentul.ro


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE