background img

Articole noi

Papadia la ce te ajuta

Papadia la ce te ajuta


Papadia ( taraxacum officinalis ) este foarte buna pentru ficat si rinichi. Afla ce alte intrebuintari are!



Parti folosite
Se folosesc in scop medicinal frunzele tinere, inainte de inflorire, precum si radacina. Ingredientele active sunt principiile amare, triterpenele, sterolii, flavonoidele, taninii, potasiul, zincul si grupa de vitamine B.

Efecte medicinale
Principiile amare cresc apetitul si stimuleaza secretia bilei. Se spune ca sunt anti-inflamatorii. Potasiul este diuretic, iar combinatia de ingredienti activi are un impact pozitiv asupra tesutului conjunctiv.

Utilizare
Ceaiul de papadie stimuleaza ficatul si rinichii. Secretia de bila si cea de urina cresc. Tratamentul pe baza de ceai de papadie purifica organismul si reduce durerile reumatice. De asemenea, pacientii cu reumatism ar trebui sa incerce impachetarile cu radacina de papadie aplicate pe incheieturile dureroase. Tratamentul pe baza de ceai de papadie intareste, ca sa zicem asa, tesutul conjuctiv. Frunzele tinere de papadie sunt foarte bune in salate si sunt bogate in vitamine si substante minerale, dubland astfel cu succes tratamentul cu papadie.

De retinut! Sucul alb (latexul) din tulpina de papadie poate produce intoxicatii daca este consumat abuziv. Unii sustin ca masajul negilor cu acest latex ii face sa dispara.

Ceai
Turnati o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de papadie, fierbeti un minut. Lasat 15 minute la infuzat, apoi strecurati. Pentru un tratament cu papadie bet 2 cani pe zi timp de cel putin 6 saptamani. Pentru a veni in sprijinul tratamentului, consumati o portie de salata de papadie cel putin o data pe saptamana.

Amestec de ceaiuri
Amestecati o lingurita de papadie, 1/2 lingurita de flori de porumbar, 1/2 lingurita de menta si 1/2 lingurita de viorele. Beti o cana dimineata si una seara pentru tratamentul contra reumatismului.

Cataplasme
Turnati o cantitate mica de apa fierbinte peste 3 linguri de radacina de papadie; fierbeti 5 minute. Zdrobiti pana obtineti o pasta. Intindeti pasta pe o bucata de panza si aplicati pe incheietura care va doare. Acoperiti cu un prosop.

Sirop de papadie
Turnati o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de frunze de papadie si 2 lingurite de radacina de papadie; fierbeti un minut. Lasati la infuzat 15 minute, apoi strecurati. Fierbeti apoi impreuna cu 5 uncii de zahar pana devine sirop. Turnati intr-un borcan cu capac etans si consumati o lingura pe zi.

Informatiile au fost preluate din cartea "Remedii naturiste: ingrediente, efecte medicale, utilizare", de Anne Iburg, Editura ALLFA, Bucuresti 2006, 2008.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE