background img

Articole noi

Periajul zilnic îţi apără inima

Periajul zilnic îţi apără inima

Periajul zilnic îţi apără inima

Curăţarea dinţilor de două ori pe zi te ţine departe de afecţiunile inimii, în special de un atac de cord.

Oamenii de ştiinţă britanici atrag atenţia asupra faptului că afecţiunile gingivale cresc riscul unui infarct, dar şi a aceluia că persoanele care îşi periază rar dinţii au cu 70% mai multe riscuri de a suferi de o boală cardiovasculară. De vină sunt bacteriile care ajung rapid în sânge, mai ales în cazul persoanelor cu gingii sângerânde. Odată ajunse în sânge, bacteriile pot afecta pereţii arterelor prin inflamarea lor sau prin ataşarea la depozitele de grăsime deja existente în artere, ceea ce duce la îngustarea vaselor de sânge.

La studiul britanicilor de la Universitatea din Londra au participat circa 11.000 de persoane, care au fost monitorizate timp de opt ani. Cercetătorii au observat că 555 dintre ei au avut afecţiuni grave ale inimii, iar pentru 170 dintre ei acestea au fost fatale. Ce aveau aceste persoane în comun? Nu obişnuiau să-şi cureţe dantura de două ori pe zi şi nici să meargă la un control stomatologic, o dată la fiecare şase luni.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE