background img

Articole noi

Planta *pedicuta* cat de buna este pentru tabagism si alcoolism

Planta *pedicuta* cat de buna este pentru tabagism si alcoolism

Crezi că ai încercat toate variantele pentru a te lăsa de fumat. Mai ai o soluţie: ceaiul de pedicuţă. Este de preferat ca primul ceai să fie băut dimineaţa pe stomacul gol, iar apoi din 4 în 4 ore pe parcursul zilei. „Efectul antitabagism este pus pe seama conţinutului de alcaloizi, care reduc dorinţa de a fuma”, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med. Ceaiul se prepară din 250 ml de apă şi o lingură de plantă.
Vine de hac viciilor
Un alt viciu combătut cu ajutorul aceluiaşi ceai este cel al alcoolismului. Pentru obţinerea unor rezultate mai bune, pedicuţa se asociază cu obligeană. Astfel, o linguriţă rasă de pulbere de pedicuţă şi una de rădăcină rasă de obligeană se pun într-o jumătate de litru de apă şi se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara până dimineaţa. Acest preparat se bea înainte de cele trei mese principale, precizează Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.
Rol preventiv
În litiaze, ceaiul de pedicuţă are un rol preventiv. Astfel, pietrele ră­mân la aceeaşi dimensiune, prevenindu-se mă­rirea lor. La nivelul rini­chi­lor, ­cea­iul ajută la eliminarea pie­tre­lor mici. De asemenea, ceaiul este bi­ne­venit în perioada de convalescenţă pentru că energizează organismul. În aceste ca­zuri, pedicuţa se poate admi­nis­tra şi sub formă de tinctură. Speci­a­listul nos­tru atrage atenţia că se ad­mi­nis­trea­ză numai persoanelor peste 12 ani. Se vor administra 25-75 de pi­că­turi, în doză unică sau de două ori pe zi.
Uz extern
Spălăturile cu ceaiul de pedicuţă ajută la tratarea eczemelor. Asupra rănilor deschise are rol antiseptic, iar băile de şezut cu acest ceai combat hemoroizii. Dar cel bun efect al ceaiului de pedicuţă este în combaterea durerilor reumatismale. În acest sens, se foloseşte perniţa de pedicuţă. Se confecţionează un săculeţ sau se foloseşte un ciorap de bumbac, în care se pune plantă de pedicuţă. Se aşază pe zona dureroasă 20-25 de minute. Aceeaşi perniţă are rolul de a asigura un somn liniştit, de a elimina stresul acumulat de-a lungul zilei. Pentru aceasta se aşază în imediata apropiere a pernei pe care se doarme.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE