background img

Articole noi

5 remedii care te ajuta sa scapi de viermii intestinali

http://www.eva.ro........

.Constipaţia, diareea, durerile abdominale sunt doar câteva dintre simptomele care pot să fie cauzte de paraziţii intestinali, o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Află ce alte simptome poţi să ai şi ce remedii naturale poţi să foloseşti, pe lângă medicamente.

Nu ai de ce să te simţi jenată de situaţia cu care te confrunţi, ci să mergi la un medic gastroenterolog care îţi poate recomanda efectuarea unui examen coproparazitologic care trebuie repetat la anumite intervale de timp pentru o siguranţă maximă şi un tratament medicamentos eficient în funcţie de tipul paraziţilor intestinali.
Paraziţii intestinali apar atât la copii, cât şi la adulţi. Ei ajung în sistemul digestiv prin înghiţire sau inhalare din alimente contaminate (carne contaminată, insuficient preparată termic), legume nespălate, apă contaminată, din contactul cu animalele.Ce simptome cauzează paraziţii intestinali?

  • constipaţie
  • diaree
  • gaze abdominale
  • greţuri
  • stări de vomă
  • sindromul de colon iritabil
  • dureri abdominale
  • dureri musculare
  • dureri articulare
  • anemie
  • alergie
  • piele iritată
  • nervozitate
  • măncărime în zona anală
  • oboseală cronică.

5 remedii care funcţionează 1. Cimbrul - eficient pentru giardia

Are proprietăţi antibacteriene, carminative, stimulează digestia şi creează un mediu neprielinic pentru paraziţii intestinali. Îl poţi folosi ca să prepari ceaiuri. Mai poţi să urmezi un tratament cu ulei volatil de cimbru, care are proprietatea de a împiedica reproducerea paraziţilor.

2. Usturoiul - eficient pentru oxiuriEste recunoscut pentru proprietăţile sale terapeutice în cazul paraziţilor intestinali. Curăţă 2-3 căpăţâni de usturoi, taie felii şi pune la fiert într-un pahar cu lapte. Când începe să fiarbă, opreşte focul şi lasă acoperit până dimineaţă. Se strecoară amestecul şi se bea călduţ dimineaţa pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun. 3. Pelinul - eficient pentru giardiaSe fac băi externe de şezut în fiecare seară cu infuzie de pelin.

 4. Seminţele de dovleac crude - eficiente pentru oxiuri
Ajută la eliminarea paraziţilor din intestin. Poţi să le consumi crude, să iei capsule cu seminţe de dovleac sau ulei din seminţe de dovleac presate la rece. Mai poţi să-ţi prepari o pastă din 300 grame de seminţe de dovleac pisate şi amestecate cu 50 mililitri de apă plată şi 2 linguriţe de miere până se obţine o consistenţă cremoasă şi pe care să o consumi fracţionat dimineaţa pe stomacul gol, cu o oră înaintede a lua micul dejun.
 5. Cuişoare plus seminţe de in - eficiente pentru giardia
Amestecă 10 părţi seminţe de in măcinate cu o parte cuişoare măcinate. Foloseşte publberea pentru salate sau ia câte 25 de grame în fiecare zi timp de o lună. Se ia trei zile consecutiv, după care faci pauză trei zile. Curăţă intestinul de paraziţi, fiind eficient în cazul infecţiei cu giardia.
  Ştiai că ...Paraziţii intestinali au ucis mai multe persoane decât toate războaiele mondiale în decursul istoriei, după cum se arată în revista americană National Geographic;
  • Cei mai frecvenţi paraziţi care se găsesc în intestine sunt giardia, oxiurii şi limbricii;
  • Odată depistată infecţia parazitară se recomandă ca toţii membrii familiei să urmeze un tratament medicamentos, ţinând cont de indicaţiile medicului curant;
  • Alimente cu efecte anti-parazitare: usturoiul crud, ananasul proaspăt, morcovi, citrice, turmericul, cuişoarele, oregano.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE