background img

Articole noi

5 remedii care te ajuta sa scapi de viermii intestinali

http://www.eva.ro........

.Constipaţia, diareea, durerile abdominale sunt doar câteva dintre simptomele care pot să fie cauzte de paraziţii intestinali, o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Află ce alte simptome poţi să ai şi ce remedii naturale poţi să foloseşti, pe lângă medicamente.

Nu ai de ce să te simţi jenată de situaţia cu care te confrunţi, ci să mergi la un medic gastroenterolog care îţi poate recomanda efectuarea unui examen coproparazitologic care trebuie repetat la anumite intervale de timp pentru o siguranţă maximă şi un tratament medicamentos eficient în funcţie de tipul paraziţilor intestinali.
Paraziţii intestinali apar atât la copii, cât şi la adulţi. Ei ajung în sistemul digestiv prin înghiţire sau inhalare din alimente contaminate (carne contaminată, insuficient preparată termic), legume nespălate, apă contaminată, din contactul cu animalele.Ce simptome cauzează paraziţii intestinali?

  • constipaţie
  • diaree
  • gaze abdominale
  • greţuri
  • stări de vomă
  • sindromul de colon iritabil
  • dureri abdominale
  • dureri musculare
  • dureri articulare
  • anemie
  • alergie
  • piele iritată
  • nervozitate
  • măncărime în zona anală
  • oboseală cronică.

5 remedii care funcţionează 1. Cimbrul - eficient pentru giardia

Are proprietăţi antibacteriene, carminative, stimulează digestia şi creează un mediu neprielinic pentru paraziţii intestinali. Îl poţi folosi ca să prepari ceaiuri. Mai poţi să urmezi un tratament cu ulei volatil de cimbru, care are proprietatea de a împiedica reproducerea paraziţilor.

2. Usturoiul - eficient pentru oxiuriEste recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice în cazul paraziţilor intestinali. Curăţă 2-3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert într-un pahar cu lapte. Când începe să fiarbă, opreşte focul şi lasă acoperit până dimineaţă. Se strecoară amestecul şi se bea călduţ dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. 3. Pelinul - eficient pentru giardiaSe fac băi externe de şezut în fiecare seară cu infuzie de pelin.

 4. Seminţele de dovleac crude - eficiente pentru oxiuri
Ajută la eliminarea paraziţilor din intestin. Poţi să le consumi crude, să iei capsule cu seminţe de dovleac sau ulei din seminţe de dovleac presate la rece. Mai poţi să-ţi prepari o pastă din 300 grame de seminţe de dovleac pisate şi amestecate cu 50 mililitri de apă plată şi 2 linguriţe de miere până se obţine o consistenţă cremoasă şi pe care să o consumi fracţionat dimineaţa pe stomacul gol, cu o oră înaintede a lua micul dejun.
 5. Cuişoare plus seminţe de in - eficiente pentru giardia
Amestecă 10 părţi seminţe de in măcinate cu o parte cuişoare măcinate. Foloseşte publberea pentru salate sau ia câte 25 de grame în fiecare zi timp de o lună. Se ia trei zile consecutiv, după care faci pauză trei zile. Curăţă intestinul de paraziţi, fiind eficient în cazul infecţiei cu giardia.
  Ştiai că ...Paraziţii intestinali au ucis mai multe persoane decât toate războaiele mondiale în decursul istoriei, după cum se arată în revista americană National Geographic;
  • Cei mai frecvenţi paraziţi care se găsesc în intestine sunt giardia, oxiurii şi limbricii;
  • Odată depistată infecţia parazitară se recomandă ca toţii membrii familiei să urmeze un tratament medicamentos, ţinând cont de indicaţiile medicului curant;
  • Alimente cu efecte anti-parazitare: usturoiul crud, ananasul proaspăt, morcovi, citrice, turmericul, cuişoarele, oregano.

arta din fructe si legume


Cum ne controlam emotiile.....

Ne putem controla emotiile?
Ai trage cu pistolul inainte sa tintesti? Atunci, de ce actionezi fara sa gandesti? Cand traim ca robotii, facand ceea ce suna bine in loc de ceea ce e cel mai bine pentru noi , avem un prêt mare de platit ulterior. Inlocuirea comportamentului rational cu acte irationale duce la suferinta materiala, mentala si fizica: vise pierdute, durere fizica si boala. Sa privim putin o secventa de evenimente care creeaza atatea probleme in viata noastra. In primul rand, un eveniment are loc. Partenerul de viata ma cearta sau seful tipa la mine. Sau cineva arunca o hartie pe geamul masinii si hartia ajunge pe fata mea. In al doilea rand, evenimentul atrage un gand de genul: “ Viata e suparata pe mine din nou! “ sau “Seful meu e un idiot !”.
In al treilea rand, gandul aduce cu sine o emotie. Devii manios, surprins, perplex, confuz sau inspaimantat. Desi nu realizezi pe loc, emotia pe care o experimentez nu este cauzata de evenimentul care tocmai a avut loc, ci de amintirea unui eveniment similar petrecut in copilarie. Daca seful tipa la mine, asta imi poate starni amintiri cu tatal meu care tipa la mine in copilarie. Si sentimentele de neajutorare, furie si teama pe care le aveam atunci ies brusc la suprafata. Cred ca seful este cauza supararii mele, cand de fapt tatal meu este cauza !
In al patrulea rand, actionam. Unul din doua lucruri se poate intampla. Un lucru este stupid, altul este inteligent. Lucrul cel mai stupid pe care il putem face este sa actionam sub impulsul de moment, fara sa gandim. Sa ne comportam emotional mai degraba decat rational. Putem tipa la seful nostru: “ M-am saturat de tine! Demisionez !" Asta este un lucru stupid pentru ca nu rezolva o problema, ci creeaza una noua. Cum o sa-mi platesc facturile daca demisionezin pacate, a actiona emotional mai degraba decat rational este un lucru des intalnit. Si este cauza nefericirii multor oameni. Este semnul unei carente la nivelul dezvoltarii personale si este cauza nefericirii multor oameni. Cel mai inteligent lucru pe care il putem face cand emotiile ne invadeaza imaginatia, este sa ne oprim un moment si sa gandim inainte de a actiona. Deci, seful a tipat la mine. Dar de ce este el seful meu? Nu este el sef pentru ca are mai multa experienta decat mine? Nu este el pentru mine o oportunitate sa invat mai mult, sa devin mai valoros? Daca asa e, atunci decat sa-ti rezolvi problema demisionand, mai bine ii spui sefului: “Imi pare rau ca v-am suparat. Cana aveti ceva timp, am putea sta putin de vorba despre activitatea mea aici si ce pot imbunatati? Sunt convins ca ma puteti ajuta sa devin un jucator de echipa."
Insa nu intotdeauna este vina noastra. Seful poate tipa la noi fara motiv. Dar noi avem un creier si o inima, nu? Trebuie sa le folosim pentru a actiona rational. Poate seful a avut o zi grea. Cand iti faci treaba bine, nu ai nici un motiv sa-ti fie frica, deci doar zambeste la el. Atitudinea ta placuta poate fi exact ceea ce ar avea nevoie.
Asadar, sa ne oprim de cate ori observam ca emotiile ne influenteaza comportamentul. Actiunile trebuie sa fie dictate de mintea rationala, nu de impulsuri irationale. La inceput nu e usor. Dar e o lectie pe care trebuie sa o invatam. Ori ne lasam controlati de emotii ori ne controlam vietile prin a actiona rational. Alegerea consta in a conduce spre destinatia aleasa sau a fi un pasager fara control asupra destinatiei sale sau mai rau, a te trezi in directia nedorita.
Sa nu intelegem insa ca emotiile sunt dusmanul nostru. Pot fi, dar in egala masura pot fi prietenii nostri. Din nou, tine de alegere. Alegerea emotiilor pozitive pentru a ne sprijini actiunile si procesarea emotiilor negative pentru a actiona rational. De exemplu entuziasmul, pasiunea, ambitia si curajul pot fi catalizatori importanti ai actiunilor pozitive. Sa ne alegem emotiile care ne sprijina si sa ne gandim mai mult la emotiile care ne tin pe loc. Aceasta este unul din primii pasi pe calea dezvoltarii personale si a evolutiei spirituale.
Sa urmam exemplul lui Og Mandino: “Cand ma simt deprimat, cant. Cand ma simt trist, rad. Cand ma simt bolnav, muncesc dublu. Cand mi-e frica, merg inainte. Cand ma simt nesigur, vorbesc mai tare. Cand ma simt sarac, ma gandesc la bogatia ce va veni. Cand ma simt neputincios, ma gandesc la reusitele din trecut. Cand ma simt mic, ma gandesc la scopurile mele. Astazi sunt stapanul emotiilor mele."
Viata noastra emotionala ne defineste.
Inima ne distinge de ceilalti. Caracterul nostru nu inseamna ceea ce stim, ci cum actionam; nu inseamna ce avem, ci ceea ce suntem. Sa traim asadar intelegand ca nu trebuie sa fim emotionali, ci sa fim capabili sa ne exprimam emotiile. E adevarat ca acolo unde nu sunt emotii nu exista motiv pentru violenta, dar acolo unde nu este emotie nu exista nici motiv pentru dragoste. Urmariti filmul “Equilibrum” pentru a vedea o ilustratie vie a acestui lucru.
Ce este ingrijorarea? Un sentiment care iti cauzeaza nesiguranta, o stare emotionala in care te astepti sa ti se intample lucruri negative. Barbatii sunt ingrijorati pentru ca nu-si cunosc viitorul si pentru ca le e permanent teama de limita lor de competenta. Mamele sunt ingrijorate pentru copiii lor, isi doresc sa fie in siguranta, sa aiba noroc in viata etc. Copiii sunt ingrijorati ca nu se ridica la asteptarile parintilor.
Studentii sunt ingrijorati in legatura cu  examenele, avocatii in legatura cu procesele, doctorii in legatura cu pacientii, pacientii in legatura cu tratamentele. Lista nu are sfarsit. Chiar exista cineva care nu a fost niciodata ingrijorat in legatura cu nimic? Ingrijorarea cultivata ca "strategie" de lunga durata, aduce dupa sine efecte destul de grave:
  • sanatate subreda
  • insomnii
  • lipsa poftei de mancare
  • nu ai simtul umorului
  • te enervezi de la lucruri marunte
  • te simti pierdut
  • esti stresat
O metoda foarte puternica de a scapa de ingrijorare este rugaciunea. Rugaciunea este starea de spirit in care devenim constienti de gratia divina. Universul ne stie intotdeauna nevoile, si aproape intotdeauna fiecare nevoie care se naste intr-un om isi are si rezolvarea exact in momentul in care se naste nevoia. Rugaciunea creeaza doar un cadru propice pentru manifestarea dorintelor in viata noastra. Rugaciunea functioneaza pentru ca urmeaza legile universului.
Legile universului spun ca fiecare problema isi contine solutia. Inainte ca acea problema sa apara in viata ta, solutia ti-a fost déjà oferita. Adu-ti aminte de acest lucru atunci cand esti framantat de ganduri si cand ti se pare ca ai probleme. Adu-ti aminte ca Universul se ingrijeste de laptele copilului inainte ca el sa se nasca.  Solutia este déjà in tine, doar trebuie s-o gasesti.
Calea profunda de a scapa de ingrijorare

Adevarata ingrijorare este sa fii ingrijorat ca esti ingrijorat. Acest lucru inseamna “dubla ingrijorare” si de fapt, acesta ne face cel mai mare rau. Sa luam exemplul unui copil furios. Este furios acum si in secunda urmatoare rade. Insa mintea matura creeaza manie peste manie. “De ce sunt atat de manios? Nu ar trebui sa ma supar atat. Ar fi trebuit sa ma controlez. Ce ma enerveaza ca nu sunt in stare sa ma ponderez. Sunt atat de furios pe mine.etc etc.” Chiar si dupa ce s-a terminat accesul de furie, continui sa te gandesti la el ore in sir.Si asta este de fapt problema. Acest lucru este, de fapt, cel care ne tulbura echilibru, nu mania in sine.
E recomandat sa intelegem faptul ca ingrijorarea ne este data cu scopul de a munci putin cu noi insine.
Agata-te de acest lucru si actioneaza. De cate ori te simti ingrijorat, fa aceste lucruri:
1. Accepta ingrijorarea.
2. Nu e nevoie sa fii mai tensionat decat trebuie. Nu fi ingrijorat ca esti ingrijorat.
3. Daca nu exista aceasta dubla ingrijorare, atunci putem scapa usor de sentimentul ingrijorarii.
4. Repeta-ti faptul ca atunci cand esti ingrijorat, trebuie sa actionezi asupra unui aspect. Actiunea va duce la crestere personala.
5. Atunci cand te simti tensionat, ti se ofera o lectie a intelegerii. O lectie care te va invata sa te simti impacat cu tine in orice situatie.
Calea ilogica de a scapa de ingrijorare: Razi de grijile tale !
Oricine poate rade cand lucrurile merg bine.Nu e mare lucru. Dar iti trebuie ceva curaj pentru a rade atunci cand lucrurile nu merg cum ti-ai dori. Daca poti sa razi de durerile si ranile tale, asta iti va alunga durerea. Foarte putini oameni pot rade de grijile si problemele lor. Poti sa razi de grijile tale, incercand sa privesti problema din alt unghi. Fii constient ca orice problema ai avea, exista cineva pe lume care are o problema mult mai mare decat tine. Razi de tine, mai ales atunci cand ai probleme in relatiile tale; asta va detensiona imediat situatia. Dezvolta-ti obiceiul de a vedea fata amuzanta a oricarei situatii. Daca cineva iti varsa un pahar cu apa peste raportul pe care trebuie sa-l predai maine, ce vei spune? Poti sa te enervezi sau poti spune: “Bine ca nu bei cerneala!” Vezi partea luminoasa a vietii, razi de orice problema care iti apare in cale si elibereaza-te de norii ingrijorarii care iti intuneca perspectiva asupra vietii.
Calea practica de a scapa de ingrijorare
Putem sa ne bazam pe teoria probabilitatilor pentru a scapa de gandurile de ingrijorare care nu ne dau pace.De pilda, parintii sunt un exemplu permanent de ingrijorare. Orice parinte are impresia ca devine iresponsabil daca nu se ingrijoreaza putin in legatura cu copiii lui. Chiar e tentat sa creada ca nu-si poate indeplini datoria de parinte fara a fi ingrijorat. Insa toate aceste ganduri negative influenteaza in rau viata copilului.
Iata cum putem face intr-un asemenea caz: Sa presupunem ca o mama este permanent ingrijorata de faptul ca copilul poate fi ranit intr-un incident neplacut. Asa ca poate aplica legea probabilitatii si isi poate spune: "In medie, de cate ori iese copilul meu din casa?De 4000 ori (copilul are 15 ani, iese afara de la 5 ani si in cei 10 ani a iesit macar o data pe zi din casa).De cate ori s-a ranit in ultimii 15 ani? De 4 ori. Care e probabilitatea sa se raneasca astazi? 4/4000, adica o probabilitate de 0, 001 %. Deci, merita sa ma ingrijorez? NU!
Putem aplica aceasta lege pentru orice. Daca iti e frica de faptul ca nu vei mai avea nici un ban, intereseaza-te de numarul celor care au trecut prin situatia asta. Vei descoperi ca e un procent neglijabil, probabil o posibilitate de 1% ca sa treci si tu prin acelasi lucru. De ce sa te ingrijorezi de ceva ce poate nu se va intampla niciodata?
Calea spirituala de a scapa de ingrijorare
Cea mai buna cale de a scapa de ingrijorari este sa le maresti pana la stadiul in care sa te ingrijorezi de intreaga lume. Si cand te vei trezi in fata ingrijorarilor unei lumi intregi, grijile tale personale vor parea minuscule. Cand vei vedea grijile umanitatii, vei inceta sa te mai ingrijorezi in legatura cu grijile tale marunte. Incepe sa creezi miracole in viata altor oameni si viata ta va fi plina de miracole. Prin spiritualitate, devii constient de aspecte noi ale vietii.
In lume, sunt doua feluri de oameni: cei care sunt stapani pe viata lor si cei care sunt sclavi ai vietii lor. Primii sunt cei care au succes, isi creeaza si isi materializeaza viata ideala. Ceilalti se supun unor tipare create de altii pentru viata lor. Si mai exista a treia categorie, a celor indiferenti, nefericiti, tot timpul stanjeniti de ceva, si permanent ingrijorati. Intreaba-te: eu din ce categorie fac parte? Si apoi incearca sa intelegi Legea atractiei, pentru a reusi sa ajungi in prima categorie.
Legea atractiei creeaza tot timpul ceva, fie ca intelegem, fie ca nu. Insa atunci cand intelegem legea, putem sa o controlam. Daca nu, ne controleaza ea pe noi. Asadar, sunt trei pasi de urmat:
Primul pas : intelegerea legii
Legea atractiei spune : fiecare gand caruia ii acorzi atentie sa va materializa in viata ta.Tot ce trebuie sa faci e sa te concentrezi pe aspecte pozitive, pe ceea ce-ti doresti in viata.
Al doilea pas :  gandurile pozitive
E nevoie sa mentii un curent permanent de ganduri pozitive in mintea ta. Repeta-ti permanent afirmatii pozitive. Atunci cand esti bolnav, spune-ti : "Astazi sunt bolnav pentru ca gandurile mele nu sunt conectate la sursa divina. De altfel, sunt foarte sanatos. Las gandurile divine sa treaca prin mintea si corpul meu. “
Nu e nevoie insa sa monitorizam fiecare gand. Nici nu vom putea vreodata.  E important insa sa urmarim ce stare emotionala avem in fiecare moment: daca ne simtim rau, trebuie sa schimbam gandurile care ne trec in acel moment prin cap.
Al treilea pas: abandonarea si permisiunea
In al treilea rand, e necesara permisiunea ta pentru ca acele lucruri sa se intample si abandonarea in fata legii atractiei. Cand ai indoieli in privinta legii si incepi sa te ingrijorezi, spune-ti: “Sunt bucuros pentru ca totul este in mainile divine. Sunt convins ca Universul va avea grija de acet lucru.”
Ce inseamna de fapt, furia? O emotie care pune adesea stapanire pe noi? Ceva incontrolabil? Sau un produs al mintii si al ego-ului care poate fi eliminat cu usurinta din obiceiurile noastre? Furia inseamna de fapt sa ne pedepsim pe noi pentru greselile celorlalti. Poate mania noastra nu ii va afecta pe ceilalti in cele din urma, insa cu siguranta ne va afecta pe noi. Mania este un obicei. In copilarie nu avem obiceiuri. Apoi incet, incet, incepem sa repetam anumite comportamente. Comportamentele repetate duc la aparitia obiceiului, iar obiceiul se transforma in tendinta. Vestea buna e ca orice comportament, obisnuinta sau tendinta poate fi distrusa si inlocuita cu aspecte pozitive.
Relatia furie-atasamente
Foarte multi oameni considera ca furia este negativa, iar atasamentele sunt pozitive. Insa exista o interdepenenta clara intre cele doua. Oamenii vor sa se elibereze de furie dar vor sa ramana legati de atasamentele pe care le au. Si da, atasamentele sunt acceptate de oameni. Mama este atasata de copilul ei, si crede ca atasamentul ei e ceva normal si natural. Iar acest atasament se transforma in obsesie. Cand copilul se imbolnaveste putin, ea incepe sa planga. Daca copilul nu poate manca, nici ea nu mananca si isi face rau singura din cauza atasamentului. Cu cat atasamentul fata de un lucru e mai mic, cu atat mai mica este posibilitatea de a ne enerva din cauza acelui lucru.
Relatia furie-ego
Acum sa vorbim putin despre relatia dintre ego si furie. Desigur, furia este evidenta iar ego-ul este imperceptibil. Insa intotdeauna, ego-ul este cauza iar furia este efectul. Ego-ul este subtil, nu poate fi vazut, insa el duce la efectele vizibile (uneori mult prea vizibile) ale furiei.  Daca ego-ul cuiva este ranit, persoana respectiva se va infuria. Mania este simptomul, iar ego-ul este boala.
In studiul „Autoeliberarea de frica, ingrijorare si furie”, autorul Tejguru Sirshree Tejparkhij identifica patru tipuri de oameni, in functie de modelul lor de furie :
1.    Sunt oamenii care sunt furiosi pe dinauntru si pe dinafara in egala masura. Gandurile de furie rabufnesc iar persoana respectiva explodeaza. Dau vina de ceilalti, si devin iritati din cauza unor incidente minore. Moto-ul lor in viata este: "eu am dreptate, tu gresesti" si ei chiar cred ca este bine asa.
2.    Sunt cei care sunt furiosi in interior si calmi in exterior. Sunt acei oameni care isi spun tot timpul : „Calmeaza-te! Nu te mai necaji atat. Furia nu-ti face bine. Te vei imbolnavi.”
3.    Sunt acei oameni care sunt calmi interior si furiosi in exterior. Ei sunt exact ca sarpele: daca nu pot musca, atunci sasaie. Pretind ca sunt furiosi atunci cand e necesar.
4.    Sunt cei care sunt clami atat interior cat si exterior. Nici macar nu pretind ca sunt furiosi.Acum, intreaba-te din ce categorie faci parte si cum poti face sa avansezi spre nivelul patru.
Furia si inceputurile copilariei
Cand suntem copii, avem nevoie de atentie si protectie. Iar cei din jur ne-o ofera din plin. Copilul mic primeste tot ce vrea, asa ca sentimentul „sunt cea mai importanta persoana din lume” incepe sa prinda contur. Atunci cand o dorinta nu ii este indeplinita, el incepe sa se intrebe: "De ce aceasta dorinta nu-mi este permisa, daca pana cum am primit tot ce am vrut?"
Treptat, copilul incepe sa foloseasca furia pentru a-si indeplini necesitatile (pe care le considera el importante). Incepe sa planga, sa tipe, sa vada la ceilalti cum folosesc furia pentru a obtine ce doresc. Doar dandu-ti seama de aceste tipare de comportament si de sursa lor din copilarie, poti sa te eliberezi usor de emotiile negative. Incepi sa-ti dai seama ca modalitatea ta predominanta de a fura energia altora provine din copilarie. Gandirea ta conform careia, daca nu te enervezi, lucrurile nu se rezolva, provine din copilaria ta, atunci cand credeai ca nu vei primi ceea ce vrei, daca nu plangi si nu te manifesti violent.
Cum ne castigam auocontrolul? (tehnici de anger management):
Oamenii se gandesc adesea la remedii pentru furie dupa ce se enerveaza. Insa este bine sa integram obiceiurile descrise mai jos in rutina noastra zilnica, pentru a putea preveni atacurile de furie si nu doar pentru a le constata si a incerca sa mai reparam ce se poate dupa aceea.
1. Fii receptiv si atent
Formeaza-ti obiceiul de a sta in liniste in fiecare zi, timp de 15 minute. Mentine-ti corpul nemiscat, umple-ti mintea de ganduri fericite si focalizeaza-te pe respiratie. La inceput, poate nu va fi confortabil. Insa aceste 15 minute te vor invata multe lucruri . Vei avea capacitatea sa-ti cunosti mintea si jocurile ei, sa te eliberezi de credintele limitative si sa primesti binecuvantarea linistii si a pacii.
2. Respira adanc.
Formeaza-ti obiceiul ca atunci cand ai un gand de furie (sau negativ in general) sa respiri adanc si sa il eliberezi incet. Acest obicei va fi foarte benefic pentru disparitia furiei si pentru sanatatea ta. 
3. Adopta o dieta echilibrata

Mintea ta este ceea ce mananci. Daca mananci numai mancare grea, condimentata sau numai mancare rece, mintea ta va deveni nelinistita sau lenesa. Daca mananci diversificat si usor, atunci mintea devine calma, concentrata si ascutita. Nu considea corpul si mintea doua entitati separate. Considera-le un singur mecanism. O persoana echilibrata mananca astfel incat cantitatea de sange care curge intre stomac si inima sa die egala cu aceea care curge intre inima si creier.
Ramai la fiecare masa putin flamand. Nu-ti forma obiceiul sa mananci pana nu te mai poti ridica de la masa. Si mananca mai putina carne. Carnea intotdeauna duce la aparitia furiei.
4. Fa exercitii fizice

5. Pastreaza-ti increderea in principiile vietii.

Fiecare fiinta de pe pamant a fost creata pentru a trai santos si pentru a progresa. Intotdeauna sa crezi in aceasta lege a Universului. Furia este o conspiratie impotriva Universului si legilor sale.
Un alt principiu pe care trebuie sa-l aplici intotdeauna este: „Nu trebuie sa existe niciodata doi oameni furiosi, in acelasi timp, sub acelasi acoperis. Urmand aceasta regula, poti preveni in familia ta foarte multe probleme care apar din cauza furiei. Atunci cand tu iti controlezi furia, celalat nu mai poate fi furios mult timp.
6. Citeste carti pentru dezvoltarea ta spirituala.

Unele din e-book-urile gratiute de pe acest site te pot ajuta.
8. Nu folosi cuvinte care pot provoca furie
Nu spune lucruri negative, nu jigni, pentru ca vorbele tale sunt profetii de autoimplinire. Creezi lucrurile la care te astepti si pe care le verbalizezi.
9. Expima-ti nevoile

Exprima-te liber si sincer referitor la ceea ce gandesti si la motivele furiei tale. Acest lucru te va ajuta sa te calmezi.
10. Invata sa-i ierti pe ceilalti.

Iarta-i pe ceilalti si pe tine insuti. Nu le faci o favoare celor pe care ii ierti, ci iti faci un cadou tie insuti. Cadoul se numeste : eliberare de emotii negative, autocontrol, sanatate, prosperitate, fericire, iubire, pace etc/
http://aimee.ro

Alte leacuri babesti

Leacurile "babesti", sau "din popor" au o multime de adepti care jura ca sunt mai eficiente decat medicina traditionala. Desi unele suna bizar si multe nu au dovezi stiintifice care sa ateste ca functioneaza, cand nimic nu da roade, merita sa le incerci, mai ales ca sunt inofensive.articol preluat de pe net
1. Acopera-te cu cristale

Exista multe persoane care cred ca pietrele pretioase si cristalele contin o energie ce poate ajuta la procesul de vindecare. Mai mult, aceasta terapie este veche de mii de ani. Cei care o practica cred ca fiecare piatra are propiul "talent". De exemplu, ametistul si chilimbarul ajuta la memorie; poarta-le cu tine oriunde te duci si iti vor ajuta mintea sa functioneze mai bine.

2. Caprifoi pentru pistrui

Irlanda este tara oamenilor pistruiati si cu
pielea deschisa la culoare iar acest remediu vine direct de la ei. Aduna o mana de frunze de caprifoi si lasa-le sa stea in apa peste noapte. Spala-te cu apa a doua zi si vezi ce se intampla.

3. Miere pentru alergii

Acest remediu popular este laudat si de multi specialisti in domeniu si este un
tratament foarte comun in Anglia. Mierea care este produsa local, sa zicem la 20-30 de kilometri de zona unde traiesti, poate contine polen de la plantele care iti produc alergii. Daca mananci cel putin o lingurita de miere zilnic in timpul iernii, este posibil ca acest lucru sa actioneze similar cu injectiile antialergice si sa iti creeze imunitate la anumiti alergeni.

4. Baie cu suc de rosii

Ai o problema cu traspiratia? Un remediu "babesc" pentru mirosurile neplacute ale corpului spune ca trebuie pui doua, trei cani de suc de rosii in apa in care te speli. Stai 15 in aceasta apa.

5. Sosete ude pentru febra

Acest remediu ciudat chiar ajuta la scaderea febrei si a congestiei nazale. Ce trebuie sa faci: incalzeste-ti picioarele in apa fierbinte, inmoaie o pereche de sosete subtiri din bumbac in apa rece, stoarce-le si apoi pune-le in picioare exact inainte sa te culci. Peste ele trage o pereche de sosete de lana. Sosetele subtiri ar trebui sa se usuce pana dimineata si tu sa te simti mai bine.

6. Cafea pentru conjuctivita

In unele zone din Italia poti observa mame care folosesc espresso rece ca tratament pentru conjuntivita. Ti se pare ciudat? Este, dar stiinta spune ca ar putea sa functioneze. Aciditatea cafelei este similara cu cea a acidului boric si cafeina ar putea ajuta la reducerea inflamatiei.

7. O moneda pentru sughit

Cand nu te poti opri din sughit, tine o moneda intre doua degete ale unui picior. Incearca sa o iei cu alte doua degete ale celuilalt picior fara sa o scapi.

8. Probleme cu somnul? Incearca remediul cu ceapa

Nu exista dovezi stiintifice ca acest leac ar functiona, dar, cine stie? Taie o ceapa in mai multe bucati si pune-o intr-un borcan cu capac. Daca ai probleme cu adormitul sau daca te trezesti in mijlocul noptii si nu mai poti sa dormi, desfa borcanul si insipra de cateva ori adanc din el. Inchide-l si incearca sa te relaxezi. Cu putin noroc, vei adormi cat ai zice peste.

9. Supa de popcorn pentru greata

Nu suna foarte apetisant dar s-ar putea sa isi faca treaba: prepara o punga de popcorn si varsa continutul intr-un bol. Acopera popcornul cu apa fierbinte si lasa-l 15 minute. Mananca o lingurita din "supa" la fiecare 15 minute.

10. Unt de arahide si mustar pentru dureri de dinti

Ideea este sa creezi un fel de plasture din unt de arahide si mustar. Aplica-l pe dinte cu partea cu mustar in jos. Mustarul poate actiona ca un anti-iritant si poate ameliora durerea. Untul de arahide are rolul de a-l tine aproape de dinte.

Transpiratie urat mirositoare



Difuncţiile sudorifice au cauze diferite. Ele pot fi provocate de o boală, de vârstă, de stres, etc şi trec adesea la fel cum au şi venit. Iată câteva reţete:
Infuzie de salvie: se pun două linguriţe de plante la o cană de apă clocotită, se lasă 5 minute să se infuzeze, se bea o cană de ceai pe zi, înghiţitură cu înghiţitură.
Frecţii cu suc de lămâie: cu ajutorul unui tampon de vată îmbibat in suc natural de lămâie, se frecţionează zonele unde se transpiră mai mult. Pentru acelaşi procedeu se poate folosi şi oţetul de mere. Seara, înainte de culcare, după ce se face un duş, se frecţionează zonele de transpiraţie ori cu oţet de mere, ori cu suc de lămâie.

Tratamentul individualizat al insomniei

Insomniile afectează un număr mare de populaţie şi pot varia de la dificultăţi de adormire, dificultăţi de menţinere a unui somn neîntrerupt pe parcursul nopţii, treziri nocturne, trezire matinală. Există episoade tranzitorii fără importantă semnificaţie patologică. Pot apare din cauza stresului de peste zi, consumului de stimulente cerebrale şi a disconfortului fizic. Insomnia persistentă poate apare ca manifestare şi în cadrul tulburărilor psihice. De asemenea se poate corela cu o gamă largă de afecţiuni medicale ca: durerea, delirul, uremia, astmul bronşic, insuficienţa respiratorie, hipotiroidism.
Tratamentul insomniei combină tratamentul psihologic şi farmacologic. Substanţele hipnotice sunt o categorie importantă în tratamentul insomniilor dar pot da numeroase efecte adverse în funcţie de doză şi durata tratamentului: dependenţă, reacţii psihotice, amnezie, încetinirea proceselor cognitive.
Tratamentul homeopat este o alternativă eficientă şi fără efecte secundare în insomnie.
Insomnia este un simptom important în anamneza homeopată dar tratamentul se face individualizat bolnavul fiind privit în tot ansamblul simptomelor sale, fiind luate în considerare şi aversiunile, afinităţile, agravările şi ameliorările simptomelor. Prescrierea remediului homeopatic se face de către medicul homeopat după o anamneză atentă şi riguroasă.
Arnica: insomnie în prima jumătate a nopţii, pacientul se trezeşte în mijlocul nopţii cu o agitaţie extremă, se mişcă incontinuu, patul i se pare prea tare. Aceste insomnii survin după diverse traume psihice sau fizice. Are teamă de boală de inimă noaptea şi aceasta poate contribui la apariţia insomniei.
Arsenicum album: pacientul arsenicum este foarte anxios, cel mai adesea anxietatea lui e legată de sănătate. Se trezeşte între orele 0-2 a.m. foarte agitat, cu adevarate atacuri de panică. Are un somn agitat, inclusiv visele sunt anxioase.
Chamomilla: remediu indicat în insomnia copilului; are somn agitat, se trezeşte frecvent, plânge în somn; este un remediu specific pentru durere; agitaţia psihomotorie a copilului e ameliorată daca este purtat în braţe.
Ignatia: este cunoscut drept un remediu al suferinţei.Tulburările apar în urma unei suferinţe, o pierdere a unei persoane, a unui obiect. Apare insomnia sau somnolenţa exagerată.
Kali phosphoricum: pacient neliniştit, anxios cu oboseală mentală apărute în urma unor eforturi în special psihice; remediu surmenajului intelectual. Apare epuizare intensă agravată în timpul nopţii şi somnul este întrerupt de coşmaruri.
Phosphor: somn neodihnitor, pacientul vorbeşte şi umblă în somn; copilul phosphor se trezeşte noaptea şi vine în patul părinţilor.
Nux vomica: se trezeşte la ora 3-4 a.m. şi nu mai poate adormi din cauza grijilor legate de serviciu şi la ce are de făcut a doua zi. Asemenea persoane au stări de somnolenţă după masa de prânz, care de regulă este copioasă, iar seara se simt cel mai bine, le dispare senzaţia de somn şi încep sa îsi facă planuri pentru a doua zi.
Opium: insomnie declanşată de o spaimă puternică. Se administrează în cazul insomniei şi stărilor de agitaţie apărute în urma sevrajului de medicamente neuroleptice.
Lycopodium: somn întrerupt din cauza foamei, se trezeşte speriat. Somn neodihnitor, se trezeşte dimineaţa foarte obosit.
Thuja: insomnie în a doua jumatate a nopţii, în jurul orei 4 a.m. asociată cu somnolenţă marcată ziua. Se visează căzând ceea ce îl face să se trezească.
Pulsatilla: insomnie apărută înainte de miezul nopţii; visează mult şi se trezeşte obosită.
Gelsemium: insomnie de anticipaţie, atunci când este emoţionat din cauza unui eveniment care urmează să se întâmple. Pacient hiperemotiv, tremură din cauza efortului, spaimei sau când urmează să se întâmple ceva.
China: insomnie din cauza unor gânduri excitante şi a unor fantezii erotice. Somnul îi este tulburat de cele mai mici zgomote.
Dr. Simona Bărnuţiu
http://forum.romedic.ro

Magia Lunii, pentru a-ți găsi partenerul


(Pentru femei)
Multe femei deosebite, atrăgătoare, nu își găsesc un partener pe plac, sau dacă au unul, nu îl pot face să se căsătorească. În lumea de azi, există numeroase obstacole. Oamenii se orientează spre carieră și nu găsesc timp suficient pentru viața lor personală, bărbaţii sunt fericiţi să rămână burlaci, vedetele de la Hollywood promovează ideea de familie cu un singur părinte ...Dar  în sinea lor, mulţi pretuiesc încă ideea unui  mariaj fericit . Cum puteti realiza acest lucru şi cum vă poate ajuta Feng Shui?
Puteţi apela la Magia lunii, patroana feminității.
Energiile lunii sunt foarte puternice. În zilele de demult, alchimiştii taoisti utilizau o mică oglindă pentru a reflecta lumina lunii, în timp ce persoana în cauză era  în meditaţie. Astfel utilizau energia lunii, pentru a obţine fericirea.
Ritual

În primul rând ai nevoie de o oglindă rotundă, mică. Forma circulară este vitală, deoarece reprezintă forma  cerului. Nu trebuie să existe unghiuri ascuţite la oglindă, caci simbolizeaza obstacole şi dificultăţi. Formă rotundă va aduce fineţe şi fericire în relaţie.
Oglinda ar trebui să fie, de asemenea, aurie (sau cel puţin de argint) la culoare, şi este chiar mai bine dacă oglinda este decorat cu simboluri de bun augur pentru dragoste şi noroc.
 Odată ce ai o astfel de oglindă, alege o noapte când luna este clară şi luminoasă. Energia este mai puternică atunci când e lună plină. Asigura-te că cerul e fără nori, care luna să se reflecte în mod clar în oglinda.
Ţine oglinda afară, direct la lună. Lăsaţi oglinda pe un perete, pentru a absorbi energia lunii pentru cel puţin trei ore. Odată ce energia a fost capturată in oglinda, pune oglinda într-o pungă mică din mătase sau brocart.
Nu lăsa pe nimeni să atingă oglinda, deoarece acest lucru poate întuneca energiile oglinzii cu alte energii.
Când ai energizat oglinda ta, în următoarele 15 nopţi, stai cu luna spatele tău, astfel încât atât luna si fata ta să fie reflectate în oglindă. Tu vei absorbi strălucirea şi frumuseţea lunii şi oglinda va fi umplută cu energia ta personală.
Aşteptaţi  luna plina. De data aceasta, repetaţi ritualul, dar te concentrezi la gandurile tale cu privire la tipul de partener pe care doriţi . Dacă aveţi deja pe cineva în minte, vizualizează persoana şi trimite un mesaj tăcut pentru Dumnezeu, de căsătorie.
Următoarea dată când vă întâlniţi cu partenerul sau atunci când apare cineva potrivit ca partener, poziţionează oglinda pentru a lasa sa reflecte fata acelei persoane. Este necesar să fie expus o singură dată. De asemenea, asiguraţi-vă că ești sigură de sentimentele tale înainte de a utiliza acest ritual, deoarece este foarte puternic şi poate duce la o relație nedorită dacă tu nu eștit gata pentru un angajament serios.
Nu folosi aceasta vraja frivol, magia va fi diminuată.
Și iată un exemplu amuzant, din filmul Giuvaierul palatului (din minutul 7:40):.


Și alesul a venit:


Bine e de stiut, medicina alopata, plante, remedii din natura, sanatateverde, terapii naturiste, 

Sindromul pre-menstrual (menstruatia)

Sindromul pre-menstrual (menstruatia)

Se manifestă prin dureri mari la burtă şi crampe insuportabile în timpul ciclului sau la sfârşit.
Intern : infuzie de flori de urzică galbenă [ să se recolteze la maturitate ] Planta creşte peste tot, pe şanţuri, la marginea de drumuri. Se ia o linguriţă cu vârf de flori de urzică, se opăreşte cu o cană de apa în clocot. Se lasă să se infuzeze puţin, apoi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, n care este bine să se adauge o linguriţă de bitter suedez.
Ceai de gălbenele şi coada şoricelului : se amestecă 2 linguriţe de gălbenele cu 1 linguriţă de coada şoricelului, apoi se iau 2 linguriţe din acest amestec şi se opăresc cu o cană de apă în clocot. Se lasă să se infuzeze apoi se strecoară. Se bea o cana pe zi, înghiţitură de înghiţitura.
Tinctura de gălbenele : o linguriţă de flori, macerate 8 zile în 100ml alcool, se iau de 3 ori pe zi, câte 30 de picături, în puţină apa.
Extern :îmbibaţi un tampon de vată în spirt medicinal şi introduce-ţi-l în ureche, până la timpan. Se lasă câteva ore sau până a doua zi.

Bolii, medicina alopata, Menstruatia, plante, remedii din natura, sanatateverde, terapii naturiste, Tratarea bolilor, 

Rele care fac bine


Rele care fac bine

''RELE'' care fac o gramada de bine... "
Orice lucru bun in viata e imoral , ilegal , ori ingrasa !"
Asa se spunea  pana acum.
Oamenii de stiinta vin si adauga: tot raul spre bine.

Daca  mananci ciocolata, iei cateva kilograme, insa poti evita aparitia cancerului...
Daca bei vin si iei marijuana, ai sanse sa scapi de  Alzheimer.
Site-ul LiveScience.com (http://livescience.com/) a realizat un top al "relelor" care fac bine!Pe primul loc - sexul.
In afara de rolul pe care il are in perpetuarea speciei, sexul reduce stresul, scade colesterolul si imbunatateste circulatia sangelui. Credeti ca mai gasiti alte scuze?
Pe locul 2 - ciocolata.
Studiiile recente arata beneficiile ei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer. Anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.
Pe locul 3 - vinul rosu.
Este un ingredient esential pentru a ne mentine in forma.
Ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor.
Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.
Pe locul 4 - marijuana.Este acum, considerata o forma de a stopa pierderile de memorie - mai precis, anumite tipuri de memorie si numai pe termen lung, in general considerandu-se ca pe termen scurt afecteaza in mod negativ memoria.
Studiile recente facute pe cobai arata ca substantele care se gasesc in acest drog impiedica acumularea proteinelor in creier, una dintre principalele cauze ale acestei afectiuni.
Aveti de gand sa incepeti tratamentul? Totusi, ar fi bine sa asteptati pana se experimenteaza si pe oameni.
Pe locul 5 - viermii.
Desi sunt scarbosi, va pot salva viata.
Aceste larve sunt cea mai noua minune curativa.
Pusi pe ranile grave, viermii mananca bacteriile si tesutul mort, prevenind infectia si ajutand la vindecarea ranii.
(Daca ai ajuns deja in sicriu, nu prea mai ajuta !)
Pe locul 6 - lumina soarelui.
Ultravioletele sunt benefice, iar lumina soarelui, chiar si indirect, ridica moralul. Un pic de soare ii poate ajuta pe cei care lucreaza in birouri sa se mai dezmorteasca.
Pe locul 7 - LSD-ul (substanta halucinogena).
Cercetatorii au descoperit ca, in cazul alcoolicilor, mici doze de LSD ii ajuta sa renunte la pahar definitiv.
Pe locul 8 - cafeaua.
Multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet. Ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.
Pe locul 9 - furia.
Izbucnirile sunt bune pentru sanatate.
Daca te abtii risti sa devii speriat, nervos si scarbit.
Totusi, mania este buna doar in cantitate moderata.
Daca dureaza prea mult, risti sa iti creasca tensiunea, sa ai insomnii si sa ai probleme cu plamanii.
Pe locul 10 - berea.
S-a descoperit de curand ca un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular, in timp ce hameiul are un puternic efect antioxidant.
Concluzii: Ordinea o stabileste fiecare !

Bine e de stiut, medicina alopata, plante, remedii din natura, sanatateverde, terapii naturiste,  

Pavel Corut spune.....

fragmente din cartea "Omul şi-a învins bestia", Editura Coruţ Pavel, Bucureşti 2010

Înainte de a-mi procura o carte, o răsfoiesc pe îndelete, cu scopul de a verifica dacă îmi oferă informaţii, reguli şi sentimente pozitive, folositoare în viaţa tumultoasă în care trăim, evitând încărcarea bibliotecii cu maculatură nefolositoare ori nocivă.
Nu vă lăsaţi impresionaţi de titlurile ştiinţifice pe care şi le arogă autorii, nici de reclamele agresive ce însoţesc volumul. Verificaţi atent conţinutul cărţilor, înainte de a le cumpăra! Abia după ce le parcurgeţi şi descoperiţi utilitatea lor, le puteţi recomanda şi altor persoane.
Cum sistemul de învăţământ din România nu pune accent pe formarea personalităţilor sănătoase şi apte de succes în toate domeniile vieţii, baza pregătirii dumneavoastră trebuie s-o constituie studiul individual.
Aşa cum îi arată şi numele, creierul cognitiv serveşte la cunoaşterea simplă şi complexă a propriei personalităţi şi a realităţii obiective din jur. Pe noi ne interesează mai ales următoarele funcţii ale sale:
1. Cunoaşterea nemijlocită a realităţii înconjurătoare, cu ajutorul senzaţiilor, percepţiilor şi reprezentărilor. Aceasta implică folosirea directă a organelor de simţ, lucru pe care noi îl vom exploata cu scopul de a obţine anumite efecte benefice în organism.

2. Cunoaşterea superioară a evenimentelor lumii înconjurătoare, cu ajutorul gândirii logice, pragmatice şi realiste.

3. Conservarea, analiza, sinteza şi actualizarea informaţiilor recepţionate, cu ajutorul memorării.

4. Explorarea viitorului şi producerea altor efecte benefice organismului, cu ajutorul imaginaţiei.

5. Dezvoltarea afectivităţii de tip superior, rafinat, bazată pe sentimente şi idealuri pozitive.

6. Mobilizarea întregului organism, cu ajutorul motivaţiei şi al voinţei.

7. Dezvoltarea caracterului, ca osatură a întregii personalităţi.


Dacă suferiţi din cauza unei boli, să nu gândiţi şi să nu vorbiţi în stilul “Am gastrită, Sunt bolnav de….” Trebuie să gândiţi şi să spuneţi “Mă agresează, mă supără o gastrită”. Nu pactizaţi cu inamicul. Faceţi diferenţiere între corpul vostru sănătos şi boala care vă supără, pentru a şti subconştientul cum să abordeze pe fiecare în parte.

În fiecare zi, introduceţi în creier informaţii şi reguli adevărate şi utile vieţii!

Concomitent, zilnic, eliminaţi din creier toate informaţiile şi obiceiurile nocive, inutile, confuzive, manipulatoare şi alienatoare!


Întocmirea autosugestiei

1. Stabilim cu precizie ce vrem să obţinem prin formula de sugestie sau de autosugestie, ca de exemplu, dezvoltarea stării de sănătate, întărirea capacităţii de memorare, vindecare de o boală care ne încearcă ori a lovit un amic, lichidarea unui viciu de personalitate, programarea mentală către succes în diverse domenii, prelungirea vieţii active, etc.

2. Formulăm dorinţa noastră ca o acţiune care s-a petrecut deja, este în curs de desfăşurare ori se va întâmpla în viitor, în cazul programărilor mentale. Câteva exemple concrete vă vor lămuri cum se formulează scurt, clar şi precis astfel de dorinţe realizabile prin sugestii şi autosugestii. În cazul sugestiilor, vom aplica formulele altor persoane iar autosugestiile se introduc în subconştientul propriu, printr-un ritual pe care îl vom învăţa la următorul punct.
Suferim de ulcer şi dorim să-l lecuim cu autosugestia. Formulăm următoarea propoziţie: “Organismul meu de om perfect sănătos mi-a lecuit ulcerul din stomac.” Această formulă pătrunde în creierul limbic, şi este studiată de subconştient. Marele regulator al funcţiilor vitale, subconştientul, constată că între formula introdusă de noi şi starea organismului este o contradicţie, respectiv, ulcerul încă mai există. Pentru el, însă, formula noastră este lege adevărată. Ca atare, va mobiliza forţe din întregul organism şi va lecui ulcerul, transformând formula noastră de autosugestie în adevăr.
Vrem să ne bucurăm permanent de o stare de sănătate înfloritoare, lichidându-ne şi focarele de boală neştiute de noi sau de medici.
“De la o zi la alta, eu, numele şi prenumele, devin din ce în ce mai sănătos mintal şi fizic.”
Formula de programare mintală la timpul viitor: “Eu, numele şi prenumele, voi trăi perfect sănătos mintal şi fizic, timp de 120 de ani, până în anul….”

3. Scriem formula întocmită şi o cizelăm până ce ajunge simplă, clară, uşor de înţeles de către subconştient.


Exersaţi, în fiecare zi, un zâmbet cald, bun, din suflet!

Renunţaţi complet la orice fel de gânduri şi expresii urâte! Înlocuiţi-le cu cuvinte frumoase, începând de la simplul salut şi până la complimente cu care înseninaţi sufletele celor sugestionaţi.

Folosiţi sugestii pozitive pentru a modela personalităţi creatoare şi morale în anturaj, începând din propria familie!


# Formulele de autosugestie se aplică după următoarele reguli:

1. Persoana de sugestionat sau de autosugestionat trebuie să fie relaxată sau adormită, încât subconştientul ei să fie deschis.

2. Persoana de sugestionat ori de autosugestionat în stare de veghe trebuie să nu se teamă de ritualul de sugestie-autosugestie, ci să creadă cu tărie că acesta îi va produce binele dorit. Dacă este şi emoţionată pozitiv, sugestia (autosugestia) produce efecte mai rapide şi mai profunde. Este strict interzis să emoţionaţi negativ o persoană, prin spaimă, de pildă, pentru a sugestiona-o. În acest caz, deseori întâlnit în religii sau în alte practici mistice, sugestia pozitivă se transformă în sugestie negativă, în creierul celui sugestionat. Aceasta explică de ce majoritatea religioşilor sunt fricoşi ori prezintă alte afecţiuni psihice.

3. Sugestionarul (autosugestionarul) trebuie să-şi modifice vocea şi să rostească formula litanic, cu voce scăzută, în cuvinte şoptite fără patimă şi fără accente poruncitoare. Astfel, formula rostită de el va îndupleca filtrul conştiinţei, discernământul, să se deschidă şi să permită imprimarea ei în creierul limbic (subconştient).

4. Formula de sugestie (autosugestie) se rosteşte de minim 20 de ori (metoda Emile Couè) sau până ce obosim şi adormim (în acest caz, efectul este mai sigur, mai rapid şi mai puternic).

5. Dacă formula de sugestie (autosugestie) e însoţită de un exerciţiu de imagerie mentală, nu depăşiţi 15 minute de repetare, deoarece veţi obosi prea tare creierul!

6. De regulă, formulele de sugestie (autosugestie) se rostesc în două reprize zilnice, dimineaţa, imediat după trezire şi seara, înainte de a ne culca. În cazul bolilor grave, cu care trebuie să luptăm ofensiv, formulele se repetă din oră în oră, câte 10 minute, lăsând creierului şi pauze de odihnă.

7. Chiar dacă efectele dorite s-au produs, nu încetaţi repetarea formulelor, cel puţin încă şase luni după aceasta! Astfel, vă asiguraţi de stabilizarea deplină a efectelor pozitive.

8. Dacă efectele dorite întârzie să apară, nu vă pierdeţi credinţa în metodă şi nu abandonaţi exerciţiile! Întârzierea apariţiei lor poate fi provocată de mai mulţi factori care vor ceda în timp, cum ar fi un grad mai redus de sugestibilitate propriu, necesitatea unor eforturi mai mari pentru producerea unor efecte deosebite, etc.

9. În unele cazuri, efectele dorite nu se produc prin sugestie sau autosugestie, deoarece sunt imposibile după legile obiective ale lumii în care trăim. De exemplu, oricât ne-am autosugestiona, nu vom putea levita, nu vom putea trăi fără hrană şi apă, nu vom deveni invizibili, etc. Deci, vă recomand multă înţelepciune în alegerea obiectivelor de atins prin autosugestie sau sugestie. Ele trebuie să fie posibile după legile obiective ale lumii în care trăim.


Forţa imaginaţiei este deosebit de importantă pentru obţinerea succesului. Ea diferă de la om la om, funcţie de capacitatea de imaginare şi de credinţă. De exemplu, în unele cazuri, pacienţii şi-au imaginat că îngerii lor veghetori le distrugeau tumorile ori ţesuturile canceroase. Într-un caz, bolnavul şi-a imaginat că nişte extratereştri mici, înarmaţi cu lasere, i-au invadat organismul şi au distrus meticulos toate ţesuturile şi celulele bolnave. Din experienţă proprie, vă spun că e mai uşor să ne imaginăm agresorul sub forma unui volum gros, din care rupem şi ardem pagină cu pagină ori ca un zid din care smulgem cărămidă cu cărămidă. Dumneavoastră puteţi să imaginaţi orice altă armă şi orice altă formă de agresorului pe care vreţi să-l dezintegraţi. Important e să imaginaţi acţiunea în mod lent, încât să-i lăsaţi creierului limbic timp să acţioneze asupra agresorului real, paralel cu cel distrus imaginar de dumneavoastră.

Cel mai bine pregătit medic din lume este propriul nostru subconştient.

Chiar dacă am fost “confecţionaţi” din maimuţe, acest proces nu s-a desfăşurat în mod natural, prin evoluţie simplă, ci prin intervenţia repetată a unor raţiuni superioare, care ne-au modificat codul genetic şi ne-au ajutat să facem salturi de conştiinţă.

Legea relaţiei dintre conţinutul şi forma fiinţelor, fenomenelor şi obiectelor din jur vă ajută să deveniţi oameni de conţinut, nu nişte formalişti superficiali. Omul este definit de conţinutul raţionalo-afectiv al personalităţii lui (conţinutul) şi mai apoi de înfăţişarea sa fizică (forma). Această lege este cel mai des încălcată în societatea noastră semicivilizată, în care majoritatea oamenilor pun accent pe formă, în dauna conţinutului. Din această cauză, ei suferă deziluzii, eşecuri, rateuri, pagube materiale sau morale.

Eu vă recomand insistent să treceţi prin filtrul minţii dumneavoastră tot ce vedeţi, tot ce auziţi şi tot ce citiţi, inclusiv lucrările mele. Astfel, veţi deveni personalităţi independente şi puternice, cu conştiinţe de oameni moderni.

Prea puţini români manifestă interes pentru autoperfecţionarea personalităţilor lor, datorită slăbiciunilor din conştiinţe. Aceasta îi face să nu obţină succes şi fericire în viaţa iar ei, în loc să identifice cauza reală, dau vina pe destine negative, ghinion, răutatea altor persoane etc.

Un număr mult prea mic de români îşi stabilesc cu claritate şi realism scopuri importante de viaţă, eşalonate mult în viitor, până peste suta de ani. Ca urmare, ei trăiesc bestial, de azi pe mâine, nu obţin succese, îmbătrânesc şi mor prematur. Moartea prematură este pedeapsa pentru ignoranţa şi lenea lor de gândire-acţiune. Aşa se face selecţia modernă – prin eliminarea ignoranţilor, bestialilor şi leneşilor.

Lacunele din conştiinţă produc suferinţe în mai mult de jumătate din familiile române, prin violenţe verbale şi fizice, lipsă de armonie, divorţuri, trai lipsit de afectivitate şi de satisfacţii normale.

V-aţi convins că trăim prost datorită slăbiciunilor de conştiinţă ale majorităţii conaţionalilor noştri?
Dezvoltarea conştiinţelor individuale şi a conştiinţei naţionale va scoate românii din starea de ignoranţă, imoralitate şi sărăcie în care se zbat.

Voinţa constă în capacitatea omului de a-şi atinge scopurile stabilite în mod conştient, prin mobilizarea forţelor psihice şi fizice necesare învingerii tuturor obstacolelor materiale şi spirituale interpuse între el şi scopuri. Voinţa se poate manifesta prin iniţierea şi susţinerea unor activităţi sau, din contra, din frânarea, diminuarea ori amânarea unor activităţi. Voinţa joacă rol de reglaj voluntar şi conştient al afectivităţii, gândirii, imaginaţiei, vorbirii, faptelor şi comportamentului uman.
Voinţa e cea mai puternică armă conştientă cu care veţi învinge bolile, slăbiciunile, defectele şi obiceiurile nocive din personalităţile dumneavoastră.

Din păcate, cam mulţi absolvenţi de instituţii de învăţământ superior nu devin intelectuali autentici, deoarece se opresc cu studiul la materiale predate în facultate. În scurt timp, devin frâne pentru ei înşişi şi pentru cei din jur.

Mulţi oameni suferă timp îndelungat sau mor prematur, deoarece nu au voinţa de a lupta pentru o viaţă sănătoasă.

Inventatorul becului electric, T.A. Edison, la orice eşec spunea: “Acum ştim că acesta nu merge. Să încercăm altceva!” Ce ştia inventatorul? Că eşecurile sunt numai încercări neizbutite pe drumul către succes.

Fiecare eveniment din viaţă are exact valoarea pe care i-o dăm noi în mod conştient şi voluntar. Noi putem amplifica ori diminua importanţa şi forţa lui.

Creierul energetic este în relaţii direct proporţionale cu creierul cognitiv şi cu cel limbic. El nu poate fi mult mai evoluat decât aceste două componente ale creierului material (fizic). Ca atare, o persoană bestială posedă şi un suflet (corp energetic) mai puţin evoluat. Dimpotrivă, o persoană cu o conştiinţă supercivilizată posedă şi un suflet la fel de bine evoluat. Iată că am aflat în ce limite ne protejează scutul bioenergetico-informaţional de relele din jur: în limita instruirii şi educării creierului fizic.

Datorită legăturilor pe care creierul energetic le are cu creierul fizic, orice afectare din plan fizic se răsfrânge şi în plan spiritual.

Pe măsură ce creştem, ne instruim ştiinţific şi ne educăm moral, încât capacitatea selectoare a creierului limbic se dezvoltă. Ca urmare, ne reducem numărul de legături telepatice doar la câteva, cu persoane la fel de evoluate ca şi noi. Ca regulă generală, cine se înţelege în mod conştient se înţelege (se atrage) şi telepatic. Toate sunt perfecte cât timp nimeni din aceeaşi frăţie psihică nu introduce în circuitul telepatic informaţii false şi sentimente negative. De îndată ce acest lucru se produce, simţim disconfort psihic, fără o cauză cunoscută. De exemplu, ne trezim dimineaţa trişti, fără o cauză cunoscută. Ulterior, putem afla că un amic compatibil telepatic a avut un mare necaz, care i-a produs o puternică suferinţă psihică. La fel de bine, ne putem trezi foarte bine dispuşi, datorită unui mesaj telepatic pozitiv primit în timpul somnului. De regulă, noi bănuim că suntem bine dispuşi pentru că am visat frumos, dar o mare parte din vise sunt influenţate de corespondenţii noştri telepatici.


1. În lumea noastră terrană, nu există spirite malefice (diavoli, draci, etc.), nu există strigoi şi vampiri, nu există nici un fel de agresori invizibili necunoscuţi. Singurii agresori invizibili din lumea noastră sunt viruşii, emisiunile telepatice negative, radiaţiile electromagnetice ale unor aparate şi arme special construite pentru agresiuni psi, precum şi ultrasunetele folosite în armele psihotronice.

2. Omul modern îşi păstrează organismul sănătos şi curat, începând de la creier, prin renunţarea la orice fel de credinţe şi ritualuri mistico-religioase.
3. În lumea noastră, nu există persoane înzestrate cu capacităţi malefice extraordinare, care să ne deoache, să ne farmece, să ne sugestioneze negativ, să ne hipnotizeze.
4. În lumea terrană, nu apar nici măcar personaje fabuloase ori divine benefice.
5. Nici o persoană născută din bărbat şi femeie, orice funcţie politică, administrativă sau religioasă ar avea, nu posedă puteri divine sau diabolice şi ca atare nu trebuie să ne temem de nimeni.
6. Nimeni nu e singur, mic, neputincios şi neajutorat pe Lume.
7. În această lume, nu există probleme de nerezolvat, cu excepţia morţii. Nu vă speriaţi niciodată de nici un necaz, de nici o catastrofă, de nici un eveniment îngrozitor!

Pasiunile creatoare alungă orice fel de tristeţe, deoarece ne acaparează cu totul, până la uitarea de sine.

Dacă v-aţi născut oameni, atunci să trăiţi ca oamenii, oricât de greu vă este!

Autosugestiile folosite pentru combaterea bolilor fiziologice nu pot fi folosite pentru tratarea bolilor psihice. De ce? Deoarece autosugestia presupune un creier sănătos, apt de înţelegere a procesului folosit şi încrezător în eficienţa lui.

Învăţătura şi creaţia de bunuri utile trebuie să fie idealul vieţii fiecărui om superior.

Curajoşii mor o singură dată iar laşii, de mai multe ori, în fiecare zi, câte puţin.


Programarea ştiinţifică a destinului

Acest tip de programare ar trebui să fie însuşit în adolescenţă, când tinerele vlăstare îşi caută drumul în viaţă. El poate fi aplicat şi mai târziu, pentru corectarea destinului propriu, de care nu sunteţi mulţumiţi (chiar şi după pensionare puteţi începe o altă viaţă). Acest tip de programare constă în următoarele măsuri:

1. Luăm o agendă de circa 200 de foi, scriem pe ea “Programul meu vital” şi notăm pe primele pagini cele mai utile formule de autosugestie. Mai lăsăm câteva foi libere, pentru noi formule mobilizatoare, apoi începem să notăm anii următori, din viitor, câte unul pe fiecare filă. Scriem anii noştri din prezent în viitor, până ce atingem vârsta de 120 de ani. E foarte posibil ca unii chiar să trăiască cât şi-au planificat.

2. Ne retragem într-un loc liniştit şi cugetăm pe îndelete la viaţa noastră. Ne întrebăm ce ne place să facem, ce am dori să devenim, ce am vrea să realizăm în viaţă pe plan afectiv (dragoste, familie), ştiinţific (studii), profesional (profesie, meserie), social (funcţie), politic, militar, artistic, sportiv etc. Fiecare visează funcţie de înzestrarea şi chemările proprii.

3. În timp ce penetraţi viitorul cu visele dumneavoastră, le şi notaţi, fiecare în dreptul anului în care credeţi că se vor realiza. De exemplu, notaţi anul 2015, cu următoarele date sub el:
- Voi fi perfect sănătos mintal şi fizic.
- Voi termina facultatea de horticultură.
- Îmi voi crea propria microfermă de floricultură.
- Voi strânge relaţii cu fata X, în vederea căsătoriei ulterioare.
- Voi câştiga în medie 1000 de euro pe lună, din flori, legume şi zarzavaturi.
- Voi începe să adun capital pentru o fermă de dimensiuni mai mari.
- Voi face zilnic exerciţii de autoperfecţionare a personalităţii.
- Voi învăţa pentru a-mi lua carnet de conducere auto.
- Voi...

4. Fiecare vă scrieţi clar visele pe care le aveţi materializate, din prezent către viitor. Cel puţin o dată pe săptămână, reluaţi visarea şi completarea programului. Ori de câte ori recitiţi ce aţi scris, visele formate din energie vitală nervoasă zboară către viitor, cu imaginile lor. Ele tind să capete materializare, să ne tragă exact pe direcţia lor. Cu cât le citim mai des, cu atât ne obişnuim să gândim pozitiv, întărim visele de viitor şi ne programăm aproape inconştient activităţile zilnice pentru a le îndeplini. Eu am un astfel de program pentru 50 de ani în viitor, până în 2060 e.n., şi vă asigur că mecanismul psihic de îndeplinire “magică” a viselor scrise funcţionează perfect. După fiecare citire, completaţi unele vise, modificaţi altele, dar totul în spirit optimist şi pozitiv!

5. Ajutaţi programul de destin să se îndeplinească mai rapid şi mai sigur cu ajutorul planurilor anuale, lunare şi zilnice! În acest scop, dublaţi caietul destinului cu o agendă anuală care preia şi detaliază visele şi proiectele din planul sorţii proprii. Ce scrieţi în această agendă? În primul rând, câteva pagini cu cele mai folosite formule de autosugestie, formule care vă asigură deplina sănătate şi vă mobilizează pe direcţia pozitivă de evoluţie. În al doilea rând, scrieţi un plan de muncă anual, pe baza celor deja notate în caietul destinului personal. Desigur, fiind un program pentru anul în curs, va fi mult mai detaliat, deoarece ştiţi mai bine mult mai multe sarcini şi obiective de îndeplinit. În continuare, defalcaţi planul anual în planuri lunare şi mai detaliate, deoarece le face la începutul fiecărei luni! În mod firesc, planurile lunare se împart în zilele în care trebuie să atingeţi diverse obiective. Vedeţi ce simplu este? Este simplu şi extrem de folositor, dar câţi români folosesc aceste instrumente de organizare a destinului propriu? Foarte puţini, din păcate. Majoritatea trăiesc de pe o zi pe alta, ca animalele, fără nici un fel de programare. Nu-şi programează nici folosirea timpului, nici cheltuirea banilor, nici câştigarea lor, nici munca, nici odihna. Cum vor ei să aibă succes în viaţă?

Bine e de stiut, medicina alopata, plante, remedii din natura, sanatateverde, terapii naturiste, 

Bautura miraculoasa

Este ca o bautura miracol! Este simplu.

Ai nevoie de un cartof, un morcov si un mar care se combină împreună pentru a face suc!

Se spală cele de mai sus, fara a le curata se taie bucăţi şi se pun în storcătorul de fructe şi imediat beţi suc. Puteţi adăuga lamaie sau lime pentru gust mai racoritor.

Aceasta bautura miracol va fi eficienta pentru următoarele maladii:

1. Prevenirea dezvoltarii celulelor canceroase – impiedica cresterea celulelor canceroase.

2. Poate vindeca ulcerul, de asemenea poate preveni afectiunile grave la ficat, rinichi şi pancreas.

3. Consolidare pulmonara, previne atacurile de cord si hipertensiunea arteriala.

4. Consolidare a sistemului imunitar

5. Bună pentru vedere, elimina ochii rosii si obositi sau uscati

6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzata de munca fizică, dureri musculare

7. Detoxifiaza, ajuta tranzitul intestinal, elimina constipaţia. Prin urmare, va face o piele sanatoasa si un aspect mai radiant. Foarte eficient in acnee.

8. Îmbunătăţeste respiratia urat mirositoare din cauza indigestie, infecţiilor la nivelul gâtului.

9. Reduce durerile menstruale

10. Ajuta la coborarea temperaturii in cazul puseurilor severe de febra.

Nu există absolut nici un efect secundar. Foarte hrănitor şi se absoarbe uşor! Foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie sa pierdeti în greutate. Veţi observa îmbunătăţirea sistemul imunitar după consumarea zilnic timp de 2 săptămâni. Vă rugăm să vă asiguraţi că beti sucul imediat din storcător pentru cel mai bun efect.

CÂND se bea:

Se bea dimineata pe stomacul gol! Dupa o ora se poate lua micul dejun. Pentru rezultate rapide beti de 2 ori pe zi, dimineaţa şi inainte de 17.

Bine e de stiut, medicina alopata, plante, remedii din natura, sanatateverde, terapii naturiste, 

Planta *pedicuta* cat de buna este pentru tabagism si alcoolism

Planta *pedicuta* cat de buna este pentru tabagism si alcoolism

Crezi că ai încercat toate variantele pentru a te lăsa de fumat. Mai ai o soluţie: ceaiul de pedicuţă. Este de preferat ca primul ceai să fie băut dimineaţa pe stomacul gol, iar apoi din 4 în 4 ore pe parcursul zilei. „Efectul antitabagism este pus pe seama conţinutului de alcaloizi, care reduc dorinţa de a fuma”, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med. Ceaiul se prepară din 250 ml de apă şi o lingură de plantă.
Vine de hac viciilor
Un alt viciu combătut cu ajutorul aceluiaşi ceai este cel al alcoolismului. Pentru obţinerea unor rezultate mai bune, pedicuţa se asociază cu obligeană. Astfel, o linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă şi una de rădăcină rasă de obligeană se pun într-o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara până dimineaţa. Acest preparat se bea înainte de cele trei mese principale, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.
Rol preventiv
În litiaze, ceaiul de pedicuţă are un rol preventiv. Astfel, pietrele ră­mân la aceeaşi dimensiune, prevenindu-se mă­rirea lor. La nivelul rini­chi­lor, ­cea­iul ajută la eliminarea pie­tre­lor mici. De asemenea, ceaiul este bi­ne­venit în perioada de convalescenţă pentru că energizează organismul. În aceste ca­zuri, pedicuţa se poate admi­nis­tra şi sub formă de tinctură. Speci­a­listul nos­tru atrage atenţia că se ad­mi­nis­trea­ză numai persoanelor peste 12 ani. Se vor administra 25-75 de pi­că­turi, în doză unică sau de două ori pe zi.
Uz extern
Spălăturile cu ceaiul de pedicuţă ajută la tratarea eczemelor. Asupra rănilor deschise are rol antiseptic, iar băile de şezut cu acest ceai combat hemoroizii. Dar cel bun efect al ceaiului de pedicuţă este în combaterea durerilor reumatismale. În acest sens, se foloseşte perniţa de pedicuţă. Se confecţionează un săculeţ sau se foloseşte un ciorap de bumbac, în care se pune plantă de pedicuţă. Se aşază pe zona dureroasă 20-25 de minute. Aceeaşi perniţă are rolul de a asigura un somn liniştit, de a elimina stresul acumulat de-a lungul zilei. Pentru aceasta se aşază în imediata apropiere a pernei pe care se doarme.

Tratament coreean pentru cancer

Tratament coreean pentru cancer


Material primit pe mail. Nu știu dacă într-adevăr în Coreea de nird nu s emoare de cancer. Parcă nu-mi vine să cred. Totuși, citiți: 
”In Coreea de Nord nu se moare de cancer. Motivul este extrem de simplu, si anume o reteta contra cancerului care este folosita de toti cei care au ghinionul sa sufere de aceasta boala teribila. Reteta este urmatoarea:
Se ia un pui de gaina mare, cu pene negre si dupa ce se taie, se curata si se arunca maruntaiele, capul cu gatul si labele, se face o crestatura in interiorul pasarii (de-a lungul sternului, de la iades pana jos), crestatura in care se introduce continutul a 22 capsule Ginseng. Puiul se pune intr-un vas fara apa deoarece medicamentul trebuie sa fiarba numai in sucul pasarii, care, la randul lui, se pune intr-o oala cu apa, deci se fierbe in aburi. Se lasa pe foc aproximativ 4 ore. (Sa se probeze carnea daca este fiarta.) Se scoate apoi pasarea si se imparte in 3 portii. Pentru fiecare zi o portie. In saptamana urmatoare, se repeta procedeul. Aceasta este prima parte a retetei.

Partea a doua: Intr-un borcan curat se pune 1/2 kg miere de albine nefalsificata, indiferent din ce flora este. Borcanul se pune intr-un vas cu apa. La foc mic se incalzeste mierea, amestecand-o tot timpul, pana ajunge la temperatura de 40°C. (temperatura aceasta este cea care se afla in stupul de albine). Se ia temperatura cu un termometru special.

Pe la 39°C, se scoate borcanul din apa si se amesteca mierea mai mult timp, pentru ca temperatura se ridica in 2-3 minute. Daca depaseste 40°C, se infasoara cu un servet rece si ud, ca sa ajunga la aceasta temperatura. In caz ca n-a ajuns, se mai pune la incalzit pe bain-marie, apoi se adauga continutul altor 22 de capsule de Ginseng. Continutul capsulelor este un fel de nisip maroniu. Se infasoara apoi borcanul cu o hartie de ziar (borcanul trebuie sa fie legat cu celofan) si se lasa la macerat timp 45 de zile.

Tratamentul consta in administrarea zilnica a unei lingurite de miere (dupa ce mai inainte se amesteca) de trei ori pe zi, cu o ora inainte de cele trei mese principale. Acest tratament se ia tot restul vietii, pentru ca Ginsengul inchide si strange celulele canceroase si nu le mai da voie sa se inmulteasca. Oricat de bine s-ar simti bolnavul, nu are voie sa intrerupa tratamentul. Este interzisa consumarea ridichilor, la fel ca si contactul sexual, timp de 30 de zile.”
Ce părere aveți? Omul, cînd e disperat, încearcă de toate.

Boli care pot fi confundate

Boli care sunt frecvent confundate



Durerile abdominale pot ascunde un număr mare de boli, unele fiind urgenţe medicale
Lipsa unor informaţii medicale sau incapacitatea de a localiza exact sursa durerii ne poate determina să tratăm greşit o suferinţă. Pentru a evita situaţiile care pun viaţa în pericol, cel mai indicat este să mergem la medic pentru a primi un diagnostic, şi nu să „intuim” boala de care suferim.
În topul celor mai confundate afecţiuni se află răceala şi gripa. Prima debutează mult mai lent decât gripa şi nu se manifestă întotdeauna prin febră, iar atunci când apare, este cu unul-două grade Celsius mai mare decât cea normală. În cazul gripei, temperatura este de peste 39 de grade Celsius. Durerile musculare şi cele de cap sunt mai puternice în gripă decât în răceala obişnuită. De ce este important să diferenţiem cele două infecţii respiratorii? Pentru că există un risc mult mai mare de complicaţii asociate gripei: sinuzită, otită, bronşită sau pneumonie. Din cauza acestor complicaţii, este cu atât mai important să nu-i contaminăm şi pe cei din jurul nostru.
Infarctul cu gastrita ori cu criza biliară
Nu puţine au fost cazurile în care persoanele ce suferiseră un infarct au crezut că au o criză de gastrită ori o criză biliară. Pentru că infarctul dă, de multe ori, dureri în umăr, el a fost confundat chiar şi cu bolile reumatismale. „Inima este un muşchi, iar infarctul ar putea fi asemănat cu o crampă musculară violentă. Durerea este localizată în spatele sternului şi cuprinde tot pieptul, iar adeseori iradiază către umeri şi bărbie, rar în braţ. Ea poate fi însoţită de lipsă de aer. Este foarte important de ştiut că infarctul apare în circumstanţe clare: în timpul sau imediat după un efort fizic ori în urma unor emoţii puternice", explică prof. dr. Dan Gaiţă, cardiolog la Clinica de Cardiologie Preventivă şi de Recuperare Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara.
Probabilitatea ca durerea să fie cauzată de un infarct este mai mare dacă persoana respectivă are factori de risc precum dislipidemia (nivel crescut de grăsimi în sânge), supraponderalitatea, hipertensiunea, diabetul ori istoricul familial de boli cardiovasculare. Dacă aveţi dubii în privinţa originii durerii, cel mai recomandat este să sunaţi la serviciul 112 şi să descrieţi simptomele, iar asistentul sau medicul va decide dacă este vorba de o urgenţă medicală.
„Boala sărutului" cu răceala
Simptomele mononucleozei infecţioase, o afecţiune virală cunoscută ca „boala sărutului", pot fi uşor puse pe seama unei banale răceli: ganglioni umflaţi, dificultăţi la înghiţire, oboseală, febră şi durere de cap. În ambele afecţiuni, simptomele dispar fără tratament, dar cele de răceală în numai o săptămână, în timp ce manifestările mononucleozei durează aproximativ patru săptămâni. Inflamaţia gâtului ce apare în „boala sărutului" este pusă uneori de bolnavi pe seama unei infecţii bacteriene şi tratată în mod incorect cu antibiotice. Ea nu dispare însă decât cu antiinflamatoare. Deosebirea mononucleozei infecţioase de o răceală este importantă, întrucât bolnavii trebuie să ştie că prima poate provoca o mărire a splinei, care, deşi rar, este urmată de o complicaţie ce pune viaţa în pericol: ruptura de splină. În „boala sărutului", este cu atât mai important decât în răceală repausul la pat până la vindecare pentru a preveni complicaţiile.
Apendicita cu colica biliară
La copii mai ales, care nu ştiu să localizeze exact sursa durerii, durerile abdominale pot să mascheze existenţa unei apendicite. Adulţii pot să confunde apendicita cu o colică biliară, mai ales că durerea debutează în epigastru („capul pieptului&quot şi abia apoi se localizează în partea dreaptă a abdomenului, de unde poate iradia la nivelul piciorului drept. Deosebirea este că durerea iniţială din epigastru este surdă în caz de apendicită, pe când colica biliară este bruscă şi intensă. Apendicita este o urgenţă medicală, aşa încât dacă suspectaţi că aceasta ar putea fi cauza durerii, nu trebuie să amânaţi consultul medical.

Colica biliară se manifestă ca ulcerul
Crizele biliare puternice sunt deseori confundate cu cele ulceroase, dat fiind că sursa durerii este localizată în aceeaşi zonă a abdomenului, şi anume în „capul pieptului". În ambele cazuri, durerea abdominală este brutală, foarte intensă şi însoţită în unele cazuri de greţuri şi de vărsături. Fără investigaţii de specialitate (radiografie pentru depistarea unei posibile perforaţii a stomacului şi ecografie pentru diagnosticarea litiazei biliare), cele două nu pot fi diferenţiate.
.......................................
Diabetul se poate asocia cu alergia la gluten
Urme de gluten se pot găsi în orice tip de alimente procesate
Între 7 şi 12% din persoanele cu diabet de tip 1 suferă şi de boală celiacă, neputând mânca pâine, paste făinoase sau biscuiţi. Regimul alimentar şi stilul de viaţă echilibrat sunt esenţiale în cazul în care aceste două boli autoimune se asociază, în caz contrar putând apărea complicaţii grave, spun specialiştii.
Deşi încă nu se cunoaşte cu certitudine cauza, diabetul de tip 1(insulinodependent) sau juvenil este frecvent asociat cu alte afecţiuni autoimune printre care şi boala celiacă, cunoscută şi sub denumirea de intoleranţă la gluten. Astfel, ambele patologii apar atunci când sistemul imunitar secretă anticorpi care atacă celulele sănătoase ale organismului. Mai exact, la o persoană care nu poate digera glutenul, în momentul în care este ingerată această substanţă, se declanşează o reacţie inflamatorie la nivelul intestinului care, în timp, distruge pereţii tubului digestiv. În cazul diabetului de tip 1, care se declanşează cel mai adesea în copilărie sau în adolescenţă, anticorpii produşi de sistemul imunitar atacă celulele de la nivelul pancreasului ce produc insulină.
Cert este că ambele boli trebuie ţinute sub control toată viaţa. „Cel mai probabil, factorul genetic joacă un rol decisiv atât în apariţia diabetului de tip 1, cât şi a bolii celiace. Iar în momentul în care apare această asociere, stilul de viaţă şi alimentaţia contează foarte mult", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti.
Opţiuni alimentare restrânse
Potrivit specialiştilor, persoanele diagnosticate cu boală celiacă nu au voie să consume alimente care conţin mai mult de 100 ppm (părţi per milion) gluten. Ele trebuie să elimine din dietă toate sursele de gluten, cum ar fi grâul şi derivatele din grâu, orzul şi secara. Aceste persoane trebuie să citească cu atenţie etichetele alimentelor pe care le cumpără, deoarece glutenul se găseşte şi în numeroase alimente procesate, mai ales în produsele conservate, cum ar fi pateul de ficat, supa instant, unele condimente, berea şi chiar guma de mestecat. Problema dietei devine şi mai stringentă atunci când persoana cu intoleranţă la gluten suferă şi de diabet de tip 1, deoarece, în mod normal un diabetic poate consuma o mare parte dintre aceste alimente. „În România este cam greu să fii bolnav de celiachie. Aceasta deoarece nu prea există alimente speciale pentru aceşti bolnavi, produsele trebuind preparate în fabrici speciale, astfel încât să se evite contaminarea cu surse de gluten.
În plus, atunci când boala celiacă este asociată cu diabetul, dieta se restrânge foarte mult. Persoanele afectate trebuie să excludă alimentele ce conţin gluten, însă pot consuma carbohidraţi precum cartofi, orez, hrişcă şi quinoa (un tip de cereale), acestea din urmă fiind şi surse de proteine de calitate", mai spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. În concluzie, dieta persoanelor care suferă de aceste afecţiuni trebuie să includă alimente proaspete precum legume, fructe, lapte, cartofi, porumb, orez, carne, peşte şi ouă.
Mişcare şi controale medicale periodice
Atât diabetul, cât şi boala celiacă pot avea complicaţii severe în cazul în care nu sunt ţinute sub control şi dacă nu se respectă tratamentul şi regimul alimentar recomandate de medic. De aceea, pentru a evita malnutriţia (o complicaţie frecventă a bolii celiace), dar şi afecţiunile cardiovasculare sau renale cauzate de diabet, este indicat ca bolnavii să facă periodic controale medicale şi analize de sânge prin care să se monitorizeze atât nivelul glicemiei, cât şi variaţia anticorpilor la gluten. „Persoanele afectate de aceste boli trebuie să fie foarte atente la stilul lor de viaţă. Ele trebuie să facă mişcare, să bea cel puţin doi litri de apă pe zi, să respecte cu stricteţe tratamentul recomandat de medic, să nu fumeze şi să nu bea băuturi alcoolice sau alte excitante", menţionează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
"Atunci când persoanele cu boală celiacă au şi diabet, trebuie să excludă din dietă alimentele ce conţin gluten, însă pot consuma carbohidraţi precum cartofi, orez şi hrişcă."
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschidirectorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti

Detoxifierea organismului de parazitii care ne produc atatea boli....

Detoxifierea organismului de parazitii care ne produc atatea boli....


Influenta parazitilor asupra starii de sanatate
Stiai ca organismul tau este colonizat de o multume de paraziti care mananca zilnic din tine?
Vrei sa accepti sau nu, realitatea este ca toti avem in noi diferite specii de paraziti care ne consuma substantele nutritive si ne expun unor boli infioratoare.
Toti oamenii au?
Partea buna este ca…
Legatura dintre Paraziti si BOLI
De ce sunt parazitii periculosi?

CUM ajunge alcoolul izopropilic in corpul tau?

Foarte simplu, deoarece e o substanta la care suntem cu totii expusi in aceste vremuri. El se gaseste in: majoritatea sampoanelor(si patrunde prin piele in corp), in sucurile din comert, in produsele cosmetice, in apa de gura, in fixativul pentru par, in toate produsele pentru barbierti, in cafeaua decofeinizata, in cerealelel prelucrate, in diferite medicamente…si lista continua.
Mai mult decat atat, specia comuna de bacterii clostridium produce alcool izopropilic in intestinul tau.
Ideea e ca suntem atat de expusi incat chiar NU avem cum sa ne ferim. Asta e realitatea, oricat de infiorator ar suna.
Programul 100% natural de eliminare a parazitilor
+ PELINUL (capsule sau ceai)
+ CUISOARELE(recomand cuisoare intregi, inlocul capsulelor)
+ Tinctura din COAJA NUC NEGRU
Dureaza 3 saptamani !
Alte  remedii care ajuta in lupta cu parazitii:
1. Usturoiul
2. Argila
3. Nuca de cocos
4. Seminte CRUDE de dovleac
5. Fibrele vegetale
6. Probioticele si Prebioticele
7. Vitamina C
8. Altele:
Rotirea alimentelor
Fara exceptie!
Iti aduc la cunostinta ca oamenii de pe planeta se impart in 2 categorii:
1. Oameni care se detoxifica(periodic)  de paraziti.
2. Oameni care NU se detoxifica de paraziti
Asadar nici NU se pune problema organismului neinfestat.
Suntem cu totii mult prea expusi, cu atat mai mult in aceste vremuri cu aer poluat, apa murdara si mancare infestata.
…daca ai un stil de viata sanataos si echilibrat, care-ti asigura un sistem imunitar puternic, corpul tau este capabil sa tina cat de cat sub control majoritatea parazitilor cu care te infestezi, INSA daca nu ai grija de sanatate, ai toate sansele ca mai devreme sau mai tarziu parazitii sa-ti produca o gramada de boli.
Dupa mai multe experiemente, cercetatoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia ca multe din bolile cu care se confrunta omenirea in  zilele noastre sunt produse de un anume parazit. Ea a scris si despre aceste descoperiri revolutionare in cartea “Vindecarea tuturor formelor de cancer” – pe care v-o recomand chiar daca nu aveti cancer.
Cercetatoarea a descoperit in experimente ca:
+ organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraincarcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat).
+ TOTI pacientii cu boli de piele erau supra-infestati cu viermi cilindrici(oxiuri,limbrici etc).
+ TOTI pacientii cu acnee rosacee erau puternic infestati cu parazitul Leishmania.
+ TOTI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor – Eurytrema.
+ TOTI cei care sufera de migrene au nematodul Strongyloides.
+ personele cu ASTM au ascarizii in plamani.
+ Multe persoane care fac infarct au viermi in inima(foto 2).
+ Parazitii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, in special schizofrenia
+ Persoanele care transpira excesiv noaptea sunt supra-infestate cu ascarazi.
Si lista poate continua…
Asadar Hulda Clark  tras concluzia ca parazitii reprezinta o componenta esentiala in producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confrunta in ziua de astazi.

Parazitii colonizeaza de obicei colonul si intestinul subtire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, insa pot ramane si inofensivi daca gazda are un sistem imunitar puternic si o flora intestina  echilibrata.
Partea proasta incepe atunci cand parazitii reusesc sa treaca din intestine in restul organismului si se instaleaza in alte organe, incep sa apara bolile. Trecerea din intestine in alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, si DOAR in conditiile in care organismul este infestat cu alcool izopropilic.
Insa Atentie! Parazitii nu pot supravietui in alte organe in afara de intestin, decat in prezenta ALCOOLULUI IZOPROPILIC (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).CUM ajunge alcoolul izopropilic in corpul tau?
Insa vestea buna este ca Dumnezeu ne-a lasat in natura exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curata periodic organismul de paraziti.
– Are la baza 3 PLANTE:

Aceste 3 ingrediente luat impreuna au potentialul sa omoare majoritatea speciilor de paraziti care-ti colonizeaza corpul.
Mai mult este 100% NATURAL , iar ingredientele le poti gasi la oricare magazin naturist ( mai putin tinctura de nuc negru, care se gaseste mai rar in magazine, insa se gaseste lejer pe internet).
Iata programul pe cele 3 saptamani:
* Dupa cum vezi tratamentul are 2 FAZE:
1. Faza de inceput (deparazitarea) - in care se face tratament intesiv pentru a elimina parazitii si ouale acumulate.
2. Faza de mentinere - in care se ia 1 data/saptamana tratamentul, pentru a preveni o noua  supra-infestare – pe care ar fi bine s-o tineti regulat, toata viata.
Adica: 0data in fiecare saptamana vei lua 2 lingurite de tinctura de nuc negru, 7 capsule de pelin si 7 capsule de cuisoare(aprox 3 lingurite de cuisoare intregi).
Simplu, nu?
Respectand aceste principii vei ajuta ENORM corpul in lupta cu parazitii, la care suntem cu totii expusi in fiecare zi.
Desi este cunoscut pentru calitatile anti-parazitare, anti fungice, anti bacteriene si de antibiotic natural pe care le are, beneficiile usturoiului merg mult mai departe de atat.
Eu de exemplu in ultimii 2 ani n-am luat niciun medicament alopat, indiferent ca am avut ferba 39-40. De fiecare data cand racesc imi fac un suc de lameie si mananc cativa catei de USTUROI. In acesti 2 ani n-am fost racit niciodata mai mult de 3 zile, iar trratamentul nu a dat niciodata gres.
Un alt supliment MIRACULOS. Si nu exageraz deloc. E unul din cele mai bune remedii pentru paraziti, insa are multe alte benefiii.
Curata intreg oganismul de toxine si metale grele, purifica sangele, detoxifica ficatul, detoxifica intestinele, echilibreaza glandele endocrine, ajuta flora intestinala, are efect anti-depresiv si anti-stress, repara leziuniile din intreg tubul digestiv( de la gingivita, rosu in gat, gastrita, intestin iritabil…pana la hemoroizi), si foarte multe alte beneficii.
Administrare: Desi se gaseste si sub forma de capsule, eu recomand argila pulbere sau granule – care se lasa intr-o cana cu apa de seara pana dimineata. Dimineata se amesteca si se bea apa argiloasa tulbure.
Nu uita ca Dumnezeu ne-a facut din tarana.
Este plin internetul de articole despre beneficiile antiparazitare, antibacteriene si in special antifungice ale uleiului de cocos. Se poate consuma ulei de cocos natural, insa eu recomand nuca de cocos intreaga pentru rezultate mai bune.
Tin minte ca am citit pe un forum despre unu baiat relativ sanataos, care a decis sa faca o cura de 2 saptamani cu ulei de cocos, deoarece auzise ca este sanatos. In timpul celor 2 saptamani ii s-a intamplat de 2 ori sa defecheze un pumn de viermi. Groaznic asa-i? )
Aproximativ 50 de seminte de dovleac dimineata pe stomacul gol, era cura importiva parazitilor recomandata de regretatul Valeriu Popa.
Acest remediu are capacitatea sa omoare cele mai comune specii de paraziti.
Este esential sa elimini regulat materiile fecale.
Constipatia(=neeliminarea fecalelor la mai mult de 48 de ore) duce inevitabil la dezvoltarea si inmultirea parazitilor, deoarece le oferi mediul perfect pentru devzoltare.
Mai multe despre fibre am scris in articolul despre Detoxifierea Colonului  100% Natural.
Flora intestinala este bareiera dintre parazitii, bacteriile daunatoare si virusii din intestin si restul organismului. O flora intestinala echilibrata si sanatoasa va lasa doar nutrientii necessari sa treaca in organism , blocand orice altceva.
Pentru a mentine aceasta flora sanatoasa este esential sa consumam regulat probiotice si prebiotice.
* Probioticele sunt bacterii benefice precum cele dn intestin, care se se gasesc in produsele fermentate, in special IAURTUL si KEFIRUL.
Atentie! Iaurtul facut de casa bate la orice ora d.p.d.v calitativ, orice iaurt din comert. Asadar mai bine cumpara lapte proaspat de la tarani si pune-l la prins, decat sa-ti dai banii pe cele din comert, facut exclusiv pentru a produce cat mai multi bani, si atat.
* Prebioticele sunt alimentele care hranesc bacteriile benefice din flora intestinala: cicoarea, napul, ceapa cruda, usturoiul crud, sparanghelul, taratele de grau, fasolea si mazarea, spanacul si legumele cu frunze verzi, banana, ovazul etc.
Dupa cum vezi prebioticele se gasesc intr-o gama larga de alimente, asa ca ai de unde alege.
Vitamina C joaca un rol esential in functionarea optima a organismului, cu atat mai mult in eliminarea eficienta a parazitilor.
ATENTIE! Vitamina C de calitate NU se gaseste in capsule, ci in gradina!
Vitamina C e un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen,Acid ascorbic.
Suplimentele din farmacii cu Vitamina C contin doar acid ascorbic, in timp ce in Vit. C din natura are TOATE componentele.
Stiai ca ardeiul verde contin cel putin triplu vitamina C fata de citrice?
Macesele  1500-2000 mg  Vit. C /100g
Arderiul verde  1600-1800 mg Vit. C/100g
Catina      670 mg Vit. C /100g
Patrunjelul 150 mg Vit. C /100g
Kiwi         120-180 mg Vit. C  /100g
Coacazele 55-215 mg Vit. C  /100g
Portocala  53 mg Vit. C  /100g
*Ideea e ca, exista destule surse de vitamina C in natura! Nu e nevoie sa optezi pentru capsule.
Eu le-am prezentat mai sus pe cele mai comune si mai accesibile, insa asta nu inseama ca sunt sigurele.
Mai au proprietati antiparazitare:
* Argintul Coloidal
* Samburii de grephuit si de lamaie
* Aloe vera
* Propolisul
* Pau d’Arco
* MMS (Mineral Miracle Solution)
* Iodul (Sub forma de iodura de potasiu sau Solutie lugol)
Si lista poate continua…
Ca orice organism viu, parazitii au capacitatea de a se adapta in timp si de a deveni imuni la alimentele sau plantele care ar fi trebuit sa-i omoare.
De aceea, nu vei avea rezultate consumand doar usturoi in fiecare zi sau doar se minte de dovlea in fiecare zi.
Cea mai inteleapta alegere este ROTIREA ALIMENTELOR.
Adica o saptamana consumi multa nuca de cocos, in urmatoarea semintele de dovleac, apoi treci la argila si asa mai departe…
Astfel nu numai ca parazitii nu pot dezvolta rezistenta, dar vei fi capapil sa omori o gama mult mai larga de specii, deoarece nu toate speciile mor de la acelasi aliment.
Oricum reginul HULDEI CLARK este punctul de plecare , deoarece cele 3 componente(nucul negru, pelinul si cuisioarele) sunt o combinatie care omoara majoritatea speciilor de paraziti…in mai putin de 3 saptamani.

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE