background img

Articole noi

Tratamentul individualizat al insomniei

Insomniile afectează un număr mare de populaţie şi pot varia de la dificultăţi de adormire, dificultăţi de menţinere a unui somn neîntrerupt pe parcursul nopţii, treziri nocturne, trezire matinală. Există episoade tranzitorii fără importantă semnificaţie patologică. Pot apare din cauza stresului de peste zi, consumului de stimulente cerebrale şi a disconfortului fizic. Insomnia persistentă poate apare ca manifestare şi în cadrul tulburărilor psihice. De asemenea se poate corela cu o gamă largă de afecţiuni medicale ca: durerea, delirul, uremia, astmul bronşic, insuficienţa respiratorie, hipotiroidism.
Tratamentul insomniei combină tratamentul psihologic şi farmacologic. Substanţele hipnotice sunt o categorie importantă în tratamentul insomniilor dar pot da numeroase efecte adverse în funcţie de doză şi durata tratamentului: dependenţă, reacţii psihotice, amnezie, încetinirea proceselor cognitive.
Tratamentul homeopat este o alternativă eficientă şi fără efecte secundare în insomnie.
Insomnia este un simptom important în anamneza homeopată dar tratamentul se face individualizat bolnavul fiind privit în tot ansamblul simptomelor sale, fiind luate în considerare şi aversiunile, afinităţile, agravările şi ameliorările simptomelor. Prescrierea remediului homeopatic se face de către medicul homeopat după o anamneză atentă şi riguroasă.
Arnica: insomnie în prima jumătate a nopţii, pacientul se trezeşte în mijlocul nopţii cu o agitaţie extremă, se mişcă incontinuu, patul i se pare prea tare. Aceste insomnii survin după diverse traume psihice sau fizice. Are teamă de boală de inimă noaptea şi aceasta poate contribui la apariţia insomniei.
Arsenicum album: pacientul arsenicum este foarte anxios, cel mai adesea anxietatea lui e legată de sănătate. Se trezeşte între orele 0-2 a.m. foarte agitat, cu adevarate atacuri de panică. Are un somn agitat, inclusiv visele sunt anxioase.
Chamomilla: remediu indicat în insomnia copilului; are somn agitat, se trezeşte frecvent, plânge în somn; este un remediu specific pentru durere; agitaţia psihomotorie a copilului e ameliorată daca este purtat în braţe.
Ignatia: este cunoscut drept un remediu al suferinţei.Tulburările apar în urma unei suferinţe, o pierdere a unei persoane, a unui obiect. Apare insomnia sau somnolenţa exagerată.
Kali phosphoricum: pacient neliniştit, anxios cu oboseală mentală apărute în urma unor eforturi în special psihice; remediu surmenajului intelectual. Apare epuizare intensă agravată în timpul nopţii şi somnul este întrerupt de coşmaruri.
Phosphor: somn neodihnitor, pacientul vorbeşte şi umblă în somn; copilul phosphor se trezeşte noaptea şi vine în patul părinţilor.
Nux vomica: se trezeşte la ora 3-4 a.m. şi nu mai poate adormi din cauza grijilor legate de serviciu şi la ce are de făcut a doua zi. Asemenea persoane au stări de somnolenţă după masa de prânz, care de regulă este copioasă, iar seara se simt cel mai bine, le dispare senzaţia de somn şi încep sa îsi facă planuri pentru a doua zi.
Opium: insomnie declanşată de o spaimă puternică. Se administrează în cazul insomniei şi stărilor de agitaţie apărute în urma sevrajului de medicamente neuroleptice.
Lycopodium: somn întrerupt din cauza foamei, se trezeşte speriat. Somn neodihnitor, se trezeşte dimineaţa foarte obosit.
Thuja: insomnie în a doua jumatate a nopţii, în jurul orei 4 a.m. asociată cu somnolenţă marcată ziua. Se visează căzând ceea ce îl face să se trezească.
Pulsatilla: insomnie apărută înainte de miezul nopţii; visează mult şi se trezeşte obosită.
Gelsemium: insomnie de anticipaţie, atunci când este emoţionat din cauza unui eveniment care urmează să se întâmple. Pacient hiperemotiv, tremură din cauza efortului, spaimei sau când urmează să se întâmple ceva.
China: insomnie din cauza unor gânduri excitante şi a unor fantezii erotice. Somnul îi este tulburat de cele mai mici zgomote.
Dr. Simona Bărnuţiu
http://forum.romedic.ro

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE