background img

Articole noi

Ceapa recomandata in tratarea vergeturilor

Ceapa, recomandata in tratarea vergeturilor

Extractul de ceapa poate ajuta in tratarea vergeturilor, in special a celor nou aparute, reducand roseata, sustin specialistii.

Studiul efectuat pe un numar de 54 de femei a aratat ca o crema hidratanta care contine extract de ceapa reduce roseata si face vergeturile mai putin vizibile, dupa numai 3 luni de folosire. "Vergeturile nu dispar. Insa dupa cateva saptamani de tratament se observa diferenta, crema le face mai putin vizibile," declara pentru WebMD dr. Zoe Draelos, Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord.

Studiul a fost prezentat la reuniunea anuala a Academiei Americane de Dermatologie.


Vergeturile apar si in timpul pubertatii

Aproximativ 98% din femei si 75% din barbati se confrunta cu aceasta problema, estimeaza dr. Draelos.

Vergeturile pot aparea in majoritatea zonelor corpului, mai afectate fiind: soldurile, sanii, coapsele si fesele. Se prezinta sub forma unor cicatrici fine, care cu timpul se adancesc, capata o culoare mai deschisa decat cea a pielii noastre si dobandesc forma unor valuri inegale.

Acestea se formeaza atunci cand pielea se intinde rapid, cum se intampla in timpul pubertatii, sarcinii, sau in cazul in care o persoana sufera o pierdere sau crestere brusca in greutate. Se estimeaza ca peste 50% dintre femeile insarcinate se confrunta cu aparitia vergeturilor.

Din pacate, odata aparute, vergeturile sunt permanente, avertizeaza specialistii. Exercitiile fizice si dieta alimentare nu ajuta foarte mult in acest caz.

Studiul condus de Universitatea Duke a implicat un grup de 54 de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, care prezentau vergeturi pe coapse. Timp de 12 saptamani o parte din zonele afectate au fost tratate cu o crema care contine extract de ceapa. Dupa primele doua saptamani, femeile au putut observa diferenta. Vergeturile au mai pierdut din culoare, devenind mai fine si mai putin vizibile.

Desi crema nu a fost testata si pe barbati, specialistii o recomanda si barbatilor care se confrunta cu aceasta problema.


Ce face ceapa pentru pielea ta?

Atat ranile cat si vergeturile sunt insotite de o inflamatie. Ceapa are un continut ridicat de flavonoide, antioxidat cu proprietati antiinflamatorii.

Sfat: Pentru a diminua vergeturile, extrage sucul din cateva cepe si aplica pe zonele afectate, masand pielea. Recomandat este ca acest proces sa aiba loc in fiecare seara, inainte de culcare, pe o perioada de cel putin 3 luni.


Vergeturile: optiuni de tratament

Tratate in primul stadiu, cand sunt de culoare rosiatica, vergeturile dispar in proportie de pana la 90%, sustin specialistii. Daca vergeturile au o vechime mai mare de 2 -3 ani, printr-un tratament intensiv se poate face o reducere a lor de aproximativ 40-50%.

Cremele si lotiunile antivergeturi dau rezultate bune, atata vreme cat fac parte din game profesionale, folosite de specialisti si sunt incluse intr-un tratament mai amplu.

Vergeturile pot fi atenuate prin peeling-uri corporale saptamanale, folosirea unor tratamente profesionale antivergeturi si, de asemenea, prin tratamente pe baza de vitamina E.


Cum poti preveni aparitia vergeturilor?

Mentine-te hidratata si consuma cat mai multa apa. Hidratarea intensa a pielii ajuta la mentinerea elasticitatii, impiedicand formarea vergeturilor.

De asemenea, alimentatia poate ajuta la prevenirea vergeturilor. Consuma alimente care asigura sanatatea pielii: cele bogate in zinc (oleaginoase, peste), in vitamina A si C (morcovi, citrice, lapte), in proteine (ouale).

Este recomandata si folosirea frecventa a unei creme cu colagen sau a unui ulei hranitor de corp. In general, din ritualul de intretinere al fiecarei femei este bine sa faca parte tratamentele cu vitamina E si unt de cacao, care fac pielea mai fina si mai elastica.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE