background img

Articole noi

Sindromul pre-menstrual (menstruatia)

Sindromul pre-menstrual (menstruatia)

Se manifestă prin dureri mari la burtă şi crampe insuportabile în timpul ciclului sau la sfârşit.
Intern : infuzie de flori de urzică galbenă [ să se recolteze la maturitate ] Planta creşte peste tot, pe şanţuri, la marginea de drumuri. Se ia o linguriţă cu vârf de flori de urzică, se opăreşte cu o cană de apa în clocot. Se lasă să se infuzeze puţin, apoi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, n care este bine să se adauge o linguriţă de bitter suedez.
Ceai de gălbenele şi coada şoricelului : se amestecă 2 linguriţe de gălbenele cu 1 linguriţă de coada şoricelului, apoi se iau 2 linguriţe din acest amestec şi se opăresc cu o cană de apă în clocot. Se lasă să se infuzeze apoi se strecoară. Se bea o cana pe zi, înghiţitură de înghiţitura.
Tinctura de gălbenele : o linguriţă de flori, macerate 8 zile în 100ml alcool, se iau de 3 ori pe zi, câte 30 de picături, în puţină apa.
Extern :îmbibaţi un tampon de vată în spirt medicinal şi introduce-ţi-l în ureche, până la timpan. Se lasă câteva ore sau până a doua zi.

Bolii, medicina alopata, Menstruatia, plante, remedii din natura, sanatateverde, terapii naturiste, Tratarea bolilor, 

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE