background img

Articole noi

Dintii la control

Dintii la control


Cate persoane nu si-au stricat concediul din cauza unei dureri nesuferite de dinti? “Un moment oportun pentru efectuarea unui astfel de control este inaintea plecarii in vacanta”, spune Luci Visinescu, medic stomatolog in cadrul clinicii Dentestet.

De altfel, este obligatorie efectuarea unui set de verificari medicale inaintea plecarii in vacanta, iar din aceste verificari trebuie sa faca parte si vizita la medicul stomatolog. Iata de ce, medicii stomatologi recomanda ca, inainte de plecarea in vacanta, sa va programati din timp un control dentar, insotit de un periaj profesional si detartraj.

Necesitatea efectuarii a cel putin doua controale stomatologice pe an este obligatorie pentru fiecare dintre noi. Aceasta frecventa asigura, pe langa o intretinere a sanatatii danturii, si probabilitatea ridicata ca orice afectiune sa fie depistata si tratata din timp, rapid si cu cheltuieli minime. Aceasta este recomandarea generala, dar cei care au predispozitii genetice catre afectiuni dentare sunt sfatuiti sa faca vizite mai dese la medicul stomatolog, tocmai pentru a preveni orice complicatie dentara.

“Tot inainte de vacanta este bine sa va finalizati atat interventiile dentare complexe cat si tratamentul cariilor, in special a celor profunde, pentru a evita agravarea acestora in timpul vacantei si declansarea unor procese inflamatorii sau infectioase, insotite de durere”, spune medicul stomatolog Elena Vuzitas.
“Procedurile de estetica dentara, ca de exemplu albirea dentara (atat cea profesionala cat si cea efectuata la domiciliu), sunt bine-venite. O vacanta presupune nu numai odihna si relaxare, dar si relationare si socializare mai intensa”, incheie aceasta.

Ce se intampla in timpul unui control dentar?

In timpul vizitei la cabinet, se realizeaza cateva proceduri de control si ingrijire standard. Astfel, controlul incepe cu verificarea starii sanatatii dentare. Medicul stomatolog examineaza starea gingiilor si a dintilor – pentru a depista in faza incipienta eventualele afectiuni si va poate chestiona cu privire la sanatatea orala si tratamentele medicamentoase efectuate.

Igienistul dentar realizeaza periajul profesional (care curata dintii in mod mult mai eficient decat periajul efectuat acasa) si detartrajul (indepartarea tartrului de pe dinti), care este recomandat sa fie realizat cel putin bianual. Apoi, medicul verifica tratamentul facut de igienist si ofera sfaturi aditionale pe care sa le urmati acasa.

Puteti apela la medic pentru consiliere in privinta igienizarii dentare, a periajului, a utilizarii atei dentare si a dusului bucal sau pentru orice alte probleme de ingrijire a dintilor si a gingiilor. Daca este cazul, se pot efectua radiografii si, daca sunt identificate afectiuni in timpul examenului medical, medicul va realiza un plan de tratament.
Iata de ce este important ca acest control sa se realizeze din timp, inainte de plecarea in vacanta.

Daca ai intrebari legate de sanatatea danturii tale, nu ezita sa adresezi intrebari specialistilor de pe sfaturi.eva.ro , Dr. Luci Visinescu si dr. Elena Vuzitas.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE