background img

Articole noi

Medicamente gratis pentru persoanele cu tulburări psihice

Medicamente gratis pentru persoanele cu tulburări psihice

Bolnavii aflaţi sub monitorizare ar putea primi medicamente şi asistenţă medicală gratuite, conform unui nou proiect de lege. Alte prevederi din acest act normative prevăd interzicerea imobilizării cu lanţuri a bolnavilor şi internarea acestora în încăperi illuminate natural.

Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului

Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului


Începând din luna august la Bucureşti va fi deschis primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România, numit OncoFort. În cadrul acestuia, pacienţii vor putea fi trataţi şi diagnosticaţi cu ajutorul aparaturii de ultimă generaţie. Tehnologia noului centru optimizează efectele radioterapiei ţintind tumoarea mai exact şi evitând gravitatea efectelor secundare cauzate prin dăunarea ţesutului sănătos înconjurător. Persoanele care vor să obţină mai multe informaţii sau să se programeze o pot face apelând numerele de telefon: 021 323 00 00 (02), mobil: 0724.242.259 sau accesând site-ul www.gralmedical.ro

Fumatul reduce numărul populaţiei feminine

Fumatul reduce numărul populaţiei feminine


Statisticile din ultima perioadă sunt tot mai îngrijorătoare pentru femeile fumătoare din lumea întreagă. Aceasta deoarece fumatul în rândul bărbaţilor de 40 de ani s-a redus la jumătate în ultimii zece ani, în timp ce în rândul femeilor de aceeaşi vârstă a crescut de patru ori în ultimii 15 ani, la fel ca şi mortalitatea din cauza acestui viciu. Potrivit ultimului buletin epidemioliogic al Institutului de sănătate din Paris, bărbaţii au început să fumeze cu zece ani înaintea femeilor şi din această cauză mortalitatea în urma cancerului pulmonar a atins cota maximă în 1993 şi apoi s-a redus cu jumătate în zece ani pentru cei care au între 35 şi 44 de ani. Pentru femei, mortalitatea a crescut începând din 1980 şi „s-a accelerat în ultimii ani”, potrivit unui studiu coordonat de Catherine Hill, de la Institutul Gustave Roussy. Aceasta a crescut de patru ori între 1984 şi 1999. Iar în ultimii ani, numărul femeilor decedate l-a egalat pe cel al bărbaţilor din anii 1950.

Consumaţi lapte zilnic în timpul sarcinii

Consumaţi lapte zilnic în timpul sarcinii

Femeile însărcinate care beau lapte în mod regulat îşi ajută copiii să nu sufere din cauza osteoporozei la maturitate.

O cercetare recentă a unor specialişti tasmanieni a arătat că adolescenţii riscă să nu aibă oase rezistente, dacă mamele lor nu au băut zilnic lapte în perioada sarcinii şi au consumat alimente cu multe grăsimi.

Cercetătorii avertizează că masa osoasă începe să-şi piardă densitatea în jurul vârstei de 20 de ani, dar dacă viitoarele mame beau lapte, pierderile nu sunt prea mari. Peste 200 de adolescenţi au participat la studiul realizat de specialişti, iar aceia dintre ei care nu erau predispuşi la osteoporoză aveau s-a dovedit că aveau mame care îşi procuraseră necesarul zilnic de calciu pe perioada sarcinii din lapte.

Alimentele probiotice ţin în frâu alergiile

Alimentele probiotice ţin în frâu alergiile

Alimentele probiotice ţin în frâu alergiile


Este binecunoscut efectul benefic al iaurturilor şi al celorlalte produse probiotice asupra digestiei. Mai nou, cercetătorii au descoperit că aceste alimente pot atenua simptomele alergiilor, cum sunt cele la polen sau astmul. S-a constatat că un consum regulat de probiotice reduce nivelul unor anticorpi care agravează simptomele alergiilor şi îl creşte pe cel al anticorpilor protectori, numiţi IGG. Efectul benefic al probioticelor se resimte după 12-16 săptămâni de consum de iaurt sau de administrare de suplimente alimentare, precizează specialiştii.

Plante care ne limpezesc vederea

Plante care ne limpezesc vederea

Plante care ne limpezesc vederea


Miopia sau tulburările de vedere afectează o proporţie semnificativă a populaţiei. Persoanele care se confruntă cu această afecţiune oftalmologică prezintă o mare dificultate de a vedea clar lucrurile la distanţă. Miopia se corecteză prin tratament optic (ochelari de vedere sau lentile de conta) sau chirurgical, dar şi cu ajutorul farmaciei verzi.
Terapeuţii europeni recomandă suferinzilor de miopie o cură cu infuzii de plante, cu efect dovedit în îmbunătăţirea vederii. Un astfel de leac miraculos, după cum îl numesc specialiştii, se preparată dintr-un amestec de plante precum urzica, ventrilica, filimica şi coada-calului (câte o linguriţă din fiecare) şi 300 ml de apă clocotită. Se consumă câte o ceaşcă de infuzie, de trei ori pe zi, iar în fiecare ceaşcă se adaugă o linguriţă de bittter suedez. Cura, care trebuie urmată un interval de cel puţin 14 zile, stimulează puterea de concentrare şi calmează oboseala ochilor. Pentru a scăpa de miopie, în paralel cu această cură, de mai multe ori pe zi se ung pleoapele cu bitter suedez, iar rezultatele sunt remarcabile.

Leuşteanul, ajutor în caz de anorexie

Leuşteanul, ajutor în caz de anorexie

Leuşteanul, ajutor în caz de anorexie


Leuşteanul nu este numai un excelent condiment pentru mâncare, ci şi un bun leac împotriva anorexiei.

Anorexia înseamnă pierderea poftei de mâncare şi este o boală care apare mai frecvent la femei. Două frunze de leuştean, consumate cu puţin timp înainte de masă, reuşesc să redea pofta de mâncare. Acest lucru se datorează uleiurilor şi substanţelor amare pe care le conţin frunzele. Acestea sunt un excelent stimulent digestiv.

Periajul zilnic îţi apără inima

Periajul zilnic îţi apără inima

Periajul zilnic îţi apără inima

Curăţarea dinţilor de două ori pe zi te ţine departe de afecţiunile inimii, în special de un atac de cord.

Oamenii de ştiinţă britanici atrag atenţia asupra faptului că afecţiunile gingivale cresc riscul unui infarct, dar şi a aceluia că persoanele care îşi periază rar dinţii au cu 70% mai multe riscuri de a suferi de o boală cardiovasculară. De vină sunt bacteriile care ajung rapid în sânge, mai ales în cazul persoanelor cu gingii sângerânde. Odată ajunse în sânge, bacteriile pot afecta pereţii arterelor prin inflamarea lor sau prin ataşarea la depozitele de grăsime deja existente în artere, ceea ce duce la îngustarea vaselor de sânge.

La studiul britanicilor de la Universitatea din Londra au participat circa 11.000 de persoane, care au fost monitorizate timp de opt ani. Cercetătorii au observat că 555 dintre ei au avut afecţiuni grave ale inimii, iar pentru 170 dintre ei acestea au fost fatale. Ce aveau aceste persoane în comun? Nu obişnuiau să-şi cureţe dantura de două ori pe zi şi nici să meargă la un control stomatologic, o dată la fiecare şase luni.

Solarul, risc crescut de cancer de piele

Solarul, risc crescut de cancer de piele

Solarul, risc crescut de cancer de piele

Persoanele care merg la solar prezintă un risc cu 75 la sută mai mare decât restul de a dezvolta melanom, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Minnesota, SUA. Potrivit cercetătorilor, riscul de cancer creşte direct proporţional cu numărul de ore petrecute la solar. Mai exact, persoanele care merg mai mult de 50 de ore pe an la solar sunt de trei ori mai predispuse la melanom în comparaţie cu cele care nu au luat niciodată contact cu razele ultraviolete artificiale. Melanomul este cea mai agresivă formă de cancer de piele, iar, la nivel mondial, face anual un milion de victime

Metode simple pentru creşterea energiei

Metode simple pentru creşterea energiei

O ceaşcă de cafea în plus, o licoare răcoritoare, ceaiul negru sau o porţie dublă de ciocolată energizează pentru scurt timp, dar aceste alternative „fură” mineralele din oase şi tulbură somnul. În locul acestora, infuziile de ovăz, de frunze de urzică şi de mentă, bogate în vitamina B şi în potasiu, sunt indicate ca fiind surse excelente de stimulare a energiei. Femeile obosite au nevoie de grăsimi şi de surse naturale de vitamina E, care pot fi procurate din anumite alimente cum ar fi seminţele de floarea-soarelui, uleiul de măsline, fructele de avocado şi untul de arahide. Pentru bărbaţi, o infuzie de urzică şi de păpădie reprezintă o metodă simplă de a ţine în frâu efectele stresului cotidian.

Cordonul ombilical nu se taie imediat

Cordonul ombilical nu se taie imediat

Celulele stem care se află în sângele din cordonul ombilical al copilului se pierd atunci când cordonul este îndepărtat imediat după naştere, deşi ele ar trebui să ajungă în organismul micuţului pentru a-i facilita dezvoltarea. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea South Florida care au observat că în maternităţi cordonul ombilical este tăiat cam la 30 de secunde după naştere. În mod normal, acesta ar trebui îndepărtat la câteva minute de la venirea pe lume pentru ca sângele cu celule stem conţinut de acestea să aibă suficient timp pentru a intra în sistemul circulator al bebelşuşului. Studiul a arătat de asemenea, că în cazul copiilor născuţi prematur, când cordonul a fost îndepărtat rapid, riscul de hemoragii şi de anemie este mai mare decât la restul copiilor.

100 de milioane de bacterii în maşina de spălat

100 de milioane de bacterii în maşina de spălat

Ştiaţi că rufele pot ieşi din maşina de spălat mai murdare decât au intrat? Aproximativ 100 de milioane de bacterii există într-o singură încărcătură de lenjerie intimă, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Arizona. Dacă nu spălaţi rufele cu apă fierbinte, detergentul şi înălbitorul nu distrug toţi germenii, iar aceştia se transmit următoarei serii de haine puse la spălat.

Unii specialişti recomandă ca, din când în când, să curăţaţi maşina lăsând-o să ruleze doar cu apă şi cu înălbitor. În plus, uscarea rufelor în aer liber, la soare, ajută la sterilizarea lor.

Dintii la control

Dintii la control


Cate persoane nu si-au stricat concediul din cauza unei dureri nesuferite de dinti? “Un moment oportun pentru efectuarea unui astfel de control este inaintea plecarii in vacanta”, spune Luci Visinescu, medic stomatolog in cadrul clinicii Dentestet.

De altfel, este obligatorie efectuarea unui set de verificari medicale inaintea plecarii in vacanta, iar din aceste verificari trebuie sa faca parte si vizita la medicul stomatolog. Iata de ce, medicii stomatologi recomanda ca, inainte de plecarea in vacanta, sa va programati din timp un control dentar, insotit de un periaj profesional si detartraj.

Necesitatea efectuarii a cel putin doua controale stomatologice pe an este obligatorie pentru fiecare dintre noi. Aceasta frecventa asigura, pe langa o intretinere a sanatatii danturii, si probabilitatea ridicata ca orice afectiune sa fie depistata si tratata din timp, rapid si cu cheltuieli minime. Aceasta este recomandarea generala, dar cei care au predispozitii genetice catre afectiuni dentare sunt sfatuiti sa faca vizite mai dese la medicul stomatolog, tocmai pentru a preveni orice complicatie dentara.

“Tot inainte de vacanta este bine sa va finalizati atat interventiile dentare complexe cat si tratamentul cariilor, in special a celor profunde, pentru a evita agravarea acestora in timpul vacantei si declansarea unor procese inflamatorii sau infectioase, insotite de durere”, spune medicul stomatolog Elena Vuzitas.
“Procedurile de estetica dentara, ca de exemplu albirea dentara (atat cea profesionala cat si cea efectuata la domiciliu), sunt bine-venite. O vacanta presupune nu numai odihna si relaxare, dar si relationare si socializare mai intensa”, incheie aceasta.

Ce se intampla in timpul unui control dentar?

In timpul vizitei la cabinet, se realizeaza cateva proceduri de control si ingrijire standard. Astfel, controlul incepe cu verificarea starii sanatatii dentare. Medicul stomatolog examineaza starea gingiilor si a dintilor – pentru a depista in faza incipienta eventualele afectiuni si va poate chestiona cu privire la sanatatea orala si tratamentele medicamentoase efectuate.

Igienistul dentar realizeaza periajul profesional (care curata dintii in mod mult mai eficient decat periajul efectuat acasa) si detartrajul (indepartarea tartrului de pe dinti), care este recomandat sa fie realizat cel putin bianual. Apoi, medicul verifica tratamentul facut de igienist si ofera sfaturi aditionale pe care sa le urmati acasa.

Puteti apela la medic pentru consiliere in privinta igienizarii dentare, a periajului, a utilizarii atei dentare si a dusului bucal sau pentru orice alte probleme de ingrijire a dintilor si a gingiilor. Daca este cazul, se pot efectua radiografii si, daca sunt identificate afectiuni in timpul examenului medical, medicul va realiza un plan de tratament.
Iata de ce este important ca acest control sa se realizeze din timp, inainte de plecarea in vacanta.

Daca ai intrebari legate de sanatatea danturii tale, nu ezita sa adresezi intrebari specialistilor de pe sfaturi.eva.ro , Dr. Luci Visinescu si dr. Elena Vuzitas.

Ginkgo biloba nu-ti imbunatateste memoria

Ginkgo biloba nu-ti imbunatateste memoria


Extractul din frunzele copacului Ginkgo biloba este un remediu intrebuintat in medicina traditionala chineza de sute de ani pentru a incetini efectele inaintarii in varsta.

Insa un nou studiu arata ca efectele acestei plante nu sunt tocmai cele care se credeau. Studiul de 6 ani efectuat pe 3.000 de persoane sugereaza ca extractul de ginkgo biloba nu ajuta in niciun fel memoria.

Folosita inca din cele mai vechi timpuri in medicina chineza, se credea ca ginkgo biloba lupta impotriva problemelor de memorie, imbunatatind circulatia sangelui, in special la nivelul creierului. Insa cele mai recente cercetari, publicate in Jurnalul Asociatiei Americane de Medicina, contrazic acest fapt.

Studiul condus de Universitatea din Pittsburgh a fost efectuat pe persoane cu varste cuprinse intre 72 si 96 de ani, carora li s-a administra tablete cu ginkgo biloba de doua ori pe zi. Cercetatorii au observat ca pastilele nu au niciun efect asupra memoriei, atentiei sau a altor functii ale creierului.

"In Statele Unite si in special in Europa, ginkgo biloba este poate cel mai folosit tratament pe baza de plante pentru prevenirea declinului mental provocat de inaintarea in varsta. Insa, in acest studiu, nu am descoperit nicio dovada care sa arate ca are acest efect," a declarat dr. Beth Snitz, autoarea studiului.

Studiile anterioare au descoperit ca substantele continute de ginkgo biloba ajuta la prevenirea contractarii vaselor de sange, imbunatatind circulatia sangelui si reducand riscul formarii cheagurilor.

Extractul de ginkgo biloba este frecvent prescris in tari precum Franta sau Germania pentru a ameliora simptome provocate de insuficienta circulatorie cerebrala, afectiune in care circulatia proasta a sangelui de la nivelul creierului provoaca probleme de memorie.

Chiar daca nu se stie inca efectul pe care il are asupra memoriei, cercetatorii sustin ca extractul de ginkgo biloba este benefic organismului, fiind de un real folos impotriva anumitor afectiuni.

Ginkgo biloba este unul dintre cele mai vechi specii de copac si poate fi gasit doar in China. Este o planta cu ramuri scurte, frunze in forma de evantai, fructe necomestibile si produce un miros puternic.


In ce afectiuni este recomandata?

Potrivit studiilor efectuate pana in prezent, ginkgo biloba poate fi folosita cu succes in tratarea unor afectiuni precum:

circulatie sanguina proasta la nivelul extremitatilor;
simptomele sindromului premenstrual;
disfunctii sexuala cauzate de administrarea antidepresivelor;
vertigo (ameteala);
rau de inaltime;
tinitus sau zgomot in ureche;
impotenta si infertilitatea la barbati;
afectiunile urechilor si tulburarile oculare.


Efecte adverse

Efectele adverse sunt destul de rar intalnite, insa printre ele se numara disconfortul digestiv, durerile de cap, ameteala si reactiile alergice.

Nu trebuie combinata cu antidepresive sau anticoagulante.

Terapia cu ozon ce beneficii aduce

Terapia cu ozon ce beneficii aduce


Terapia cu ozon este cunoscuta pentru minunatele ei efecte de incetinire a imbatranirii, de remodelare a corpului, dar, mai ales, de vindecare a numeroase boli.

Medicii afirma ca o perfuzie cu ser fiziologic ozonat echivaleaza cu a respira aerul ozonat de munte la 2000 de metri altitudine, timp de 2 saptamani. Ozonarea este solicitata in probleme articulare, reumatismale, stres si oboseala cronica, dar si pentru energizarea organismului. Aparatul Medozons BM transforma oxigenul (O2) in ozon (O3) prin descarcari electro-magnetice in plasma. Din aparat, ozonul este dozat precis si incarcat in flacoane de perfuzie, folosit pentru ozonizarea preparatelor medicinale sau administrat sub forma de gaz in diferite proceduri.

Tratamentul cu ozon este folosit cu rezultate spectaculoase la sportivii de performanta pentru a le imbunatati capacitatea de efort si rezistenta. Este un stimulent si nutritiv al muschilor si sistemului nervos, aprobat de toate federatiile sportive, deoarece ozonul se transforma complet in oxigen si acesta nu se incadreaza in lista substantelor cercetate in controalele antidoping.

Ozonul are efect in eliminarea toxinelor: distruge rapid germenii patogeni, distruge moleculele toxinelor ingerate sau produse de catre corp, la fel cum in natura ozonul curata apele de poluanti, ingrasaminte, insecticide sau deversari acide.


Ozonoterapia - un tratament revolutionar

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revolutionar, cu efecte pe termen lung si cu actiuni vindecatoare remarcabile. Terapia si-a dovedit eficienta in numeroase domenii medicale, dar este utilizata cu succces si in segmentul cosmetic, pentru tratamentele impotriva imbatranirii.

Ariile medicale de interes, in care ozonoterapia se aplica cu rezultate deosebite, sunt reprezentate de:


Dermatologie: herpes, acnee, eczeme, celulita;
Medicina interna: hepatita, boala Chron;
Neurologie: cefalee, depresie, boli neurovasculare;
Reumatologie si ortopedie: reumatism articular, hernie de disc, lombosciatica, gonartroza;
Angiologie: insuficienta venoasa, ulcer diabetic, ulcer postflebitic;
Oncologie: efect de limitare a diseminarii tumorale.

Pornind de la faptul ca la originea oricarei afectiuni se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon face "reparatia" din interior, reducand zona afectata si inflamatia. Terapia oxigen-ozon constituie o metoda naturala de vindecare ce exploateaza proprietatile celor doua gaze. Printr-o amestecare perfecta se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului in interiorul corpului, se pot reduce inflamatiile, se regleaza pH-ul, se activeaza circulatia sangelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atat local, cat si sistemic, in intreg organismul.


Cum actioneaza ozonul in organism?

Leziunile celulare care stau la baza multor afectiuni, dar si a procesului de imbatranire, sunt produse mai ales de speciile reactive de oxigen sau radicalii liberi de oxigen. Asadar, oxigenul absolut necesar celulelor corpului poate fi nociv in acelasi timp, cand sistemul antioxidant nu functioneaza eficient. Ozonul este o molecula ce contine trei atomi de oxigen. In afara organismului se comporta ca un puternic oxidant, insa in organism, s-a observat ca efectul sau este, din contra, antioxidant, efect responsabil de altfel de calitatile sale terapeutice.

Desi privita cu suspiciune la inceput, terapia cu ozon castiga din ce in ce mai mult teren, gratie unor beneficii asupra organismului uman precum stimularea producerii de neutrofile (celule ale sistemului imunitar), cresterea nivelelor de interferon, TNF alfa, interleukine (substante implicate in imunitate), cresterea elasticitatii globulelor rosii cu oxigenarea consecutiva mai buna a tesuturilor.


Efectele benefice ale terapiei cu ozon

Au fost derulate numeroase studii pentru a pune in evidenta partile bune si rele ale acestei terapii inovatoare. Beneficiile noii terapii au facut ca aceasta sa se adreseze multor afectiuni medicale, in timp ce efectele negative se pare ca nu exista. Cele mai importante proprietati medicale ale ozonoterapiei includ:

Reduce durerea;
Reduce inflamatia;
Injectat local creste schimbul de oxigen la nivelul tesuturilor;
Accelereaza eliminarea toxinelor;
Eficienta in combaterea infectiilor virale si bacteriene;
Combate infectiile fungice;
Stimuleaza sistemul imunitar;
Activeaza circulatia.


Informatii oferite de Dr. Ovidiu Chis, medic consultant ayurveda, sanatate publica si management, in cadrul Centrului Medical Ayurveda Sibiu, www.ayurveda-sibiu.20m.com.

Coada soricelului si galbenelele la ce te ajuta

Coada soricelului si galbenelele la ce te ajuta


Totusi trebuie sa tinem cont ca nu toate organismele au aceeasi capacitate de autovindecare si ca nu raspund in acelasi mod la stimulii tratamentelor naturiste. Medicina naturista se poate dovedi insuficient de puternica in anumite afectiuni si nu se potriveste neaparat tuturor.


Codita soricelului


Parti folosite: Se folosesc atat florile cat si frunzele de codita soricelului. Principalele ingrediente active sunt uleiurile volatile, principiile amare, taninurile, flavonidele, acidul salicilic, sequiterpenele si potasiul.

Efecte medicinale: Uleiurile volatile alina crampele intestinale, linistesc durerile de stomac si actioneaza impotriva inflamatiilor. Flavonidele au un efect antibiotic. Acidul salicilic diminueaza durerea iar sequiterpenele si potasiul reduc extinderea eczemelor.

Utilizare: Ceaiul de codita soricelului alina crampele abdominale cauzate de menstruatie sau de obiceiul de a avea o alimentatie inadecvata. Un regim cu ceai are efect diuretic si impiedica si impiedica extinderea edemelor. Regimul este de asemenea recomandat pentru pacientii care sufera de guta. Mai mult, ceaiul de codita soricelului se spune ca stimuleaza circulatia sanguina. Ca uz extern o cataplasma cu ceai ajuta in cazuri de arsuri minore si rani deschise si grabeste procesul de vindecare. O baie de sezut cu ceai de codita soricelului se spune ca alina durerea provocata de hemoroizi; o baie la picioare se spune ca stimuleaza circulatia sangelui si, astfel, atenueaza problemele legate de circulatia venoasa. O baie completa se spune ca alina crampele si are efecte calmante in cazul durerilor asociate cu reumatism, guta si de natura nevrotica.

Ceai: Turnati o cana de apa fierbinte peste o lingurita de codita soricelului, lasati la infuzat timp de aproximativ zece minute apoi strecurati. Nu consumati mai mult de doua cani pe zi. Un regim cu codita soricelului trebuie sa se intinda pe durata a cel putin sase saptamani, urmat de o luna de pauza.

Amestec de ceaiuri pentru o mai buna circulatie a sangelui: Amestecati doua lingurite de codita soricelului cu o lingurita de paducel. Turnati doua cani de apa fiarta peste acest amestec. Lasati 15 minute la infuzat, apoi strecurati. Se consuma caldut.

Cataplasme: Turnati doua cani de apa fiarta peste o mana de codita soricelului. Inmuiati o panza sau un tifon in acest decoct si aplicati pe rana cat timp panza sau tifonul nu s-a racit inca.

Baie: Pentru o baie de sezut sau o baie la picioare, turnati doua cani de apa fiarta peste o mana de codita soricelului si lasati-o timp de cateva ore. Apoi strecurati decoctul si turnati-l in apa fierbinte pentru baie. Pentru o baie integrala, dublati cantitatea. Baia trebuie sa dureze zece minute.

Galbenea

Parti folosite: Se folosesc florile de galbenele. Celebrul lor ingredient activ este calendula sapogenin, dar florile mai contin si saponine, glicoside, uleiuri volatile, caroteni, xantofile, principii amare si mucilagiu.

Efecte medicinale: Calendula sapogenin are efecte anti-inflamatorii. Saponinele se spune ca reduc nivelul de grasime din sange si inhiba dezvoltarea melanoamelor. Uleiurile volatile au efect anti-microbian, mai ales impotriva bacteriilor si ciupercilor. Carotenii si xantofilele intaresc sistemul de aparare al organismului.

Utilizare: Florile de galbenele sunt folosite mai ales extern. Alifia de galbenele se utilizeaza pentru rani cronice, infectii ale unghiilor si rani la picioare; cataplasmele se folosesc pentru scantituri si dislocari, abcese, contuzii, arsuri. Ca uz intern, sub forma de ceai, galbenelele sunt recomandate pentru calmarea durerilor de vezica biliara, crampe gastrice usoare si dureri menstruale. Culoarea lor placuta face ca galbenelele sa constituie un ingredient raspandit pentru multe amestecuri de ceai. Gargara cu ceai de galbenele se recomanda impotriva inflamatiilor membranei mucoasei bucale.

Ceai: Turnati o cana de apa fiarta peste o lingurita de flori de galbenele; strecurati dupa 10 minute. Beti 3 cani pe durata unei zile. Ceaiul rece se foloseste pentru gargara.

Lapte de galbenele: Amestecati o lingura de frunze de galbenele cu o lingurita de coada-racului si o lingurita de frunze de mantaua-doamnei. Incalziti intr-o cana cu lapte; lasati 5 minute la infuzat, apoi strecurati. Indulciti cu miere si adaugati scortisoara daca doriti. Acest lapte este foarte eficient impotriva durerilor menstruale.

Unt de galbenele / Alifie din galbenele: Zdrobiti doi pumni de flori de galbenele. Puneti in apa fierbinte, impreuna cu 2 uncii de unt, amestecand continuu, timp de 20 de minute. Treceti prin tifon si raciti. Puneti intr-un recipient steril si pastrati la frigider. Scoateti din frigider cam cu o jumatate de ora inainte de folosire.

Cataplasme: Turnati o cana de apa fiarta peste 2 linguri de flori de galbenele si lasati la infuzat 10 minute. Introduceti o bucata de panza in aceasta infuzie si bandajati zona afectata. Acoperiti cu un prosop si lasati sa actioneze pana se raceste panza. Repetati de cateva ori pe zi.

Sfat: Alaptatul provoaca deseori inflamari ale mameloanelor. Aplicarea cu regularitate a cremei de galbenele asigura suplete si catifelare mameloanelor.

Informatiile au fost preluate din cartea "Remedii naturiste: ingrediente, efecte medicale, utilizare", de Anne Iburg, Editura ALLFA, Bucuresti 2006, 2008.

Sunatoarea la ce te ajuta

Sunatoarea la ce te ajuta

ce efecte medicinale are el si cum mai poti folosi sunatoarea.



Parti folosite: se folosesc florile si frunzele de sunatoare, iar ingredientele sale active sunt uleiurile volatile, taninii, flavonoidele si hipericina.

Efecte medicinale

Ueiurile volatile au efect tranchilizant, iar flavanoidele influenteaza ciclul nivelelor de serotonina. Serotonina mai este cunoscuta si sub denumirea de "hormonul fericirii". Un nivel ridicat de serotonina in creier creste starea de bine general si de multumire. Serotonina ajuta la calmarea durerilor si ajuta in cazuri de insomnie. Hipericina blocheaza depresia, asigura o buna calitate a somnului si mentine un tonus ridicat peste zi.

Utilizare

Consumul regulat de ceai de sunatoare (sau amestec de ceaiuri) stimuleaza secretia bilei si regleaza circulatia sangelui. Consumat o perioada indelungata, ceaiul combate depresia. Uleiul de sunatoare poate fi folosit extern impotriva reumatismului, a arsurilor solare si a lumbagoului. Grabeste vindecarea si calmeaza durerile provocate de scrantituri, entorse, hematoame si zona zoster.

De retinut! Dupa consumul regulat de sunatoare unele persoane capata o sensibilitate crescuta la lumina soarelui si predispozitie la arsuri solare.

Ceai

Turnati o cana de apa fiarta peste 2-3 lingurite de sunatoare. Lasati la infuzat 10 minute, apoi strecurati. Beti 3-4 cani pe zi. In tratamentul contra depresiilor sunt necesare 4 saptamani de consum de ceai pentru a se inregistra efectul.

Ameste de ceaiuri pentru hipertensiune

Amestecati 2 lingurite de sunatoare cu o lingurita de melisa, o lingurita de flori de arnica, o lingurita de lapte din seminte de ciuline si o lingurita de coada-mielului. Turnati 2 cani de apa fiarta peste acest amestec. Lasati la infuzat cam 10 minute, apoi strecurati si indulciti cu miere. Beti cateva portii pe zi.

Ulei

Macinati trei pumni de flori proaspete intr-un mojar. Puneti-le intr-un borcan inchis ermetic impreuna cu 2 cani de ulei de soia si lasati-le 6 saptamani intr-un loc insorit. Scuturati borcanul zilnic. Cand uleiul a capatat culoarea rosie, treceti printr-un tifon si indepartati reziduurile. Turnati uleiul intr-o sticla cu dop ermetic.

Impachetari umede cu ulei de sunatoare

Puneti un galbenus de ou intr-o sonda si amestecati cu 2 linguri de ulei de sunatoare, turnand cate o picatura. Aplicati aceasta emulsie pe zona inflamata timp de jumatate de ora si apoi clatiti cu apa calduta.

Informatiile au fost preluate din cartea "Remedii naturiste: ingrediente, efecte medicale, utilizare", de Anne Iburg, Editura ALLFA, Bucuresti 2006, 2008.

Papadia la ce te ajuta

Papadia la ce te ajuta


Papadia ( taraxacum officinalis ) este foarte buna pentru ficat si rinichi. Afla ce alte intrebuintari are!



Parti folosite
Se folosesc in scop medicinal frunzele tinere, inainte de inflorire, precum si radacina. Ingredientele active sunt principiile amare, triterpenele, sterolii, flavonoidele, taninii, potasiul, zincul si grupa de vitamine B.

Efecte medicinale
Principiile amare cresc apetitul si stimuleaza secretia bilei. Se spune ca sunt anti-inflamatorii. Potasiul este diuretic, iar combinatia de ingredienti activi are un impact pozitiv asupra tesutului conjunctiv.

Utilizare
Ceaiul de papadie stimuleaza ficatul si rinichii. Secretia de bila si cea de urina cresc. Tratamentul pe baza de ceai de papadie purifica organismul si reduce durerile reumatice. De asemenea, pacientii cu reumatism ar trebui sa incerce impachetarile cu radacina de papadie aplicate pe incheieturile dureroase. Tratamentul pe baza de ceai de papadie intareste, ca sa zicem asa, tesutul conjuctiv. Frunzele tinere de papadie sunt foarte bune in salate si sunt bogate in vitamine si substante minerale, dubland astfel cu succes tratamentul cu papadie.

De retinut! Sucul alb (latexul) din tulpina de papadie poate produce intoxicatii daca este consumat abuziv. Unii sustin ca masajul negilor cu acest latex ii face sa dispara.

Ceai
Turnati o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de papadie, fierbeti un minut. Lasat 15 minute la infuzat, apoi strecurati. Pentru un tratament cu papadie bet 2 cani pe zi timp de cel putin 6 saptamani. Pentru a veni in sprijinul tratamentului, consumati o portie de salata de papadie cel putin o data pe saptamana.

Amestec de ceaiuri
Amestecati o lingurita de papadie, 1/2 lingurita de flori de porumbar, 1/2 lingurita de menta si 1/2 lingurita de viorele. Beti o cana dimineata si una seara pentru tratamentul contra reumatismului.

Cataplasme
Turnati o cantitate mica de apa fierbinte peste 3 linguri de radacina de papadie; fierbeti 5 minute. Zdrobiti pana obtineti o pasta. Intindeti pasta pe o bucata de panza si aplicati pe incheietura care va doare. Acoperiti cu un prosop.

Sirop de papadie
Turnati o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de frunze de papadie si 2 lingurite de radacina de papadie; fierbeti un minut. Lasati la infuzat 15 minute, apoi strecurati. Fierbeti apoi impreuna cu 5 uncii de zahar pana devine sirop. Turnati intr-un borcan cu capac etans si consumati o lingura pe zi.

Informatiile au fost preluate din cartea "Remedii naturiste: ingrediente, efecte medicale, utilizare", de Anne Iburg, Editura ALLFA, Bucuresti 2006, 2008.

Ceapa recomandata in tratarea vergeturilor

Ceapa, recomandata in tratarea vergeturilor

Extractul de ceapa poate ajuta in tratarea vergeturilor, in special a celor nou aparute, reducand roseata, sustin specialistii.

Studiul efectuat pe un numar de 54 de femei a aratat ca o crema hidratanta care contine extract de ceapa reduce roseata si face vergeturile mai putin vizibile, dupa numai 3 luni de folosire. "Vergeturile nu dispar. Insa dupa cateva saptamani de tratament se observa diferenta, crema le face mai putin vizibile," declara pentru WebMD dr. Zoe Draelos, Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

Studiul a fost prezentat la reuniunea anuala a Academiei Americane de Dermatologie.


Vergeturile apar si in timpul pubertatii

Aproximativ 98% din femei si 75% din barbati se confrunta cu aceasta problema, estimeaza dr. Draelos.

Vergeturile pot aparea in majoritatea zonelor corpului, mai afectate fiind: soldurile, sanii, coapsele si fesele. Se prezinta sub forma unor cicatrici fine, care cu timpul se adancesc, capata o culoare mai deschisa decat cea a pielii noastre si dobandesc forma unor valuri inegale.

Acestea se formeaza atunci cand pielea se intinde rapid, cum se intampla in timpul pubertatii, sarcinii, sau in cazul in care o persoana sufera o pierdere sau crestere brusca in greutate. Se estimeaza ca peste 50% dintre femeile insarcinate se confrunta cu aparitia vergeturilor.

Din pacate, odata aparute, vergeturile sunt permanente, avertizeaza specialistii. Exercitiile fizice si dieta alimentare nu ajuta foarte mult in acest caz.

Studiul condus de Universitatea Duke a implicat un grup de 54 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, care prezentau vergeturi pe coapse. Timp de 12 saptamani o parte din zonele afectate au fost tratate cu o crema care contine extract de ceapa. Dupa primele doua saptamani, femeile au putut observa diferenta. Vergeturile au mai pierdut din culoare, devenind mai fine si mai putin vizibile.

Desi crema nu a fost testata si pe barbati, specialistii o recomanda si barbatilor care se confrunta cu aceasta problema.


Ce face ceapa pentru pielea ta?

Atat ranile cat si vergeturile sunt insotite de o inflamatie. Ceapa are un continut ridicat de flavonoide, antioxidat cu proprietati antiinflamatorii.

Sfat: Pentru a diminua vergeturile, extrage sucul din cateva cepe si aplica pe zonele afectate, masand pielea. Recomandat este ca acest proces sa aiba loc in fiecare seara, inainte de culcare, pe o perioada de cel putin 3 luni.


Vergeturile: optiuni de tratament

Tratate in primul stadiu, cand sunt de culoare rosiatica, vergeturile dispar in proportie de pana la 90%, sustin specialistii. Daca vergeturile au o vechime mai mare de 2 -3 ani, printr-un tratament intensiv se poate face o reducere a lor de aproximativ 40-50%.

Cremele si lotiunile antivergeturi dau rezultate bune, atata vreme cat fac parte din game profesionale, folosite de specialisti si sunt incluse intr-un tratament mai amplu.

Vergeturile pot fi atenuate prin peeling-uri corporale saptamanale, folosirea unor tratamente profesionale antivergeturi si, de asemenea, prin tratamente pe baza de vitamina E.


Cum poti preveni aparitia vergeturilor?

Mentine-te hidratata si consuma cat mai multa apa. Hidratarea intensa a pielii ajuta la mentinerea elasticitatii, impiedicand formarea vergeturilor.

De asemenea, alimentatia poate ajuta la prevenirea vergeturilor. Consuma alimente care asigura sanatatea pielii: cele bogate in zinc (oleaginoase, peste), in vitamina A si C (morcovi, citrice, lapte), in proteine (ouale).

Este recomandata si folosirea frecventa a unei creme cu colagen sau a unui ulei hranitor de corp. In general, din ritualul de intretinere al fiecarei femei este bine sa faca parte tratamentele cu vitamina E si unt de cacao, care fac pielea mai fina si mai elastica.

Remedii impotriva constipatiei

Remedii impotriva constipatiei

Ce remedii pe baza de plante imi puteti recomanda pentru constipatie?

In cazul in care sunteti constipat, va bombardati colonul cu purgative tari, reducandu-i capacitatea de a raspunde pe termen lung. Din acest motiv, este mai bine sa incercati remedii pe baza de plante, mai usoare si mai naturale, din care mai jos veti gasi o selectie larga.

Ca prima alegere, incercati Plantago ovata, pastai de siminechie (Cassia angusti), ceai combinat sau seminte de Psyllium. Lasati cinci pastai de siminichie in apa peste noapte, apoi beti apa. Plantago ovata se umfla, facandu-ne sa ne simtim colonul plin. Frecvent se administreaza cu dracila (Berberis vulgaris sp.) pentru ficat impreuna cu un stimulent digestiv general cum ar fi lemnul dulce sau papadie. Se poate folosi si un ceai facut din parti egale de frunze de siminichie, seminte de chimen si flori de musetel, infuzat timp de 15 minute.

Dimineata sau seara, se pot lua una pana la trei linguri de seminte de Psyllium, cu putina apa. Se pot lua, ca alternativa, tablete cu papadie (Taraxum officinalis), obligeana (Acorus calamus) radacina, alge marine si salce (Smilax officinalis) sau "Natural Herb tablet" care includ ciuline, aloe, praf de chimen, pudra de smirna (Myrrhis odorata), extract de gura-lupului (Scutellaria altissima), valeriana si flori de lime pudra. Se face decoct (plante in apa peste noapte) din catina (Hippophae rhammoides), crusin american (Cascada sagrada), radacina de papadie, rubarba turceasca sau macris galben. Prafurile combinate contin rubarba turceasca si putin ardei cayenne.

Alte preparate cu efecte benefice includ: dracila (Berberis vulgaris), lemn dulce, pastai de siminichie, chimen, cretusca (Spiraea ulmaria) si soc. Exista, de asemenea, unele preparate comerciale pe care le puteti cumpara fara prescriptie medicala. Acestea sunt special create pentru a combate constipatia intr-un mod mai usor si sigur.

De asemenea, multi specialisti in tratamentul cu plante medicinale recomanda o dieta fara produse lactate si o lingurita de pudra de agar-agar in timpul mesei, de doua ori pe zi. Ca alternativa, incercati iaurt, melasa neagra cruda, prune (puse in apa peste noapte) sau cafea de papadie, plus alimente cu continut bogat de fibre. Luati suplimente de vitamina A, B si C, precum si minerale ca potasiu, calciu si zinc.

Informatiile au fost preluate din cartea "Digestia: 100 de sfaturi pentru o viata sanatoasa", de dr. Joan Gomez, Bucuresti, editura All, 2008, www.all.ro

Broccoli impotriva cancerului mamar

Oamenii de stiinta au descoperit un nou beneficiu pe care il ofera consumul de broccoli: poate preveni si chiar trata cancerul de san.

Se pare ca efectul este dat de continutul de sulforafan, care ataca celulele stem canceroase care contribuie la dezvoltarea tumorii, scrie DailyMail. Astfel, consumul de brocoli poate ajuta femeile atat in prevenirea cat si in tratarea bolii.

"Efectele anti-cancer ale sulforafanului au mai fost studiate, insa acest studiu arata ca aceasta substanta ajuta la stoparea dzvoltarii tumorii," declara autorul studiului, prof. dr. Duxin Sun, Universitatea Michigan.

Studiul a fost efectuat pe soareci de laborator cu cancer de san, carora li s-a injectat extract de broccoli. Cercetatorii au observat o scadere semnificativa a celulelor stem canceroase dupa tratamentul cu sulforafan, efectul asupra celulelor sanatoase fiind unul scazut. La soarecii tratati, extractul de broccoli a reusit sa opreasca dezvoltarea tumorilor. Specialistii spun insa ca sulforafanul folosit in studiu a fost in cantitati mai mari decat cel gasit in broccoli. De asemenea, acestia nu recomanda suplimentele de sulforafan, avand in vedere ca studiul nu a fost efectuat pe oameni.

Studiile anterioare au sugerat o eficienta a consumului de broccoli si in prevenirea altor tipuri de cancer, precum: cancerul de vezica biliara, cancerul ovarian, cancerul de prostata.


Descoperit la timp, cancerul de san e vindecabil


Cancerul de san reprezinta a doua cauza de deces prin cancer la femei, iar in Romania este cea mai frecventa forma de cancer diagnosticata la femei si prima cauza de deces prin cancer in randul acestora.

Ca si celelalte tipuri de cancer, cancerul de san este perfect curabil daca este diagnosticat si tratat in stadii precoce, sustin specialistii. Pentru detectarea precoce a tumorii este nevoie de o autopalpare lunara corecta a sanilor si prezentarea cat mai rapida la medicul specialist in cazul oricarei suspiciuni. De asemenea, examenul ginecologic anual trebuie sa includa si examenul clinic corect al sanilor.

Ca in oricare tip de cancer, simptomele apar, de obicei, cand e prea tarziu, tumoarea fiind intr-o faza avansata. Dintre acestea fac parte: masa palpabila indolora, durere, deformari, scurgeri mamelonare (mai ales cele unilaterale), roseata (eritem) sau ulceratie tegumentara, prurit (mancarime).


Consumul de broccoli mai este recomandat pentru...

Oase puternice. Aceasta leguma contine in cantitati mari calciu si vitamina C, nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor.

Sanatatea sistemului digestiv. Potrivit unui studiu, broccoli poate elimina Helicobacter pylori (H.pylori), si asta datorita continutului de sulforafan.

Prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au descoperit ca o dieta bazata pe broccoli, ceai, ceapa, mere (toate bogate in flavonoizi), reduce riscul cu 20% de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare.

Intarirea sistemul imunitar. Nu numai ca este bogat in vitamina C, dar broccoli contine si beta-caroten, zinc, seleniu si alte minerale care ajuta in actiunile defensive ale sistemului imunitar.

O sarcina sanatoasa. Broccoli contine si acid folic, vitamina B, necesara pentru divizarea corespunzatoare a celulelor in sinteza ADN-ului. Cu un deficit de acid folic, celulele sistemului nervos al fatului nu se divid adecvat.

Barbatii si chirurgia intima

Nu doar femeile sunt nemultumite de aspectul fizic si apeleaza la bisturiu pentru mici "retusuri". Barbatii sunt la fel de preocupati de felul in care arata, una dintre obsesiile barbatului fiind marimea penisului. Inca din antichitate un penis mare era simbolul masculinitatii. Astazi, cu ajutorul specialistilor, aceste zone ale corpului pot fi modificate.

De asemenea, marirea penisului nu este singura interventie la care apeleaza barbatii. Ei fac concurenta femeilor si cand vine vorba de rinoplastie, lifting facial, lipoaspiratie. Afla care este cea mai ceruta interventie chirurgicala masculina si cum se efectueaza de la dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica.


Cat costa ingrosarea si alungirea penisului?

Chirurgia intima masculina, desi este inca un subiect tabu in randul barbatilor, a castigat tot mai mult teren in tara noastra. Lipsa increderii in propria persoana, lipsa unei activitati sexuale intense si performantele sexuale scazute ca urmare a dotarii masculine sub medie, ii determina pe barbati sa apeleze la chirurgul estetician, fie pentru o interventie de alungire a penisului, fie pentru una de ingrosare a acestui organ copulator. Ambele interventii, atat de ingrosare cat si de alungire a penisului ajung la sume cuprinse intre 500 si 1000 de euro, in functie de cantitatea de substanta ce este injectata.

Dintre aceste doua tipuri de interventii chirurgicale, cea mai dorita de romani este aceea de ingrosare a penisului. "Cea mai ceruta interventie chirurgicala intima masculina este aceea de ingrosare a penisului cu ajutorul acidului hialuronic, deoarece se realizeaza prin anestezie locala si dureaza 10 minute. In cazul injectarii de grasime, pentru ingrosarea penisului, interventia dureaza in jur de o ora si se realizeaza sub anestezie generala”, a explicat dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica, cu competenta in laser chirurgical.


Cum se obtine ingrosarea si alungirea penisului?

Ingrosare a penisului se efectueaza prin injectarea locala fie de substante speciale (acid hialuronic), fie de grasime proprie. In cazul in care se opteaza pentru injectarea de grasime proprie, interventia de ingrosare a penisului este precedata de una de recoltare a grasimii din alte zone ale corpului.

Aceasta procedura nu este insa permanenta. In cazul ambelor tipuri de interventii de ingrosare a penisului, prin acid hialuronic sau prin injectarea de grasime proprie, substantele se resorb de catre organism. Acidul hialuronic se resoarbe in decursul unui an, in timp ce grasimea se resoarbe in 1-2 ani, urmand ca dupa aceasta perioada, interventia de ingrosarea a penisului sa fie repetata in cazul in care pacientul isi doreste.

Interventia de alungire a penisului se realizeaza prin desprinderea partiala a ligamentului care fixeaza penisul de pubis, interventie ce se realizeaza de preferat sub anestezie generala, pentru confortul pacientului.
In ceea ce priveste contraindicatiile in cazul unei astfel de interventii, acestea sunt exact ca si la alte operatii. Persoana care apeleaza la chirurgia intima masculina trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu aiba o varsta inaintata si tulburari psihice.

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE